Amadina gouldová

Prodám Amadinu Gouldové - Prodám mladé i starší Gouldiny přírodní, běloprsé...
Lafra
XXX.XXX.171.130
Zdravím skúsenejších chovateľov.
V mojom chove amadin gouldovych sa mi stala taká vec, že jedno mladé ani po 3 dňoch nevychadzalo z budky, hoci ostatný jeho surodenci boli vonku už 3 dni. Denne som budku kontroloval a mladé normálne žilo, tak som si hovoril, že asi ešte má čas opustiť búdku. No na 4 deň mi to nedalo, tak som ho chytil a chcel pozrieť prečo ešte nevyletelo a zistil som, že má o nohu omotanú podstielku (cupaninu) v budke a to tak, že okrem trávy som použil do budky aj vystelku pre kanarikov bielej farby, čo su take biele tenke spagatiky a jeden z nich sa mu omotal tak, že sa mu zaryl do nohy, ktora mu stmavla a aj ked som mu odstranil ten spagatik z nohy, tak s nohou nehybe. Noha je velkostne normalne vyvinuta, preto predpokladam, ze takto trpel maximalne tie 3-4 dni. Teraz uz nomalne lieta po klietke, ale na bidle sedi len na tej jednej zdravej nohe. Mlade je vo veku 40 dni a chcel by som sa spytat, ci je este sanca, aby sa mu ta noha uzdravila, pripadne, ci je na to nejaka mast, alebo liek, aby sa mu noha zacala prekrvovat, alebo o tu nohu prisiel natrvalo.... Ono sa sice obcas o tu nozicku opre, ale vacsinou ju ma len zvesenu z bidla a sedi na jednej nohe. Dakujem vopred za tipy a nazory.