Boulička po klíštěti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 10:13
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli je normální boulička pod kůží po klíštěti. Včera jsem vytáhla klíště u mého psa a pod kůží měl vystouplou bouli, která zůstala nezměněna do dneška. Je to normální?
Děkuji
Monika

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 10:28
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, jestli je normální boulička pod kůží po klíštěti. Včera jsem vytáhla klíště u mého psa a pod kůží měl vystouplou bouli, která zůstala nezměněna do dneška. Je to normální?
Děkuji
Monika

Je to normální tak až během týdne pomalu vymizí alespo%n u mého psa. šokuje mě že už jsou ty potvory zase vylezlí a začínají řádit. Dita

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 11:16
Neregistrovaný uživatel

Je to normální tak až během týdne pomalu vymizí alespo%n u mého psa. šokuje mě že už jsou ty potvory zase vylezlí a začínají řádit. Dita

Ještě bych k tomu dodala: nejlepší je vytahovat klíšťata takovou jakoby pinzetou lze ji koupit u veterináře a pracuje na způsob verzatilky. Jdou vytahovat úplně nádherně a hlavně celý. Ale stejně to chce kontrolovat ty místa kde se klíště tahalo, kdyby to místo bylo zarudlé kolem té díry po klíšťěti, tak ihned navštivte veterináře-hrozí nákaza lymskou borélii. Toť vše :-) Dita

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 11:26
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
Děkuji
Monika

Děkuji za rady. Pinzetku mám, klíště s ní jde tahat opravdu velmi dobře. Jen mě zarazila velikost a tvrdost té bouličky (zarudlé to naštěstí není). Ještě se zeptám, je možné ranku po klíštěti něčím potřít, např. olejíčkem tee tree oil?
Děkuji
Monika

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 11:34
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
Děkuji
Monika

Ahoj, můj kocour mývá taky "bouličky" po klíšťatech, vetšinou mu mizí tak za 2 - 3 týdny. Ranky desinfikuju buď peroxidem, nebo lihem, pokud se mi dostane dřív do ruky, ale to je dost drastické (víc to pálí). Zdenka

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 11:41
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
Děkuji
Monika

Já používám Jodisol sprej úplně na všechno i na ty rány po klíštěti. Dá se koupit v lékárně. Dita

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 17:01
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
Děkuji
Monika

Můj pes měl taky takovou bulku po klíštěti na hřbetě. Bulka se začala zvětšovat. Veterinář na můj dotaz co s tím budeme dělat odpověděl, že to není nic závažného,(že je to pravděpodobně tukového původu) a že kdyby jsme chtěli, tak je to jen taková kosmetická úprava. Jenže bulka nakonec praskla. A my jsme ještě dostali vynadáno, že jsme to zanedbali. Doporučuju pořádně sledovat a při zvětšení ihned zajít k veterináři.

Neregistrovaný uživatel

26.3.2004 18:16
Neregistrovaný uživatel

Dobrý den,
Děkuji
Monika

Místa po vytažených klíšťatech raději sleduji po zkušenosti s podezřením na boreliózu u mé fenky. Na bříšku (naštěstí tam má řídkou světlou srst:) se jí udělala stále se rozrůstající červená skvrna s ohniskem v místě, kde měla klíště. Veterinář ji pro případ, že by se jednalo o boreliózu přeléčil antibiotiky. Neléčená borelióza u psů by prý mohla zanechat pozdější zdravotní komplikace v podobě pohybových problémů. Takže na klíšťata pozor! Jinak od té doby používáme obojek Kiltix a Frontline, přesto se nějaká ta potvora občas najde. Ještě poznámku k dezinfekci - nám na zdravotnickém školení říkali, že ránu po klíštěti je nejlepší stříkat Jodisolem, prý částečně ničí (už nevím ten princip) borelie. Říkal to tedy v souvislosti s lidmi, ale snad to platí i pro psy:) KK.

Gia

30.5.2019 20:05
Gia

XXX.XXX.17.27

Dobrý den vy tady pořád píšete o psech

🤦‍♂️😀A je to normální u člověka??

Dia77

4.7.2019 09:40
Dia77

XXX.XXX.155.216

Dobrý den mému psovi se udělala taková boule u pindoura a má to kolem takové tvrdé .. nevíte co by to mohlo byť?

4.7.2019 10:18
lupus4

XXX.XXX.205.61

normál jev - pomine postudujte anatomii psa
moc ho tam nešolíchejte

4.7.2019 18:10
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Dia77 napsal(a):
Dobrý den mému psovi se udělala taková boule u pindoura a má to kolem takové tvrdé .. nevíte co by to mohlo byť?

Boule u pinďoura

5.7.2019 11:54
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Dia77 napsal(a):

vzrušený pes

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík