Papoušíček šedokřídlý

Prodám Papoušíčka šedokřídlého - Prodám Papoušíčka šedokřídlého loňský (20...
Dobrý den,
mám obavy, že už nic nezvrátím. Do rána byl papoušíček 0.1 čilý 2021. Pak po půl hodině přišel zvrat. Papoušek sedí a spí. Nereaguje na podnět ruky, že by chtěl odletět (není ochočený). Při pohybu roztáhne křídla a nemůže je ihned složit. Odhadovala bych křeč. Trus má vodnatý, ani jedna složka není pevná.
Bavila jsem se s chovatelem a myslí, si že tu není pomoci. Co jsem hledala, vše by mi sedělo na Pacherovu chorobu. Máte někdo zkušenost, co vám zabralo?
V kleci byla se samcem, příležitostně se pářili. Po prohmatu nemá zaseknuté vajíčko. Oproti samci i jiné samici je opravdu "nafouknutá".
Papouška jsem oddělila a dala do tepla. Dala černý čaj, zrní s medem. Pije, ale výrazně se to od rána nezlepšilo. Obávám se nejhoršího.
Jak ochránit zbytek papoušíčků? Přemýšlím jestli to nemohla donést návštěva, která chová také papoušky.
Ještě doplním fotky.
Všem děkuji za věcnou diskuzi.
Lucie
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ak ho chcete zachranit ihned vyhladajte veterinara, cez diskusiu sa Vam ho tazko s takymito priznakmi podari zachranit.
Děkuji za příspěvek. Budiž je jí země lehká. 😩😢Oplakala jsem to, protože patřila mezi mé nejoblíbenější. Celé se to semlelo během 6-8 hodin. Měla jsem jí krátce (7 týdnů).
Spíš bych se z toho chtěla poučit a zjistit, kde byla chyba. V příloze fotka trusu. Myslíte, že je to ta Pacherova choroba?
Osobně bych v tom nehledala konkrétní nemoc. To by prokázala pouze pitva. Takto to nikdo nepozná, může to být a nemusí. Mě též papoušíčci a andulky umíraj do pár hodin od zahlédnutí nemoci. I když je dám do tepla a vodu podávám, téměř už nikdy zachránit nejdou. Chce to hned veterináře po zjištění problému a i pro toho může už být pozdě. I přes podaná antibiotika vaterinářem mi papoušíček druhý den umřel. Též je mám víc jako kámoše, byť se snažím odchovávat. Takže opláču a většinou sháním nového, aby nebylo druhému smutno.
supik99
napsal(a):
Osobně bych v tom nehledala konkrétní nemoc. To by prokázala pouze pitva. Takto to nikdo nepozná, může to být a nemusí. Mě též papoušíčci a andulky umíraj do pár hodin od zahlédnutí nemoci. I když je dám do tepla a vodu podávám, téměř už nikdy zachránit nejdou. Chce to hned veterináře po zjištění problému a i pro toho může už být pozdě. I přes podaná antibiotika vaterinářem mi papoušíček druhý den umřel. Též je mám víc jako kámoše, byť se snažím odchovávat. Takže opláču a většinou sháním nového, aby nebylo druhému smutno.
Moc děkuji za zkušenosti. Aha, je mi to líto. Chovám je od letošního dubna, tak pořád se někde vzdělávám. Trošku mě tohle zaskočilo. Vůbec bych neřekla, že takhle mladé se může zhoršit zdravotní stav během chvíle.
Přeji mnoho úspěchů v chovu a děkuji za reakci.