Super finta na klišťata!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 11:31
Neregistrovaný uživatel

Byla by blbost, kdybych si to nechala pro sebe. Takže jak? PROSTĚ VYMYDLIT!!!! Vzít kousek mýdla, navlhčit a jezdit tím po klíštěti( aby se ta mýdlová tekutina dostala klíštěti k hlavičce), trvá to chvilku, je to bezstresové, bezbolestné pro psa a klístě se pustí. No a pak to klíště spláchněte do h....:-)
Jo a funguje to i na lidi!!!!!!( a jiná zvířata :-))

Tak schválně, co Vy na to?

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 11:33
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Byla by blbost, kdybych si to nechala pro sebe. Takže jak? PROSTĚ VYMYDLIT!!!! Vzít kousek mýdla, navlhčit a jezdit tím po klíštěti( aby se ta mýdlová tekutina dostala klíštěti k hlavičce), trvá to chvilku, je to bezstresové, bezbolestné pro psa a klístě se pustí. No a pak to klíště spláchněte do h....:-)

i na politiky? Když se držej místa zuby nehty...

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 11:41
Neregistrovaný uživatel

i na politiky? Když se držej místa zuby nehty...

che che che, teprve teď jsem si uvědomila, jak dvojsmyslně to vyznělo.....:-)

No, ale když jsme u těch politiků, tak zkusit se to může....

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 11:43
Neregistrovaný uživatel

"klístě se pustí" a tiez pusti obsah svojho zaludka do rany. moc dobra rada

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 12:00
Neregistrovaný uživatel

Když to používají na dětském zdravotním středisku( tu radu mám od lékařky), nechápu, proč by se to nemohlo použít i u psa. Sama mám špice a když jsme ještě kroutili klíště pinzetou, trvalo to dlouho, občas se k tomu přidal i nějaký chlup... známá zase takto klíště přetrhla a hlavička zůstala v ráně, museli k vetovi.
Můj psík se veta strašně bojí, dokonce i pinzety, atd...tuhle metodu používáme už tři roky a pejsek je bez stresu, dělají to tak všichni známí té lékařky, moji známí, známí těch známých, atd..........a ještě nikdo s tím problémy neměl. Chtěla jsem jen poradit bezstresovou variantu, kdo s tímto postupem nesouhlasí, jeho věc....

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 12:27
Neregistrovaný uživatel

Když to používají na dětském zdravotním středisku( tu radu mám od lékařky), nechápu, proč by se to nemohlo použít i u psa. Sama mám špice a když jsme ještě kroutili klíště pinzetou, trvalo to dlouho, občas se k tomu přidal i nějaký chlup... známá zase takto klíště přetrhla a hlavička zůstala v ráně, museli k vetovi.
Můj psík se veta strašně bojí, dokonce i pinzety, atd...tuhle metodu používáme už tři roky a pejsek je bez stresu, dělají to tak všichni známí té lékařky, moji známí, známí těch známých, atd..........a ještě nikdo s tím problémy neměl. Chtěla jsem jen poradit bezstresovou variantu, kdo s tímto postupem nesouhlasí, jeho věc....

Tak tohle se používalo, než se zjistilo, že klíště po udušení (těmi mydlinkami, příp olejem apod.) do rány pouští (pokud je samo infikováno)viry Borelií, příp. jiné nedobroty. Moc dobrá rada. A u té doktorky na dětském bych po téhle informaci dítě ošetřit nenechala.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 12:34
Neregistrovaný uživatel

Tak tohle se používalo, než se zjistilo, že klíště po udušení (těmi mydlinkami, příp olejem apod.) do rány pouští (pokud je samo infikováno)viry Borelií, příp. jiné nedobroty. Moc dobrá rada. A u té doktorky na dětském bych po téhle informaci dítě ošetřit nenechala.

se neudusí, jen v zájmu vlastního života, jako záchranu před udušením, udělá to, že se "vynoří". Jinak ale musím souhlasit že speciální kleštičky se mi líbí víc... Neříkejte že když si jeden bude se psíkem povídat apod, že mu druhý nepořídí klíště vytáhnout...

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 13:09
Neregistrovaný uživatel

Tohle používám u sebe, když objevím klíště ještě malinké a nejde jinak chytit, u psa je rychlejší speciální pinzeta nebo krokodýlek, s tím mám klíště venku během 1 vteřiny, tak jaký stres?

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 13:25
Neregistrovaný uživatel

Také se mi to moc nezdá, nezlobte se. Klíště se musí začít dusit, jinak by se nepustilo, a před tím právě odborníci varují, protože všechno vypustí do rány. Naopak, nemá se vůbec před vytahováním ničím natírat, až pak místo vydezinfikovat. Proti infekci od klíštěte je prý čas do tří dnů od zakousnutí, až potom začnou do rány vnikat ty jeho škodliviny. Takže zase tak moc nebezpečí nakažení nehrozí, pokud se zvíře pravidelně prohlíží. My klíště objevíme většinou druhý den. A s těmi kleštičkami nemám problém ani s malými klíšťaty. A že se vytrhne pár chlupů? To mu při česání vytrhnu určitě taky. A jak budete mydlit klíště u oka, v uchu ap.? Víte, podle mě by pes měl být zvyklý na trochu obtížné, možná i bolestivější zákroky ze strany majitele a ne to hned považovat za stresující. Jak mu potom nakapete do očí, uší, ostříháte tlapky, vytrimujete - to je pro psa určitě horší operace než chviličkové vytažení klíštěte. Navíc, pokud jsem si sobě klěštičkami klíště vytahovala, ani o tom člověk neví, takže jen těch pár chlupů, a pokud někdo drží a pomáhá chlupy rozhrnout, tak snad ani to ne. Toť můj názor, Hanka.

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 13:31
Neregistrovaný uživatel

Také se mi to moc nezdá, nezlobte se. Klíště se musí začít dusit, jinak by se nepustilo, a před tím právě odborníci varují, protože všechno vypustí do rány. Naopak, nemá se vůbec před vytahováním ničím natírat, až pak místo vydezinfikovat. Proti infekci od klíštěte je prý čas do tří dnů od zakousnutí, až potom začnou do rány vnikat ty jeho škodliviny. Takže zase tak moc nebezpečí nakažení nehrozí, pokud se zvíře pravidelně prohlíží. My klíště objevíme většinou druhý den. A s těmi kleštičkami nemám problém ani s malými klíšťaty. A že se vytrhne pár chlupů? To mu při česání vytrhnu určitě taky. A jak budete mydlit klíště u oka, v uchu ap.? Víte, podle mě by pes měl být zvyklý na trochu obtížné, možná i bolestivější zákroky ze strany majitele a ne to hned považovat za stresující. Jak mu potom nakapete do očí, uší, ostříháte tlapky, vytrimujete - to je pro psa určitě horší operace než chviličkové vytažení klíštěte. Navíc, pokud jsem si sobě klěštičkami klíště vytahovala, ani o tom člověk neví, takže jen těch pár chlupů, a pokud někdo drží a pomáhá chlupy rozhrnout, tak snad ani to ne. Toť můj názor, Hanka.

vyčešete ty chlupy které jsou už na vypadnutí

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 13:45
Neregistrovaný uživatel

Ja jsem taky cetla, ze tento zpusob vytahovani klistat pomoci mydla je uplne nejlepsi...

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 14:06
Neregistrovaný uživatel

vyčešete ty chlupy které jsou už na vypadnutí

I takové, které na vypadnutí nejsou. Když přijdeme z lesa s ušima plnýma lopuchů ... (Teda myslím uši pejsana ). Hanka

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 14:55
Neregistrovaný uživatel

se neudusí, jen v zájmu vlastního života, jako záchranu před udušením, udělá to, že se "vynoří". Jinak ale musím souhlasit že speciální kleštičky se mi líbí víc... Neříkejte že když si jeden bude se psíkem povídat apod, že mu druhý nepořídí klíště vytáhnout...

PES PRITELE SI NENECHA NA SEBE SAHNOUT ANI ZA NIC KDYZ POZNA ZE TO NEBUDE POHLAZENI,ALE NECO MU BUDOU DELAT.tO HO MUSI DRZET CELA RODINA ABY SE TO POVEDLO.A KDYZ SE MA NAOCKOVET TAK MUSI PRIJET VET. AZ K NIM A MUSI HO CAPNOUT PORADNEJ CHLAP (IKDYZ ANI TO MOC NEPOMAHA),ABY SE TO POVEDLO,JINAK ON POKOUSE DIKRVE I PANECKA.UPLNE SILI. (ASI JE TO TAKY TROCHU VYCHOVOU)

Neregistrovaný uživatel

27.7.2004 17:58
Neregistrovaný uživatel

PES PRITELE SI NENECHA NA SEBE SAHNOUT ANI ZA NIC KDYZ POZNA ZE TO NEBUDE POHLAZENI,ALE NECO MU BUDOU DELAT.tO HO MUSI DRZET CELA RODINA ABY SE TO POVEDLO.A KDYZ SE MA NAOCKOVET TAK MUSI PRIJET VET. AZ K NIM A MUSI HO CAPNOUT PORADNEJ CHLAP (IKDYZ ANI TO MOC NEPOMAHA),ABY SE TO POVEDLO,JINAK ON POKOUSE DIKRVE I PANECKA.UPLNE SILI. (ASI JE TO TAKY TROCHU VYCHOVOU)

tak to né asi taky trochu výchovou ale výchovou 100% a jen a pouze

Neregistrovaný uživatel

28.7.2004 09:43
Neregistrovaný uživatel

I takové, které na vypadnutí nejsou. Když přijdeme z lesa s ušima plnýma lopuchů ... (Teda myslím uši pejsana ). Hanka

Já jsem tedy také slyšela, že se v žádném případě nemá klíště ničím zakapávat, právě proto, že začne vylučovat vy jedovaté viry, a ani se mu kvůli tomu nemá mačkat zadeček.
To, že pes si na sebe nenechá sáhnout a dokonce ještě pokouše majitele!!! je teda určitě veliká chyba ve výchově, to teda vůbec nezávidím. Já mám psa z útulku, a když jí vyndávám klíště, tak ještě přivírá očička slastí, že se jí dotýkám. Dokonce jsem jí vyndávala klíště i ze zadečku a úplně v pohodě. Horší je, že už se mi dvakrát stalo, že docela malinké klíště, když jsem ho sevřela do kleštiček, tak prasklo.
Tina

Neregistrovaný uživatel

28.7.2004 15:15
Neregistrovaný uživatel

nejlepsi jsou specialni klesticky na klistata.. stoji par korun, staci kliste poradne chytit, parkrat opatrne otocit a venku cely.. jeste se me nestalo ze bych ho zatrhla, nemohla vytahnout ci mela jine problemy..

Klar

3.10.2019 11:09
Klar

XXX.XXX.124.153

No jó, ani náš pes si nenechá vyndat klíště. Jakmile vidí kleštičky tak zdrhá a nebo se mě snaží kousnout. Takže kleštičky nejsou rada.

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.10.2019 11:14
Uživatel s deaktivovaným účtem

Klar napsal(a):
No jó, ani náš pes si nenechá vyndat klíště. Jakmile vidí kleštičky tak zdrhá a nebo se mě snaží kousnout. Takže kleštičky nejsou rada.

To ale nebude kleštičkama, vy musíte psa naučit, že jakoukoliv manipulaci musí strpět

Klar

4.10.2019 21:29
Klar

XXX.XXX.124.153

a to mám taky psa z útulku....každý pes je jiný

Přidejte reakci

Přidat smajlík