Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 14:27
Neregistrovaný uživatel

Ahojky, chtěla bych se zeptat na zkušenosti a názory s volbou pohlaví, v knížkách sem se dočetla že fena je mazlivější a má větší předpoklad se na svého pána citově upnout a pes že je celkově tvrdčí?za každý názor předem děkuju

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 14:48
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahojky, chtěla bych se zeptat na zkušenosti a názory s volbou pohlaví, v knížkách sem se dočetla že fena je mazlivější a má větší předpoklad se na svého pána citově upnout a pes že je celkově tvrdčí?za každý názor předem děkuju

Ahoj,
myslim, že každý bude upřednostňovat to co má doma... Hodně táleží taky na tom, jestli chcete pejska či fenku pro chov nebo jen tak pro radost.
Takže já mám doma druhou fenečku a jsem s nimi opravdu spokojena. Vzhledem k tomu, že je to malé plemeno, není s nimi moc starostí pokud hárají (myslím ohledně hygieny a znečištění bytu). Samozřejmě na druhou stranu se fenka musí hlídat, aby nedošlo k nechtěnému nakrytí. Pejska bych nechtěla pro jeho pudy, pokud se jedná o hárající fenky (každý se na to dívá jinak, ale mě to teda vadí).
Jinak si myslím, že pejsek je stejně přítulný jako fenečka, záleží pouze na jeho povaze a výchově.
Hodně zdaru při výběru štěňátka...

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 15:42
Neregistrovaný uživatel

Ahoj,
myslim, že každý bude upřednostňovat to co má doma... Hodně táleží taky na tom, jestli chcete pejska či fenku pro chov nebo jen tak pro radost.
Takže já mám doma druhou fenečku a jsem s nimi opravdu spokojena. Vzhledem k tomu, že je to malé plemeno, není s nimi moc starostí pokud hárají (myslím ohledně hygieny a znečištění bytu). Samozřejmě na druhou stranu se fenka musí hlídat, aby nedošlo k nechtěnému nakrytí. Pejska bych nechtěla pro jeho pudy, pokud se jedná o hárající fenky (každý se na to dívá jinak, ale mě to teda vadí).
Jinak si myslím, že pejsek je stejně přítulný jako fenečka, záleží pouze na jeho povaze a výchově.
Hodně zdaru při výběru štěňátka...

Ach j je tu tu kazdou chvili najdi si v predeslich otazekje to lepsi

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 15:43
Neregistrovaný uživatel

Mam doma 2 feny a jednoho psa. Z meho pohledu jsou psi vetsi klidasove,moje feny by nejradeji porad vymyslely nejake lumparny a pes je sleduje z pelisku....Feny jsou take hysterictejsi nez psi obzvlaste v dobe harani...ja ale chovam male plemeno. Neco jineho je pokud si chcete poridit RTW,NO atd.. to bych (pokud jste zacatecnik a nemate moc zkusenosti v oblasti kynologie) take na vasem miste volila fenu. Pokud si chcete poridit velke plemeno,mate deti a potrebujete spise domaciho mazlicka a dokazete zvladnout obdobi harani radeji bych volila fenu. U malych plemen neni harani fen tak kriticke,krvaci malo a zpravidla se staci ocistit nez zacnou spinit. Resenim proti nechtenemu kryti by mohly byt (jak u malych ale i u velkych plemen) haraci kalhotky. Kazdopadne preji stastnou ruku pri vyberu stenatka.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 16:47
Neregistrovaný uživatel

Já mám doma psa a po feně jsem ani nikdy netoužila. Největší důvod proti feně je u mě hárání, malého psa bych nechtěla a velká fena opravdu hodně! špiní. Proti psu zase mluví pudy, když se hárají fenky, ale je pravdou že ne každý pes je neovladatelný když ucítí háravku. Je pravda že feny jsou mazlivější než psi, ale ty co znám tak mi jsou až nepříjemně vlezlé jak chtějí hladit. To pes příjde pro pohlazení a odejde spokojen, zatímco feny do vás budou štouchat čumákem a lepit se na vás, že chce ještě hladit. Každému podle chuti

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 18:41
Neregistrovaný uživatel

Já mám doma psa a po feně jsem ani nikdy netoužila. Největší důvod proti feně je u mě hárání, malého psa bych nechtěla a velká fena opravdu hodně! špiní. Proti psu zase mluví pudy, když se hárají fenky, ale je pravdou že ne každý pes je neovladatelný když ucítí háravku. Je pravda že feny jsou mazlivější než psi, ale ty co znám tak mi jsou až nepříjemně vlezlé jak chtějí hladit. To pes příjde pro pohlazení a odejde spokojen, zatímco feny do vás budou štouchat čumákem a lepit se na vás, že chce ještě hladit. Každému podle chuti

Podle toho, kde bydlíte.V městě je stále plno háravých fen a psi jsou neustále v pozoru. Proto do města bych volila fenu. čauky Nora

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 20:00
Neregistrovaný uživatel

Zda psa nebo fenku , to hlavně záleží na osobní volbě a citu k otmu jakému pohlaví.Fenečky dvakrát do roka hárají (což není žádná tragédie , jak se často lidi domnívají).Fenky bývají většinou mazlivější , ale také jsem poznala , že u vetších a středních plemen se více upínají na mužskou část a psi na ženy , což mohu z vlastní zkušenosti potvrdit.U malých plemen je povaha psa a fenky téměř betz rozdílu.Psi bývají samostatnější a tvrdohlavější , tak často s nimi nebojují hormony , takže mě osobně se s nimi lépe pracuje a na výstavy si vždy pořizuji pejska , fenky mám na chov.Fenky ale dokáží být ještě vyčůranější než psi , takže volba bude stejně na Vás , ke kterému pohlaví máte větší náklonnost.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 20:04
Neregistrovaný uživatel

Podle toho, kde bydlíte.V městě je stále plno háravých fen a psi jsou neustále v pozoru. Proto do města bych volila fenu. čauky Nora

Já mám psa a musím říci, že mi přijde ideální v tom, že nehárá. Ono by se mi pak těžko plánovala jakákoliv akce, kdybych si nebyla jistá, kdyže bude hárat. Navíc by ji minimálně tři týdny obtěžovali psi. Svého psa, i přesto, že je puberťák o feny mu voní hodně, jsem zatím od háravky bez problémů odvolala a šel dobrovolně navolno... Záleží asi i hodně na plemeni, já mám citlivku.
Sandra

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 21:11
Neregistrovaný uživatel

Také bych brala v úvahu venčení. Pokud máte zahradu, počítejte s tím, že pes zvedá nožičku a očůrává vše co je vyšší než rovina!!! Tak zahubí skoro vše. Fena maximálně vypálí kolečka v trávníku.

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 21:21
Neregistrovaný uživatel

Záleží jaké plemeno jste si vybrala (myslím velikost) U velkých plemen jsou zřetelnější fyzické rozdíly mezi psem a fenou (já si vždy velké plemeno raději pořizuji psa, protože mám pocit, že pes má více typických znaků daného plemene) U malých plemen na první pohled často nepoznáte, zda je to pejsek nebo fenka.Jinak se mi zdá , že se nedá zcela zobecňovat, zda je větší mazlík fena nebo pes.Já osobně raději psa "krotím" a usměrňuji než abych ho jako "ňoumu" musela do všeho postrkovat

Neregistrovaný uživatel

11.5.2004 22:54
Neregistrovaný uživatel

To asi opravdu záleží na plemeni.
Já mám doma mopsíka - psa. A než jsem si ho pořídila, pročetla jsem o nich spoustu literatury. A zrovna u tohoto plemene je to prý opačně. Feny jsou samostatnější a psi se víc upínají na pána.
Takže to chce zjistit, jak je to s tím Vaším plemenem. Určitě Vám poradí nějaký zkušený chovatel.
A také rozhodně záleží na povaze konkrétního jedince. Když jsem si jela pro toho svého "buřtíka", byly jeho sestřičky mnohem aktivnější a dravější než on a jeho brácha.
Míša

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 07:37
Neregistrovaný uživatel

Mam doma 2 feny a jednoho psa. Z meho pohledu jsou psi vetsi klidasove,moje feny by nejradeji porad vymyslely nejake lumparny a pes je sleduje z pelisku....Feny jsou take hysterictejsi nez psi obzvlaste v dobe harani...ja ale chovam male plemeno. Neco jineho je pokud si chcete poridit RTW,NO atd.. to bych (pokud jste zacatecnik a nemate moc zkusenosti v oblasti kynologie) take na vasem miste volila fenu. Pokud si chcete poridit velke plemeno,mate deti a potrebujete spise domaciho mazlicka a dokazete zvladnout obdobi harani radeji bych volila fenu. U malych plemen neni harani fen tak kriticke,krvaci malo a zpravidla se staci ocistit nez zacnou spinit. Resenim proti nechtenemu kryti by mohly byt (jak u malych ale i u velkych plemen) haraci kalhotky. Kazdopadne preji stastnou ruku pri vyberu stenatka.

No nevím, já jsem četla, že hárací kalhotky v žádném případě nechtěnému nakrytí nezabrání. Moje fenka si je uměla v pohodě sundat.

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 12:16
Neregistrovaný uživatel

O jaké se jedná plemeno? U některých plemen mají psi problém s dominancí a feny jsou v tomto ohledu bezproblémové. Já osobně mám již druhé psího kluka, ale vždy jsem si přála fenku. Shodou náhod mám ale pejsky. Nevím, jak to bude příště:) Na psovi mi ve městě vadí očurávání rohů, pokud je na vodítku zabráním tomu, pokud je volně jsem bez šance. Na druhé straně je natolik čistotný, že se nevyčůrá na zahradě, kterou bere jako své území. Musím ho venčit mimo zahradu (stejně jako mimo byt), takže mi nehrozí uschnutí kytek, stromů. Jinak pejska mám nekastrovaného, feny má rád, ale že by utekl za hárající fenkou se mi nestalo. Miluje mě z celé smečky nejvíc a nejvíc mě bere, ale řekla bych, že je to dáno i tím, že se mu nejvíc věnuji.
Příště až si půjdu vybírat štěňátkovím, že určitě k chovateli nepůjdu již dopředu rozhodnutá, zda psa či fenu, ale počkám, které štěňátko mi nejvíce "sedne". Petra

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 13:32
Neregistrovaný uživatel

Ahoj, já chtěla vždycky jen pejska právě kvůli tomu, aby neháral. Co se týká mazlení, je to takový tulidlo na požádání, máš chuť a čas - bude mazlení, nejsou vhodné podmínky - řeknu mu to a on se jde válet do pelechu. Jinak bydlím na sídlišti a můj pejsek je asi vyjímka, ale hárající fenečky jsou mu srdečně ukradené. Ale podle mého jde jako u lidí o individuální záležitost a určitě záleží i na výchově. Hodně štěstí!

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 14:33
Neregistrovaný uživatel

ja musim, reagovat na to "curani", mame tri psy a docela maly dvur a zadnou uschlou travu ci stromy nemame. je pravda, ze sve psy min. 2x denne vencim, ale vzdy to tak nebylo a nikdy nam nic neuschlo.
Co se tyce rozdilu mezi psem a fenou zalezi predevsim na plemeni. Ale ze zkusenosti, ktere mam se svymi psy. Jsou vsichni velice mili a "citove upnuti", poslusni, problem nastava kdyz v okoli hara fena, ale i to se da zvladnout.
Rekla bych, ze psy jsou "jesitnejsi a vaznejsi" nez feny. Na druhou stranu zvladnou tvrdsi vycik(do jiste miry). Jak uz jsem psala zalezi predevsim na plemeni neco jineho je pes Argentinske dogy aneco jineho pes labradora.

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 15:01
Neregistrovaný uživatel

Ahoj,já mám fenku(maličkou), hárání je bez problémů, jde okolo pes, vezmu ji do ruky a je v klidu.Nevidím v tom vůbec problém. Výhodou je , že nemusím běhat ráno před prací 1/2hod okolo sídliště(jako sousedka se svým psem stejného plemene) a fenka se mi vyčůrá a vykaká během chvilenky a pak odpolko jí to zas oplatím výletem, či dlouhou procházkou. S pejskem si budete muset v jakém koliv počasí obšlapat ten jeho rajón, všude zvedne nožičku, než opravdu vše vyčůrá. Navíc ty očůrané rohy, zdi,kola u aut apod. mě fakt vytáčejí. Fenka je podle mě lépe zvladatelná a učenlivá.Ale to není pravidlem- znám i perfektně vycepované a skvělé psy. Od začátku jsem chtěla fenu, nějak mi vadí ten bimbas mezi nožičkama pejska.Ale nerada bych urazila Pejsky.Je to můj názor.Tereza

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 17:44
Neregistrovaný uživatel

Ahoj,já mám fenku(maličkou), hárání je bez problémů, jde okolo pes, vezmu ji do ruky a je v klidu.Nevidím v tom vůbec problém. Výhodou je , že nemusím běhat ráno před prací 1/2hod okolo sídliště(jako sousedka se svým psem stejného plemene) a fenka se mi vyčůrá a vykaká během chvilenky a pak odpolko jí to zas oplatím výletem, či dlouhou procházkou. S pejskem si budete muset v jakém koliv počasí obšlapat ten jeho rajón, všude zvedne nožičku, než opravdu vše vyčůrá. Navíc ty očůrané rohy, zdi,kola u aut apod. mě fakt vytáčejí. Fenka je podle mě lépe zvladatelná a učenlivá.Ale to není pravidlem- znám i perfektně vycepované a skvělé psy. Od začátku jsem chtěla fenu, nějak mi vadí ten bimbas mezi nožičkama pejska.Ale nerada bych urazila Pejsky.Je to můj názor.Tereza

vadi vam to i u chlapu???

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 19:25
Neregistrovaný uživatel

Ti snad chodí v kalhotách.

Neregistrovaný uživatel

12.5.2004 19:44
Neregistrovaný uživatel

u chlapu tolik ne,ale jsem ráda že jsem ženská Terka

16.6.2019 11:11
Patrikfazel

XXX.XXX.112.74

Jaké máte zkušenosti se složením psích konzerv? můžete mi prosím poradit, které jsou opravdu kvalitní?

17.6.2019 01:06
Machalkova

XXX.XXX.116.23

Velice kvalitní jsou konzervy s jendím proteinem, já kupuji konzervy Brit, díky tom, že obsahují opravdu jen jeden protein, a žádnou sóju a lepek, tak se psovi dobře tráví.

17.6.2019 11:38
L(phi)

XXX.XXX.114.133

Rozmyslam ci su marketeri vafa fakt tak blbi ze toto pouzivaju ako reklamu, alebo naopak je to niekto od konkurencie co sa ich snazi znemoznit. Tolko zakaznikov uz museli tymto spamom po CS forach odradit ze dovidenia.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.6.2019 12:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

však je pondělí, je po poradě :-)
ale radí jim tam blbě, zas
sója má dobrou stravitelnost, což není ale to stejné, jako výživová hodnota a hlavně škodlivost

a už by někdo měl konečně prozradit, že v žádném krmivu není jen jeden jediný protein, ani ve vet dietách
natož v tomhle odpadu
leda tak doma v laborce - skolit krávu ve skafandru a okamžitě vaukově balit

ale jen tak dál, včera 37. majitel psa přesvědčen, že tohle je krmivo na "máte padáka" :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík