Neregistrovaný uživatel

Mám 11 měsíční černou labradorku, každý na ní vždy chválil pěknou černou srst. Od jara však pozoruji pronikání hnědé barvy - matné, která začíná postupem času převažovat. Černá zůstává v partiích hlavy, ocasu a hřbetu. Myslíte, že je to dočasná změna, nebo předtucha nějakého onemocnění.Upozorňuji, že podávám stále stejné granule a přilepšuji stále stejnou konzervou, vitamíny nebo i zeleninou, kterou miluje. Děkuji za příspěvky, pí Noelová, co si myslíte vy?
Díky
Milena
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám 11 měsíční černou labradorku, každý na ní vždy chválil pěknou černou srst. Od jara však pozoruji pronikání hnědé barvy - matné, která začíná postupem času převažovat. Černá zůstává v partiích hlavy, ocasu a hřbetu. Myslíte, že je to dočasná změna, nebo předtucha nějakého onemocnění.Upozorňuji, že podávám stále stejné granule a přilepšuji stále stejnou konzervou, vitamíny nebo i zeleninou, kterou miluje. Děkuji za příspěvky, pí Noelová, co si myslíte vy?
Díky
Milena
Skoro bych si tipla,že se fenka chystá línat.Odumřelá podsada bývá světlejší.Po přelínání by srst měla být jako dřív.Hodně kartáčuj a zkus přidat vitamin H-biotin,který podpoří výměnu srsti.J.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky
Milena
mozno bude mavat v lete farbu do hneda. je to bezne aj u koni, tak preco by slniecko nemohlo trochu zosvetlit odtien psovi.
choroba to urcite nebude
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky
Milena
Jake granule davate? Nekde jsem cetl ze napr po Eukunabe cernym psum rezne srst, je to zpusobeno vyssi davkou beta-karotenu v krmivu.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jake granule davate? Nekde jsem cetl ze napr po Eukunabe cernym psum rezne srst, je to zpusobeno vyssi davkou beta-karotenu v krmivu.
S tým betakarotenem v krmivu to prý tak není. Některý pes po Eukanubě zrezne, jiný má naprosto dokonalou srst, někomu se to stává u Acany, jiným u Eaglepacku atd. Záleží spíš na každém jedinci, třeba může jeho srst reagovat na sluníčko (tak jako naše vlasy světlají).
Dana
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S tým betakarotenem v krmivu to prý tak není. Některý pes po Eukanubě zrezne, jiný má naprosto dokonalou srst, někomu se to stává u Acany, jiným u Eaglepacku atd. Záleží spíš na každém jedinci, třeba může jeho srst reagovat na sluníčko (tak jako naše vlasy světlají).
Dana
Mě začalo u gordonů světlat hnědé pálení po K9. Přešla jsem na Acanu a už ho máme zase pěkně tmavé..... Světlalo v zimě, takže sluníčkem to určitě nebude. Taky se zkus podívat na čumák, jestli jí světlá i ten, může to být tou ztrátou pigmentu ovlivněnou betakarotenem.....
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky
Milena
Nedáváte psovi ve výživě mrkev ? Nebo neobsahují ji granule , kterými krmíte ? U černých psů , kterým se mrkev dávý , srst hnědne , proto se nemá mrkev černým psům dávat.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nedáváte psovi ve výživě mrkev ? Nebo neobsahují ji granule , kterými krmíte ? U černých psů , kterým se mrkev dávý , srst hnědne , proto se nemá mrkev černým psům dávat.
A kolik by musel te mrkve zbastit? Tezko ji psovi nedko dava v takovem mnozstvi, aby to melo zasadni vliv
Jedna pani povidala....
Petr
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My jsme měli černého psa, mrkev dlabal moc rád a docela často- když se dávala do polévky, taky ji kradl morčeti...a srst mu nikdy nesvětlala.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky
Milena
Já bych sázela na sluníčko. Mnozí černí psi (nejznámější je to asi u kníračů) na sluníčku „rezavějí“ a to zejména, jsou-li mokří na přímém sluníčku. Otázkou teď ale je, co s tím. ....
Fakt je, že na to opravdu odpověď neznám, protože zakázat psovi pobyt na slunci je směšné . O to horší je to s tou mokrou srstí a sluníčkem. Zakázat labradorovi vodu je úplně nemožné.
Svůj vliv by možná mohla mít i mrkev, ale myslím, že té by muselo být více než-li třeba jedna střední obden a navíc, jak u kterého psa... I poukázání na línání možná není od věci. Záleží „jaká“ je to hnědá.
Ale jelikož píšete, že přes zimu bylo vše o.k., stravu jste neměnila a začalo to příchodem jara, opravdu bych vsázela na to slunce.
Je to opak „světlých/sezónních nosů“. Některým psům nosní houba na zimu doslova vybledne a příchodem jara a sluníčka opět nabere správnou černou barvu.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky
Milena
Může to být i genetická záležitost. Sytost černé barvy je kontrolována určitými polygeny. Černé zbarvení může být syté, může být s nádechem rezavé, hnědé, modré ... a co rodiče fenky ti byli celý život černí jako uhel?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky
Milena
Ano, omlouvám se, zapomněla jsem dodat, že je to z větší části dědičné. Ale to nemění nic na to, že se to rezavění objevuje příchodem "slunce" a odchází příchodem zimy.
(Píši ale jen co je mi známo o kníračích, ale myslím, že se to vztahuje ke všem černě zbarveným psům).
SiGery

XXX.XXX.80.95
Dobrý den, máme skoro čtyř měsíční štěně labrafora hnědého a na ocase se nam vyskytlo spoustu bílých chlupů. Prý je to u hnědých labradoru normální, ale ja to ještě neviděla. Má prosim někdo stejnou zkušenost případně radu?Děkuji
OSRSTĚNÍ
Srst: charakteristický znak, krátká, hustá, bez zvlnění nebo praporců, na omak působí jako tvrdá; podsada odolná proti povětrnostním vlivům.
Barva: Jednobarevná černá, žlutá nebo játrová/čokoládová.
Žlutá dosahuje od světle krémové po červenou liščí barvu. Povolena je malá bílá skvrna na hrudníku.
(labradorský retrívr - standard)
SiGery
napsal(a):
Dobrý den, máme skoro čtyř měsíční štěně labrafora hnědého a na ocase se nam vyskytlo spoustu bílých chlupů. Prý je to u hnědých labradoru normální, ale ja to ještě neviděla. Má prosim někdo stejnou zkušenost případně radu?Děkuji
Nenapsala jste, jestli je to pes s PP? Tedy s rodokmenem. Pokud ne, může mít kdekoliv cokoliv...
BELLA999

XXX.XXX.67.248
Dobrý den, mám fenku bílého retrívra, teď ji bude 5 měsíců a zacla ji tmavnout srst. Byla opravdu bílá. Tak 10 dní měla dietu rýži a mrkev a tě uz je týdne zpet na granulich ji Yoggies active kachna a zverina. Předtím mela roayal Canin Golden Retriever. To ji neseděl proto změna. Chci se zeptat, ta srst už tak zůstane nebo je možnost že se ještě vybarvi zpět do bílá. Děkuji za odpověď. L.
BELLA999
napsal(a):
Dobrý den, mám fenku bílého retrívra, teď ji bude 5 měsíců a zacla ji tmavnout srst. Byla opravdu bílá. Tak 10 dní měla dietu rýži a mrkev a tě uz je týdne zpet na granulich ji Yoggies active kachna a zverina. Předtím mela roayal Canin Golden Retriever. To ji neseděl proto změna. Chci se zeptat, ta srst už tak zůstane nebo je možnost že se ještě vybarvi zpět do bílá. Děkuji za odpověď. L.
Můžu se zeptat, co je bílý retrívr?
Ad barva:
Obecně se doporučuje u bílých psů hlídat obsah beta karotenu ve stravě, protože ten může u vnímavých zvířat způsobit žloutnutí (hnědnutí) srsti. Je docela možné, že změnu barvy způsobilo i přílišné množství mrkve, pokud jste to s dietou přeháněli.
Na druhou stranu, je-li Vaše fenka zlatý retrívr (jen v tolik protežovaném krémovém zbarvení), má geneticky danou zlatou barvu, takže tmavší srsti se nezbavíte.
BELLA999
napsal(a):
Retrívr bílý nikdy není, je krémový nebo zlatý/žlutý a tato barva má tendenci různě tmavnout a světlat v závislosti na jídle, věku, ročním období a mnoha dalších faktorech. Takže šance, že vám někdy zas trochu vysvětlá je. :-)
Měli jsme xGR (ale asi v něm byl i HW), nicméně s tou barvou to bude myslím podobné. Jako štěndo měl zlaté hlavně uši a takový jakoby pruh na zádech. Jak rostl, tak postupně "zlátnul" víc. V dospělosti byl celý zlatý, akorát stehna, přední nohy a břicho a zespodu ocas zůstali světlejší.
My jsme tenkrát chtěli zlatého, co nejtmavšího. A bylo nám řečeno, že máme vybírat podle uší - že v dospělosti bude mít takovou barvu, jakou mají u štěnda uši. Možná to byla blbost, ale nám to vyšlo .