Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.7.2022 05:40
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Zdravím,
potřeboval bych poradit. Mám doma korelku na dokrmení. Je stará měsíc a dokrmu ji něco málo přes dva týdny. Korelce jsem v kleci nechal buď nastrouhanou mrkev , nebo kousek salátu a k tomu misku zrní. Když jsem si pozoroval. Tak vždy to jen požužlala v zobáku a pak zrní nebo salát pustila na zem. Tak jsem ji zkoušel dávat rozmáčený toast a ten mi z ruky baští. Ale v kleci se ho nedotkne. Takže bych potřeboval poradit. Jestli mám ještě korelku dokrmovat ručně. Nebo ji nechat ať se začne krmit sama.

Děkuji za rady.

22.7.2022 12:11
kičněp

XXX.XXX.245.255

porad dokrmovat rucne krmeni v kleci nechte dejte tam senegal v klase vajecnou michanici vlhcenou atd a cekat az zacne sama loupat zrni do te doby porad rucni krmeni chce to cas.

22.7.2022 16:21
kareta

XXX.XXX.84.6

kičněp napsal(a):
porad dokrmovat rucne krmeni v kleci nechte dejte tam senegal v klase vajecnou michanici vlhcenou atd a cekat az zacne sama loupat zrni do te doby porad rucni krmeni chce to cas.

Vy by jste potřeboval nakopat do zádele a ne dokrmovat mládě korelky. ty toasty si strčte, nechci psát kde. Ta korela potřebuje ještě dokrmovací kaši, nutribirt , atd. Proč si nekoupíte mládě, co už samo přijímá potravu, když nic o umělém dokrmování nic nevíte ? Jste osel !

22.7.2022 16:30
eli22

XXX.XXX.58.38

kareta napsal(a):
Vy by jste potřeboval nakopat do zádele a ne dokrmovat mládě korelky. ty toasty si strčte, nechci psát kde. Ta korela potřebuje ještě dokrmovací kaši, nutribirt , atd. Proč si nekoupíte mládě, co už samo přijímá potravu, když nic o umělém dokrmování nic nevíte ? Jste osel !

Souhlas. Proto já na tyhle dotazy ani nedokážu odpovídat, protože se mi chce brečet. Bohužel bych pak i použila horší slovo než "osel".

22.7.2022 20:53
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

kareta napsal(a):

Další velice kvalitní názor a děkuji za něj. Chápu , že někteří zde jsou pomalejší a místo toho , aby si přečetli příspěvek. Popřemýšleli jak to člověk myslí a pak mu poradili. Tak musí hned na internetu urážet každého. Kdo se o něco snaží poprvé. Ale přejděme tuto krapet zbytečnou zprávu od vás. A moc rád vám to vysvětlím znovu. Já dokrmování mám nastudované z více zdrojů, ale pořád nevím vše a pořád se to učím. Ale korelku dokrmuju 3x denně po 8 hodinách. Na každou dávku dostane 10-12ml dokrmovací kaše nutribird A21. Před vážením má korelka 84g po 94-96g. Korelka se učí už létat a samostatnosti. Ten toast jen kombinuju s kašli a zní ho ani necelý gram. Do toho ji nechám v kleci misku kde ji každý den strouhám mkrvem nebo dám trochu salátu. A přesto všechno. Korelka žije a je celkem dost čilá a aktivní a už zkouší létat po bytě. Ale máte pravdu evidentně jsem osel a nic o tom nevím Pane Boomer.

Ps: to , že ji mám dát do klece toast a různé ovoce a zeleninu s miskou zrní mi doporučili dva zkušení chovatelé. A ti v tom už mají nějaký roky praxe.

22.7.2022 20:57
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

eli22 napsal(a):
Souhlas. Proto já na tyhle dotazy ani nedokážu odpovídat, protože se mi chce brečet. Bohužel bych pak i použila horší slovo než "osel".

Jelikož se mi to nechce psát znovu tak vás toho ušetřím a můžete si přečíst komentář co jsem napsal vašemu kolegovi. Ale chápu, že pro starší generaci je asi celkem zábava napadat urážkami mladé jedince co se snaží o své první kroky. Asi nemáte nic lepšího na práci. Ale já to respektuji. Proto respektujte zase vy to, že vaše komentáře, které mi nic nepřinesou , když jsem chtěl poradit. A ani nepochopíte pointu příspěvku. A musí tě hned urážet. Tak si to nechte pro sebe.

Děkuji Pane Boomer 2. .

22.7.2022 20:58
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

kičněp napsal(a):

Děkuji za jediný NORMÁLNÍ KOMENTÁŘ . A normální radu.

22.7.2022 22:26
java250

XXX.XXX.229.92

Luigi_Cz napsal(a):
Zdravím,
potřeboval bych poradit. Mám doma korelku na dokrmení. Je stará měsíc a dokrmu ji něco málo přes dva týdny. Korelce jsem v kleci nechal buď nastrouhanou mrkev , nebo kousek salátu a k tomu misku zrní. Když jsem si pozoroval. Tak vždy to jen požužlala v zobáku a pak zrní nebo salát pustila na zem. Tak jsem ji zkoušel dávat rozmáčený toast a ten mi z ruky baští. Ale v kleci se ho nedotkne. Takže bych potřeboval poradit. Jestli mám ještě korelku dokrmovat ručně. Nebo ji nechat ať se začne krmit sama.

Děkuji za rady.

Dobrý večer. Jestli je již opeřená tak ji dokrmujte 2x za den večer a ráno. Asi za týden až 10dní ji dokrmujte 1x za den(večer). V kleci musí mýt vodu, senegalské proso v klase, proso a výborná je mladá kukuřice.

filozof

22.7.2022 22:34
filozof

XXX.XXX.0.243

Luigi_Cz napsal(a):
Děkuji za jediný NORMÁLNÍ KOMENTÁŘ . A normální radu.

Toto vypadá,že jste rozporuplnná osobnost.Proč jste tedy položil dotaz,když vlastně všechno víte?
Jinak vaše zacházení s korelou hraničí s týráním zvířat,děláte na ní vlastně pokusy co vydrží,neznáte produkt dokrmování ptáků a zkoušíte to na živých tvorech.

22.7.2022 23:16
eli22

XXX.XXX.58.38

Luigi_Cz napsal(a):
Jelikož se mi to nechce psát znovu tak vás toho ušetřím a můžete si přečíst komentář co jsem napsal vašemu kolegovi. Ale chápu, že pro starší generaci je asi celkem zábava napadat urážkami mladé jedince co se snaží o své první kroky. Asi nemáte nic lepšího na práci. Ale já to respektuji. Proto respektujte zase vy to, že vaše komentáře, které mi nic nepřinesou , když jsem chtěl poradit. A ani nepochopíte pointu příspěvku. A musí tě hned urážet. Tak si to nechte pro sebe.

Děkuji Pane Boomer 2. .

Vy jste mi celkem jedno, ale a priori mi jde o toho ptáka. Když mi napíšete důvod dokrmování, a bude rozumný, moc ráda se Vám omluvím.

23.7.2022 10:53
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Dokrmuju ho, protože jsem ho chtěl jako mazlíčka a chtěl jsem to zkusit. A vždy to bude poprvé. Vy jste to taky určitě dělala poprvé a nebyla to určitě 100%. Taky jste si hledala informace jak na internetu, tak od zkušenějších chovatelů. A jak jsem říkal. Pokud vám jde o ptáka. Tak ano, pták prosperuje. dostává 3x denně kaši po klasických dávkách. Začíná lítat po bytě a vypadá dosti spokejeně. ŠLO MI JEN O TO ZJISTIT NÁZORY OSTATNÍCH, JAK HO NEJLÉPE PŘIPRAVIT NA PEVNOU STRAVU. A omluvu od vás nečekám. protože vy si stejně najdete něco co se vám nebude líbit.

23.7.2022 11:48
JoPe

XXX.XXX.82.8

Luigi_Cz napsal(a):
Dokrmuju ho, protože jsem ho chtěl jako mazlíčka a chtěl jsem to zkusit. A vždy to bude poprvé. Vy jste to taky určitě dělala poprvé a nebyla to určitě 100%. Taky jste si hledala informace jak na internetu, tak od zkušenějších chovatelů. A jak jsem říkal. Pokud vám jde o ptáka. Tak ano, pták prosperuje. dostává 3x denně kaši po klasických dávkách. Začíná lítat po bytě a vypadá dosti spokejeně. ŠLO MI JEN O TO ZJISTIT NÁZORY OSTATNÍCH, JAK HO NEJLÉPE PŘIPRAVIT NA PEVNOU STRAVU. A omluvu od vás nečekám. protože vy si stejně najdete něco co se vám nebude líbit.

Dobře míněných rad bylo už dost včetně varování rizik ve vašich předchozích dotazech. Také jsem vám odpovídal. Samozřejmě , můžete si dělat co chcete, ale všem včetně paní eli22 šlo o dobro věci, tedy o ptáka a ne o vás, tak se uklidněte a můžete být rád, že vám vůbec někdo věnoval chvíli svého času a trpělivosti.

23.7.2022 11:50
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

Pokud někdo má blbé kecy, nepochopil jak příspěvek byl myšlen, a ještě má potřebuje urážet, tak ani jeho čas ani rady nechci.

23.7.2022 12:14
JoPe

XXX.XXX.82.8

Luigi_Cz napsal(a):
Pokud někdo má blbé kecy, nepochopil jak příspěvek byl myšlen, a ještě má potřebuje urážet, tak ani jeho čas ani rady nechci.

Chlapče, tímto tónem a přístupem to bude v životě velmi těžké a v chovatelství též. Je potřeba se obrnět trpělivostí a ledacos umět skousnout, jinak to nejde a každý z nás si tím prošel.

23.7.2022 12:19
java250

XXX.XXX.229.92

Luigi_Cz napsal(a):

Jestli budete dokrmovat 3xdenně pták nebude mít potřebu vyhledávat krmení a budete ho dokrmovat zbytečně dlouho.

23.7.2022 12:41
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

JoPe napsal(a):
Chlapče, tímto tónem a přístupem to bude v životě velmi těžké a v chovatelství též. Je potřeba se obrnět trpělivostí a ledacos umět skousnout, jinak to nejde a každý z nás si tím prošel.

Ten titul "chlapče" si odpusťte laskavě. To zaprvé. Zadruhé , já jsem rád za jakoukoliv radu nebo připomínku. Když je slušně a normálně položená. A ne že já se tady na něco zeptám SLUŠNĚ. A místo nějaké použitelné rady dostanu komentář , jak si mám svoje metody strčit do .... a jaký jsem osel a hrozný tyran ptáků. Takové rady opravdu nepotřebuji a jestli se hodláte stále povyšovat, být arogantní. A mít kecy typu "Je potřeba se obrnět trpělivostí a ledacos umět skousnout, jinak to nejde a každý z nás si tím prošel" tak se odmítám s vámi bavit. Protože pán mi napsal do soukromé zprávy jako normální a slušný člověk a poradil mi. Kdežto vy si tady potřebujete evidentně honit ego na mladších a ne tolik zkušených. Dál se s vámi odmítám bavit.

23.7.2022 12:42
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

java250 napsal(a):
Jestli budete dokrmovat 3xdenně pták nebude mít potřebu vyhledávat krmení a budete ho dokrmovat zbytečně dlouho.

Takže mám snížit dávky krmení na 2 dávky za den po 12 hodinách ?

23.7.2022 13:18
JoPe

XXX.XXX.82.8

Luigi_Cz napsal(a):
Ten titul "chlapče" si odpusťte laskavě. To zaprvé. Zadruhé , já jsem rád za jakoukoliv radu nebo připomínku. Když je slušně a normálně položená. A ne že já se tady na něco zeptám SLUŠNĚ. A místo nějaké použitelné rady dostanu komentář , jak si mám svoje metody strčit do .... a jaký jsem osel a hrozný tyran ptáků. Takové rady opravdu nepotřebuji a jestli se hodláte stále povyšovat, být arogantní. A mít kecy typu "Je potřeba se obrnět trpělivostí a ledacos umět skousnout, jinak to nejde a každý z nás si tím prošel" tak se odmítám s vámi bavit. Protože pán mi napsal do soukromé zprávy jako normální a slušný člověk a poradil mi. Kdežto vy si tady potřebujete evidentně honit ego na mladších a ne tolik zkušených. Dál se s vámi odmítám bavit.

23.7.2022 13:25
eli22

XXX.XXX.58.38

Luigi_Cz napsal(a):
Takže mám snížit dávky krmení na 2 dávky za den po 12 hodinách ?

Držte se toho, co Vám napsal pán v soukromé zprávě. Tam Vám také jistě nepsal, že pokud se prošvihne doba odstavu, může to mít fatální následky, Ale to Vy určitě víte.

23.7.2022 13:35
Luigi_Cz

XXX.XXX.236.1

eli22 napsal(a):
Držte se toho, co Vám napsal pán v soukromé zprávě. Tam Vám také jistě nepsal, že pokud se prošvihne doba odstavu, může to mít fatální následky, Ale to Vy určitě víte.

23.7.2022 14:00
eli22

XXX.XXX.58.38

eli22 napsal(a):

......napsal.

23.7.2022 21:16
hzp

XXX.XXX.25.135

Luigi_Cz napsal(a):

Dal jsem ti hlas a to za odvahu jak se tady chováš, říkat někomu že má blbé kecy, že je boomer atd. , s tím brzo narazíš frajere. Ubezpečuju tě, že hodit takový dotaz např. v Nizozemsku, tak už si pro tebe jedou. Tak se srovnej, protože už i v ČR jsou zákony na ochranu zvířat proti týrání. Naštěstí pro tebe se to moc nevymáhá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík