Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Škrobis

4.3.2023 09:45
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Dobrý den, prosím o radu... mám „pár" límčáku cca tři roky bez odchovu a zatím byli v pohodě,ale teď začal jeden z nich napadat druhého až do krve.Potřeboval bych zjístit čím to může být.... díky

4.3.2023 11:00
z jarda

XXX.XXX.6.249

Zdravím, sám jste dal slovo pár do uvozovek, takže pohybujete! A pro nás jste nedal žádné foto, takže nemůžete čekat radu, bohužel! S pozdravem Zappe

Škrobis

4.3.2023 11:35
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Pokusím se je tedy vyfotit,ale jsou divocí,tak uvidíme....

Škrobis

4.3.2023 12:04
Škrobis

XXX.XXX.14.217

To jsou oni, nevím jestli stačí....🤷🏽‍♂️

4.3.2023 14:32
lavice

XXX.XXX.225.114

Škrobis napsal(a):

Chodí některý z nich do budky, krmí se? Pokud ne, máte dva samce.

Neregistrovaný uživatel

4.3.2023 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Z největší pravděpodobností máte dva samce. Nasvědčuje tomu i jejich chování.

Škrobis

4.3.2023 15:50
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Krmit jsem je neviděl a do budky jeden chodí,ale spíš si myslím, že se schovává před náletama.....A v loni byl náznak k páření,ale přišlo mi,že neví jak na to....Ale děkuju za cenné informace

4.3.2023 15:58
JoPe

XXX.XXX.82.8

Škrobis napsal(a):

Vypadá to na pár.Ten vzadu má šedivější hlavu a méně výrazné modré líce, mohla by to být samice. To že se vám teď začali rvát, není v tento čas nic neobvyklého, protože barnardi jsou již nabuzení a cloumá s nima jaro, nebo si začali lézt po třech letech vzájemě na nervy. V každém případě je to potřeba hlídat,aby nedošlo k usmrcení.

4.3.2023 16:04
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

co je třeba trochu zabavit? Místo provazu a suchých větví jim dát čerstvé větve na okusování?

Škrobis

4.3.2023 16:28
Škrobis

XXX.XXX.98.167

No právě jeden z nich je o třetinu menší,tak usuzuji, že by to mohl být pár,ale..... někde jsem slyšel, že bývají temperamentní,ale přišlo mi to už dost... teď odpoledne jsou vedle sebe u žrádla,tak nevím....ale že za tři roky žádný odchov,asi potřebují čas.

4.3.2023 17:32
lavice

XXX.XXX.225.114

Škrobis napsal(a):
No právě jeden z nich je o třetinu menší,tak usuzuji, že by to mohl být pár,ale..... někde jsem slyšel, že bývají temperamentní,ale přišlo mi to už dost... teď odpoledne jsou vedle sebe u žrádla,tak nevím....ale že za tři roky žádný odchov,asi potřebují čas.

Nemáte pravdu. Barnardi zahnízdí i v druhém roce.Budou to dva samci jak jsem již uvedl. Samice by již druhým rokem dělala kolébku a chtěla se pářit a určitě by se krmili..Na takové poznámky, na šedou hlavu, modré líce neberte ohled, stejně to není ani pořádně vidět.Jedinou pravdou je, že jsou v toku opravdu dost agresivní. Udělejte DNA a budete vědět že to budou samci. Času už měli dost. 40 letá zkušenost.

Škrobis

4.3.2023 17:52
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Říkal mi známý, že druhý rok rozhodne a vypadá to, že měl pravdu....pokud někdo ví, kde sehnat samičku,budu rád za kontakt.budu je sledovat,ale pokud seděli vedle sebe u žrádla,tak je to divné.....

Neregistrovaný uživatel

4.3.2023 18:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

U korýtka bývají k sobě laskaví i největší nepřátelé-nevidím na tom nic divného.

4.3.2023 18:33
lavice

XXX.XXX.225.114

Škrobis napsal(a):
Říkal mi známý, že druhý rok rozhodne a vypadá to, že měl pravdu....pokud někdo ví, kde sehnat samičku,budu rád za kontakt.budu je sledovat,ale pokud seděli vedle sebe u žrádla,tak je to divné.....

Tady už nic za tři roky nevysledujete. jak jsem psal pokud se nekrmí a samice se nechce pářit je to jasné. Je to ztracený rok protože samici v této době solo neseženete. Možná by někdo prodal celý pár, ale v této době před sezonou by to byl zázrak....

Škrobis

4.3.2023 18:51
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Děkuji za radu, škoda, chtěl jsem jim dát šanci,ale po shlédnutí inzerátu je nemožné sehnat samičku,tak budu muset prodat dva tříleté samce.... tři roky v háji, nevadí, zkušenost pro příště... díky

4.3.2023 18:56
lavice

XXX.XXX.225.114

Nemáte zač. To bylo hned jasné.Mě se již jižní krmí i páří, jen aby nebyla dlouho zima.Pokud si člověk není 100% jist, určitě pro příště DNA. Ti samci se budou též zle prodávat... at se daří.

4.3.2023 19:00
Leona76

XXX.XXX.41.252

Někteří barnardi ,začnou hnízdit až třetí rok,vždy je lepší mít DNA než čekat,pokud sám člověk nepozná na 100%pohlaví. Pokud se napadají ,jak píši pánové nejspíše to pár není.Ale i v toku se může napadat pár,protože odmítá protejsek.A u limcaku je to zname,a me to teď delala samice ,samcovi u jiného druhu papoušků.

4.3.2023 19:01
Leona76

XXX.XXX.41.252

Škrobis napsal(a):
Děkuji za radu, škoda, chtěl jsem jim dát šanci,ale po shlédnutí inzerátu je nemožné sehnat samičku,tak budu muset prodat dva tříleté samce.... tři roky v háji, nevadí, zkušenost pro příště... díky

Ja bych ještě pro klid udělala
DNA ;)

4.3.2023 19:07
lavice

XXX.XXX.225.114

Leona76 napsal(a):
Ja bych ještě pro klid udělala
DNA ;)

To určitě, ale bude jasné že se jedná o samce.

Škrobis

4.3.2023 19:44
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Nevím, řešit DNA po téhle konverzaci mi přijde asi zbytečné..... samičku bych klidně koupil,ale nabídky se nehrnou....zapřemýšlím a uvidím... přece jenom přes tři roky bez mladých,ruku na srdce,je to dlouho...

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.3.2023 20:02

Škrobis napsal(a):
Nevím, řešit DNA po téhle konverzaci mi přijde asi zbytečné..... samičku bych klidně koupil,ale nabídky se nehrnou....zapřemýšlím a uvidím... přece jenom přes tři roky bez mladých,ruku na srdce,je to dlouho...

Se přiznám, že této reakci vůbec nerozumím.

Proč vám DNA přijde zbytečné? Samičku byste koupil, ale nabídky se nehrnou... a to jste čekal, že vám ji někdo bude vnucovat?

Škrobis

4.3.2023 20:55
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Omlouvám se,ale já jsem spíš člověk,co tomu nechává čas a né že běží za odchovem co prodá do výkupu za pár kaček... mě nejde o DNA,ale o přístup lidí co chcou pomoct mladému chovateli, když si neví rady...a dává šanci i pro vás zahozenou věc... paní kometo...

Neregistrovaný uživatel

4.3.2023 21:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Teď jsem znovu prohlížel fota a je vidět ten pták v zadu nemění za celou dobu vůbec pozici,vypadá to ,že není OK.

5.3.2023 07:33

Škrobis napsal(a):
Omlouvám se,ale já jsem spíš člověk,co tomu nechává čas a né že běží za odchovem co prodá do výkupu za pár kaček... mě nejde o DNA,ale o přístup lidí co chcou pomoct mladému chovateli, když si neví rady...a dává šanci i pro vás zahozenou věc... paní kometo...

Já nic nezahazuji.

Jenom jsem nepochopila, o co vám vlastně jde. Chovat či nechovat? Ale to je můj problém.

5.3.2023 08:15
milanplšek

XXX.XXX.231.28

Škrobis napsal(a):

Tak vlastně ani nevíme co chceš. Pořídíš si ptáky co běžné hnízdi až ve třetim roce, je ti líto dát 200kč za DNA a pak si tady stěžuješ že tří roky bez mladých je moc. Tak si kup andulky a budeš mít mladé třikrát ročně. Chovu zdar Plšek

5.3.2023 08:49
exotchov

XXX.XXX.168.151

milanplšek napsal(a):
Tak vlastně ani nevíme co chceš. Pořídíš si ptáky co běžné hnízdi až ve třetim roce, je ti líto dát 200kč za DNA a pak si tady stěžuješ že tří roky bez mladých je moc. Tak si kup andulky a budeš mít mladé třikrát ročně. Chovu zdar Plšek

Presne tak .

5.3.2023 10:10
kubanec

XXX.XXX.152.248

No a neni lepsi podivat se do inzerce a obvolat par chovatelu? Pak treba zjistite ze hnizdi ve tech letech a samci jsou ostrejsi povahy

Škrobis

5.3.2023 10:34
Škrobis

XXX.XXX.98.167

Díky všem za rady.Hezký den

5.3.2023 13:45
lavice

XXX.XXX.225.114

pezis napsal(a):
https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/4018732/prodam-barnard-limcovy-vetsi-samice/

Proč to tam dáváte? Tady se jedná o jižní barnardy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík