Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.3.2022 21:58
alzG

XXX.XXX.68.115

Zdravim, zaujimalo by má či má niekto skusenosti aku mutaciu mladých da samica perlova (otec bielohlavy + matka prirodna) + samec prírodný. Dakujem

28.3.2022 22:13
svobodapetr

XXX.XXX.116.102

alzG napsal(a):
Zdravim, zaujimalo by má či má niekto skusenosti aku mutaciu mladých da samica perlova (otec bielohlavy + matka prirodna) + samec prírodný. Dakujem

Vše bude přírodní šedé

29.3.2022 01:44
lupus4

XXX.XXX.205.61

otec bielohlavy + matka prirodna
otec musel štěpit na opalin

a vaše 0,1 je tedy opalin/ modrá
pokud přírodní samec na nic neštěpi pak
přírodní x opalin /modrá
tak všichni mladí budou přírodní
všichni samci pak štěpit na opalin a půlka z nich i na modrou
a i polovina samic štěpit na modrou

pokud se objeví něco jiného, tak zjistíte další štěpitelnost rodičů
PS. modrá = bělohlavá, opalin = perlová

29.3.2022 06:46
Tato Vovo

XXX.XXX.170.106

1,0 sa z foto javí ako šedá tylova straka a co ste vymenovali v predkoch, no pekná diskotéka! Takže odchov hlavne sede, ale aké recesivne gény sa v tom guláši ešte spoja ani srnka netuší.

29.3.2022 08:05
alzG

XXX.XXX.68.115

Super, ďakujem za reakcie som zvedava čo z toho vznikne.

29.3.2022 14:46
Uda

XXX.XXX.3.67

alzG napsal(a):
Super, ďakujem za reakcie som zvedava čo z toho vznikne.

No vznikne. Ono bylo by fajn kdyby váš samec štěpí na bělohlavé ale je to sázka. Jinak bych se snažil (tedy pokud bych chtěl Bělohlavé) sehnat radši čistého bělohlavého samce a máte jistotu že 75% mláďat v přepočtu bude bělohlavých.
Ale záleží na vás jestli tomu chcete dát volný průběh nebo cíleně něco odchovat. Je dobré bělohlavé občas přeštěpit, kvůli postavy atd. Já sehnal pěkného samce od kolegy skořicový opalín bělohlavých a zítra mi k němu přijde šedá / bělohlavé bohužel jse mi nepodařilo sehnat teda skořici ale to nevadí já jsi s odchovem dál pohraju abych získal skořicové bělohlavé protože jsem do nich blázen a mi se nejvíc líbí.

31.3.2022 18:45
alzG

XXX.XXX.234.124

Chovatel od ktorého som ho kupovala ho mal v pare s bielohlavou samicou, nevedel v case jeho kupi zohnat bielohlaveho tak ho kupil ako štiepaka na bielohlave. V chove ešte nebol istota bude až pri mladých.

31.3.2022 19:15
lupus4

XXX.XXX.205.61

Jsem jsi zvětšil tu fotku a je to opravdu týlová straka a jestli štěpí na modrou...

tak tam můžete mít i bělohlavé obojího pohlaví štěpitelné na straky a samci /i na opalin
+ co jsem uvedl minule, jen se přidá u všech ještě štěp.na straky

1.4.2022 08:54
z jarda

XXX.XXX.144.166

Zdravím, tak nějak jsem se tady ztratil... jsou to rady pro KORELY?
Opalín a nebo Modrá? Rád bych viděl foto, děkuji moc za vysvětlení. S pozdravem Zappe

1.4.2022 09:38
lupus4

XXX.XXX.205.61

z jarda napsal(a):
Zdravím, tak nějak jsem se tady ztratil... jsou to rady pro KORELY?
Opalín a nebo Modrá? Rád bych viděl foto, děkuji moc za vysvětlení. S pozdravem Zappe

nečtete pozorně už v příspěvku z 29.3.2022 01:44
PS. modrá = bělohlavá, opalin = perlová
bavíme -li se o papoušcích tak ztráta psittacinu způsobuje, že vypadá "modře¨"
u korel pták bez psittacinu - bělohlavý (ˇ= modrý)
atd...

Přidejte reakci

Přidat smajlík