Neregistrovaný uživatel

Ahojky,
máme staršího hladkosrstého jezevčíka a každý rok z jara má kožní problémy, které trvají až do zimy.
Na kůži se mu objevují holá místa, drbe se a kňučí. Poradí někdo?????
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojky,
máme staršího hladkosrstého jezevčíka a každý rok z jara má kožní problémy, které trvají až do zimy.
Na kůži se mu objevují holá místa, drbe se a kňučí. Poradí někdo?????
Veterinar?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Veterinar?
Každý veterinář nám říká něco jiného. Jednou jde o alergii na trávy, pak na blechy, nebo na žrádlo. Zatím co veterinář, to jiný názor a mnimální výsledek
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Každý veterinář nám říká něco jiného. Jednou jde o alergii na trávy, pak na blechy, nebo na žrádlo. Zatím co veterinář, to jiný názor a mnimální výsledek
A alergické testy byly, nebo to veterináři jenom střílí od boku? Ony stojí kolem tisícovky, ale u vás by se asi vyplatily.
Nevím kam, tak dám sem. Není to ani tak dotaz, spíš je to o tom, co jsem se dozvěděla. Potkala jsem se s paní, která hned: jéé, to je samojed že? My máme samojeda kříženého s husky. Už má 10. Ale on je chudák, má celý život těžkou alergii na ,,všechno". Tedy na všechno, kromě jídla. ,,A jak se to projevuje?" Je olysalý, drbe se...,,A není teda fakt alergický na nějakou složku v potravě, čím krmíte?" On dostává jen speciální čistý protein. Vůbec nic jiného nesmí. Taky je pořád, vlastně celé léto na ATB a kortikoidech. ,,A co je to ten čistý protein, to jsem ještě neslyšela, jako: monoproteinové granule?" Ne, to ne, jen protein. Říkám si, hmm, tak se poptám pak tady, jestli to někdo zná a pak mezi řečí z paní vypadne, že oni jsou tu u příbuzných na prázdninách a bydlí v USA. Mrzelo mne, že jsem to s ní neměla možnost víc probrat, ale nebyly jsme tam jen my dvě a ostatní toto nezajímalo. Třeba mne zajímalo, jestli je to vůbec protein živočišný a proč vlastně tedy nežere normálně, když tvrdila, že má alergii na všechno...kromě toho jídla. Každopádně chudák pes:(
Co vím,tak v těch veterinárních dietách by měly být ty proteiny rozbombardovaný na takový molekuly, že už jako alergen nepůsobí, i když pes na ně alergii má. Teď začali prodávat granule z hmyzu, právě pro psy alergiky. Každopádně jestli pes i tak je celé léto na kortikoidech, tak to bude alergie na nějaké pyly, trávu atd. Podle mě u 99% psů,co jsou na vet dietách kvůli alergii a kortikoidech by se dalo vysledovat,na co alergie je a zmírnit jí,když ne odstranit,ale je to opravdu dlouhá cesta a ne každý na ní má. Ať už kvůli sobě nebo kvůli psovi, protože je jasný,že pokud se mi pes vykousává do krve, je úlevný dát mu tabletku.
Btw měla jsem psa labradora, co byl prokazatelně alergický na kuřecí bílkovinu a tuk v granulích, v pamlscích. Jenže byl na barfu a normální kuře mohl a nic mu nedělalo. A vím od vícero lidí,že to tak je. Takže......