Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2022 10:18
K.mi

XXX.XXX.196.76

Hezký den všem, moc bych prosila o radu ohledně korelek. Mám dvě korelky a já si osobně myslím, že to jsou oba samci,ač mi ze začátku bílí připadal jako samice - jen křičel, ale během půl roku se krásně rozespíval. Umí si pískat několik melodií i slova hodně Naslouchá, ale druhý umí pouze v pískat své jméno a jinak nic a tak mě zajímá názor zkušených, jestli to jsou opravdu oba samci? Oba jsou starý rok a půl . Všem moc děkuji za informace. 🤗

24.4.2022 11:01
5873

XXX.XXX.198.179

Při tom stáří si myslím že bělohlavá straka je samec, když už zpívá. A šedá skořice by měla být samice, kdyby to byl samec měl by ocasní péra zespodu čistě hnědé/černé bez vzorování. Stejně tak by samec měl mít spodní stranu křídel bez žlutého tečkování a obličejová oblast by u samce byla i s chocholkou sytě žlutá. Za mě je to tedy pár.

24.4.2022 11:17
K.mi

XXX.XXX.196.76

5873 napsal(a):
Při tom stáří si myslím že bělohlavá straka je samec, když už zpívá. A šedá skořice by měla být samice, kdyby to byl samec měl by ocasní péra zespodu čistě hnědé/černé bez vzorování. Stejně tak by samec měl mít spodní stranu křídel bez žlutého tečkování a obličejová oblast by u samce byla i s chocholkou sytě žlutá. Za mě je to tedy pár.

Děkuji za informaci! A ještě se zeptám, když by šedá byla samice tak, že nikdy neměla vajíčka to nemusí? Tchyně má samičku a ta má vajíčka pravidelně i přesto,že ji chová v kleci samotnou. 🤷‍♀️ Děkuji 🙂

Přidejte reakci

Přidat smajlík