Korela chocholatá - loňský samec

Prodám Korelu chocholatou - Nabízím loňského samce v klasickém zbarvení. St...
300 KčDobrý den prosím vás o radu může tě mě někdo říci jestli je to samec nebo samice děkuji vám
Dobrý den,né,že bych Vám nechtěl poradit pohlav í této korely,ale na šedé pár měsícu staré korele je to prakticky nemožné určení z fotografie.
Dobré je třeba od jakého je mládě páru pokud nejsou oba rodiče šedý. Tam to nic neřeší a nepoznáte zase nic. Pak se dá odhadovat podle určitého chování samčí projevy,zásadní je zpěv a potom jen čas až se mu začnou vybarvovat líce a maska.
Neznám důvod Vašeho přání na zjištení pohlaví,ochočení,další chov a nebo prodej s tím,že znáte pohlaví,ale je také dobré si sám něco přečíst a naštudovat .
Z pozdravem Jikuma
jikuma
napsal(a):
Dobrý večer, pokud je mládě z páru jak píšete tak se přikláním k samečkovi.
Už to odříznutí masky z Vašeho fota jsem si myslel na samce,ale byl to jen můj odhad .
Samec ve stáří 5 měsíců jak píše tazatel, už by mu měla žloutnout hlava a červenat líce, a pěkně už prozpěvovat, nemyslíte? Už to vaše odříznutí masky není pravda, tam nic nepoznáte. Pták na fotu tazatele je šedý jak popel..........jasná samice. Samec v 5 měsících by vypadal ůplně jinak.
jikuma
napsal(a):
Dobrý večer, nechci se přít o tom jestli je to samec nebo samice zvlášt když jsem něco psal v prvním příspěvku.
Psal jsem o samcovi jen jako o mém tipu a trochu té genetiky.
Ty lutina budou samice.
Jinak nás může třeba rozsoudit za pár měsícu i majitel.
To nás soudit nikdo nemusí.Na stáří korely 5 měsíců a to co psal majitel že nezpívá, tak je to jasné.Tady není nad čím polemizovat.
Zdravím ještě jeden dotaz dovezl jsem nové korelky tak jestli můžu poprosit jestli někdo pozná pohlaví
Dobrý večer,tak se přidám do naší diskuze o korelách.Mužu souhlasit s lavice, že DNA je jistota.Vy se neptáte na názor prodávajícího?Máte snad určité požadavky na pohlaví nebo je to jedno.
Každý nějak začíná, ale bezhlavě kupovat ptáky a pak se ptát na pohlaví z fotek mi nepříjde jako dobrý nápad.
Může se Vám stát, že odpoví jako mi dva já a lavice a je to 50 na 50 a víte stejně prd.
Tím Vás nechci odrazovat, je to jen diskuze a je jen na vašem rozhodnutí kdo má asi pravdu.
A můj odhad je šedý samec a lutino možná taky, zkuste je třeba pustit k Vašemu už odchovávajícímu páru a dá se taky dost odpozorovat podle chování jak páru tak nových korel.
Děkuji vám za odpověď tu 1 korelku jsem dal do voliéry a tyhle dvě si nové vybral syn pan říkal že šedá je samec ale já chtěl se jen přesvědčit jestli to tak bude nebo ne a lutino je ochočené a to se nebojí tak malí ho moc chtěl jinému ať není sám tak jsme to vzali já se neptám na aby jste mě řekli co to je a není na 100% ale moc vám děkuji 🙂 a ještě takový dotaz u nás rostou hodně jeřabiny a já četl že to můžou i korelky je to pravda nebo ne děkuji
Aiwe92
napsal(a):
Moc děkuji :) jen se chci zeptat čím vším můžu krmit základ mám proso žluté bílé +lesklice oves a slunečnice přidávám i kešu spíš jako pamlsek to kešu dalo by se ještě jim něčím zpestřit potravu děkuji
Směs střední papoušek na každé burze ke koupi, možnost si ji sám upravit.I Kardi.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Aiwe92
napsal(a):
Zdravím ještě jeden dotaz dovezl jsem nové korelky tak jestli můžu poprosit jestli někdo pozná pohlaví
Já bych řekla 2 samci. Ten šedý určitě - už se mu začíná vybarvovat hlava.
Jinak krmení si míchám sama v poměru :proso bílé, žluté, červené a bílé (celkem 60%), kardi (15%), oves (15%), slunečnice (5%), čirok (2,5%) a lesknice (2,5%).
K tomu ovoce a zelenina. Zelené. Větve na okus.
Buráky nejsou ořechy -) nejsou pro papoušky vhodné. To jim spíš zkuste nabídnout vlašský ořech. Ale nám teda moc zájem o žádné ořechy nikdo z korel (a zbytku australských druhů, které máme) nejeví. Alexandři je naopak milují. :)
Uživatel s deaktivovaným účtem
Aiwe92
napsal(a):
Děkuji za odpověď vlašské ořechy dávám jen když je vidí tak by se po nich utloukli a ovoce nejvíce jablko
U nás vede jablko, mrkev, červená řepa. Plus sezónu bobuloviny. Samozřejmě zelené - traviny, pampeliška, atd. :)