Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.6.2022 17:04
Vincent86

XXX.XXX.39.122

Dobrý den, mám v budce tři mladé papoušky zpěvavé, kteří jsou zjevně nemocní. Jejich trus je velmi vodnatý vypadá to jako by měli průjem. Jsou už poměrně velcí (tři týdny), ale nejsem si jistý jestli to sami zvládnou. Zatím sem jim jen přestal dávat do voliéry zelenou stravu. Je ještě nějaká možnost jak jim pomoci. Budu rád za jakoukoliv radu.

Neregistrovaný uživatel

7.6.2022 18:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Největší vliv má to čím krmíte a to předají rodiče mladým.Vinu vidím v krmení-zveřejněte a pak se můžete dočkat rady.

7.6.2022 18:44
Vincent86

XXX.XXX.39.122

Krmím směsí tří druhů prosa a trochy ječmene. Dále dávám listy pampelišky a vaječnou směs. Stejné krmení mám i v druhé voliéře, tam mám v budce 6 mladých bez problémů.

Neregistrovaný uživatel

7.6.2022 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Vincent86 napsal(a):
Krmím směsí tří druhů prosa a trochy ječmene. Dále dávám listy pampelišky a vaječnou směs. Stejné krmení mám i v druhé voliéře, tam mám v budce 6 mladých bez problémů.

To proso asi nejsou tři druhy,ale tři barvy,ječmen a suchý to je bída.Chybí kardy, slunečnice ,loupaný oves,máčená pšenice místo suchého ječmene.Do pití přidat heřmánkový čaj a trochu kmínového vývaru.

7.6.2022 19:11
Vincent86

XXX.XXX.39.122

děkuji

8.6.2022 15:36
lavice

XXX.XXX.224.145

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
To proso asi nejsou tři druhy,ale tři barvy,ječmen a suchý to je bída.Chybí kardy, slunečnice ,loupaný oves,máčená pšenice místo suchého ječmene.Do pití přidat heřmánkový čaj a trochu kmínového vývaru.

Přesně tak. Ještě i lesknici a pohanku. Jak v suchém tak naklíčeném stavu plus vaječnou směs.

8.6.2022 16:29
exotchov

XXX.XXX.168.151

Krmi stejne,a druhy par bez problemu,tak asi tezko chyba ve strave. V dnesni dobe by ptakum nacpaly vse mozne,stopadesat druhu zrna nespocet ovoce a zeleniny ,a hlavne postavit voliery za milion.

Neregistrovaný uživatel

8.6.2022 18:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Vincent86 napsal(a):

Každý pár je jiný-jeden možná vyvede 6 mladých a druhý má problém z polovinou to vše při stejném krmení.Babo totiž chovatelé raďte.Podle mne jak jsem uvedl výše slabá krmná dávka+špatná starostlivost páru o mladé.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.6.2022 12:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vincent86 napsal(a):

Vždyť tohle je slabá směs i pro andulky. Natožpak pro větší pap.zpěvavé.

Já zpěvavým míchám doma směs : proso bílé, žluté, červené a bílé (celkem 60%), kardi (15%), nahý oves (15%), slunečnice (5%), čirok (2,5%) a lesknice (2,5%).

K tomu vaječná směs a ovo-zel (jablko, mrkev, červená řepa, občas salát, ale ten dávám až u mladých cca 3 týdny a výš).

Ono u odchovu mladých je u těchto druhů lepší dávat dostatek suchého, vaječnou směs + trochou ovo-zel, na kterou jsou už dospělí déle zvyklí.

11.6.2022 00:05
z jarda

XXX.XXX.174.106

Vincent86 napsal(a):

Zdravím, tak první věta mě dostala!
Nic ve zlém, ale to je krmení akorát tak pro přežití! Prosím vás, jak jste přišel na ten JEČMEN...u mě jej nikdy žádný druh nebral a ani u jiných chovatelů jsem ječmen v miskách neviděl. Vím, že se přidává do krmních směsí, ale je tam úplně zbytečný, to jen výrobci tím dosahují dané váhy a ušetří na zrní, které papoušci berou! Stejně je tomu tak i s ovsem neloupaným, čirokem, kukuřicí, mungem - mám na mysli suché zrní, naklíčené např. mungo je super věc!
A to při odchovu nedáváte ani namočený rohlík nebo piškoty? No nic, ale tady v článcích je hodně rad ohledně zpěváků a našel jsem vám právě o výživě. Tak hodně úspěchů.
S pozdravem Zappe

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/clanky/r/detail/8769/papousek-zpevavy-psephotus-haematonotus-1-cast-vyziva/

11.6.2022 05:49
exotchov

XXX.XXX.168.151

Z dobou jdou lide, pred r.90 a i par let pote co jsem ve velkem choval spevaky sem zadny cirok mango a dalsi zrniny neznal,krmne smesi 0,mel jsem jen oves,slunecnici,trochu prosa.dalsi suroviny jen co priroda a domacnost dala. Neni kazdy par stejny a nikdy nebude.To plati i dnes i kdyz uz u jinych druhu takove pary s chovu vyradim.

11.6.2022 07:17
JoPe

XXX.XXX.82.8

exotchov napsal(a):
Z dobou jdou lide, pred r.90 a i par let pote co jsem ve velkem choval spevaky sem zadny cirok mango a dalsi zrniny neznal,krmne smesi 0,mel jsem jen oves,slunecnici,trochu prosa.dalsi suroviny jen co priroda a domacnost dala. Neni kazdy par stejny a nikdy nebude.To plati i dnes i kdyz uz u jinych druhu takove pary s chovu vyradim.

Nutno k tomu ještě dodat, že dříve se u nás nechovali téměř žádní dnešní mutační papoušci, kteří jsou obecně náročnější na krmení i celkovou péči. Zpěváci nebyli chováni dříve tolik v žádných bednovkách v uzavřených místnostech, ale v dřevěných voliérách z králičího pletiva, byli na slunci, zmokli, vymrzli, žili velmi často s andulkami, nebo korelami a byl to tak nenáročný chov, že mladé odchovávaly i děti školou povinné, ale dnes to tak jednoduché není a mají často potíže odchovat i zkušení chovatelé. Je fakt, že dnes se dá koupit snadno vše a je to než otázka peněz, ale ty z nikoho lepšího chovatele neudělají, pořád je v chovatelství nejdůležitější mít ten správný postřeh a cit udělat věci ve správný okamžik a to mnohým nejde, tak hledají chybu všude možně, jen né u sebe.

Přidejte reakci

Přidat smajlík