Papoušek horský

Prodám Papouška horského - Prodám samička lemovaná, samec pastelový. Nepříb...
Vojtěch17
XXX.XXX.237.82
Může mít samice mlade v prvním roce u tohoto druhu ptactva?? Mám ji se samcem ve volieree a samice už má snešené 3 vejce. Q všude čtu že až v druhém roce. Tak se ptám bude z toho něco nebo budku zavřít nebo bude sedět a nakonec nic? Díky za odpověď.
Budku určitě nezavírejte ,nechte ji sedět celý cyklus až sama sleze i když budou vejce neoplodněna, protože by jste jí narušil přírodní cyklus a příští rok by Vám už nemusela sedět vůbec. A i v prvním roce můžete mít odchov ,ale většinou se to nedoporučuje ,protože tak mladé samičky se velmi vysilují a pak se dožívají nižšího věku.
Přesně jak píše Horák lutino, roční samice ano, ale není to ideální. Roční samci jsou ještě většinou neplodní.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vojtěch17
napsal(a):
Může mít samice mlade v prvním roce u tohoto druhu ptactva?? Mám ji se samcem ve volieree a samice už má snešené 3 vejce. Q všude čtu že až v druhém roce. Tak se ptám bude z toho něco nebo budku zavřít nebo bude sedět a nakonec nic? Díky za odpověď.
Tak jste si odpověď sám, když už snesla 3 vejce. :) Už bych ji nechala sedět a buď něco vyvede nebo ne. Ideální to úplně není.
Sama mám zkušenost se 3 samicemi - dvě zasedly a odchovaly ve 2 letech (jedna se stejně starým samcem, druhá s o 3 roky starším samcem), třetí teď sedí ve 3 letech poprvé (samec stejně starý).