Zdravím všechny a doufám, že nikoho nenaštvu, když se s Vámi podělím o tu krásu, kterou jsem si opět dopřál. Tak v parku je pár změn, ale myslím, že celkem příjemných. Zrušili ty staré voliery pro Austrálii a udělali jednu velkou průchozí a všude kolem Vás létají andulky přírodní, korely, rozely, zpěváci, kouřový, královský, žlutoramenný. A u orchidejí je velká prosklená voliera a byli v ní krásné aratingy žluté(Guaruba guarouba), ale ty jsou už rozděleny do volier po páru a tam zůstaly jen aratingy sluneční(Aratinga solstitialis). Amazoňani a Tricha orlí(Psittrichas fulgidus) přibyli ve společné velké volieře s pap.zpěvavým a Ibisem rudým(Eudocimus ruber). A také už není “bejby station” a ukázky ručního dokrmování, zůstaly tam laboratoře a operační sály, ale kousek dál za okny byli skoro odstavené mláďata kakaduů a am.kubánských. A celé se to jmenuje Animal embassy. U kakaduů černých chybý Kakadu palmový(Probosciger aterrimus) a Kakadu přilbový (Callocephalon fimbriatum), ale za to ve společné voliéře bylo 6ks palmáčů👍 Mile mě překvapila nová sbírka afričanů, kteří byli také ve společné velké volieře bez budek a byli v ní všechny druhy, kromě kapských. A vedle samostatně byl krásný pár papoušků žlutočelých(Poicephalus flavifrons). Jinak asi vše při starém i 4 vystoupení - papoušků, kosatek, delfínů a lachtanů👍. No a další změna mě moc nepotěšila a to vstup do La Very(proto jsem si koupil roční kartu, která také zdražila). Bylo mi řečeno, že tam se platí další celkem vysoký vstup v nějakých balíčcích a ten nejvyšší je až 2500€ a ještě musím být členem nadace. Jinak je vstup nemožný. Pak výstup na sopku Teide, také zakázán vládou, kvůli možným požárům z vysokých místních teplot. Takže asi tak. S pozdravem Zappe
PS: No a poprvé jsem viděl u kakaduů čištění volier a hlavně pletiva plamenem z propanbutanové láhve. Super rychlé a účinné
https://youtube.com/shorts/bWOYUVaAh4M?feature=shared