Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.6.2025 11:41
zdendik10

XXX.XXX.168.149

Dobrý den mám problém samice snesla vajíčko a druhý den bylo rozbitý a den poté zmizelo úplně v ty bi ňejaky vitamín dávám skořápky vitamin A B vloni 3 mladé děkuji za radu

14.6.2025 12:27
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, žádný problém bych ještě nehledal. Mohlo se něco stát - náhle leknutí, křik z vedlejších voliér, bouřka, štěkot psa... Něco jiného bude, když by se to opakovalo. Ale osobně bych změnil vitamíny, mám spolehlivě a dlouhé léta vyzkoušené ROBORAN PRO EXOTY(do zrní, míchanic), SUPERVIT D a MUTA- VIT(do vody celoročně dle návodu). Samozřejmostí jsou minerály a calcium, bílkoviny, palmový olej.
S pozdravem Zappe

14.6.2025 12:45
zdendik10

XXX.XXX.168.149

Zkusím děkuji mám psi na zahradě taková ochranka

22.6.2025 10:21
zdendik10

XXX.XXX.168.149

z jarda napsal(a):
Zdravím, žádný problém bych ještě nehledal. Mohlo se něco stát - náhle leknutí, křik z vedlejších voliér, bouřka, štěkot psa... Něco jiného bude, když by se to opakovalo. Ale osobně bych změnil vitamíny, mám spolehlivě a dlouhé léta vyzkoušené ROBORAN PRO EXOTY(do zrní, míchanic), SUPERVIT D a MUTA- VIT(do vody celoročně dle návodu). Samozřejmostí jsou minerály a calcium, bílkoviny, palmový olej.
S pozdravem Zappe

Dobry den tak to udelali znova vajicko vydrzelo 3dny dneska rozbitý tak nevím

22.6.2025 10:41
z jarda

XXX.XXX.209.4

Zdravím, no a udělal jste nějaké změny a nebo vše jak to bylo? S pozdravem Zappe

22.6.2025 11:14
zdendik10

XXX.XXX.168.149

z jarda napsal(a):
Zdravím, no a udělal jste nějaké změny a nebo vše jak to bylo? S pozdravem Zappe

Nopodaval jsem Roborant vitamíny A B D skořápky Multivitaminy do vody právě že 3dny v poradku a najednou toto NO budu pokračovat třeba se zadaří

22.6.2025 11:59
z jarda

XXX.XXX.209.4

Na jakékoliv vitamíny, aby zabrali, tak to bylo moc málo času. Máte i ten Supervit D? Vitamíny se podávají celoročně a dlouhodobě.
Přehodnotil jste to co jsem napsal výše? A co výměna budky za jiný tvar, hloubku, materiál(dobré jsou ve tvaru L). A teda, když by snůšku vyhazovali ven, tak je dobré dát na to místo otevřenou bez víka. Zappe

22.6.2025 12:49
zdendik10

XXX.XXX.168.149

z jarda napsal(a):
Na jakékoliv vitamíny, aby zabrali, tak to bylo moc málo času. Máte i ten Supervit D? Vitamíny se podávají celoročně a dlouhodobě.
Přehodnotil jste to co jsem napsal výše? A co výměna budky za jiný tvar, hloubku, materiál(dobré jsou ve tvaru L). A teda, když by snůšku vyhazovali ven, tak je dobré dát na to místo otevřenou bez víka. Zappe

Já vím že je času málo vajíčko rozbyli a skořápky vyhodili tak jsem tam dal malé vajíčko od slepice uvařené na vltvrdo a p o čase rozbyli i to nechám tomu čas

22.6.2025 13:05
z jarda

XXX.XXX.210.243

Hm, zajímavé a co ještě podložit sádrovými nebo betonovými podkady, aby je prostě nemohly rozbít.
A koukám, že se Vám moc nechce do velkých změn, ale když to budou dělat pořád, tak Vám nic jiného nezůstane, teda kromě přepářování. Zappe

22.6.2025 14:22
zdendik10

XXX.XXX.168.149

z jarda napsal(a):
Hm, zajímavé a co ještě podložit sádrovými nebo betonovými podkady, aby je prostě nemohly rozbít.
A koukám, že se Vám moc nechce do velkých změn, ale když to budou dělat pořád, tak Vám nic jiného nezůstane, teda kromě přepářování. Zappe

Taky me to napadlo dát betonový podkladek změny jsem rád za každou radu udělám jakou kolik změnu samotnyho mi to štve člověk se těší a nakonec tohle NO zkusím ještě ty podkladky

23.6.2025 12:24
zdendik10

XXX.XXX.168.149

zdendik10 napsal(a):
Taky me to napadlo dát betonový podkladek změny jsem rád za každou radu udělám jakou kolik změnu samotnyho mi to štve člověk se těší a nakonec tohle NO zkusím ještě ty podkladky

Tak jsem zvědav dal jsem je do jiný voliery a jinou boudu a podklady jestli to nebude dělat samec

23.6.2025 16:23
z jarda

XXX.XXX.232.140

👍jojo i to je řešení a někdy i změna prostředí udělá divy. Pak dejte vědět. Zappe

11.7.2025 18:33
zdendik10

XXX.XXX.168.149

z jarda napsal(a):
👍jojo i to je řešení a někdy i změna prostředí udělá divy. Pak dejte vědět. Zappe

Tak jsem snad zachránil poslední vajíčko 3dni a nebylo rozbitý tak uvidime

11.7.2025 21:15
z jarda

XXX.XXX.139.178

Chápu to tak, že už v tom novém prostředí zasedli na další novou snůšku? A když jste zachránil poslední, tak ty ostatní také rozbili? Nebo teď v tom nějak tápu. Zappe

12.7.2025 09:46
zdendik10

XXX.XXX.168.149

z jarda napsal(a):
Chápu to tak, že už v tom novém prostředí zasedli na další novou snůšku? A když jste zachránil poslední, tak ty ostatní také rozbili? Nebo teď v tom nějak tápu. Zappe

v tom novim snesla jedno vajicko asi posledni zte předešle snužky protoze posedni snesla 6.7 a je oplozene tak uvidim

12.7.2025 13:26
z jarda

XXX.XXX.139.178

Jo, tak už chápu a snesla ho i do nové budky a odebral jste ho nebo na něm sedí? Když jste odebral, tak jste měl nahradit podkladem.
Osobně bych to vajíčko tam nechal ať sedí...to jedno poslední Vás už nezabije a když by se zadařilo a vylíhlo by se u rodičů, tak by to bylo super do budoucna. Zappe

Včera 22:05
zdendik10

XXX.XXX.168.149

z jarda napsal(a):
Jo, tak už chápu a snesla ho i do nové budky a odebral jste ho nebo na něm sedí? Když jste odebral, tak jste měl nahradit podkladem.
Osobně bych to vajíčko tam nechal ať sedí...to jedno poslední Vás už nezabije a když by se zadařilo a vylíhlo by se u rodičů, tak by to bylo super do budoucna. Zappe

zatim sem ho tam nechal jeste jsem tam dal podkladek uvidim co bude

Přidejte reakci

Přidat smajlík