Stavební povolení pro celoroční voliéru

Ara ararauna
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.1.2023 13:39
M86

XXX.XXX.57.130

Dobrý den, kdo řešil stavební povolení pro celoroční voliéru - mohu znát vaše zkušenosti s úřady a projektanty? Kolik bych si měl připravit na poplatky za stavební řízení, kolik na projektanta? Chystám se postavit zimní ubikaci cca 3x3 metry a alu voliéru alespoň 3x8 metrů pro jeden pár Araraunů. Můžete například doporučit konkrétního projektanta?

1.2.2023 09:10
PoldaJ

XXX.XXX.197.60

Dobrý den,
Moje zkušenost je následující:

Pokud si dobře pamatuji, stavbu do 20 m2 na úřad jenom nahlásíte a nepotřebujete k tomu nic víc. Ale taková stavba může být na pozemku jenom jedna (kůlna, zahradní domek, klidně i voliéry - pozor, bere se celkový půdorys). Jen doporučuji si nechat od sousedů podepsat souhlas.

Stavbu do 70 m2 musíte na stavebním úřadě ohlásit. K tomu potřebujete již nějaké papírování a hlavně projekt.
Konkrétního projektanta Vám nedoporučím. Dle mých zkušeností s projektanty (20 let praxe v oblasti realizace elektro zakázek) je to tak, že vám nakreslí prakticky cokoliv dle vašich představ. Jen Vás usměrní v konstrukčních věcech (nosnost, spád střechy, kanalizace, bezpečnost, atd.). Funkčnost jako takovou nechá na Vás. Takže bych hledal někoho ve Vašem okolí.

Mne můj projekt stál 10 000 Kč za projektanta (rok 2018). Poplatky na úřadě si moc nevybavuji. Ale řekl bych že minimální.
Co se délky řízení týče, tak to bylo děsný. Cca 1 1/2 roku. Z toho 9 měsíců jsem čekal na vyjádření z odboru životního prostředí, abych se dozvěděl, že je to vlastně nezajímá a můžu z jejich pohledu stavět.

Po ukončení stavby si nachystejte nějaké finanční prostředky na legalizaci.
Budete muset mít prohlášení od Vašeho stavebního dozoru, že je stavba provedena dle projektu.
Budete muset nechat stavbu zakreslit do katastru nemovitostí.
Rovněž i samotný zápis v katastru je zpoplatněn.
Budete muset mít revizi elektro, případně nějaké další (zde bych doporučil v projektu neuvádět připojení na žádné inženýrské sítě, i když tak třeba učiníte - ale nic jsem Vám neřekl ).

A co dodat závěrem?
Přeji hodně štěstí a ať dostanete souhlas dřív, než voliéry dostavíte (a ne jak to bylo v mém případě ).

Neregistrovaný uživatel

1.2.2023 11:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.87.118

Máte tam navádění k obcházaní nařízení-i když jste nic neřekl, tak jste to napsal a to veřejně.V dnešní "krásné" době bych si dával pozor.

1.2.2023 14:54
PoldaJ

XXX.XXX.197.60

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Máte tam navádění k obcházaní nařízení-i když jste nic neřekl, tak jste to napsal a to veřejně.V dnešní "krásné" době bych si dával pozor.

Jj, vím

Přidejte reakci

Přidat smajlík