Neregistrovaný uživatel

Je těžký, když člověk mluví ho umlčet, ale jak umlčet psa, který si to ani nenechá vymluvit??? Nepomůže ani povel, ani křik ani potrestání. Ale za to snad psa ani trestat nejde. Jenže když si pak sousedi začnou stěžovat, že pes přes den štěká, k němu se připojí sousedův pes a pes, který je o patro níž a pak další a další... A tak svým štěkáním oběhnou všechna poschodí, až se to vrátí zase k tomu prvnímu, je den pryč, pániček doma a sousedi mají hlavu v "péru". Tak co dělat???
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je těžký, když člověk mluví ho umlčet, ale jak umlčet psa, který si to ani nenechá vymluvit??? Nepomůže ani povel, ani křik ani potrestání. Ale za to snad psa ani trestat nejde. Jenže když si pak sousedi začnou stěžovat, že pes přes den štěká, k němu se připojí sousedův pes a pes, který je o patro níž a pak další a další... A tak svým štěkáním oběhnou všechna poschodí, až se to vrátí zase k tomu prvnímu, je den pryč, pániček doma a sousedi mají hlavu v "péru". Tak co dělat???
Naučit psa,že v bytě se neštěká.Pokud k tomu přistupuješ,že za štěkání snad ani psa trestat nelze,tak ho to ani neuč a bojuj se sousedy.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naučit psa,že v bytě se neštěká.Pokud k tomu přistupuješ,že za štěkání snad ani psa trestat nelze,tak ho to ani neuč a bojuj se sousedy.
Já ji právěže trestám, ale ona jen vrtí ocasem. Vůbec ji nezajímá, že někdo chce spát a mít klid. Ve všem poslechne (je to maltéz), sedni, lehni, přines, zůstań, jen to neštěkej nějak nezabírá. Tak co mám dělat? Vyrvat jí hlasivky?
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já ji právěže trestám, ale ona jen vrtí ocasem. Vůbec ji nezajímá, že někdo chce spát a mít klid. Ve všem poslechne (je to maltéz), sedni, lehni, přines, zůstań, jen to neštěkej nějak nezabírá. Tak co mám dělat? Vyrvat jí hlasivky?
Přitvrď.Pes musí chápat,že se zlobíš a že něco nechceš.Teď je otázka,jakou máš u svého psa autoritu.Já hlídám rodičům uřvanou špicku a u nás neštěká.Maximálně štěkne,ale to na ní stačí zařvat a je ticho.A nemysli si,že byla bita.Poprvé mi stačilo čapnout jí za kožich,vyzdvihnout si jí do výše očí a seřvat jí,že u nás se tedy neštěká.Když to nepomůže,budeš to muset udělat několikrát,důležitý je,aby pes přestal štěkat a v této poloze štěkat nebude.Můžeš jí za kožíšek i vytřepat.Ale prostě přeruš tu nežádoucí činnost a na psa se chvíli zlob.Pro mé psy je největším trestem,když je vykážu ze smečky a nemluvím s nima.V bití to opravdu není.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
promiň že se ti cpu do téma, ale mám podobný problém. Můj pes když něco chce (většinou kost z ledničky) a nebo někdo zazvoní začne strašně štěkat a nepomáhá vůbec nic, když ho trestám štěká o to víc. Je to Kavalír takže by moc štěkat neměl, ale... Vůbec už nevím jak ho to odnaučit :o(
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
promiň že se ti cpu do téma, ale mám podobný problém. Můj pes když něco chce (většinou kost z ledničky) a nebo někdo zazvoní začne strašně štěkat a nepomáhá vůbec nic, když ho trestám štěká o to víc. Je to Kavalír takže by moc štěkat neměl, ale... Vůbec už nevím jak ho to odnaučit :o(
Já bych svého psa vzala za kůži na krku, povalila na zem a řekla nesmíš! Tím se projeví nadřazenost člověka a pes ve většině případů přestane.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já bych svého psa vzala za kůži na krku, povalila na zem a řekla nesmíš! Tím se projeví nadřazenost člověka a pes ve většině případů přestane.
To štěkání ve chvílích,kdy nechceme,se špatně odnaučuje,když už to pes nějakou dobu dělá.Chce to učit hned od štěňátka,dokud je pes tvárný.Starší pes nechce chápat,proč si do včerejška mohl prosadit štěkání na zvonek a dneska už ne.Záleží hodně na tvé důslednosti..Těžko se trestá pes,když musíš běžet otevřít.Proto to chce se domluvit a začít to zkoušet se známým,který zazvoní a bude vědět,že hned nepřijdeš.A ty budeš mít čas vyvětlovat to psovi.Když je pes uštěkaný,je to boj na celý život.Nesmíš promíjet ani mírné štěkání,to by se časem prohlubovalo.Malého psa popadni,vycukej,dořvi,pokud bude řvát,řvi víc než on přestane.Pak s ním jdi otevřít.Začne štěkat,tak znovu.Většího psa neuneseš,tak ho překul na ta záda,rukou ho drž pod krkem za ohryzek a zklidni ho.Pořád opakovat,dokud nepřestane štěkat.Když neštěká,chválit.Nejhorší je,když to po psovi vyžaduje jen jeden člen rodiny a ostatní ho litují a dovolí mu to.To je potom každá snaha marná.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To štěkání ve chvílích,kdy nechceme,se špatně odnaučuje,když už to pes nějakou dobu dělá.Chce to učit hned od štěňátka,dokud je pes tvárný.Starší pes nechce chápat,proč si do včerejška mohl prosadit štěkání na zvonek a dneska už ne.Záleží hodně na tvé důslednosti..Těžko se trestá pes,když musíš běžet otevřít.Proto to chce se domluvit a začít to zkoušet se známým,který zazvoní a bude vědět,že hned nepřijdeš.A ty budeš mít čas vyvětlovat to psovi.Když je pes uštěkaný,je to boj na celý život.Nesmíš promíjet ani mírné štěkání,to by se časem prohlubovalo.Malého psa popadni,vycukej,dořvi,pokud bude řvát,řvi víc než on přestane.Pak s ním jdi otevřít.Začne štěkat,tak znovu.Většího psa neuneseš,tak ho překul na ta záda,rukou ho drž pod krkem za ohryzek a zklidni ho.Pořád opakovat,dokud nepřestane štěkat.Když neštěká,chválit.Nejhorší je,když to po psovi vyžaduje jen jeden člen rodiny a ostatní ho litují a dovolí mu to.To je potom každá snaha marná.
Teď píšu já rušitelka tohoto tématu ;o) Na mého psa můžu řvát sebe víc a ona ani omilem nepřestane, když ho povalím začne ječet jako že ho mlátím a když ho pustím štěká dál, To že někdo zazvoní ze známích sem už skoušela, stáli tam klíďo deset minut a on prostě nepřestal. Nejhorší je že to jako štěně nedělal, začal to dělat až tak ve třech, čtyřech letech (teď mu je čtyři a půl) fakt už nevím co s ním a mamka z toho pěkně šílí :o((
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozhodně na psa "neřvat". Pe sto potom vezme tak, proč on by měl být potichu, když páneček přece "štěká" taky.
Je potřeba to učit od štěněte.
Učila bych to psa tak, že bych mu řekla "ticho" ale klidným a tichým hlasem.
Moje fenka doma štěkat nesmí, takže štěká jen když je fakt na chodbě velkej randál nebo když se dostaneme k někomu na návštěvu do paneláku. To to potom řešim tak, že si ji zavolám a pochválim ji (štěká protože mě chce varovat, což je pro mě žádoucí chování) a potom jí klidně řeknu "ticho, já o tom vím" a je klid...
Bude to chtít hodně trpělivosti. Někomu se osvědčí držet psa při povelu ticho za čumák, někomu naučit psa na povel štěkat a potom učit "ticho" atd... Bylo tady toho popsáno už hodně, stačí prolistovat předešlé diskuze na toto téma.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Teď píšu já rušitelka tohoto tématu ;o) Na mého psa můžu řvát sebe víc a ona ani omilem nepřestane, když ho povalím začne ječet jako že ho mlátím a když ho pustím štěká dál, To že někdo zazvoní ze známích sem už skoušela, stáli tam klíďo deset minut a on prostě nepřestal. Nejhorší je že to jako štěně nedělal, začal to dělat až tak ve třech, čtyřech letech (teď mu je čtyři a půl) fakt už nevím co s ním a mamka z toho pěkně šílí :o((
Pro lidi v paneláku je to hodně blbá rada, vím to sama dobře. Ale v těchhle situacích se radí psa prostě ignorovat. Pokud chce tu kost, začne štěkat a vy mu ji dáte, tak on si myslí, že dostal tu kost za to, že štěkal. Vlastně ho odměňujete za to, že dělá pro vás nežádoucí činnost. Stejně to funguje u babičky - pes začne štěkat - babička řekne : "Já mu dám něco do rypáčku a on přestane" - zavolá psa do kuchyně, pes dostane nažrat - přijde a štěká znovu.
Stejně tak je to s tím zvonkem. Pes chce jít otevřít dolů a proto začne štěkat, vy otevřete a pes zase dosáhl sého...
Řvaním v tomhle případě podle mě nedosáhnete ničeho...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je všechno sice hezký,ale některý psi se to prostě neodnaučí.Znám to u svýho psa,poslechne na slovo,je bezproblémovej,ale od štěnátka jak někdo zazvoní a i když ví že jde známej tak prostě štěká-vítá ho tak,u nezvaných hostů zase štěká na odstrašení do doby než vejdou resp.je vpustím do bytu.A zakázáno štěkat má od té doby co ho máme-všemy možnými způsoby a to jsme vychovali v naší rodině x psů.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No to je všechno sice hezký,ale některý psi se to prostě neodnaučí.Znám to u svýho psa,poslechne na slovo,je bezproblémovej,ale od štěnátka jak někdo zazvoní a i když ví že jde známej tak prostě štěká-vítá ho tak,u nezvaných hostů zase štěká na odstrašení do doby než vejdou resp.je vpustím do bytu.A zakázáno štěkat má od té doby co ho máme-všemy možnými způsoby a to jsme vychovali v naší rodině x psů.
Tak si zkus z půjčovny vypůjčit ten protištěkací obojek, jestli to nepomůže... Tady ho mají
http://www.volny.cz/agentura.jm/modra_tabulka/pujcovna.htm
nebo tady je levnější
http://www.volny.cz/snoz/PUJCOVNA.htm
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak si zkus z půjčovny vypůjčit ten protištěkací obojek, jestli to nepomůže... Tady ho mají
nebo tady je levnější
Když je nouze nejvyšší- jdi ke svému štěkajícímu psu a hezky na jěj taky zaštěkěj,ale pořádně nahlas-pak řekni stačí nebo dost....uvidíš,že sklapne.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, já osobně mám opačný problém. Vím, že retrievři moc "uštěkaní"psi nejsou, ale našemu labroušovi je skoro 5 měsíců a ještě jsem ho štěknout neslyšela. Nedá se ničím vyprovokovat. Nepomáhá štěkot jiného psa a ani při hře, když mu třeba schovám hračku a on ji moc chce. Ani na jídlo, které tak miluje neštěká. Jen sedí a prosebně na mě kouká. Po nějaké době to vzdá a odejde. Nechci, aby byl uštěkaný, ale sem tam štěknout by neškodilo.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, já osobně mám opačný problém. Vím, že retrievři moc "uštěkaní"psi nejsou, ale našemu labroušovi je skoro 5 měsíců a ještě jsem ho štěknout neslyšela. Nedá se ničím vyprovokovat. Nepomáhá štěkot jiného psa a ani při hře, když mu třeba schovám hračku a on ji moc chce. Ani na jídlo, které tak miluje neštěká. Jen sedí a prosebně na mě kouká. Po nějaké době to vzdá a odejde. Nechci, aby byl uštěkaný, ale sem tam štěknout by neškodilo.
Jo, s tim jsem mel problem taky. Pomohla nam az navsteva kamaradu s jejich psy - chteli se pretahovat o jednu hracku, sebral jsem jim ji, a ukazoval tak, ze na ni nemohli dostahnout a soucasne dostali povel ke stekani (vsichni navstevni psi to uz umeli). Navsteva stekala jak o zivot - tak tu hracku dostala. Takhle jsem to udelal asi petkrat, a najednou jsem uslysel to moje mrne, jak si (velmi opatrne, ale prece jen) zkousi stekat - takze okamzite velka pochvala, dostal hracku, a jete odmenu navrch... :-) A od te doby nemame problem, steka (i kdyz porad jen na povel)...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak koukám, že každej z nás má nějakej ten problém, tohle mám já u rotvíka, neštěkne a neštěkne. Chci ho naučit štěkat na povel, ale je mu 6,5 měsíce a ještě neštěkl, jestli jo, tak jsem u toho zrovna nebyla. Takže jak na to, abych ho mohla naučit štěkat na povel. Odpovim si sama nijak, mám prostě smůlu.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahojky, se svým jsi dotazem "tak trochu" odbočila .... ale úplně nejlehčeji jak zkusit jestli pesan umí štěkat je koupit pískací hračku Teda jestli jí nebude bát! Jinak co se týká toho odnaučování .... mám pinče - což dle některých z vás a z předešlých diskuzích je uštěkanec první třídy - částečně je to pravda, ale fakt je to o výchově. Od malinka ji učím povel "ticho" - někdy samozřejmě neposlechne (hodně rušivé elementy jsou problém, ale je to štěndo), ale většinou ano a to si pak jen tak poblafkává se zavřenou tlamičkou, což je snesitelné - i pro sousedy
Deli
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak koukám, že každej z nás má nějakej ten problém, tohle mám já u rotvíka, neštěkne a neštěkne. Chci ho naučit štěkat na povel, ale je mu 6,5 měsíce a ještě neštěkl, jestli jo, tak jsem u toho zrovna nebyla. Takže jak na to, abych ho mohla naučit štěkat na povel. Odpovim si sama nijak, mám prostě smůlu.
Určo smůlu nemáš, ikdyž je to zvláštní .... kolem 6 měsíce se u RTW projevují "hlídací" schopnosti ... zkuz to s tou hračkou - viz níže. Deli
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nevzdávej štěkání,mám staféíka a taky nechtěl......až mnohem později...ale naučil se....až jednou začně na něco štěkat a bude to "neškodné" chval až s ehory zelenaj a říkej u toho to štěkni...uvidíš že si to bude pamataovat. U nás vydrráždění nefungovalo a ne na všem jsem taky chtěla dráždit,že...držím palce!
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mno, čumák jí držím vždycky, i za krkem, dělám to i venku, když vidí nějakého psa a začne štěkat. Mám ještě jednoho psa, ale ten neštěkne a neštěkne. Jen když po něm ta druhá, malá vyjede. Ta co štěká, má šest měsíců, začala štěkat tak před dvěma měsíci a je to k nevydržení. Jak jede někdo na kole, jak jde někdo s taškou z nákupu. Otřesný. Vždycky, když je něčím zabavená a neštěkne ani jednou na nikoho, tak ji pochválím a jsem ráda, že ti malí pejsci, co na ni vrtí ocáskem chudáci nezačnou koktat. Třeba je v pubertě, když tak všecko bere s nadhledem. Druhou, když potrestám kvůli něčemu, tak sklopí ocas a jde se schovat. Tahle? Ocas nahoru a mlátí s ním ze strany na stranu. :o(
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mno, čumák jí držím vždycky, i za krkem, dělám to i venku, když vidí nějakého psa a začne štěkat. Mám ještě jednoho psa, ale ten neštěkne a neštěkne. Jen když po něm ta druhá, malá vyjede. Ta co štěká, má šest měsíců, začala štěkat tak před dvěma měsíci a je to k nevydržení. Jak jede někdo na kole, jak jde někdo s taškou z nákupu. Otřesný. Vždycky, když je něčím zabavená a neštěkne ani jednou na nikoho, tak ji pochválím a jsem ráda, že ti malí pejsci, co na ni vrtí ocáskem chudáci nezačnou koktat. Třeba je v pubertě, když tak všecko bere s nadhledem. Druhou, když potrestám kvůli něčemu, tak sklopí ocas a jde se schovat. Tahle? Ocas nahoru a mlátí s ním ze strany na stranu. :o(
Říkala jsem si, že bych ji vzala na cvičák, myslíte, že to pomůže? Přece, když jde psa naučit tolik věcí a nikdo ať mi netvrdí, že ten pes nerozumí (protože je vyčůranej) a moc dobře ví, co mu chci říct, když je to hezky, tak proč by nešlo to štěkání odnaučit? Jen fakt nevím jak, s prvním psem jsem tyto problémy neměla a ač ta malá štěká jak chce, ta druhá se k ní nikdy nepřidá...
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Říkala jsem si, že bych ji vzala na cvičák, myslíte, že to pomůže? Přece, když jde psa naučit tolik věcí a nikdo ať mi netvrdí, že ten pes nerozumí (protože je vyčůranej) a moc dobře ví, co mu chci říct, když je to hezky, tak proč by nešlo to štěkání odnaučit? Jen fakt nevím jak, s prvním psem jsem tyto problémy neměla a ač ta malá štěká jak chce, ta druhá se k ní nikdy nepřidá...
A můžu vědět co je to za rasu - teda obě feňule - štěkající i neštěkající Deli
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nevzdávej štěkání,mám staféíka a taky nechtěl......až mnohem později...ale naučil se....až jednou začně na něco štěkat a bude to "neškodné" chval až s ehory zelenaj a říkej u toho to štěkni...uvidíš že si to bude pamataovat. U nás vydrráždění nefungovalo a ne na všem jsem taky chtěla dráždit,že...držím palce!
Přiznám se, že jsem před týdnem ocenila právě to, že jeden z mých psů neštěká...nějací opilci nám zkoušeli o půlnoci proniknout za zahrady zadem na dvůr (byla jsem sama na baráku a ve vesnici skoro nikoho neznám - bydlíme tam krátce). Menšího psa, který štěkal jako pominutý, praštili tak, že zůstal ležet na zemi, ale když naprosto bez hlesu zaútočil můj lovečák, tak se ozvalo jenom "KU...", pak šílený úprk a byl do rána klid. Ono přece jen když obrovský pes v plné rychlosti vletí někomu skoro do ksichtu, udělá to svoje - kdyby štěkal, nejspíš by ho majzli taky, ale takhle o něm podle všeho vůbec nevěděli...jsem si skoro jistá, že štěkání učit nebudu
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A můžu vědět co je to za rasu - teda obě feňule - štěkající i neštěkající Deli
Jsou to maltézáček (štěkající), boloňáček neštěkající. :o)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.22
no ja nevim mam s nim take problem rasa:(maltézský psik)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kam na tyhle názory a postupy chodíte???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.117
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no ja nevim mam s nim take problem rasa:(maltézský psik)
přestante vytahovat témata z roku 2005!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.122.183
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jděte s takovými návody někam. Vyškubat, dořvat psa??? Proč tolik agrese? Vámi navrhované tresty jsou zbytečné, agresivní, naprosto nepřiměřené a hloupé. Takovéhle chování ke psovi nikdy nepoužívat a ani neopakovat!!!!!!!!!!!!!!!!
Stačí naučit psa spolehlivé přivolání a dát mu příslušný povel, když zaznoní zvonek. Dát mu najevo, že přebíráte iniciativu a řvát už dál nemuí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.223
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jděte s takovými návody někam. Vyškubat, dořvat psa??? Proč tolik agrese? Vámi navrhované tresty jsou zbytečné, agresivní, naprosto nepřiměřené a hloupé. Takovéhle chování ke psovi nikdy nepoužívat a ani neopakovat!!!!!!!!!!!!!!!!
Stačí naučit psa spolehlivé přivolání a dát mu příslušný povel, když zaznoní zvonek. Dát mu najevo, že přebíráte iniciativu a řvát už dál nemuí.
U nás tohle prostě nejde, mám 2 feny ve věku 2 a 5 let, neštěkají a pak ještě 8mi měsíční fenu a ta štěká jak pominutá od narození - na všechno, zazvoní mi mobil, zazvoní někdo u dveří, někdo chodí po vedlejší terase, když jdeme ven, a někoho se lekne před vchodem, když je tam nějaký předmět, který tma včera nebyl (např pohozená igelitka), ona je prostě strašnej strašpytel a vůbec nezabírá takové to klasické odnaučování, jako ticho, nebo chytání čumáku, ani to přivolání. Ona přijde, sedne si, dostane dobrotu a pak zas letí štěkat a můžeme to opakovat do zblbnutí, pak už ani o tu dobrotu nemá zájem, ale štěká jak pominutá i když jí říkam, že o tom vím, a ani i když ji ignoruji, prostě nezabírá na ní nic. Měli jsme nějaký ultrazvukový antištěkač zapůjčený od známé, na všechny psy ji zabral, nám nic - ona jak štěká, je jak v amoku, a nevnímá skoro nic, jen to, že musí nepřítele vyštěkat stůj co stůj. Tím samozřejmě rozštěká i ty další 2 ale ty se dají alespoň utišit, tahle malá mrcha ne. Plemeno je to lovecké. Máte nějakou radu?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.6
Nerozčilujte se nad agresí a debilními postupy, když se to řešilo před 6ti lety!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U nás tohle prostě nejde, mám 2 feny ve věku 2 a 5 let, neštěkají a pak ještě 8mi měsíční fenu a ta štěká jak pominutá od narození - na všechno, zazvoní mi mobil, zazvoní někdo u dveří, někdo chodí po vedlejší terase, když jdeme ven, a někoho se lekne před vchodem, když je tam nějaký předmět, který tma včera nebyl (např pohozená igelitka), ona je prostě strašnej strašpytel a vůbec nezabírá takové to klasické odnaučování, jako ticho, nebo chytání čumáku, ani to přivolání. Ona přijde, sedne si, dostane dobrotu a pak zas letí štěkat a můžeme to opakovat do zblbnutí, pak už ani o tu dobrotu nemá zájem, ale štěká jak pominutá i když jí říkam, že o tom vím, a ani i když ji ignoruji, prostě nezabírá na ní nic. Měli jsme nějaký ultrazvukový antištěkač zapůjčený od známé, na všechny psy ji zabral, nám nic - ona jak štěká, je jak v amoku, a nevnímá skoro nic, jen to, že musí nepřítele vyštěkat stůj co stůj. Tím samozřejmě rozštěká i ty další 2 ale ty se dají alespoň utišit, tahle malá mrcha ne. Plemeno je to lovecké. Máte nějakou radu?
Zvednout sebevědomí, neodměňovat za štěkání, netrestat a nepřidávat se svým křikem k jejímu štěkání. Nepoužívat protištěkací obojky, protože je to hrubost vůči psovi a navíc jejich použití je zakázáno stanoviskem ÚKOZ a je považováno za týrání zvířat. Ověřte si to tam.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zvednout sebevědomí, neodměňovat za štěkání, netrestat a nepřidávat se svým křikem k jejímu štěkání. Nepoužívat protištěkací obojky, protože je to hrubost vůči psovi a navíc jejich použití je zakázáno stanoviskem ÚKOZ a je považováno za týrání zvířat. Ověřte si to tam.
Antištěkač jsme měli takovou krabičku na stůl, ne obojek. Nevím jak to myslíte s tím zvedáním sebevědomí, je to 8mi měsíční štěně. Netrestat hm... takže spíš ji za to mám chválit? :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.99
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Antištěkač jsme měli takovou krabičku na stůl, ne obojek. Nevím jak to myslíte s tím zvedáním sebevědomí, je to 8mi měsíční štěně. Netrestat hm... takže spíš ji za to mám chválit? :-)
Ne, ale naučit jí, aby si víc věřila celkově v životě. Čím ustrašenější pes, tím uřvanější pes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200
Co místo trestů za to že štěká (a přirozeně se vyjadřuje jelikož pes prostě štěká) ho chválit za to, že neštěká? Naučit psa štěkat na povel (když tak štěká tak to nebude tak těžké :D) a pak ho naučit povel ticho (klid, stačí atd...). U některých psů funguje zákazový povel, ale někteří jsou prostě tvrdohlaví a hlasití... šla bych na to po dobrém a ne zákazem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.101
Někde v "Buď já nebo pes" štěkání na zvonek odnaučovala ta cvičitelka tak, že psa od dveří tělem "vytlačila" zpět do pokoje a prostě neotevřela, dokud se neuklidnil. Zkusila jsem to s babičky uřvaným špicem a fungovalo to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.103
My máme například psa který štěká, tak na něj zařvu a zmlkne ale asi po pár sekundách a minutách začne zase, někdy už to nevydržím a psa musím prásknout ikdyž je mi ho líto nevím co s tím mám dělat je to malej blbeček kterej asi nechápe že nemá štěkat ;)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přitvrď.Pes musí chápat,že se zlobíš a že něco nechceš.Teď je otázka,jakou máš u svého psa autoritu.Já hlídám rodičům uřvanou špicku a u nás neštěká.Maximálně štěkne,ale to na ní stačí zařvat a je ticho.A nemysli si,že byla bita.Poprvé mi stačilo čapnout jí za kožich,vyzdvihnout si jí do výše očí a seřvat jí,že u nás se tedy neštěká.Když to nepomůže,budeš to muset udělat několikrát,důležitý je,aby pes přestal štěkat a v této poloze štěkat nebude.Můžeš jí za kožíšek i vytřepat.Ale prostě přeruš tu nežádoucí činnost a na psa se chvíli zlob.Pro mé psy je největším trestem,když je vykážu ze smečky a nemluvím s nima.V bití to opravdu není.
Cože??? Když už se ke psům takhle chováte, nedoporučujte takové prasárny ostatním.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nebo tady je levnější
Obojek proti štěkání je považován SVS za týrání zvířat. Malého psa je možné tím obojkem i zabít nebo mu způsobit doživotní zdravotní problémy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.65
Na Spektru chodil pořad But já nebo pes (Victorie Stiiwell) zadejte si to do vyhledávače jsou tam i takoví uštěkaní psi vše je jen o důslednosti celé rodiny někdy stačí málo a jde to i bez bití
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co místo trestů za to že štěká (a přirozeně se vyjadřuje jelikož pes prostě štěká) ho chválit za to, že neštěká? Naučit psa štěkat na povel (když tak štěká tak to nebude tak těžké :D) a pak ho naučit povel ticho (klid, stačí atd...). U některých psů funguje zákazový povel, ale někteří jsou prostě tvrdohlaví a hlasití... šla bych na to po dobrém a ne zákazem
Když už někdo vytáhl staré téma, tak já velice podpořím tenhle názor. Řvát na psa, který v afektu štěká, nemá smysl. Trpělivě ho naučte přesně rozlišit povel štěkej a ticho, A to tak, že budete odměňovat postupně nejdřív jen malou chviličku ticha....atd. Až bude přesně vědět, co je to ticho, tak pak můžete i napomenout, když neposlechne.
Ale pokud na ní budete řvát, ke všemu např. povel neštěkej, jak si to má chudák přebrat, když to vlastně zní jako štěkej.
Navíc pes řve a vy se k němu svým řvaním na něj vlastně přidáte ! A tím ho v jeho řevu podpoříte.
Když budete svého psa dobře pozorovat, poznáte, kdy vám rozumí ( ví, co po něm chcete ) a kdy jste pro něj nečitelní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.73.135
Naučit povel ticho ?
"Je to velice složitý povel"
- dost majitelů na to prostě nemá .
Netuší , že si štěněte všímáme od prvního dne , mluvíme na ně
a korigujeme jeho chování a štěně se naučí VŠE jakoby samo ,
nemusí se tu řešit stupidní dotazy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
My máme například psa který štěká, tak na něj zařvu a zmlkne ale asi po pár sekundách a minutách začne zase, někdy už to nevydržím a psa musím prásknout ikdyž je mi ho líto nevím co s tím mám dělat je to malej blbeček kterej asi nechápe že nemá štěkat ;)
Nechápe, že nemá štěkat, protože jste ho to nenaučila, ne proto, že je malý, nebo blbeček.
( Diskuze je stará, začíná někde v roce 2005. Doufám, že od té doby se názory na výchovu psů aspoň trochu posunuly. I když nedávno jsem vyprávěla známé o velice šikovných a hlavně poslušných psech. Reakce byla taková : A neříkej, že je nikdy nezlískaj - rozuměj nenamlátí jim ! )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.236
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No ty jsi ale dobytek!!! Ježíši, chudáci psi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.236
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bych tě za ty tvoje bláboly taky povalila na táda a čapla za ohryzek, ty jsi vážně kus hovada, sama tu blábolíš nesmysly a pes nesmí ani štěknout?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bych tě za ty tvoje bláboly taky povalila na táda a čapla za ohryzek, ty jsi vážně kus hovada, sama tu blábolíš nesmysly a pes nesmí ani štěknout?
Přítelkyně pes nesmí štěknout,ty nesmíš blábolit a Keet si dala po porodu pizzu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.206
no jo ale co se psem co ma tricet kg, byl tyrana a kdyz ji potrestam (dzim ji za kuzi v zadu na krku) vrci na me ale kdyz pustim tak se krci... ale je hodna neublizila by nam ale kdyz prijde cizi clovek do domu tak je ve strehu a vrci, steka a kdybych ji asi pustila tak dojde na nejhorsi....
jsem bezradna...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
no jo ale co se psem co ma tricet kg, byl tyrana a kdyz ji potrestam (dzim ji za kuzi v zadu na krku) vrci na me ale kdyz pustim tak se krci... ale je hodna neublizila by nam ale kdyz prijde cizi clovek do domu tak je ve strehu a vrci, steka a kdybych ji asi pustila tak dojde na nejhorsi....
jsem bezradna...
Naučit lehni, nejdřív bez rušivých podnětů, pak v přítomnosti členů rodiny a až bude spolehlivě ležet, tak i v přítomnosti cizích lidí. Nejdřív na vodítku, bez vodítka až bude naprosto ovladatelná. Netrestejte jí za vrčení a štěkání na cizí lidi, naopak odměňujte, když bude v klidu ležet. Netrestejte jí nikdy, zvlášť když byla týraná. Propadá panickému strachu o život a proto na vás vrčí. Vždy jí raději předem v klidu naučte, jak se má chovat v určitých situacích, a jen pomalu přidávejte rušivé podněty.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jsem bezradna...
Děláte to špatně, podívejte se na tato videa, pomohou Vám.
http://www.vimevic.cz/zajmy/pes.html
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jsem bezradna...
Jste za tyrana, protože jí vyhrožujete zabitím. To není vhodná forma trestu a ona vám to říká - vrčí v sebeobraně a pak se krčí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.206
Dekuji vsem za rady... Je to s ni hopne tezke, protoze se nedokaze soustredit ale doufam ze to nejak zvladnu...
Ale mela bych jeste jeden problem, ona si strasne hlida svoje jidlo pred jinymi psy...(strasne se boji ze ji ho vezmou, byla totiz nez sme si ji vzali v kleci s jinym psem a ten ji vsechno jidlo snedl) A uz jednou pokousala naseho menciho psa...
ale zatim je to dobre ikdyz se snazime aby spolu nejedli v jedne mistnosti...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.206
Dekuji vsem za rady... Je to s ni hopne tezke, protoze se nedokaze soustredit ale doufam ze to nejak zvladnu...
Ale mela bych jeste jeden problem, ona si strasne hlida svoje jidlo pred jinymi psy...(strasne se boji ze ji ho vezmou, byla totiz nez sme si ji vzali v kleci s jinym psem a ten ji vsechno jidlo snedl) A uz jednou pokousala naseho menciho psa...
ale zatim je to dobre ikdyz se snazime aby spolu nejedli v jedne mistnosti...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.175
Pokud pes nevhodně štěká ve vaší přítomnosti, je nejlepší jej na krátký čas "vyloučit ze smečky" - dát jej na pár minut do koupelny ať se zklidní, ven jej vzít jen pokud už nebude štěkat a dělat jiné neplechy.
Pokud vám pes štěká ve vaší nepřítomnosti je to vaše chyba v nedostatku důslednosti při jeho výcviku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud pes nevhodně štěká ve vaší přítomnosti, je nejlepší jej na krátký čas "vyloučit ze smečky" - dát jej na pár minut do koupelny ať se zklidní, ven jej vzít jen pokud už nebude štěkat a dělat jiné neplechy.
Pokud vám pes štěká ve vaší nepřítomnosti je to vaše chyba v nedostatku důslednosti při jeho výcviku.
To je zase blbost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.138
Zajímavé téma.
Dá se to shrnout ve smyslu, kterým plemenům se vyhnout, pokud člověku štěkání celkem leze na nervy, nemá potřebu psa přeučovat, ale radši si vybere plemeno, se kterým pravděpodobně nebude muset toto řešit?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.75
ja mam zase debilniho souseda který od stenete na psa porad necim utocil,but prakem,poplasnakem,nyni vzduchovkou.pes jak ho citi za oknem,tak skace metr do vysky a ma sdtav na infarkt.tak co s timhle teda nevim.vl
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.151
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ja mam zase debilniho souseda který od stenete na psa porad necim utocil,but prakem,poplasnakem,nyni vzduchovkou.pes jak ho citi za oknem,tak skace metr do vysky a ma sdtav na infarkt.tak co s timhle teda nevim.vl
Upřímnou soustrast, mám něco podobného. Jsme poslední barák v řadě. Soused blb a důchodce. Jakmile pes na dvoře vyštěkl (neřve v jednom kuse, jen na podněty, ale hlídá), už začal řvát drž hubu a tak, dokonce po něm hodil klacek. Výsledek je ten, že pokud ho pes ucítí, ječí jak blázen, soused řve, prostě blázinec. Se sousedem se domluvit nedá, dokonce nám vyčítá, že pes noci proštěká, ať ho zavíráme. Pravda je taková, ač velké plemeno, spí u postele a to proto, že před lety se k nám vloupal zloděj a nebýt předchozího psa, který spal v noci v kuchyni a vyplašil ho, kdoví, co by bylo(dost blbej pocit, když spíte a někdo cizí chodí po baráku).
Na manželův argument, že štěká pes ob barák dole(a ten štěká skoro pořád), vždycky řekne, že to je od nás(protože ten dole je jeho kamaráda).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.93
Já nevím co dělat s mojí fenkou retrívra. Ona (pouze když je na volno a jde k nám nějaký člověk) tak občas na něj začne štěkat, protože se bojí. Opakuji ne na každého. Ten člověk se jí prostě nelíbí a to jsou i skvělí lidi s kterými se známe. Jednou začela štěkat na rodinu z dětmi. Zatím to není závažné, ale radši píšu aby to nepřerostlo na něco většího.
Díky za odpovědi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.106
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Upřímnou soustrast, mám něco podobného. Jsme poslední barák v řadě. Soused blb a důchodce. Jakmile pes na dvoře vyštěkl (neřve v jednom kuse, jen na podněty, ale hlídá), už začal řvát drž hubu a tak, dokonce po něm hodil klacek. Výsledek je ten, že pokud ho pes ucítí, ječí jak blázen, soused řve, prostě blázinec. Se sousedem se domluvit nedá, dokonce nám vyčítá, že pes noci proštěká, ať ho zavíráme. Pravda je taková, ač velké plemeno, spí u postele a to proto, že před lety se k nám vloupal zloděj a nebýt předchozího psa, který spal v noci v kuchyni a vyplašil ho, kdoví, co by bylo(dost blbej pocit, když spíte a někdo cizí chodí po baráku).
Na manželův argument, že štěká pes ob barák dole(a ten štěká skoro pořád), vždycky řekne, že to je od nás(protože ten dole je jeho kamaráda).
Tak koukám, že se tací najdou všude. Taky na mne sousedka od naproti ob jeden domek spustila, že náš pes každou noc kolem půlnoci řve. Který pes myslíte, že takto řve? Pes od jejich bezprostředních sousedů z druhé strany. Jenže proč by ji zajímala pravda.
Ahoj,
mám doma to sáme, sousedy bezmozky, kteří mi provokovali psa (mluvili na něj, křičeli a mlaskali po něm a buh ví co ještě, a obávám se, že útoky nebyly jen verbální - sám soused přiznal, že nesnáší psy). Mám výmara skoro 2,5 roku starého a když slyší jejich branku, nebo zacinkání klíčema tak začne šílet, skáče po zdi mezi mnou a sousedem a je dost vyraplenej. Jelikož je jich tam 6 tak Balů štěká a štěká, mamé malou zahradu a dost se to tam rozléhá. Když jsem doma a slyším jak tam štěka u zdi, tak ho zavolám ať jde ke mě, ale musím někdy zvýšit hlas na něj aby mě slyšel pak přijde a neštěká. Ale jelikož nemůžu být doma pořád, tak si nejsem vědom zdali ho to zvladnu odnaučit. Dva dny v týdnu má člověk volno a cca 5dni je tam Balů asi 11hodin sám. Prosím poradíte mi, jak bych mohl zefektivnit odbourání štěkotu na sousedy? Bojím se, že mu něco předtím udělali a on může mít nějaký blok a jen tak lehce se to neodnaučí a jelikož je soused dost magor, tak mám obavy že by ho mohl třeba otrávit :( Máte zkušenosti s protištěkající budkou? Děkuji všem :).
Dobrý den,
nabízíme mnoho variant řešení proti notorickému štěkání psa. Protištěkací obojky, ultrazvukové protištěkací budky a mnoho dalšího. Navštivte náš web www.elektro-obojky.cz nebo volejte infolinku 721471118. Na všechny produkty nabízíme možnost zapůjčení na 30 dní zdarma.
elektroobojkycz
napsal(a):
Scylla,
nevím proč Vám to tolik vadí a co jsme Vám udělali. Evidentně jste člověk pro kterého to nepíšu. Tento odkaz má pomoci lidem, kteří řeší tyto problémy. Pokud se Vám to nelíbí, nevšímejte si toho. Děkuji.
Jde o inzerci. Mám na Vaše produkty nulový názor, prostě mě nezajímají. Zde je diskuse. Inzerce navíc bývá placená...
Maja81

XXX.XXX.232.81
Dobry den. Sestra ma fenku westika a steka ikdyz nema duvod. Steka i na lidi ktere zna... steka na kazdyho a je to strasny. Jde se sni ven a steka jak na lidi tak i na psi. Bezduvodne. Co sni prosim poradte
Dominik.T

XXX.XXX.210.117
Dobrý den, můj pes je skoro bez problému ale bydlíme v bytě a je agresivní na pár psů v paneláku, když se otevřou dveře od cozího bytu kde je pes začne štěkat, vždy ho uklidním povelem TICHO a uklidní se ale když nejsem doma tak mi sousedi říkaly že sťeká celý den.
Prosím o radu. Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dominik.T
napsal(a):
Dobrý den, můj pes je skoro bez problému ale bydlíme v bytě a je agresivní na pár psů v paneláku, když se otevřou dveře od cozího bytu kde je pes začne štěkat, vždy ho uklidním povelem TICHO a uklidní se ale když nejsem doma tak mi sousedi říkaly že sťeká celý den.
Prosím o radu. Děkuji.
K tomu bych přistupovala jako k nesamostatnosti, tj. před odchodem psa pořádně unavit, dát mu doma hračky, které ho zabaví, věnovat se výuce samostatnosti.
Dominik.T

XXX.XXX.210.69
Já si myslím že ze samoty to není. Přes večer bývá zavřený na chodbě a neštěká.
Podle mě je agresivní na ostatní psy v paneláku, myslíte že by pomohlo kastrování?

Dominik.T
napsal(a):
Podle mě je agresivní na ostatní psy v paneláku, myslíte že by pomohlo kastrování?
Kastrace může problém lehce zmírnit, ale taky hooooodně zhoršit a dopředu nelze říci, jak to dopadne zrovna u vašeho psa. Jistější je agresivitu řešit výchovou a socializací.
Dominik.T
napsal(a):
On štěká hlasivkami, ne koulemi, takže by spíš pomohlo mu zvednout sebevědomí, naučit ho samostatnosti a když nejste doma, zamezit mu v přístupu do předsíně. Nechápu ještě, proč ho zavíráte mimo, když jste doma. Tím tomu celému moc neprospíváte.
Dominik.T
napsal(a):
Takže pes je celej den sám doma (když jste v práci) a večer "za odměnu"
večer bývá zavřený na chodbě
proč jste si ho vůbec pořizovali?
za přístup + "nápad kastrace" jste zralej na medúzu
před těmi 12 lety to tu bylo vlákno "pacientů" a už je to tu zas
lupus4
napsal(a):
Takže pes je celej den sám doma (když jste v práci) a večer "za odměnu"
večer bývá zavřený na chodbě
proč jste si ho vůbec pořizovali?
za přístup + "nápad kastrace" jste zralej na medúzu
před těmi 12 lety to tu bylo vlákno "pacientů" a už je to tu zas
Možná to má tazatel tak jako my - že přes noc spí psi prostě v předsini? Naši psi tam mají bydlík, kde jsou v době našeho pobytu v práci a když se jde spát. Jak p řijdeme z práce, jde se ven, pak jsou s námi, ale když se jde spát, jdou na svoje pelíšky v předsíni.. Nespí s námi v posteli. (ale gauč si třeba užívají na chalupě ).
Dominik.T

XXX.XXX.210.43
Zrzavci
napsal(a):
Možná to má tazatel tak jako my - že přes noc spí psi prostě v předsini? Naši psi tam mají bydlík, kde jsou v době našeho pobytu v práci a když se jde spát. Jak p řijdeme z práce, jde se ven, pak jsou s námi, ale když se jde spát, jdou na svoje pelíšky v předsíni.. Nespí s námi v posteli. (ale gauč si třeba užívají na chalupě ).
Přesně tak jsem to myslel, hned po práci se snažím trávit všechen čas s ním, chodím s ním na cvičák ale nemůžu mu dovolit aby mi spal v postely, jen nevím jak ho to odnaučit protože štěká jen když nejsem doma.
Dominik.T
napsal(a):
Přesně tak jsem to myslel, hned po práci se snažím trávit všechen čas s ním, chodím s ním na cvičák ale nemůžu mu dovolit aby mi spal v postely, jen nevím jak ho to odnaučit protože štěká jen když nejsem doma.
Můžete mu dovolit, aby byl s vámi, i když ho nechcete v posteli. To, že s ním chodíte na cvičák nemá nic společného s tím, jak je pes vychovaný a jaké máte mezi sebou vztahy, jaké má pes sebevědomí, jestli je samostatný a tak dál. Když mu umožníte být jinde než v předsíni, kde slyší všechno dění z domu, je pravděpodobné, že tolik štěkat nebude. A prohlášení - já se mu věnuji, chodím s ním na cvičák a pak ho zavřu do předsíně je dost smutné.
pralline

XXX.XXX.31.148
Ach jo, takové týraní bych vyzkoušela na pánečkovi. Já naučila svého pejska (španělský vodní) neštěkat ze dne na den: zakoupila jsem ultrazvukový "antištěk" a když Rexík začal dělat rámus, jenom jsem zmáčkla knoflík, on zmlknul, já zvedla prst a důrazně, leč tiše zavelela: "buď hodný!". Druhý den stačilo zvednout prst-ukazovák a byl klid. Za pár dnů to zkusil opět, tak jsem "léčbu" zopakovala a už máme půl roku klid.

pralline
napsal(a):
Ach jo, takové týraní bych vyzkoušela na pánečkovi. Já naučila svého pejska (španělský vodní) neštěkat ze dne na den: zakoupila jsem ultrazvukový "antištěk" a když Rexík začal dělat rámus, jenom jsem zmáčkla knoflík, on zmlknul, já zvedla prst a důrazně, leč tiše zavelela: "buď hodný!". Druhý den stačilo zvednout prst-ukazovák a byl klid. Za pár dnů to zkusil opět, tak jsem "léčbu" zopakovala a už máme půl roku klid.
Fakt rada ! A jak to funguje ve vaší nepřítomnosti ? Když jsem doma, nepotřebuju žádný antištěk, stačí povel.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je ale pitomý postup. Pes z toho musí být zmatený a určitě neví za co ho zvedáte do výšky a trestáte. Možná by více pomohlo psovi zakázat pohádku na dobrou noc.