Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Březovka

12.5.2022 10:59
Březovka

XXX.XXX.69.97

Dobrý den,
poslední cca dva týdny jsem u mého senegalského papouška vypozorovala značně vodnatý trus. Při vylučování zůstává zelená část pevná, ovšem okolo se tvoří značná vodnatá nezpevněná louže. Pokud papouška zastihnu u vylučování, můžu vidět vodnatý proud místo klasického pevného trusu. Vyzkoušela jsem nasadit dietu bez ovoce a zeleniny, která se neosvědčila a stav pokračuje. Nutno říct, že trus není takový po celý den. Ráno je vždy pevný. Papoušek taky nadměrně pije ve frekvencích cca co 15 minut. Všeobecně se ale chová normálně. Nevyspává víc než obvykle, hraje si, zlobí, proletí se, pokud má náladu. Nebyl ani vystaven žádné stresové situaci, má stále stejný režim, stejné krmení, stejnou přiměřenou dávku ovoce. Peří si netrhá, stravu přijímá. V domácnosti nejsou žádní jiní papoušci ani jiná zvířata. Krmím klasickou směsí zrní značky Versele Laga. Nevíte, prosím, co by takový stav mohl znamenat? Mám zvažovat návštěvu veterináře, nebo to může být u papoušků normální?

12.5.2022 16:17
z jarda

XXX.XXX.188.47

Zdravím, uvařte silný černý čaj a podávejte minimálně týden a pak to vystřídejte na týden, ale uvařte čaj heřmánkový!
Pozor i ovoce ve velkém množství může toto způsobit a hlavně meloun, hruška!
A veterinář to je škoda slov a peněz 👎
Kromě tý směsi, ovoce a zeleniny dostává ještě něco? Vitamíny- nej.do vody Supervit D, bílkoviny- občas kousek vařeného vajíčka i se skořápkou, minerály- pravá sépie, písek, zelené- pampelišku, ptačinec, větve na okus-černý bez, jabloň, třešeň.
Pozor taky na průvan!
S pozdravem Zappe

Přidejte reakci

Přidat smajlík