Amazoňan modročelý

Prodám Amazoňana modročelého - Samička; r. 2006; DNA; Prosím pouze volat na...
Shuruga
napsal(a):
Loňská mláďata amazoňana modročelého 4.1 kr.22 od 3 párů DNA , amazoňana velkého 1.0 kr.22 DNA+Cites
Vše odchováno pod rodiči .
O takovém inzerátu mluvím
Na dotaz zde jsou jasné odpovědi.
Jen dodám a možná sklidím negativní reakci.
.
Tazateli, nezlobte se, ale když se dokážete zapojit do diskuze, tak nechápu, že sí nenajdete seznam papoušků CITES I. Většina ostatních poapoušků je v CITES II a nikde se nehlásí a papír na to nemají, ale platí, že chovatel je musí mít zapsané v Knize o chovu a obchodu a inspekce životního prostředí to může zkontrolovat. Může to být obyčejný sešit. Mám dojem, že to neplatí pro držení jednoho chovaného papouška.
Ve svém okolí jsem se nesetkal s nikým z menších chovatelů, že by tuto evidenci vedl. Já ji mám, ale uhynulé jedince jsem jěště nevyřadil a odchovy se pořád chystám zapsat, ale už to pro stáří nezvládám a odkládám. A za tu dobu ti nezapsaní už jsou prodaní, takže to co je ve voliérách tak v knize je. Pro chovatele je evidence dobrá, ale nevidím smysl nařízené zbytečné byrokracie. Kontrolu jsem zažil jen jednou, je to dávno, když tam byl zařazen i kakariki.
Ten. DNA protokol je jen k určení pohlaví a dokonce nepoctivec může prodat samce s určením DNA, že je to samice. Vezme vzorek od samice uvede do žádosti číslo kroužku toho samce, kterého pak prodá za samici s DNA.
Jsem naprosto přesvědčen, že žádný chovatel by to neudělal, ale prodávají i jiní než poctiví chovatelé. Proto je na protokolu DNA pohlaví uvedeno, že laboratoř neručí za to, že posuzovaný vzorek odpovídá uvedenému číslu kroužku na protokolu.
Stalo se mně před hodně lety, že jsem koupil pár p. patagonských s DNA a, prý měli odchov a u mě 3 roky ani vajíčko. Snad nemám dva samce. Poslal jsem vzorek údajné samice a byla to samice.Jestli nesneseš, tak tě vyměním. Asi se lekla a za 2 měsíce zasedla a vyvedli mladé. V duchu jsem se bývalému prodejci omluvil.
Dobrý den ,
no já u jedněch amazoňanů modročelých CITES ještě mám. Jsou narozeni 1998/1999. Když pak z CiTESu I. vypadli, nechal jsem si jejich CITESy. Stejně tak, jako u žaků, kde jsem si nechal udělat ověřené kopie a když pak někdo zase rozhodl, že žakové do CITESů spadnou, ooooo jak se to hodilo. Nejpreve, že mi žádné doklady nevystaví a když jsem zajel domů pro ověřené kopie, bylo po problémech. Jinak pro pana Moudivláčka. Já také, jako spousta chovatelů vedu evidenční knihu a vše zapisuji, ale raději bych to již dal někam do počítače, začínám se v tom trochu ztrácet. Je to cca dva roky zpět, kdy mne kontaktovali celnící ( prodej mláděte rok 2018) ohledně mého mláděte, co jsem prodal a zjistilo se, že pán ode mne koupil i další žaky, které jsem mu neprodal. U všech dokladů si dělám kopie. Když si nechám odebírat krev na rozbor a je jedno na jaký, vždy to dělám u vererináře s tím, že on to zapečení a odešle. Já mu zaplatím celou službu.