Zebřička pestrá vyškubané peří

Zebřička pestrá
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ella1

9.3.2023 23:18
Ella1

XXX.XXX.232.54

Dobrý den,
Chovám v kleci tři zebřičky, jednu starou, ke které jsem dokoupila mladý pár, aby nebyla sama. Vše fungovalo dobře asi měsíc, až dnes jsem si všimla, že má stará zebřička vyškubané peří na zádech. Hned jsem ji dala do samostatné klece. Mladé hnízdí, ale místa i materiálu mají dost, tak nevím, proč jí to dělají. Napadlo mě, jestli to třeba nejsou nějací paraziti? Děkuji za rady

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2023 07:55

Ella1 napsal(a):
Dobrý den,
Chovám v kleci tři zebřičky, jednu starou, ke které jsem dokoupila mladý pár, aby nebyla sama. Vše fungovalo dobře asi měsíc, až dnes jsem si všimla, že má stará zebřička vyškubané peří na zádech. Hned jsem ji dala do samostatné klece. Mladé hnízdí, ale místa i materiálu mají dost, tak nevím, proč jí to dělají. Napadlo mě, jestli to třeba nejsou nějací paraziti? Děkuji za rady

Odpoví povolanější.

Ale základní věcí je dát nové přírůstky do karantény. A ne hned prsknout do společné klece.

Můj názor.

Ella1

10.3.2023 08:11
Ella1

XXX.XXX.232.54

Byly v samostatné kleci, než jsem je dala dohromady, a nemyslím si, že to má od nich, mladé jsou v pořádku. Stejně ale děkuji za názor, snad bude někdo vědět, co jí je

Neregistrovaný uživatel

10.3.2023 11:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

To škubání dělají ti co jsou v pořádku!

Ella1

10.3.2023 11:55
Ella1

XXX.XXX.40.55

Vím, ale nezdá se mi že by ji škubaly, jestli jí to spíš nevypadalo kvůli nějaké nemoci, přijde Vám kůže na vyškubaných místech normální? Přijde mi to jako strup, je vidět, že kolem je kůže hladká. Bojím se nějakých parazitů. Děkuji za názor

10.3.2023 12:42

Ella1 napsal(a):
Vím, ale nezdá se mi že by ji škubaly, jestli jí to spíš nevypadalo kvůli nějaké nemoci, přijde Vám kůže na vyškubaných místech normální? Přijde mi to jako strup, je vidět, že kolem je kůže hladká. Bojím se nějakých parazitů. Děkuji za názor

No nevím, ta souslednost - přidala jsem nový pár a stará zebřička je oškubaná...

I kdyby to byli paraziti, kde by se najednou vzali? Od těch mladých?

Ella1

10.3.2023 12:48
Ella1

XXX.XXX.73.43

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nevím, ta souslednost - přidala jsem nový pár a stará zebřička je oškubaná...

I kdyby to byli paraziti, kde by se najednou vzali? Od těch mladých?

Chápu, taky to bylo to první, co mě napadlo, a vlastně bych byla ráda, kdyby to bylo jenom to. Prostě jí necham oddělenou, a snad se zlepší. Možná ji radši vezmu na veterinu. Děkuji

Neregistrovaný uživatel

10.3.2023 12:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.14.54

Za účet od veta pořídíte několik zebřiček.Oddělit a sledovat.

10.3.2023 15:52

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Za účet od veta pořídíte několik zebřiček.Oddělit a sledovat.

Tak já mám vety, kteří mě nezruinují. Pořád počítám v "koňských" číslech. Pravda, neznám ta ptačí. Třeba bych se divila.

Ale jinak souhlas.

Ella1

10.3.2023 17:51
Ella1

XXX.XXX.40.55

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak já mám vety, kteří mě nezruinují. Pořád počítám v "koňských" číslech. Pravda, neznám ta ptačí. Třeba bych se divila.

Ale jinak souhlas.

Ale já nechci kupovat nový, chci pomoct téhle. 😃 každopádně děkuji za pomoc a za názory

10.3.2023 18:19
Santi

XXX.XXX.76.225

2 samice a 1 samec v jedné kleci nefunguje. Jak již bylo psáno, škube ji nejspíš někdo z druhého páru.

Ella1

10.3.2023 18:45
Ella1

XXX.XXX.40.55

Santi napsal(a):
2 samice a 1 samec v jedné kleci nefunguje. Jak již bylo psáno, škube ji nejspíš někdo z druhého páru.

Ony jsou to vlastně tři samice, pár bylo asi špatné označení. Ale chovají se jako pár. Dokonce se střídají v sezení na vejcích, která jsou sice neoplodněná, ale to jim evidentně nevadí 😆 každopádně jsem je už rozdělila, jen jsem se bála, jestli to není nějaká nemoc

Přidejte reakci

Přidat smajlík