Neregistrovaný uživatel

Mám doma pětiletého NO, myslím, že celkem slušně vycvičeného. Pořídili jsme si k němu i psa plemene pitbull. Dnes mu je něco málo přes rok. Vždycky spolu vycházeli, hrají si spolu, nikdy bych nevěřila, co můžou lidé o těchto psech povídat. Až včera. Byli jsme venku, házela jsem psům klacek, NO mi ho poslušně z vody nosil, pitbullovi se do vody nechtělo. Klacek jsem jim házela střídavě - jednou do vody pro NO, jednou k louce pro PTB. Jakmile ale NO vylezl po několikáté z vody a radostně mi klacek nesl, pitbull se mu bez nějakého varování zakousl do krku. Hodně zle, NO má rozervaný krk a já v tuto chvíli nemohu ani říct, jestli se z toho dostane.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám doma pětiletého NO, myslím, že celkem slušně vycvičeného. Pořídili jsme si k němu i psa plemene pitbull. Dnes mu je něco málo přes rok. Vždycky spolu vycházeli, hrají si spolu, nikdy bych nevěřila, co můžou lidé o těchto psech povídat. Až včera. Byli jsme venku, házela jsem psům klacek, NO mi ho poslušně z vody nosil, pitbullovi se do vody nechtělo. Klacek jsem jim házela střídavě - jednou do vody pro NO, jednou k louce pro PTB. Jakmile ale NO vylezl po několikáté z vody a radostně mi klacek nesl, pitbull se mu bez nějakého varování zakousl do krku. Hodně zle, NO má rozervaný krk a já v tuto chvíli nemohu ani říct, jestli se z toho dostane.
Pittbul začal žárlit, nebo mu ruplo v bedně! Je to hnus!!!
A teď si představte, že by to udělal nějakému dítěti nebo cizímu psu
Jako matka i jako majitelka psa bych toho vašeho nejraději zastřelila! - sorry! Vy byste měla taky tu chuť...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel toto plemeno šlechtil č l o v ě k pro boj psa proti psu. Z toho důvodu mají potlačené sociální chování, útočí bez varování a s cílem zlikvidovat.Doufám, že NO přežije a držím palce.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jako matka i jako majitelka psa bych toho vašeho nejraději zastřelila! - sorry! Vy byste měla taky tu chuť...
Opravdu to bylo z ničeho nic?je to těžké,toto plemeno má nějaký význam, se svým sníženým prahem bolesti nedokáže kousnout opatrně,nezná to,i malá štěňata se začínají kousat dost hrubým stylem-necítí bolest jako ostatní... Co se stalo pak,po tom,co kousl?
--anonymous,který by střílel---to je velice inteligentní,pisatelce určitě pomůžete
někdo hovoří o vyblokovaném sociálním chování pitů...já osobně si myslím,že pit je pes pro rodinu-ovšem musí to být jediné zvíře v rodině,geny jsou příliš silná věc.
stejně jak byli šlechtěni k tomu,aby dostali svého soupeře,v zápasu museli rozeznat lidskou ruku a nekousnout,což nedokáže každý pes...
zkuste prosím popsat trochu víc, co se stalo potom,co teď a co zamýšlíte?já bych radila psa pokud to jde umístit někam,kdo má s těmito psy zkušenosti, je ještě mladý.tohle klapat nebude nikdy,pokud už jednou kousl do psa ze své "smečky",udělá to zase.PTB je hierarchicky výš,než NO,počítám.
Helena
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bohužel toto plemeno šlechtil č l o v ě k pro boj psa proti psu. Z toho důvodu mají potlačené sociální chování, útočí bez varování a s cílem zlikvidovat.Doufám, že NO přežije a držím palce.
Co se stalo potom? Lekla jsem se, NO také. Trochu cuknul (to mělo zapříčinu toho, že pit se zakousl podruhé trochu níž). NO se zastavil, byl vyděšený, začal tiše kňučet (spíš jakoby pískat) a pomalu lehal - nebo spíš klekal.
Já jsem se také dost lekla a tak jsem zařvala na pita a chytla ho za obojek. Nedržel ho dlouho, pustil ho. Budete se divit, ale cestou domů šel úplně v pohodě, ani náznak NOvčákovi ublížit. Mimochodem - ten klacek mi nakonec donesl, vrtěl ocasem.
Otázkou je co teď?
Když jsem si pita pořizovala, hodně jsem se o něj zajímala. Naši známí mají dokonce 3 psy (bígla, pita a yorka). Všichni spolu vychází již několik let v pohodě. I jeden zkušený chovatel mi řekl, že by to mohlo jít, protože dnešní pitové již nemají moc společného s původním plemenem.
Takže nevím
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co se stalo potom? Lekla jsem se, NO také. Trochu cuknul (to mělo zapříčinu toho, že pit se zakousl podruhé trochu níž). NO se zastavil, byl vyděšený, začal tiše kňučet (spíš jakoby pískat) a pomalu lehal - nebo spíš klekal.
Já jsem se také dost lekla a tak jsem zařvala na pita a chytla ho za obojek. Nedržel ho dlouho, pustil ho. Budete se divit, ale cestou domů šel úplně v pohodě, ani náznak NOvčákovi ublížit. Mimochodem - ten klacek mi nakonec donesl, vrtěl ocasem.
Otázkou je co teď?
Když jsem si pita pořizovala, hodně jsem se o něj zajímala. Naši známí mají dokonce 3 psy (bígla, pita a yorka). Všichni spolu vychází již několik let v pohodě. I jeden zkušený chovatel mi řekl, že by to mohlo jít, protože dnešní pitové již nemají moc společného s původním plemenem.
Takže nevím
Pitové jsou super psi, ale bohužel toto chování je pro ně naprosto normální. Byli šlechtěni ke psím zápasům, k lidem jsou milí, ale ke psům :((. Samozřejmě se nemusí projevit u všech, ale u většiny ano. Problém je, že když se jednou začnou rvát, tak už nepřestanou. Na cvičák, kam chodím, také chodí pitové, jsou to mazlové, ale je na nich vidět, jak moc rádi by bojovali, také nejsou mezi ostatními psy puštěni volně. Nejste první případ, o kterém slyším, vždy se to zlomilo okolo roku. Myslím, že další soužití Vašich pejasků není možné, pokud nechcete o NO přijít. Budete se muset rozhodnout, kterého psa si necháte. Pokud zvítězí NO, dejte pita někomu znalému plemeno, pokud si necháte pita, počítejte s tím, že bude celý život nosit košík. Přeju hodně štěstí Vám i Vašim pejskům.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
udělá to znova
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Otázkou je co teď?
Takže nevím
Podle toho jak to popisujete (psi šli v klidu vedle sebe domů) tak bych to viděla, že pit začíná dospívat. Nevyvoval žádnou velkou rvačku prostě chtěl jen zrovna ten klacek. Váš NO se mu podřídil, tzn. že si myslím že váš pit už je vůdce smačky (nad No) a nebude vyvolávat rvačky o vůdcovství. Musíte je ale hodně hlídat, aby mezi ně nepřišlo něco co by mohli chtít oba dva.
Bude to hodně těžké. Hlídat a hlídat a hlavně se podle toho chovat. Žádné tahání, házení a hraní pokud jsou oba dva psy na volno - to by rvačka byla v cukuletu. Hodně zdaru.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, to je nepříjemná situace. Žádnou radou asi nepřispěju, jelikož s pitbullem nemám zkušenost a popravdě stále nevím, co si mám o "bojových" (vím, že někdo nemá toto označení rád, berte to ode mne jako zjednodušení, abych nemusela jmenovat všechny ty plemena) plemenech myslet.
Každopádně by mě zajímalo, jak je to se "sníženým prahem bolesti", protože někde jsem zase četla, že snížený práh bolesti je z fyziologického hlediska nesmysl a tihle psi cítí bolest jako každý jiný a fakt, že jim bolest nevadí jako jiným psům, je způsoben něčím jiným...a čím, to už nevím, takže jestli tu má někdo veterinární vzdělání, tak by mě docela zajímalo, jak to je doopravdy.
Pokud pitbul napadl vlčáka jednou, tak bych asi nebyla až tak optimistická, že už si to vyřídili a už se to nestane. Asi bych mu v tomto ohledu moc nevěřila. Nevím...
P.S. vlčákovi přeju, aby se z toho dostal!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, to je nepříjemná situace. Žádnou radou asi nepřispěju, jelikož s pitbullem nemám zkušenost a popravdě stále nevím, co si mám o "bojových" (vím, že někdo nemá toto označení rád, berte to ode mne jako zjednodušení, abych nemusela jmenovat všechny ty plemena) plemenech myslet.
Každopádně by mě zajímalo, jak je to se "sníženým prahem bolesti", protože někde jsem zase četla, že snížený práh bolesti je z fyziologického hlediska nesmysl a tihle psi cítí bolest jako každý jiný a fakt, že jim bolest nevadí jako jiným psům, je způsoben něčím jiným...a čím, to už nevím, takže jestli tu má někdo veterinární vzdělání, tak by mě docela zajímalo, jak to je doopravdy.
Pokud pitbul napadl vlčáka jednou, tak bych asi nebyla až tak optimistická, že už si to vyřídili a už se to nestane. Asi bych mu v tomto ohledu moc nevěřila. Nevím...
Zkus se podívat na stránky
http://www.pitbullseden.cz/Viewer.asp?Page=5&Document=1
je tam i diskuse - třeba ti někdo poradí tam... Jinak já bych se teda taky bála, že to nebylo naposledy :-(
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja osobne nemám veľmi v láske pitbully a pod. Naozaj to môžu byť dobré psy, ale mne raz takmer prišiel môj pudlík o život,keď na ňho z ničoho nič zaútočil pit. Jediné šťastie, že sa mu zahryzol do zadku a majiteľ rýchle pribehol na pomoc, aj tak tá rana bola strašná. No ale o tom som nechcela, skôr ma zaujíma váš NO, ako je na tom, bude ok? Veľmi mu držím palce, napíšte prosím ako to dopadlo, a hlavne pozor na pita ...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ja osobne nemám veľmi v láske pitbully a pod. Naozaj to môžu byť dobré psy, ale mne raz takmer prišiel môj pudlík o život,keď na ňho z ničoho nič zaútočil pit. Jediné šťastie, že sa mu zahryzol do zadku a majiteľ rýchle pribehol na pomoc, aj tak tá rana bola strašná. No ale o tom som nechcela, skôr ma zaujíma váš NO, ako je na tom, bude ok? Veľmi mu držím palce, napíšte prosím ako to dopadlo, a hlavne pozor na pita ...
U pitů nejde o dominantní postavení. Je to takto vyšlechtěné plemeno. Udělá to znovu!!!!!!!!Jestli ho nezvládnete, najděte pro něj zkušeného psovoda.Fišerová (utracení je ta nejposlednější věc - a zde není důvod psa utrácet. Utrácet by se mělo jen při nemocech, zraněních - zranění je neslučitelné se životem, utrpení zvířete ap.)
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, co se týče "posunutého prahu bolestivosti" tak to je opravdu nesmysl! Šlápněte APBT na nohu a vyjekne jako každý pes. Ovšem nechte ho se porvat a neuslyšíte od něho ani vzdech po bolesti! Je to způsobeno tím, že touha po boji je silnější než bolest. Jeho "bojovnost" mu nedovoluje se ohlížet při zápase na bolest. Je to podobně jako u profesionálních boxerů, ti také schytají neuvěřitelně ran, které by normálně nikdo neustál, ale v ringu bojují dál a doboxují i s natrženým obočím či zlomeným nosem.
Jinak v každé knize o APBT se dozvíte, že není vhodné chovat více psů pohromadě a to dokonce ani sourozence či matku a syna. Slečně její situaci nezávidím, ale pokud se o plemeno zajímala tak přehlédla to nejdůležitější - APBT je už od pradávna šlechtěn pro zápas! A tyto geny se v něm po jeho předcích prostě vyskytují. Proto se tato sytuace dala očekávat. Dle mých zkušeností mírné uklidnění by mohlo, při dobrém vedení přijít tak ve třech letech psa.
Fuggy
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, APBT se projevil pro něho zcela přirozeně dle svého vrozeného chování, je pro zápas šlechtěn již několik staletí. Dle Vás by se měl utratit chrt, když začne běhat, nebo slídič, když začne stopovat zvěř!!??? To je asi malinko zcestné.
Při zodpovědném vedení a zodpovědnosti i ostatních chovatelů se to, že by napadl cizího psa nestane.
Fuggy
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doufám,že ovčák přežil.Pochopila jsem,že oba jsou psi(samci).Nemám skušenosti s pity,takže tohle je spíše obecné.Ono hrát si se dvěma psy naráz je vždycky kapku riziko.A nemusí být jeden z nich pit.Těžko říct,co se v tu chvíli stalo.Pokud se rozhodnete nechat si oba,bude to chtít trpělivost.Rozhodně pokud si budete chtít s nimi hrát,tak budete muset asi s každým zvlášť.Když je budete brát oba ven,tak asi s košíkem,aby se nestřetli kuli nějakému podnětu.Možná by bylo opravdu lepší rozdělit je.Ale rvačky se stávají i u jiných plemen.To Vám potvrdí každý,kdo má doma více psů stejného pohlaví.Servat se až do smutného konce dokáží i mrňavý jorkové.