Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Matsn

14.7.2022 11:06
Matsn

XXX.XXX.227.20

Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat na radu ohledně pořízení prostornější klece pro korelu, kterou chováme v bytě. Velmi se mi líbí například tato https://www.superzoo.cz/voliera-bird-jewel-viktorie-tmave-seda/ , nicméně nevím, jestli vnitřní rozměry nejsou příliš malé.

A možná druhý dotaz - moje korela má už 8 let a trochu jsem si hrál s myšlenkou pořídit mu partnerku, tudíž by klec musela být dostatečná i pro dvě korelky, i když samička pořád . S pořízením celkem otálím, korela je na mne fixovaná - jsme kámoši :-), takže nevím jestli se k pořízení odhodlám, každopádně žádný tvor by asi neměl být sám... Ten druhý dotaz - není na pořízení samičky nyní už pozdě?

Korela je celkem aktivní, pípá, hraje si, krásně lítá, diskutuje se mnou...

Děkuji

14.7.2022 11:42
Honza12

XXX.XXX.52.3

Zaměřte se raději na délku klece než na výšku, už to tu bylo několikrát pták není vrtulník...

Matsn

14.7.2022 13:06
Matsn

XXX.XXX.227.20

Honza12 napsal(a):
Zaměřte se raději na délku klece než na výšku, už to tu bylo několikrát pták není vrtulník...

Máte pravdu, nechodím sem často, tak mě nenapadlo hledat ve starších dotazech.

A ta druhá otázka, prosím?

Matsn

14.7.2022 13:27
14.7.2022 17:16
eli22

XXX.XXX.58.38

Matsn napsal(a):
Dobrý den,

chtěl bych se Vás zeptat na radu ohledně pořízení prostornější klece pro korelu, kterou chováme v bytě. Velmi se mi líbí například tato https://www.superzoo.cz/voliera-bird-jewel-viktorie-tmave-seda/ , nicméně nevím, jestli vnitřní rozměry nejsou příliš malé.

A možná druhý dotaz - moje korela má už 8 let a trochu jsem si hrál s myšlenkou pořídit mu partnerku, tudíž by klec musela být dostatečná i pro dvě korelky, i když samička pořád . S pořízením celkem otálím, korela je na mne fixovaná - jsme kámoši :-), takže nevím jestli se k pořízení odhodlám, každopádně žádný tvor by asi neměl být sám... Ten druhý dotaz - není na pořízení samičky nyní už pozdě?

Korela je celkem aktivní, pípá, hraje si, krásně lítá, diskutuje se mnou...

Děkuji

Druhý dotaz. Pokud se zdá spokojená, zdá se že nestrádá, věnujete se jí, tak by s pořízením váhala taky. Každopádně pokud pořídíte druhou, tak samozřejmě protějšek, jestli je tohle samička, tak samečka a naopak. Ještě tak se snesou dva samečci, ale dvě samičky ne. No a jestli si sednou, to je otázka, to Vám nikdo na 100 % neřekne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.7.2022 07:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já osobně bych si vyrobila či nechala vyrobit klec na míru. Korely (jako všichni papoušci) využijí víc délku a šířku než výšku. Jen výrobci klecí to nějak nepochopili a prodávají za dost vysoké částky "komíny". Spoustu inspirace najdete např. na Pinterestu.

K tomu druhému - ano, může s vámi přestat tak kámošit. Na druhou stranu bude mnohem spokojenější. Máte samce - takže pokud nechcete chovat, s klidem můžete pořídit mladého samečka. V pohodě se snesou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík