Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.10.2005 18:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.11

Ahoj. Včera nám umřel labrador. Sežral kaštan (nevím kdy, neviděla jsem ho), ten mu zůstal ve střevech a tam začal hnít. Když jsme to zjistili, bylo už na záchranu pozdě. A tak varuji všechny milovníky, majitele a chovatele psů, dávejte pozor co žerou a kdyby sežrali kaštan, jděte hned za veterinářem! Pes se totiž do poslední chvíle chová jakoby nic a když už vidíte, že je mu špatně, je pozdě. A jeden dotaz: Nevíte, jak dlouho tarvá, než se ze žaludku dostane kaštan do střev a za jak dlouho začne hnít? Zajímalo by mě, kdy to tak přibližně Danny sežral.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2005 19:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.202

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj. Včera nám umřel labrador. Sežral kaštan (nevím kdy, neviděla jsem ho), ten mu zůstal ve střevech a tam začal hnít. Když jsme to zjistili, bylo už na záchranu pozdě. A tak varuji všechny milovníky, majitele a chovatele psů, dávejte pozor co žerou a kdyby sežrali kaštan, jděte hned za veterinářem! Pes se totiž do poslední chvíle chová jakoby nic a když už vidíte, že je mu špatně, je pozdě. A jeden dotaz: Nevíte, jak dlouho tarvá, než se ze žaludku dostane kaštan do střev a za jak dlouho začne hnít? Zajímalo by mě, kdy to tak přibližně Danny sežral.

To je mi moc líto.. vím jaké to je přijít o psího miláčky =o( a díky za varování ty moji hafani moc rádi něco okusují nebo mi aportují

Neregistrovaný uživatel

24.10.2005 19:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.28

to je divne ze ho nevykadi, psi prece vykadi i mnohem divnejsi veci, klice, hracky....

Neregistrovaný uživatel

24.10.2005 19:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.2

to je mi moc lito, muze to byt otazka 2 dnu.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2005 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69

to je mi moc lito, muze to byt otazka 2 dnu.

No můj pes taky nedopatřením sežral pár kaštanů určených pro srnky,ale nic se mu nestalo.Je divné,že kaštan neprošel trávicím ústrojím a začal tam hnít.Nějak se mi to nezdá.

Neregistrovaný uživatel

24.10.2005 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.129

No můj pes taky nedopatřením sežral pár kaštanů určených pro srnky,ale nic se mu nestalo.Je divné,že kaštan neprošel trávicím ústrojím a začal tam hnít.Nějak se mi to nezdá.

tak stát se asi může, že zůstane ve střevech , pak by si ale měl majitel všimnout , že pes nekadí normálně

Neregistrovaný uživatel

25.10.2005 08:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.40

tak stát se asi může, že zůstane ve střevech , pak by si ale měl majitel všimnout , že pes nekadí normálně

Můj labrador taky sežral kaštan a kolem dvou týdnů umřel. veterinář nám řekl, že je kaštan hrozě nebezpečný, přilepí se ve střevech, nabobtná a začne hnít. A přitom pes kadí normálně.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2005 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.102.213

Můj labrador taky sežral kaštan a kolem dvou týdnů umřel. veterinář nám řekl, že je kaštan hrozě nebezpečný, přilepí se ve střevech, nabobtná a začne hnít. A přitom pes kadí normálně.

sousedům umřel 7 letý pes, protože se nažral posekané trávy, něco vyzvrátil, část zůstala ve střevech, byl operovaný, dostával infuze, asi 4 dny po operaci uhynul, celá léčba stála 4.000,-.

Neregistrovaný uživatel

25.10.2005 09:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.2

sousedům umřel 7 letý pes, protože se nažral posekané trávy, něco vyzvrátil, část zůstala ve střevech, byl operovaný, dostával infuze, asi 4 dny po operaci uhynul, celá léčba stála 4.000,-.

já jsem při uklidu po našich psech našla ve stolici dvě! gumové rukavice na vytírání(žluté) bylo to smuchlané a hlavně že to prošlo.Naši psi totiž žerou uplně všechno

Neregistrovaný uživatel

25.10.2005 12:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.74.46

já jsem při uklidu po našich psech našla ve stolici dvě! gumové rukavice na vytírání(žluté) bylo to smuchlané a hlavně že to prošlo.Naši psi totiž žerou uplně všechno

Je mi moc líto vašich pejsků! Ale je pravda, že někteří opravdu sežerou divné věci. Kamarádka jednou dávala své dobrmance za odměnu piškoty, jenže piškoty došly, a čuba pořád očumovala, tak jí kamoška povídá, Kelynko, já už žádný piškotky nemám, podívej!
A milá čuba udělala chramst a sežrala celej igeliťák. Naštěstí ho za chvíli vyblila, takže to v pohodě přežila. Jiný kamarádce jedno štěně několikrát sežralo kamínky a párkrát je vyzvracelo a jinak kamarádka pořád hlídala bobky, jestli je vykadilo. Naštěstí to to štěňátko přešlo.

Neregistrovaný uživatel

14.1.2008 12:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.150

Je mi moc líto vašich pejsků! Ale je pravda, že někteří opravdu sežerou divné věci. Kamarádka jednou dávala své dobrmance za odměnu piškoty, jenže piškoty došly, a čuba pořád očumovala, tak jí kamoška povídá, Kelynko, já už žádný piškotky nemám, podívej!
A milá čuba udělala chramst a sežrala celej igeliťák. Naštěstí ho za chvíli vyblila, takže to v pohodě přežila. Jiný kamarádce jedno štěně několikrát sežralo kamínky a párkrát je vyzvracelo a jinak kamarádka pořád hlídala bobky, jestli je vykadilo. Naštěstí to to štěňátko přešlo.

Kaštany a ořechy to je pěkné svinstvo

Milli

30.9.2017 18:51
Milli

XXX.XXX.144.58

Dnes nám operovali 17. měsíčního výmaráčka. Sežral kaštan (nevěděli jsme o tom). Pořád strašně blil, měl třesavku, tak jsme raději jeli. Poškodilo mu to velkou část střeva. Možná ho čeká ještě jedna operace. Taky nevíme kdy ho sežral a taky jsme se divili, že ho nevykadil. Dr.říkal, že může uvíznout v nejtenčí části střeva a tam klíčit a otočit se :(.

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.9.2017 19:11

Milli napsal(a):
Dnes nám operovali 17. měsíčního výmaráčka. Sežral kaštan (nevěděli jsme o tom). Pořád strašně blil, měl třesavku, tak jsme raději jeli. Poškodilo mu to velkou část střeva. Možná ho čeká ještě jedna operace. Taky nevíme kdy ho sežral a taky jsme se divili, že ho nevykadil. Dr.říkal, že může uvíznout v nejtenčí části střeva a tam klíčit a otočit se :(.

Kdyby měl náhubek, tak se to nestane...
Držím palce, aby byl v pořádku.

30.9.2017 21:09
samik49

XXX.XXX.177.4

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kdyby měl náhubek, tak se to nestane...
Držím palce, aby byl v pořádku.

A vy dáváte psům standardně na každé venčení nebo vycházku nonstop náhubek - nevychází bez něj? Takové psy vídám úplně minimálně..

30.9.2017 22:35
LájošM

XXX.XXX.14.251

My ano. Právě i kvůli tomu, že přece jen než něco stačí propasírovat přes koš, my stihneme zasáhnout. A větší kousky jako kaštany nemůže sežrat vůbec.
Náhubky sundáváme jen při cvičení, házení balónků apod., když jsou psi pod dohledem.

1.10.2017 08:12

samik49 napsal(a):
A vy dáváte psům standardně na každé venčení nebo vycházku nonstop náhubek - nevychází bez něj? Takové psy vídám úplně minimálně..

Ano. pro všechny mé psy byl a je náhubek standardní a samozřejmá součást vycházky stejně jako obojek. Sami strkají hlavu do náhubku, když se chystáme ven.

1.10.2017 09:00
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

samik49 napsal(a):

Samozřejmě.
Ať je to NO nebo labrador.
A není s tím nejmenší problém.
Uvidí koš a rejdí radostí.
Rozumí, že se frčí ven.
A lab. k nám přišla v 6 letech.
A zvykla si. A hned.

Né, že jsem venku s čívou, letí k nám pit
bez koše, bez "pána", který se vyvalí zpoza keřů
po chvíli, poučí mě, že mi pes na ruce,
do ruky nepatří neb on tomu rozumí (b lb zk..).

1.10.2017 11:24
Andrýsek3

XXX.XXX.212.56

rapotacka11 napsal(a):
Samozřejmě.
Ať je to NO nebo labrador.
A není s tím nejmenší problém.
Uvidí koš a rejdí radostí.
Rozumí, že se frčí ven.
A lab. k nám přišla v 6 letech.
A zvykla si. A hned.

Né, že jsem venku s čívou, letí k nám pit
bez koše, bez "pána", který se vyvalí zpoza keřů
po chvíli, poučí mě, že mi pes na ruce,
do ruky nepatří neb on tomu rozumí (b lb zk..).

A čivava ho má předpokládám teda taky?

1.10.2017 11:52
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Kaštany. Nezdá se mi to, ale fakt nevím. Jako zahradnice jen upřesním. Čerstvý kaštan nenabobtná. Kaštan jen zvlhne a praskne mu obal. Vyleze klíček. Pokud by obal nedokázal psí žaludek natrávit, po prasknutí ve střevě si myslím, že by to měly zvládnout střeva. Říkám, že nevylučuju, že by s tím mohl mít pes nějaký problém. Nevím sice proč, ale možná má kaštan nějaký obranný mechanismus proti trávení. Jen nechápu jak to, že divočáci se tím cpou horem dolem. Jasně: divočák všežravec, pes masožravec. Ale stejně...
Ke košům. Žádný z mých psů nikdy v životě koš neměl. Troufám si tvrdit, že jsme fakt nikdy nikoho neohrožovali. Každý pes vždycky přiběhne k nám a bez újmy odejde. A ono, když potkávám psa s košem je mi prostě jasné, že přátelský pes to nebude. Tak to tady prostě chodí. Hodní psi koše nenosí Pravda, tady je nenosí ani ti zlí Minule na prochajdě se samojedem jsme potkali dva výrostky s dorostencem nějakého bulla(ten byl na vodítku) a kolem pobíhající skorolabrador, který jsem nevěděla ani, jestli k nim patří, nebo se přidal(jelikož jim nějak ani nevadilo, že k nám přebíhá před autem ) Snažila jsem se zachovat klid, blekotala jsem něco ve smyslu: ahoj pejsku, kluci pozdravíme se a dáš si kokinko? A ahoj, jdeme...a odkráčela jsem se psem pryč. Můj pes má rozum a do konfliktu nejde a druhý pes byl taky v pohodě. Koš samozřejmě neměl.

1.10.2017 12:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.178

My žijeme ve městě.
Přelidníno - přepsíno
U nás byla vyhláška, pes nad 15 kg musel
mít koš.
Asi už to neplatí
- výměna na radnici ? Nevím.

Mám několik nepříjemných zkušeností
s bezohlednýma zmetkama.
Myslím, že koš na většího psa
patří k povinné výbavě a nechápu,
jak se může někdo, kdo má psa nevychovanýho,
který vyjíždí po jiných, divit, že by měl mít koš
a kšíruje ho raději do haltin a má problém
použít koš i do autobusu.

1.10.2017 13:48
Mat

XXX.XXX.7.35

lesnížínka napsal(a):
Kaštany. Nezdá se mi to, ale fakt nevím. Jako zahradnice jen upřesním. Čerstvý kaštan nenabobtná. Kaštan jen zvlhne a praskne mu obal. Vyleze klíček. Pokud by obal nedokázal psí žaludek natrávit, po prasknutí ve střevě si myslím, že by to měly zvládnout střeva. Říkám, že nevylučuju, že by s tím mohl mít pes nějaký problém. Nevím sice proč, ale možná má kaštan nějaký obranný mechanismus proti trávení. Jen nechápu jak to, že divočáci se tím cpou horem dolem. Jasně: divočák všežravec, pes masožravec. Ale stejně...
Ke košům. Žádný z mých psů nikdy v životě koš neměl. Troufám si tvrdit, že jsme fakt nikdy nikoho neohrožovali. Každý pes vždycky přiběhne k nám a bez újmy odejde. A ono, když potkávám psa s košem je mi prostě jasné, že přátelský pes to nebude. Tak to tady prostě chodí. Hodní psi koše nenosí Pravda, tady je nenosí ani ti zlí Minule na prochajdě se samojedem jsme potkali dva výrostky s dorostencem nějakého bulla(ten byl na vodítku) a kolem pobíhající skorolabrador, který jsem nevěděla ani, jestli k nim patří, nebo se přidal(jelikož jim nějak ani nevadilo, že k nám přebíhá před autem ) Snažila jsem se zachovat klid, blekotala jsem něco ve smyslu: ahoj pejsku, kluci pozdravíme se a dáš si kokinko? A ahoj, jdeme...a odkráčela jsem se psem pryč. Můj pes má rozum a do konfliktu nejde a druhý pes byl taky v pohodě. Koš samozřejmě neměl.

Já myslím, že jde spíš o to, že se kaštan někde zasekne a začne se chovat jako cizí předmět, podobně, jako když pes sežere třeba korek nebo hadr, atd. Normálně to psem projde a je to, ale může se stát, že se to někde vzpříčí, zasekne nebo zamotá a je problém. Každopádně, nemá cenu to tu dramatizovat, jako se to tu dramatizuje, to bychom pak se psi nemohli do parku kvůli kaštanům, do lesa kvůli žaludům, na louku kvůli osinám, do města kvůli autům, k poli kvůli divočákům, nemohli bychom nic, protože všechno má svá rizika.

1.10.2017 16:31
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mat napsal(a):
Já myslím, že jde spíš o to, že se kaštan někde zasekne a začne se chovat jako cizí předmět, podobně, jako když pes sežere třeba korek nebo hadr, atd. Normálně to psem projde a je to, ale může se stát, že se to někde vzpříčí, zasekne nebo zamotá a je problém. Každopádně, nemá cenu to tu dramatizovat, jako se to tu dramatizuje, to bychom pak se psi nemohli do parku kvůli kaštanům, do lesa kvůli žaludům, na louku kvůli osinám, do města kvůli autům, k poli kvůli divočákům, nemohli bychom nic, protože všechno má svá rizika.

Ano, ale mne zaráží to, že kaštan je přírodnina, rostlina, není to právě kus hadru, gumy a nevím co ty trdla jsou všechno schopny sežrat. Měl by se alespoň polonatrávit.

1.10.2017 16:56
Mat

XXX.XXX.7.35

lesnížínka napsal(a):
Ano, ale mne zaráží to, že kaštan je přírodnina, rostlina, není to právě kus hadru, gumy a nevím co ty trdla jsou všechno schopny sežrat. Měl by se alespoň polonatrávit.

To si nemyslím, psí trávicí systém není tak efektivní jako systém býložravců a i v trusu býložravců najdete celá neporušená semena travin. Nehledě na to, že dáte-li psu vařenou zeleninu, jako třeba kukuřici, tak i po předchozí úpravě varem ji poté v trusu najdete celou ještě stále krásně žlutou.

1.10.2017 17:11
Terven

XXX.XXX.110.67

lesnížínka napsal(a):

Je fakt, že moje fena taky kadí různé přírodniny v nezměněné podobě - celý oves, pecky z třešní, kusy mrkve, které nakrade koním.
Kaštan by se možná časem natrávil, jenže má bohužel dost nešikovnou velikost přesně na ucpání střeva, takže to psa ohrozí na životě dřív než se slupka stihne narušit.

abecede

1.10.2017 17:24
abecede

XXX.XXX.211.135

Glykosid Aesculin.

1.10.2017 20:08
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

abecede napsal(a):
Glykosid Aesculin.

Co s ním? Je v kůře, dle Wiki.

1.10.2017 20:12
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Terven napsal(a):
Je fakt, že moje fena taky kadí různé přírodniny v nezměněné podobě - celý oves, pecky z třešní, kusy mrkve, které nakrade koním.
Kaštan by se možná časem natrávil, jenže má bohužel dost nešikovnou velikost přesně na ucpání střeva, takže to psa ohrozí na životě dřív než se slupka stihne narušit.

Střevo je tvárné a roztažné. Když je pes schopný vykadit kusy gunmových hraček, mnohem větších, než onen kaštan, tak nevím, pro by neměl být schopný udělat totéž s kaštanem. Ve střevech se potrava normálně posunuje. Ta další, vytláčí tu předešlou. Proč ne kaštan? Jak říkám, možná je v tom nějaký zádrhel, jen by mne zajímal jakový a ráda bych to slyšela od někoho, kdo tomu fakt rozumí, ne od veta, který řekne i to, že nejhorší jsou pro psa kosti...

1.10.2017 20:25
Mat

XXX.XXX.7.35

lesnížínka napsal(a):
Střevo je tvárné a roztažné. Když je pes schopný vykadit kusy gunmových hraček, mnohem větších, než onen kaštan, tak nevím, pro by neměl být schopný udělat totéž s kaštanem. Ve střevech se potrava normálně posunuje. Ta další, vytláčí tu předešlou. Proč ne kaštan? Jak říkám, možná je v tom nějaký zádrhel, jen by mne zajímal jakový a ráda bych to slyšela od někoho, kdo tomu fakt rozumí, ne od veta, který řekne i to, že nejhorší jsou pro psa kosti...

Kaštan na tom není jinak než kusy hračky, apod. Buď projde, nebo se zasekne. Případ popsaný na začátku vlákna určitě není častější než například zaseknutá hračka.

abecede

1.10.2017 20:40
abecede

XXX.XXX.211.135

lesnížínka napsal(a):
Co s ním? Je v kůře, dle Wiki.

Aescin.

2.10.2017 15:07

Aescin jsem brala není ani na předpis, že by obsahoval stejnou látku jsem ale nezkoumala, ale teď k věci, nemyslím, že by jen po jednom měl nějakou otravu kaštanu, musel jich jedině sníst víc na jeho váhu ale zřejmě našli jen ten poslední, navíc pokud nebyl rozkousaný, tak toxicita by nebyla tak velká.Když jsem byla malá, tak někteří spolužáci kaštany jedli-ty nejedlé! Jsou tu dodnes.Přikláněla bych se spíš, že se mu tam někde opravdu bloknul.Za jak dlouho to jde ze žaludku, těžko říct, záleží za jak dlouho se to někde protlačí, náš pes vykadil kamínky po měsíci, nevěděli jsme že je spolknul, jen jsme věděli odkud jsou a kdy zhruba jsme tam byli naposled, byly totiž úplně jiné než u nás.Jednou bývalá fena NO spolkla velkou ostrou pecku z broskve, to jsme se dozvěděli až jí vyzvracela, naštěstí.

2.10.2017 15:24

Tady je starší téma-https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/172904/pes-a-kastany. Jinak ještě že řešíte náhubek, mají ho i vaši psi na zahradě?No jen že mi bychom ho museli bývalým dávat, protože nám zrovna kaštany házeli každoročně školáci do zahrady, to bych fakt neuhlídala a zas tak perfektně cvičené psy nemám aby dlouhodobě bez dozoru nic nevzali do tlamy.Nynějšího naštěstí už máme doma.

Pattie-Patt

5.3.2020 13:53
Pattie-Patt

XXX.XXX.244.65

Dobrý den,

náš labrador 5 dnů zvracel, nejedl a nepil. Nemohl ležet, spát, jen se převaloval a kňučel. Rentgen zjistil, že má v žaludku cizí těleso. Dostal infuze a také bariovou pastu, která to obalila a další rentgen ukázal, že těleso to rozpohybovalo a začalo putovat do střev a následně vyšlo stolicí ven. Naše překvapení bylo velké, když jsme zjistili, že to byl také obyčejný kaštan. Ještě včera to vypadalo, že nepřežije a bude muset rychle na operaci a dnes už hopsá a loudí jídlo jako vždy. Tak dávejte prosím pozor, je to pravda.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík