Řešili jste nějak uražený zub?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 08:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.101

Náš pes si urazil kousek špičáku, tak se ptám, máte někdo zkušenosti s tímto problémem? Urazil, no už ho nemá zaoblený, ale takový kostrbatý.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 08:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Náš pes si urazil kousek špičáku, tak se ptám, máte někdo zkušenosti s tímto problémem? Urazil, no už ho nemá zaoblený, ale takový kostrbatý.

moje fena to mela taky a neresila jsem to, ale jestli mu to vadi, lekar to muze zabrousit

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 08:48
Neregistrovaný uživatel

můj pes má kousek jenoho špičáku uražený a druhý v půlce ubroušený a neřešila jsem to... nerv to nezasáhlo (zub neumřel)... žije stím už 3 roky .)

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 09:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.101

můj pes má kousek jenoho špičáku uražený a druhý v půlce ubroušený a neřešila jsem to... nerv to nezasáhlo (zub neumřel)... žije stím už 3 roky .)

přesně, nerv to nezasáhlo, hrany ostré nejsou a tak to taky nechám. moc by mě zajímalo, kde k tomu přišel

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 09:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.40

Taky jsme měli uražený kousek špičáku, spíš ze strany. Utíkal bambula a koukal dozadu, naboural do šutru. po čase se mu tam udělala černá tečka, vypadalo to na kaz. Tak ho uspali a radši spravili. H.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 09:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.101

začínáme vystavovat, tak doufám, že to nemá vliv na posuzování v kruhu

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 10:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.34

začínáme vystavovat, tak doufám, že to nemá vliv na posuzování v kruhu

Určitě má...Pokud se to stalo při úrazu, potřebujete veterinární doklad.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 10:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.138

Určitě má...Pokud se to stalo při úrazu, potřebujete veterinární doklad.

My jsme uražené zuby zabrousili skleněným pilníkem na nehty (pátek večer, veterinář v nedohlednu). Týden jsme krmili měkkým krmivem aby se zuby přestaly kývat. Po týdnu už pes začal zase tvrdě vyžadovat granule, aporty a podobně. Tak jsme najeli na klasický režim a vše v pohodě.
Uražené zuby jsou dva dolní řezáky. Měly polámané špičky a popraskanou sklovinu. Na výstavách jsme od té doby dostali V a V2, res. CAC. Na zubech je poškození při bližším zkoumání vidět.
Doklad potřebujete jenom v případě, že pes o některý zub přijde úplně.

Neregistrovaný uživatel

14.10.2005 13:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.106

My jsme uražené zuby zabrousili skleněným pilníkem na nehty (pátek večer, veterinář v nedohlednu). Týden jsme krmili měkkým krmivem aby se zuby přestaly kývat. Po týdnu už pes začal zase tvrdě vyžadovat granule, aporty a podobně. Tak jsme najeli na klasický režim a vše v pohodě.
Uražené zuby jsou dva dolní řezáky. Měly polámané špičky a popraskanou sklovinu. Na výstavách jsme od té doby dostali V a V2, res. CAC. Na zubech je poškození při bližším zkoumání vidět.
Doklad potřebujete jenom v případě, že pes o některý zub přijde úplně.

Doklad si radši pořiďte i při uraženém špičáku. Je potřeba. Uražené řezáky nejsou zas až tak vážná chyba, ale se špičákem by mohl být problém. Záleží co máte za plemeno....

26.12.2019 11:12
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Zdravím, všimla jsem si, že pes má trochu urazeny nebo spíš zbroušený? jeden špičák. Zub nemá ostrý, ale normálně zaoblený, jen neni úplně do špičky. Mám to nějak řešit? Díky.

26.12.2019 12:06
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Zdravím, všimla jsem si, že pes má trochu urazeny nebo spíš zbroušený? jeden špičák. Zub nemá ostrý, ale normálně zaoblený, jen neni úplně do špičky. Mám to nějak řešit? Díky.

Pokud ho má jen zbroušený, a není vidět dřeň, tak bych to neřešila.

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.12.2019 12:07

Můj pes měl uraženou špičku špičáku od mládí - tady bych mohla odbočit a varovat :
urazil si ho karabinou, když "zápasil" s vodítkem ( moje blbost, že jsme si tak dováděli) - neřešila jsem to, nikdy mu to nevadilo.

26.12.2019 12:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Inspektor Pišišvor napsal(a):
Pokud ho má jen zbroušený, a není vidět dřeň, tak bych to neřešila.

Dřeň není vidět, má fakt jen zbroušený kousek té špičky, jinak je zub krásně bílý a vypadá zdravě.

26.12.2019 12:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Dřeň není vidět, má fakt jen zbroušený kousek té špičky, jinak je zub krásně bílý a vypadá zdravě.

Tak tam není nic k řešení - zuby se běžně obrušují.

26.12.2019 12:14
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můj pes měl uraženou špičku špičáku od mládí - tady bych mohla odbočit a varovat :
urazil si ho karabinou, když "zápasil" s vodítkem ( moje blbost, že jsme si tak dováděli) - neřešila jsem to, nikdy mu to nevadilo.

Vylomení zubů si jde taky lehce opatřit, když necháte hrát si spolu psy, kteří mají na krku kovový řetízek, když už jsme u těch varování

26.12.2019 12:20

Vylomení zubů si jde taky lehce opatřit, když necháte hrát si spolu psy, kteří mají na krku kovový řetízek, když už jsme u těch varování

Jo, s tím taky lze jen souhlasit. Řetízky jsou snad slušivé u hladkých psů. Ty chlupaté akorát tahají za chlupy - jiný přínos v nich nevidím, naši psi je nikdy nenosili - na cvičáku ( kdysi ) je vyžadovali a nad mojí hláškou "on ho nemá rád" se káceli :-)).
Jedině by mohl mít ten efekt - kdyby psu šel jiný po krku, vylomil by si zub a mého psa by nezakousl. Nesmysl, že.

26.12.2019 12:37
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jo, s tím taky lze jen souhlasit. Řetízky jsou snad slušivé u hladkých psů. Ty chlupaté akorát tahají za chlupy - jiný přínos v nich nevidím, naši psi je nikdy nenosili - na cvičáku ( kdysi ) je vyžadovali a nad mojí hláškou "on ho nemá rád" se káceli :-)).
Jedině by mohl mít ten efekt - kdyby psu šel jiný po krku, vylomil by si zub a mého psa by nezakousl. Nesmysl, že.

On ty kovové řetízky přímo nařizuje zkušební řád, takže to není jen nějaká cvičáková recese .

Jinak na obranu vlastního psa je mnohem účinnější dát mu na krk obrácený ostnáč (trnama ven, a ideálně nabroušený) - to jsem udělala jednou, když mi došla trpělivost se sousedovic psem, který pravidelně napadal mého. A od té doby byl klid - dokonce si jeho páneček i vzpomněl na vychytávku zvanou VODÍTKO, a začal ji využívat

26.12.2019 14:15

On ty kovové řetízky přímo nařizuje zkušební řád, takže to není jen nějaká cvičáková recese .

Jinak na obranu vlastního psa je mnohem účinnější dát mu na krk obrácený ostnáč (trnama ven, a ideálně nabroušený) - to jsem udělala jednou, když mi došla trpělivost se sousedovic psem, který pravidelně napadal mého. A od té doby byl klid - dokonce si jeho páneček i vzpomněl na vychytávku zvanou VODÍTKO, a začal ji využívat

A v tom zkušebním řádu to má nějaký jiný význam než nařízení?
( třeba cosi jako cvičební úbor na spartakiádě - aby to byla paráda ?)

"účinnější dát mu na krk obrácený ostnáč"
Tuhle věc jsme doma nikdy neměli. Při mé šikovnosti, bych asi propíchla sebe :-(.

26.12.2019 14:38
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

A v tom zkušebním řádu to má nějaký jiný význam než nařízení?
( třeba cosi jako cvičební úbor na spartakiádě - aby to byla paráda ?)

"účinnější dát mu na krk obrácený ostnáč"
Tuhle věc jsme doma nikdy neměli. Při mé šikovnosti, bych asi propíchla sebe :-(.

Ano má to svuj účel - nejde s ním podvádět, protože do jednořadového hladkého řetízku neschováte osten, elektrodu, ani do něj nejde zašít mikročip pro podvod u kontroly identity ...

26.12.2019 16:11

Ano má to svuj účel - nejde s ním podvádět, protože do jednořadového hladkého řetízku neschováte osten, elektrodu, ani do něj nejde zašít mikročip pro podvod u kontroly identity ...

Páni, na co taky lidi nepřijdou. Vždyť to má být sport. zábava. Svět chce ( nechce) být klamán všude.

26.12.2019 17:24
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Páni, na co taky lidi nepřijdou. Vždyť to má být sport. zábava. Svět chce ( nechce) být klamán všude.

taky zírám

26.12.2019 17:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Jsou lidi, pro který je to jen byznys - ten, kdo to dělá protože ho to baví, nemá zapotřebí dělat podrazy.

26.12.2019 17:43

ale tak to jo, sport, zábava, to je čistá věc.....dokud to nezačnou páchat lidi

26.12.2019 18:18
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

ale tak to jo, sport, zábava, to je čistá věc.....dokud to nezačnou páchat lidi

Ve vyšším sportu už se podrazy moc nenosí - kdo se dostal až tam, ten ví kolik je za tím dřiny, a že bez ní to nejde (navic je většinou pod drobnohledem)
Podrazy se dělají spíš u zkoušek, a i tak je to spíš otázka několika známých firem, co dělají kšefťáky.

27.12.2019 09:56

"Ve vyšším sportu už se podrazy moc nenosí"

tak ono není moc lidi, co by v nejvyssim sportu mohli menit psy a nastupovat pokazde s jinym

nicmene - automaticky pozadavek retizkoveho obojku při vstupu na cvicak nesmysl proste je.

27.12.2019 10:11
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

tak ono není moc lidi, co by v nejvyssim sportu mohli menit psy a nastupovat pokazde s jinym

nicmene - automaticky pozadavek retizkoveho obojku při vstupu na cvicak nesmysl proste je.

V principu to sice třeba u kurzistů nesmysl je, ale aspoň je v tom jasno, a nestává se že za týden řešíte 3x prasklou plastovou sponu u nějakýho aušusu za 56 kč z tesca, nebo že se tam někdo nechá dovléct od nevychovanýho 40 kilovýho telete na postroječku, které tak akorát s majitelem smýká, a tím degraduje celou lekci i ostatním

Ono je v konečné fázi jednodušší vydat jedny pravidla pro všechny, než pak ztrácet čas handrkováním se s každým jednotlivcem o blbostech. Na individuálu, ať si má člověk na psovi třeba vařenou nudli, ale na společným výcviku by měl mít pes spolehlivý obojek

27.12.2019 10:19
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Tak já znám jednoho kšeftaře, který má jedny psy, co dělají furt dokola zkoušky místo těch, co si tam lidi dali na výcvik - poté co kvůli jeho podvodům s čipama (na jeden čip zašitý v obojku, později v rukavici "dělalo" zkoušku 6 jiných psů), vyšla povinnost mít čip v PP potvrzený od plemenky, tak tento člověk jezdí dělat zkoušky ven, protože tam ještě není tímto provařený, a nikoho nenapadne, že ten pes není ten pes ...

27.12.2019 10:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

A to dneska opravdu na nějakém cvičáku vyžadují retizkovy obojek?

U nás teda nikdy.

Stahováky používám jen na cvičení a poslední dobou už ani tam moc ne.

Dřív jsem u psa používala na plavání - jenže pak si kamarádova fena při plavání zasekla drap v jednom dílku - od té doby nepoužívám do vody. Občas vezmu na venceni a nebo na lítačku na louce - kdy na louku jedu autem a psy tam vypustím z auta (Stahováky mám většinu času v autě, právě proto, že je používám hlavně na cvičáku).

Jinak mám psy hladkosrste, takže chlupy jim to netaha, nicméně já k těm obojkum nemám důvěru - znám jich tolik, co jich "ruplo" ve špatnou chvíli (a to i ty lepší) a v rodině nám takhke fena vlitla pod auto, po tom co stahovák praskanul.. Na místě mrtvá...

27.12.2019 10:22
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

V principu to sice třeba u kurzistů nesmysl je, ale aspoň je v tom jasno, a nestává se že za týden řešíte 3x prasklou plastovou sponu u nějakýho aušusu za 56 kč z tesca, nebo že se tam někdo nechá dovléct od nevychovanýho 40 kilovýho telete na postroječku, které tak akorát s majitelem smýká, a tím degraduje celou lekci i ostatním

Ono je v konečné fázi jednodušší vydat jedny pravidla pro všechny, než pak ztrácet čas handrkováním se s každým jednotlivcem o blbostech. Na individuálu, ať si má člověk na psovi třeba vařenou nudli, ale na společným výcviku by měl mít pes spolehlivý obojek

No vidíte a me zrovna retizkovy obojek jako spolehlivý nepřijde - a to mám na mysli HST, Gappay atd... - viděla jsem je několikrát prasknout. A ten co mám na psa už taky vypadá, že dlouho nevydrží.

A navíc mi nepřijde spolehlivý u nezvladatelneho psa - z důvodu vyvliknuti.

27.12.2019 10:26

Ono je v konečné fázi jednodušší vydat jedny pravidla pro všechny

však s temi psy se taky snad nedela se vsema uplne stejne.
chtit retizek na 4 mesicni stene drive, nez ho prvne uvidim - nedava smysl.

27.12.2019 10:40
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.183

To je asi věc každého cvičáku, nicméně chápu jejich důvody, pokud to tak někde mají, protože jsem za těch 15 let v kurzech viděla už ledacos.

27.12.2019 10:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.183

U štěňat je to blbost

27.12.2019 10:43

Tak já znám jednoho kšeftaře, který má jedny psy, co dělají furt dokola zkoušky místo těch, co si tam lidi dali na výcvik - poté co kvůli jeho podvodům s čipama (na jeden čip zašitý v obojku, později v rukavici "dělalo" zkoušku 6 jiných psů), vyšla povinnost mít čip v PP potvrzený od plemenky, tak tento člověk jezdí dělat zkoušky ven, protože tam ještě není tímto provařený, a nikoho nenapadne, že ten pes není ten pes ...

netvrdim, ze se to nedelo
jen ze na velkych závodech si psa vymenis tezko i bez kontroly cipu

27.12.2019 10:46

To je asi věc každého cvičáku, nicméně chápu jejich důvody, pokud to tak někde mají, protože jsem za těch 15 let v kurzech viděla už ledacos.

pamatuju jednoho mladeho, statneho mastifa na 5cm kozenem obojku - smykal s panem -no rameno me bolelo za nej.

tak se ho ptam, jestli mu nechce dat něco tenčího, aby ho to tak nebolelo - tak priste prisel s tencim -ale vodítkem

27.12.2019 10:56
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.183

netvrdim, ze se to nedelo
jen ze na velkych závodech si psa vymenis tezko i bez kontroly cipu

Však jo - psala jsem, že na závodech to moc nejde, a je to problém hlavně na zkouškách (u vybraných rozhodčích a takypsovodů)

27.12.2019 11:01
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.21.183

pamatuju jednoho mladeho, statneho mastifa na 5cm kozenem obojku - smykal s panem -no rameno me bolelo za nej.

tak se ho ptam, jestli mu nechce dat něco tenčího, aby ho to tak nebolelo - tak priste prisel s tencim -ale vodítkem

Já zase zažila jednoho s ČSV, co se mu pes hned po vyndání z auta vyvlíkl z nylon. obojku, a 3 hodiny se ho tam snazili chytit, takže ten den byly zrušeny následující výcviky...

... a neuhodneš, na čem ten dementní majiel přivedl psa příště...?!

Na tom samým, a historie se opakovala☠️!!!

27.12.2019 12:15

marcelaamax napsal(a):
No vidíte a me zrovna retizkovy obojek jako spolehlivý nepřijde - a to mám na mysli HST, Gappay atd... - viděla jsem je několikrát prasknout. A ten co mám na psa už taky vypadá, že dlouho nevydrží.

A navíc mi nepřijde spolehlivý u nezvladatelneho psa - z důvodu vyvliknuti.

tak v retizku pes nemá co viset a přetrhávat ho
však jestli uz povoli retizek -co to asi dela s mekkyma tkanema toho psa?

ale zase - zapnout ho tak, aby se z toho pes nevyvliknul -to opravdu jde s retizkem nejjednodušeji..

27.12.2019 12:19
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo pro dospělého výchovného psa je to v pohodě. Ale já reaguji na to, že je doporučován na cvičácích pro všechny psy - pro štěňata, i pro ty nevychovane, kteří skubou a tahaji na vodítku, nebo mají třeba lekave reakce na něco, a na to,, že ho někdo bere jako spolehlivý, nic víc :)

27.12.2019 12:31

u stenete je jedno, co ma na krku, ne?
moje mlada mela prvne voditko na place tyden před BH-ckem

a na lekaveho psa to spolehlive docela je

27.12.2019 13:41
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Jo tak každý má jiný názor 😉 ja jsem prostě proti tomu retizkovemu obojku asi nějak zaujata 😀. U štěňat používám hodně postroj, později pak široký podšitý obojek a na cvičení a lepší manipulaci úzký nylonový obojek, aktuálně takový omyvatelný z decathlonu, nevím, co je to za matros.

Jo a na psa, když chtěl vraždit psy, jsem používala polostahovak - od Zera, z toho se nevyvliknul a byl i bezpečný v tom, že ho pes neprerval. A ještě jako jištění druhy konec vodítka na postroji nebo nylonovém obojku.

27.12.2019 13:49
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

marcelaamax napsal(a):
Jo tak každý má jiný názor 😉 ja jsem prostě proti tomu retizkovemu obojku asi nějak zaujata 😀. U štěňat používám hodně postroj, později pak široký podšitý obojek a na cvičení a lepší manipulaci úzký nylonový obojek, aktuálně takový omyvatelný z decathlonu, nevím, co je to za matros.

Jo a na psa, když chtěl vraždit psy, jsem používala polostahovak - od Zera, z toho se nevyvliknul a byl i bezpečný v tom, že ho pes neprerval. A ještě jako jištění druhy konec vodítka na postroji nebo nylonovém obojku.

Ten omyvatelnej matroš se jmenuje Biothane
Já třeba na běžný nošení používám stahovací obojky z kulaté kůže - bezúdržbové, pes se pod tím nezapařuje, neničí srst, a hlavně jde karabina cvaknout kdekoliv po celém obvodu, takže nemusím hledat očko (to je hodně velké plus, když připínám naráz třeba 3 psy )

jako, pokud na ten cvičák příjdou lidi bez ambicí na zkoušky na slušným funkčním obojku, tak proč ne, ale fakt jich dost chodí s naprostýma hrůzama, a potom se těm cvičákům nedivím

27.12.2019 19:38
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Ještě zpátky k tomu zubu - tady je to vidět.

27.12.2019 21:50

Pokud je zbroušení pozvolné a zub má možnost se sám zevnitř "vyztužit" sekundárním dentinem, není s tím problém.... my máme od tenisáku (špinavý je abrazivní) obroušené spodní i horní- ty spodní jsme potřebovali, má je fena dovnitř- špatný skus. Na zubu zezhora je vidět dřeňová tečka....

28.12.2019 06:50

"my máme od tenisáku (špinavý je abrazivní) obroušené spodní i horní"-
Každý tenisák je abrazivní, čím novější, tím víc. To je snad dávno známá skutečnost. Nevím, proč se psům pořád dávají, když na trhu je tolik vhodnějších hraček.

28.12.2019 07:10
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

"my máme od tenisáku (špinavý je abrazivní) obroušené spodní i horní"-
Každý tenisák je abrazivní, čím novější, tím víc. To je snad dávno známá skutečnost. Nevím, proč se psům pořád dávají, když na trhu je tolik vhodnějších hraček.

Já jim je dávám třeba do řeky - když nějaký uplave, tak mě to nebolí, ale plavací míček nebo frisbee za 250,- už by naštvalo

28.12.2019 08:10

Já jim je dávám třeba do řeky - když nějaký uplave, tak mě to nebolí, ale plavací míček nebo frisbee za 250,- už by naštvalo

Tak zas ve vodě nejsou tak dluho, aby si obrousili zuby. Možná namočený tolik nebrousí ?

28.12.2019 09:07
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Tenisáky moc nekupuji, ale pár jich doma taky bylo - to je zábava na pár sekund a je po něm. Ted jsme dostali od rodicu jakýsi maxi tenisák - ono to tedy není vyloženě tenisák, ale takový nafukovací míč. Davala jsem mu tak 10 minut. Vydržel přesně 2 minuty, než ho pes prokousl. 😁

28.12.2019 11:13

marcelaamax napsal(a):
Tenisáky moc nekupuji, ale pár jich doma taky bylo - to je zábava na pár sekund a je po něm. Ted jsme dostali od rodicu jakýsi maxi tenisák - ono to tedy není vyloženě tenisák, ale takový nafukovací míč. Davala jsem mu tak 10 minut. Vydržel přesně 2 minuty, než ho pes prokousl. 😁

Je krásnej ! ( Pes, ne tenisák :-)) )

28.12.2019 11:57

Nemá náhodou klasický tenisový míček jakousi nylonovou vrstvu, aby se pomaleji opotřebovával? Tvrdost, tlak, ....
Takové psovi nedávám.
Dostává jen šmejdy typu 3ks v balení made in sportdirect. A zas ty úplně nejlevnější made in tržnice ne, ty nehorázně smrdí a psi je chcou žrát.

A teda má je jen na nošení, občas přehodí - překousne si, a pustí. 1ks máme asi tak 3 měsíce. Byl by déle, ale já už pak nevidím v trávě, anebo jej ztratíme.

Není skoro stejné kousat kosti, klacky?

28.12.2019 20:49

My jsme zuby obrousit chtěli....tenisáky typu šmejd psina ihned rozkousne, roztrhá a polyká, jiné míče(fotbalové kožené, baskatbalové, ragbyové) jsou taktéž prokousnuty a cupovány a bohužel požírány-takže pouze jen do času, uzle jí moc neberou, ale máme, doma má jeden extra tvrdý hladký gumový míček na granule a jeden plastový ....přírodní hračky jsou také rozebrány na atomy (klacky oloupány z kůry a žvýkány aby se rozpadly, velké kosti doma ohlodávat nechce,venku se to snaží zakopat(to i doma- třeba do deky) už moc nestojí ani o ouško (rožvýká to a pak se to snaží spolknout takže občas jí toho půlku tahám z krku)

29.12.2019 10:39
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

My jsme zuby obrousit chtěli....tenisáky typu šmejd psina ihned rozkousne, roztrhá a polyká, jiné míče(fotbalové kožené, baskatbalové, ragbyové) jsou taktéž prokousnuty a cupovány a bohužel požírány-takže pouze jen do času, uzle jí moc neberou, ale máme, doma má jeden extra tvrdý hladký gumový míček na granule a jeden plastový ....přírodní hračky jsou také rozebrány na atomy (klacky oloupány z kůry a žvýkány aby se rozpadly, velké kosti doma ohlodávat nechce,venku se to snaží zakopat(to i doma- třeba do deky) už moc nestojí ani o ouško (rožvýká to a pak se to snaží spolknout takže občas jí toho půlku tahám z krku)

Jestli můžu, doporučuji hračky Kong, nezkoušeli jste? . U nás teď jedou právě ty černé. Ale koupila jsem i kong, ve kterém je tenisák, a píská (ale musí se hodně stlačit) a pak takový žvýkací masážní čtvereček. Počítala jsem s tím, že toho konga s tenisákem pes rozkousne, ale zatím drží, je to fakt pevné. Je pravda, že doma jim to nedávám, beru to ven nebo na zahradu a tam s tím lítají, ale občas taky lehnou a koušou a co jsem si o tom četla recenze, tak prý to lidi nechávají i normálně žvejkat a pořád to drží. Ale já jim to teda takhle nenechávám, takže nemůžu posoudit. Nicméně to nepraskne hned, když do toho zaryje zub, jako třeba baskeťák .

29.12.2019 11:29

Nezničitelný je granát z tělocviku. Černý váleček z tvrdé gumy - hodně tvrdé.
Asi už se "hod granátem" v tělocviku neprovádí. Ještě jsme házeli krikeťákem na dálku
i na cíl.

29.12.2019 11:32

Nezničitelný je granát z tělocviku. Černý váleček z tvrdé gumy - hodně tvrdé.
Asi už se "hod granátem" v tělocviku neprovádí. Ještě jsme házeli krikeťákem na dálku
i na cíl.

http://www.kantorsport.cz/eshop/polozka/gran-t-gumov-atletick-350-g-13057?utm_source=sklik&utm_medium=cpc&utm_campaign=V+-+Produktov%c3%a9+inzer%c3%a1ty&utm_content=Gran%c3%a1t+gumov%c3%bd+atletick%c3%bd+350+g

Ono to ještě pořád existuje :-))

29.12.2019 11:42
GAELLE

XXX.XXX.55.67

marcelaamax napsal(a):
Jestli můžu, doporučuji hračky Kong, nezkoušeli jste? . U nás teď jedou právě ty černé. Ale koupila jsem i kong, ve kterém je tenisák, a píská (ale musí se hodně stlačit) a pak takový žvýkací masážní čtvereček. Počítala jsem s tím, že toho konga s tenisákem pes rozkousne, ale zatím drží, je to fakt pevné. Je pravda, že doma jim to nedávám, beru to ven nebo na zahradu a tam s tím lítají, ale občas taky lehnou a koušou a co jsem si o tom četla recenze, tak prý to lidi nechávají i normálně žvejkat a pořád to drží. Ale já jim to teda takhle nenechávám, takže nemůžu posoudit. Nicméně to nepraskne hned, když do toho zaryje zub, jako třeba baskeťák .

nádherné fotky. Cooper je božíííííííí

Přidejte reakci

Přidat smajlík