Vysloužilý policejní pes?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

18.9.2003 20:06
Neregistrovaný uživatel

Prosím o radu, víte někdo, kde by se nechal koupit takový "vysloužilec"?? Chodím do práce a tak štěně by asi nebylo to pravé. Máme velkou zahradu a dům a tak by mi vyhovoval takový pes na dožití, který už nedělá rošťárny.. Díky Eva

Neregistrovaný uživatel

19.9.2003 06:49
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Prosím o radu, víte někdo, kde by se nechal koupit takový "vysloužilec"?? Chodím do práce a tak štěně by asi nebylo to pravé. Máme velkou zahradu a dům a tak by mi vyhovoval takový pes na dožití, který už nedělá rošťárny.. Díky Eva

Nevím o vysloužilcich z řad Policie, ale vím, že v útulcích jsou často umístěni psi i s výcvikem, kterým buď zemřel majitel, nebo se jich musel vzdát např. ze zdrav. důvodů. Tito psi jsou už starší a tedy klidní, a k tomu navíc poslušní. Chce to objet blízké útulky a poptat se. Přeju hodně štěstí. Lenka

Neregistrovaný uživatel

19.9.2003 10:12
Neregistrovaný uživatel

Taky doporučuji podívat se v inzerátech. Určitě se najde někdo, kdo se např. z rodinných či zdravotních důvodů musí zříci již dospělého pejska a nemusí to být zrovna "policejní" pes. Monika

Neregistrovaný uživatel

19.9.2003 20:54
Neregistrovaný uživatel

Myslím, že jen tak (bez dobrých známostí) takového psa neseženeš. Policejní a „celniční“ psi se vyřazují buď pro špatné zdraví, pro velký zvrat v povaze, nebo pro stáří. Dobrý policejní pes se hned tak „nevyloučí“. Když se vyloučí, tak… nebo si jej vezme někdo z policie – nejčastěji předchozí majitel. Jen opravdu výjimečně se takový pes dá „civilovi“. Musela by jsi znát policejního psovoda, který by tě informoval o psovi, který by se vyřazoval a pomohl by Ti ho získat.
Jinak Ti doporučuji koupit dospělého psa z inzerátů (je jich požehnaně), nebo jsou plné útulky psů, a něm.ov. také ve velkém množství.

Neregistrovaný uživatel

25.9.2003 20:37
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den, nepíšete odkud jste, ale v Břeclavě na rybochovu je jeden úžasný vlčák, je mu asi deset a je ve skvělé kondici. Bohužel majitel si pořídil jiného psa a tenhle se s ním nesnese. Pokud si jej nikdo nevezme, bude utracen!!! Pokud máte zájem, dejte vědět. Jinak myslím, že v útulku určitě něco najdete, je tam tolik psů, že člověka až srdce bolí. Zdenka

Motorhead

29.8.2019 22:01
Motorhead

XXX.XXX.63.202

Zde jsou kontakty na chovatelské stanice PČR:

- mjr. Bc. Roman Končel, tel: 974 331 495, vedoucí CHS Domažlice
mjr. Bc. Pavel Vápeník, tel: 416 539 120, vedoucí CHS Prackovice
Je to info přímo z webu PČR.Zavolat,poptat se na možnost a uvidíte,jak uspějete.

30.8.2019 01:36
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Motorhead napsal(a):
Zde jsou kontakty na chovatelské stanice PČR:

- mjr. Bc. Roman Končel, tel: 974 331 495, vedoucí CHS Domažlice
mjr. Bc. Pavel Vápeník, tel: 416 539 120, vedoucí CHS Prackovice
Je to info přímo z webu PČR.Zavolat,poptat se na možnost a uvidíte,jak uspějete.

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.9.2019 20:18

jahodapavel napsal(a):

Á, další, kdo zapomněl písmenka a teď už se bude dorozumívat jen obrázky !

1.9.2019 22:12
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Á, další, kdo zapomněl písmenka a teď už se bude dorozumívat jen obrázky !

Náhodou, u některých exemplářů je to ta lepší varianta 😉

1.9.2019 23:51
rapotacka11

XXX.XXX.79.9

Zaplakal nad Motorheadem.

2.9.2019 02:10
balisek

XXX.XXX.79.197

Podívejte, zda by Vás neoslovil některý z armádních psů:
http://www.acr.army.cz/struktur/generalni/podpora/avz/odprodej-vyslouzilych-sluzebnich-psu-a-nakup-sluzebnich-psu-86975/

Jak již bylo zmíněno v jiném příspěvku, prakticky vždycky se jedná o zvířata, která už vzhledem k věku trpí nějakým zdravotním problémem. Nicméně i starší artritický pes si ještě může užívat života a poklidný rodinný život pro něj může být vítanou změnou.

2.9.2019 07:03
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

balisek napsal(a):
http://www.acr.army.cz/struktur/generalni/podpora/avz/odprodej-vyslouzilych-sluzebnich-psu-a-nakup-sluzebnich-psu-86975/

Jak již bylo zmíněno v jiném příspěvku, prakticky vždycky se jedná o zvířata, která už vzhledem k věku trpí nějakým zdravotním problémem. Nicméně i starší artritický pes si ještě může užívat života a poklidný rodinný život pro něj může být vítanou změnou.

Super , radíte 16 let starému dotazu.

2.9.2019 08:17
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):
Super , radíte 16 let starému dotazu.

Náhodou jsou takové příspěvky užitečné. Ať už je původní dotaz starý jakkoli. Některé věci jsou aktuální stále.

2.9.2019 10:24
PumaCZ

XXX.XXX.222.142

balisek napsal(a):

To je síla, jak jsou ti psi po cca deseti letech ve službě zdevastovaní :(

2.9.2019 11:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

PumaCZ napsal(a):
To je síla, jak jsou ti psi po cca deseti letech ve službě zdevastovaní :(

10 let je na vlčáka docela dost,ne? To by byl zázrak, kdyby se něco nenašlo.
Jsou starší a potřebují chondroprotektiva. Při tom, že jsou služební, tedy pracující, to zas až taková hrůza není.

2.9.2019 11:37
Atheira

XXX.XXX.181.160

sisi58 napsal(a):
10 let je na vlčáka docela dost,ne? To by byl zázrak, kdyby se něco nenašlo.
Jsou starší a potřebují chondroprotektiva. Při tom, že jsou služební, tedy pracující, to zas až taková hrůza není.

Já mám jeden exemplář přes plot. Jako jo, v deseti už není mladík a ta chondroprotektiva bere nastálo třeba i mamky pes. Jenže na tom právě díky těm doplňkům není většinou vidět, že by mu něco bylo. Občas zakulhá, třeba když se přeleží, ale jinak nic.
Tomuhle vysloužilci přezdívaj robopes, poněvadž chodí jak blbě sestrojenej i naprogramovanej. A to jen díky těm chondroprotektivům, jinak by nechodil vůbec. Já jsem desetiletýho psa s takhle špatnýma nohama teda ještě neviděla a úplně si nedovedu představit, že by omluvou jeho stavu měla být práce.

2.9.2019 12:58

Atheira napsal(a):
Já mám jeden exemplář přes plot. Jako jo, v deseti už není mladík a ta chondroprotektiva bere nastálo třeba i mamky pes. Jenže na tom právě díky těm doplňkům není většinou vidět, že by mu něco bylo. Občas zakulhá, třeba když se přeleží, ale jinak nic.
Tomuhle vysloužilci přezdívaj robopes, poněvadž chodí jak blbě sestrojenej i naprogramovanej. A to jen díky těm chondroprotektivům, jinak by nechodil vůbec. Já jsem desetiletýho psa s takhle špatnýma nohama teda ještě neviděla a úplně si nedovedu představit, že by omluvou jeho stavu měla být práce.

Tak, jako nejsou na tom se zdravím stejně všichńi staří či starší lidé (ani mladí, ale bavíme se o starých vysloužilých psech), tak na tom nejsou stejně ani psi. Ani psi jednoho plemene žijící ve srovnatelných podmínkách nebudou mít stejně opotřebované klouby, stejné potíže se zažíváním, se sluchem, zrakem, srdcem, nedostanou oba stejný typ rakoviny, atd.
A zde srovnáváte psa vaší matky, který nikdy nepracoval, se psem, který celý život makal.

2.9.2019 13:10
Atheira

XXX.XXX.181.160

Tak, jako nejsou na tom se zdravím stejně všichńi staří či starší lidé (ani mladí, ale bavíme se o starých vysloužilých psech), tak na tom nejsou stejně ani psi. Ani psi jednoho plemene žijící ve srovnatelných podmínkách nebudou mít stejně opotřebované klouby, stejné potíže se zažíváním, se sluchem, zrakem, srdcem, nedostanou oba stejný typ rakoviny, atd.
A zde srovnáváte psa vaší matky, který nikdy nepracoval, se psem, který celý život makal.

Kdepak, já reaguju na to, že na příspěvek od pumy zmiňující zdevastované psy, bylo odpovězeno, že v deseti letech by to mělo být normální, když přece pracoval. A potvrdit tady tvrzení pumy, že tu mám na očích psa, který opravdu zdevastovaný je. Ne, prostě jenom starší a s horší pohyblivostí. Chtěla jsem dodat, že popisuju jen individuální případ, kdy mi to teda normální nepřijde a že netvrdím, že je to tak všude, ale nějak jsem doufala, že bude pochopeno, že podle jednoho se nesoudí všechno... Ale asi teda ne.
Proč jsem psala o psu mé matky? Protože jsem tím chtěla taky ukázat, že samotné braní chondroprotektiv není známka toho, že ten pes je zničený. Konkrétně reakce na toto: "Jsou starší a potřebují chondroprotektiva."
Prostě si myslím, že není úplně normální, aby pracující pes v deseti byl zralý na našroubování koleček a tahání na provázku. To je jak považovat za normální, že vysloužilý sportovec skončí na vozíčku.

2.9.2019 13:32

Atheira napsal(a):
Kdepak, já reaguju na to, že na příspěvek od pumy zmiňující zdevastované psy, bylo odpovězeno, že v deseti letech by to mělo být normální, když přece pracoval. A potvrdit tady tvrzení pumy, že tu mám na očích psa, který opravdu zdevastovaný je. Ne, prostě jenom starší a s horší pohyblivostí. Chtěla jsem dodat, že popisuju jen individuální případ, kdy mi to teda normální nepřijde a že netvrdím, že je to tak všude, ale nějak jsem doufala, že bude pochopeno, že podle jednoho se nesoudí všechno... Ale asi teda ne.
Proč jsem psala o psu mé matky? Protože jsem tím chtěla taky ukázat, že samotné braní chondroprotektiv není známka toho, že ten pes je zničený. Konkrétně reakce na toto: "Jsou starší a potřebují chondroprotektiva."
Prostě si myslím, že není úplně normální, aby pracující pes v deseti byl zralý na našroubování koleček a tahání na provázku. To je jak považovat za normální, že vysloužilý sportovec skončí na vozíčku.

Jenže ono to tak často je.
A desetiletý NO, celý život ve službě, musí být nutně mnohem více opotřebovaný, než jen rekreačně cvičící NO. Stejně jako člověk, který celý život dělá těžkou práci, bude opotřebovanější, než člověk pracující v kanclu.

2.9.2019 13:45
Atheira

XXX.XXX.181.160

Jenže ono to tak často je.
A desetiletý NO, celý život ve službě, musí být nutně mnohem více opotřebovaný, než jen rekreačně cvičící NO. Stejně jako člověk, který celý život dělá těžkou práci, bude opotřebovanější, než člověk pracující v kanclu.

To je jasné. Opotřebovanější. Mě třeba v tomhle případě přišlo dost blbý, že ten pes žádný přípravek na klouby za celou dobu nedostal. Přijde mi to jako samozřejmost pro většího psa v zátěži.
Jasně, že budu předpokládat, že na pracujícího psa je větší zátěž a v důsledku toho bude třeba hůře pohyblivý na stáří, ale už mi přijde docela hnusný nedělat nic pro to, abych důsledky té zátěže aspoň v rámci možností zkusila zmírnit a pak si říct - jo on už nějak nefunguje, hele...

To není reakce na ty psy v odkaze!

Jasně, že s vysloužilým NO toho moc nenaděláte a s takovou si je lidi už berou... Jen si prostě myslím, že vyřadit psa až v momentě, kdy už není schopen chodit a sám se posadit, je čuňárna.

2.9.2019 15:29
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

nevím jak dnes, ale kdysi armáda vyřazovala psy v 8 letech.

3.9.2019 12:27
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Já odbočím od těch nohou....Mne zaujalo něco jiného a to, že policejní-vojenské psy, skvěle cvičitelných a spolupracujících plemen, nenaučili odvolání od zvěře. Můžete namítat, že to nepotřebovali, jelikož byli celý život stejně na vodítku, ale pro mne je to zarážející. A také poněkud výmluvné...pak mi bude někdo radit, jak jsem to měla zvládnout se samojedem...

3.9.2019 12:57
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

jahodapavel napsal(a):
nevím jak dnes, ale kdysi armáda vyřazovala psy v 8 letech.

Ve výše uvedeném odkazu je uveden věk odprodeje 8. let

3.9.2019 13:09
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

lesnížínka napsal(a):
Já odbočím od těch nohou....Mne zaujalo něco jiného a to, že policejní-vojenské psy, skvěle cvičitelných a spolupracujících plemen, nenaučili odvolání od zvěře. Můžete namítat, že to nepotřebovali, jelikož byli celý život stejně na vodítku, ale pro mne je to zarážející. A také poněkud výmluvné...pak mi bude někdo radit, jak jsem to měla zvládnout se samojedem...

A vy jste viděla honit služebního psa zvěř, pokud jste vůbec někdy služebního psa viděla ?

3.9.2019 13:09
domi.t

XXX.XXX.131.130

lesnížínka napsal(a):

Mňa zarazilo aj to,že niektorý z nich neznesie iné psy. Nevyrastujú a nežijú v kotcoch vedla seba? Netrénujú spolu? Nepracujú na rovnakých raziách?

3.9.2019 13:16
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

a proč by měl snášet jiné psy? Aby ho rušili při práci ?

3.9.2019 13:23

mě zarazilo, že to (viz výše) může někoho zarazit.......

a u každého psa z odkazu je uvedeno, že bere chondroprotektiva...

3.9.2019 13:27
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

domi.t napsal(a):
Mňa zarazilo aj to,že niektorý z nich neznesie iné psy. Nevyrastujú a nežijú v kotcoch vedla seba? Netrénujú spolu? Nepracujú na rovnakých raziách?

Ne, oni spolu nežijí, nespí, a nemají společné večeře ani volnočasové aktivity, a v kotcích na sebe nevidí, protože by se navzájem buzerovali.
U pořádkové se chce, aby byl pes dominantní průbojný samec, a pro takového psa bude jiný pes sok a konkurence - to jen komisař Rex je s každým kámoš .

A při práci je pes pod vlivem psovoda, takže ví, že do jiného psa jít nesmí, a má dělat svou práci. Už jste viděla nějaký policejní zásah, kde spolu byli psi puštění navolno …?

3.9.2019 14:07

lesnížínka napsal(a):

rozdil jeden podstatny tam je -oni tyhle psy nepousti, aby si navolno pobehali po lese, když uz teda nemaji to privolani od zvere

3.9.2019 14:34
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

rozdil jeden podstatny tam je -oni tyhle psy nepousti, aby si navolno pobehali po lese, když uz teda nemaji to privolani od zvere

vy tomu zase rozumíte. První, co se ti psi učí je přivolání a chůze u nohy. Dovedete si představit psa, který hledá miny, jak by vyběhl za králíkem ?

3.9.2019 14:39
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Tak teď nevím, na co narážíte, protože já svého psa v lese také nepouštím. No a ani by nemohli, když nemají odvolání.

Nikdy bych tohle plemeno nechtěla, ale pokud někdo má tyto psy rád a shání psa na zahradu, měl by být vyhlášený za svatého, když jim tím jen trochu zpříjemní alespoň konec jejich jinak mizerného života...Je mi zle, jen když na to jejich žití pomyslím...

3.9.2019 14:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
vy tomu zase rozumíte. První, co se ti psi učí je přivolání a chůze u nohy. Dovedete si představit psa, který hledá miny, jak by vyběhl za králíkem ?

Viděl jste někdy policejního psa v ČR hledat miny?
Víte jak probíhá práce psa, při detekci NVS?

3.9.2019 14:40
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

jahodapavel napsal(a):

Tak něco takového jsem právě měla na mysli. No odvolání od zvěře se nejspíš netýká psů, kteří hledali miny.

3.9.2019 14:42
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Inspektor Pišišvor napsal(a):

ono

3.9.2019 14:47
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
ono

Vážně?! V současnosti?!

Tomu nemůžete věřit ani Vy sám

3.9.2019 15:21
Varaxi

XXX.XXX.1.226

lesnížínka napsal(a):
Tak teď nevím, na co narážíte, protože já svého psa v lese také nepouštím. No a ani by nemohli, když nemají odvolání.

Nikdy bych tohle plemeno nechtěla, ale pokud někdo má tyto psy rád a shání psa na zahradu, měl by být vyhlášený za svatého, když jim tím jen trochu zpříjemní alespoň konec jejich jinak mizerného života...Je mi zle, jen když na to jejich žití pomyslím...

Tak mně zase přijde, že ve srovnání se psem nonstop v kotci, procházka dvakrát ročně, nuda nuda šeď, největší vzrůšo je kos, co tahá ze země žížalu, se mají psi ve službě ještě moc dobře. Dělají něco smysluplného, někdo se jim věnuje, mají kvalitní krmení, čistou vodu každý den, očkování, odčervení a vůbec veterinární péči a když přijde konec, mají to rychle za sebou, nejsou držení při životě za každou cenu. Myslím, že to je pořád nadprůměrný život a hlavně nadprůměrná smrt.

Mně je zle, jen co pomyslím na sousedy, kterým fena dva dny žloutla a opuchla, než chuděra pošla. Na veterinu nejeli, v pátek, když to začalo, tvrdili, že se z toho dostane sama, a o víkendu se jim nechtělo připlácet za pohotovost. Další sousedi přišli o psa tak, že odjeli na dovolenou, a když se vrátili, pes zkrátka nebyl. Jiná sousedka dala psa teda uspat, to jo, ale počkala, až se mu původně malá rána bez ošetření zanítí a vyvine v díru velkou jako dlaň. Další sousedi, to je zas opačný případ, mají psa epileptika a jsou rádi, když ten pes dostává záchvat jen dvakrát měsíčně. Pes vypadá jak radiátor, nervní koule chlupů, třepe se a počůrává, bojí se úplně všeho, ze života nemá nic ani on ani oni, ale prostě ho drží na živu, přotože proto. Kdyby zkoušeli nová léčiva, nové postupy, nové veterináře, tak to snad i chápu, ale tohle?
Věřím tomu, že toto se psům ve službě nestává.

3.9.2019 15:22

jahodapavel napsal(a):

3.9.2019 15:24

lesnížínka napsal(a):

protože já svého psa v lese také nepouštím

tak si vas s nekym pletu.
s nekym kdo tu psal, ze uz psa nechava, stejne nic nedobehne...

3.9.2019 15:28
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.27.119

Čemu se směješ?!
Víš, jak je ČR zminovaná?!

3.9.2019 15:33

Čemu se směješ?!
Víš, jak je ČR zminovaná?!

tak tady každý muze vykřikovat do tmy cokoliv - a se nemuzu ani smat?

i když teda me vic pobavila představa vecerni party tech sluzebnich psu. zaklapnou se dveře za poslední psovodem, rozleti se dveře od kotcu a zacina parba
a na konci mozna i potece krev

3.9.2019 15:35
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.27.119

tak tady každý muze vykřikovat do tmy cokoliv - a se nemuzu ani smat?

i když teda me vic pobavila představa vecerni party tech sluzebnich psu. zaklapnou se dveře za poslední psovodem, rozleti se dveře od kotcu a zacina parba
a na konci mozna i potece krev

Jako je fakt, že jsem se tady teď taky slušně nasmála, když jsem si ty situace představila

3.9.2019 17:16
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

protože já svého psa v lese také nepouštím

tak si vas s nekym pletu.
s nekym kdo tu psal, ze uz psa nechava, stejne nic nedobehne...

To jsem sice napsala, ale netýkalo se to lesa, ale luk a polí tady kolem, či volných pozemků vprostřed vesnice, kde vyběhne třeba za kočkou. A ano, už na něj neřvu a nevztekám se, protože po pár desítkách metrů to zabalí sám. V lese nejde na volno nikdy, u lesa musí počkat.

3.9.2019 18:55
sisi58

XXX.XXX.191.1

jahodapavel napsal(a):

Cituji přímo z nabídky psa:

Kříženec Německý ovčák + Belgický ovčák
Pohlaví:
Pes
Datum vrhu:
20. 7. 2008
Povaha:
Pro zkušeného chovatele. Dobrý hlídač. Nesnáší se s ostatními psy. Reakce na střelbu. Utíká za zvěří. Nevhodný k dětem.

3.9.2019 19:51
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

ale řeč je o armádním, a jestli je má hledat v Afganistánu, musí se to naučit u nás. Ale možná o nebyl dobrý příklad.

3.9.2019 19:55
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

sisi58 napsal(a):

Pohlaví:
Pes
Datum vrhu:
20. 7. 2008
Povaha:
Pro zkušeného chovatele. Dobrý hlídač. Nesnáší se s ostatními psy. Reakce na střelbu. Utíká za zvěří. Nevhodný k dětem.

čert ví co to je za psa, nesložil by zkoušky .

3.9.2019 20:08

sisi58 napsal(a):

Pohlaví:
Pes
Datum vrhu:
20. 7. 2008
Povaha:

Ono asi každého vysloužilého policejního psa si musí ( měl by si ) vzít zkušený chovatel. Představa, že pes je vycvičený a tak si ho vezmu a budu mít mazlíka bez práce je úsměvná.
Stejně tak jako dnešní představa, že každý dospělý pes si musí s každým cizím psem hrát.

3.9.2019 20:17
TyVed

XXX.XXX.43.60

jahodapavel napsal(a):
čert ví co to je za psa, nesložil by zkoušky .

Ta reakce na střelbu je fakt divná. Kdo ví, co má chudák za sebou.

3.9.2019 20:19
sisi58

XXX.XXX.191.1

Ono asi každého vysloužilého policejního psa si musí ( měl by si ) vzít zkušený chovatel. Představa, že pes je vycvičený a tak si ho vezmu a budu mít mazlíka bez práce je úsměvná.
Stejně tak jako dnešní představa, že každý dospělý pes si musí s každým cizím psem hrát.

Já to napsala pro p.Jahodu. Nic jiného jsem to citací nemyslela.

V těch nabídkách mají přímo napsané, jaký pes je a k čemu se hodí a k čemu ne.Navíc nepředpokládám, že by někdo přišel, položil 500,- na dřevo a dostal druhý konec vodítka.
Už jsem se na to někde ptala a bylo mi odpovězeno, že nový majitel je pečlivě vybrán.

3.9.2019 20:21
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
ale řeč je o armádním, a jestli je má hledat v Afganistánu, musí se to naučit u nás. Ale možná o nebyl dobrý příklad.

Celou dobu tu je debata o POLICEJNÍM psovi, a i na přímý dotaz týkající se policejního psa v ČR hledajícího miny jste mi odpověděl, že ano, tak nevím …

… ale řeknu Vám tajemství - ani na nevybuchlou munici z války (nebo třeba ve Vrběticích, když bouch ten muničák) se v ČR k detekci nepoužívá pes, nýbrž robot

3.9.2019 20:30
sisi58

XXX.XXX.191.1

Celou dobu tu je debata o POLICEJNÍM psovi, a i na přímý dotaz týkající se policejního psa v ČR hledajícího miny jste mi odpověděl, že ano, tak nevím …

… ale řeknu Vám tajemství - ani na nevybuchlou munici z války (nebo třeba ve Vrběticích, když bouch ten muničák) se v ČR k detekci nepoužívá pes, nýbrž robot

To jsem moc ráda.

3.9.2019 23:44
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

to " ono " nebyla odpověd, ale omyl.
Mina je v podstatě bomba a prozradím vám taky tajemstvi: na vyhledávání výbušnin se psi u nás i ve světě běžně používají. I když se dělají pokusy nahradit psy krysami. Ono u výcviku je důležité , aby vyhledával a označoval jakýkoliv pach, jedno jestli výbušniny, drogy nebo čaje.

4.9.2019 06:29
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.24.192

jahodapavel napsal(a):
to " ono " nebyla odpověd, ale omyl.
Mina je v podstatě bomba a prozradím vám taky tajemstvi: na vyhledávání výbušnin se psi u nás i ve světě běžně používají. I když se dělají pokusy nahradit psy krysami. Ono u výcviku je důležité , aby vyhledával a označoval jakýkoliv pach, jedno jestli výbušniny, drogy nebo čaje.

To zase takový tajemství není

Přidejte reakci

Přidat smajlík