Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

29.10.2005 17:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.61

máte někdo doma vlka nebo vlčího křížence ,dá se vlčí kříženec u nás sehnat ?

Neregistrovaný uživatel

29.10.2005 18:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.139

Neregistrovaný uživatel napsal(a):

Československý vlčák nestačí?

Neregistrovaný uživatel

29.10.2005 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.202

Ahoj! Já mám doma křížence s vlkem... je docela náhoda, že ho mám... byla jsem služebně zahraničí a spojila jsem to i s dovolenou v Norsku. Na jedné turistické procházce krajinou jsem našla právě svého Tesáka.. bylo to ještě vlčátko. Bohužel jeho matka a ostatní sourozenci byli mrtví =o( a on sám na tom byl hodně špatně. Kontaktovala jsem místního veterináře... Tesy bojoval o život.. byl velice podvyživený a musela jsem ho krmit přes láhev. Tak moc jsem si ho zamilovala, že jsem si ho přivezla k nám do ČR... dnes jsou mu dva roky a je to ten nejúžasnější vlček na světě... nechová se jako pes. Bohužel z povahy vlka mu zůstala nedůvěřivost, ale moji péči mi oplácí jedinečnou náklonností

Nikdy jsem nezjistila s čím přesně je křížený.. vypadá jako typický vlk.. je vlkošedý

To je můj příběh... nevím jestli se takhle jinak dají sehnet kříženci vlků.. asi jen ojediněle.

Neregistrovaný uživatel

29.10.2005 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.9

No například právě ten československý vlčák je kříženec NO a vlka, nebo jejich potomků...
ale je to hodně náročný pes na výchovu a držení :-))

Neregistrovaný uživatel

30.10.2005 06:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.33

Myslíš, že vlk bude mnohem radši v lidské přítomnosti nebo v přírodě? Popřemejšlej o tom. Taky jsem o něj měla zájem, ale došlo mi, jak bych mu ublížila. Samozřejmě, že pani ve 2.odpovědi udělala správnou věc, ale vyloženě mládě shánět?

Neregistrovaný uživatel

30.10.2005 09:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.171

Já to tady říkal, mám v domě dva feťáky, zatím se k mé smůle nepozabíjeli a k feně přidali právě štěňátko. Mají něco jako krátkosrstého amerického bílého ovčáka, bude to kříženec a tvrdí o něm že to je kříženec s vlkem. Štěňátko jde stejnou cestou. Zcela jasně se tady najde hodně "zodpovědných" "chovatelů" kříženců. Dokonce kříženců s vlkem.

R.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2005 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.65

Pokud máte zájem o křížence vlka, přijeďte se podívat do Výchové nad Jizerou, jedem pán jich tam má kolem padesáti, skoro vůbec se o ně nestará a lidé kolem jsou plni hrůzy, kdy mu utečou a něco provedou. Nedávno to myslím bylo i v televizi v nějakých zprávách. Já jsem z vesnice hned vedle.
Marky.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2005 20:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.95

Pokud máte zájem o křížence vlka, přijeďte se podívat do Výchové nad Jizerou, jedem pán jich tam má kolem padesáti, skoro vůbec se o ně nestará a lidé kolem jsou plni hrůzy, kdy mu utečou a něco provedou. Nedávno to myslím bylo i v televizi v nějakých zprávách. Já jsem z vesnice hned vedle.
Marky.

Ve zmíněných reportážích jde o československé vlčáky. tedy původně o křížence vlka NO, ale nepíklad ten můj má nejbližšího vlka v 6 generaci předků.
přesto je to s nim docela boj. Pokud chcete celý život odpovídat 20x denně na otázku jestli je to vlk a pyšně říkat že jeho kříženec, pořiďte si Čsv. S křížencem vlka se totiž do společnosti asi moc nedostanete. A to zvíře bude fakt trpět.

Neregistrovaný uživatel

31.10.2005 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.142

Ve zmíněných reportážích jde o československé vlčáky. tedy původně o křížence vlka NO, ale nepíklad ten můj má nejbližšího vlka v 6 generaci předků.
přesto je to s nim docela boj. Pokud chcete celý život odpovídat 20x denně na otázku jestli je to vlk a pyšně říkat že jeho kříženec, pořiďte si Čsv. S křížencem vlka se totiž do společnosti asi moc nedostanete. A to zvíře bude fakt trpět.

To není dobré! Kříženci vlka se téměř nedají vychovat. Jsou s tím velké problémy. Nechovají se jako psi, jsou plaší a nedůvěřiví, mají silný lovecký pud, mohou být nebezpeční. informace o nich se dají na internetu najít. Nebo o vlcích. Zadejte do vyhledávače: Ludvík Kunc.

Neregistrovaný uživatel

27.8.2009 11:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.178

kříženec vlka se dá sehnat určitě....ale nedoporučovala bych ho začátečníkum...pořád je to ještě divoké zvíře a vychovat ho neni lehké....jednu kříženku doma máme a je celkem agresivní a neduvěřivá...myslim že by měli křížence vlku zakázat ....protože ani vám a ani vašemu okolí nemusí sednout.

Neregistrovaný uživatel

27.8.2009 17:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.170

Ahoj! Já mám doma křížence s vlkem... je docela náhoda, že ho mám... byla jsem služebně zahraničí a spojila jsem to i s dovolenou v Norsku. Na jedné turistické procházce krajinou jsem našla právě svého Tesáka.. bylo to ještě vlčátko. Bohužel jeho matka a ostatní sourozenci byli mrtví =o( a on sám na tom byl hodně špatně. Kontaktovala jsem místního veterináře... Tesy bojoval o život.. byl velice podvyživený a musela jsem ho krmit přes láhev. Tak moc jsem si ho zamilovala, že jsem si ho přivezla k nám do ČR... dnes jsou mu dva roky a je to ten nejúžasnější vlček na světě... nechová se jako pes. Bohužel z povahy vlka mu zůstala nedůvěřivost, ale moji péči mi oplácí jedinečnou náklonností

Nikdy jsem nezjistila s čím přesně je křížený.. vypadá jako typický vlk.. je vlkošedý

To je můj příběh... nevím jestli se takhle jinak dají sehnet kříženci vlků.. asi jen ojediněle.

Nějaké foto Tesáka by nebylo?

Neregistrovaný uživatel

27.8.2009 19:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.56.170

kříženec vlka se dá sehnat určitě....ale nedoporučovala bych ho začátečníkum...pořád je to ještě divoké zvíře a vychovat ho neni lehké....jednu kříženku doma máme a je celkem agresivní a neduvěřivá...myslim že by měli křížence vlku zakázat ....protože ani vám a ani vašemu okolí nemusí sednout.

Pár lidí už mi tvrdilo, že jejich psi jsou kříženci vlka...většinou šlo o různé voříšky typu NO. Většinou k tomu měli báchorku o tom, jak jim v Beskydech utekla háravá fena apod.
Lidi by měli přestat tolik žrát Červenou Karkulku a Jacka Londona

Neregistrovaný uživatel

12.8.2011 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.188

Milá paní kříženci vlka se dají vychovat jeden pán nechal nakrýt jednu vlčici ze zoo svím psem německým ovčákem a jednoho křížence si vzal dal mu jméno Kazan a vycvičil ho.smajlík To je ukázka toho že když se chce tak všechno jde.Sami jsme měli na převýchovu křížence ČSV a vlka který byl z Německa skoro všeho se bál ,ale týden u naší civičtelky na cvičáku a byl krotkej jako myšička.A už se nebál

Neregistrovaný uživatel

12.8.2011 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86

Milá paní kříženci vlka se dají vychovat jeden pán nechal nakrýt jednu vlčici ze zoo svím psem německým ovčákem a jednoho křížence si vzal dal mu jméno Kazan a vycvičil ho.smajlík To je ukázka toho že když se chce tak všechno jde.Sami jsme měli na převýchovu křížence ČSV a vlka který byl z Německa skoro všeho se bál ,ale týden u naší civičtelky na cvičáku a byl krotkej jako myšička.A už se nebál

Jo jo, cvičák je na vlka jak dělanej, ....

Neregistrovaný uživatel

12.8.2011 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.68.111

Jo jo, cvičák je na vlka jak dělanej, ....

:-):-):-):-)smajlík:-)

Neregistrovaný uživatel

12.8.2011 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.108

Jejda..k čemu křížence vlka? :-) My měli jednou pejska, nalezenec ze Slovenska..vypadal jako kříženec vlka a hyeny :D barva, stavba, všechno jako vlk, ale uši jak hyena :D :D Opravdu by mne zajímalo co to bylo zač. měli jsme ho chvíli, potřeboval prostor, zahradu tak jsme ho darovali známým na barák..vyrostl z něho pes velikosti NO velmi ostré povahy. Takže kdoví :-)

Neregistrovaný uživatel

12.8.2011 22:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Jééé, pohádkový večerníček na dobrou nooooc :D

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 06:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.71

Telátek, co pro pocit vlastní důležitosti vyřvávají na netu, že jejich nepovedený NO je určitě křížený vlk, už jsem pár potkal...:-|

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 07:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.139

To by mně docela zajímalo, v které ZOO mají takový bordel, že by tam nechali krýt vlčici psem NO.
Obvykle spíš mají vlky pod antikoncepcí, protože v Zoo jich je dost a do přírody se vypouštět nesmí a kyž už mají štěňata, většinou je utratí.
Tak jako v ZOO produkovat záměrně potenciálně problémové křížence - to mi spíš přjde jako nějaká divná "latina"

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 07:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.139

To by mně docela zajímalo, v které ZOO mají takový bordel, že by tam nechali krýt vlčici psem NO.
Obvykle spíš mají vlky pod antikoncepcí, protože v Zoo jich je dost a do přírody se vypouštět nesmí a kyž už mají štěňata, většinou je utratí.
Tak jako v ZOO produkovat záměrně potenciálně problémové křížence - to mi spíš přjde jako nějaká divná "latina"

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 07:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.88

Viděla jsem dokument tuším BBC o psech a o tom, jak se domestikací změnily jejich původní povahové vlastnosti. Krásně byl ten rozdíl vidět na jednom příkladu: holka (postgraduální studentka etologie) si vzala psí a vlčí štěně, obě zhruba dvouměsíční, vychovávala je stejně a sledovala jejich vývoj. Dokud byli malí, chovali se stejně - jevili zájem o člověka, důvěřovali mu, běhali za ním, komunikovali s ním. Ale někdy kolem čtyř měsíců se to začalo měnit. Zatímco štěněti tyto "dětské" vlastnosti zůstaly a dokonce se prohlubovaly, vlče se začalo člověka stranit, přestalo vyhledávat oční kontakt a začalo si dělat co chtělo, pokud se majitelka pokoušela o nějakou "výchovu" (například odstrčila ho rukou, když chtělo skočit na stůl), tak reagovalo agresí. Možná nějaký opravdu zkušený cvičitel by vlka dokázal vycvičit, ale určitě ne vychovat tak, aby stejně jako pes fungoval třeba v bytě.

Pes je tisíciletími chovu přizpůsoben k tomu, aby s námi co nejlépe komunikoval. Dokonce získal nové vrozené vlastnosti - například je to jediný druh, který rozumí gestu ukázání na předmět. To nechápe ani šimpanz. Když už zadavatel tolik touží po "vlkoidovi", radila bych, aby si pořídil československého vlčáka, u něj je po těch generacích chovu z velké části posílena psí ochota komunikovat a spolupracovat s lidmi, a přitom si podržel vlčí "hrdost" a majestátní vzhled. Ale vlka nebo vlčího křížence - proč? Vlci patří do přírody nebo aspoň do zoo, v lidské společnosti nikdy nemůžou normálně fungovat tak, aby byli spokojení oni i jejich majitelé.

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 07:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.146

Takové neodborné žvásty vždy nadělají to největší zlo. Než něco takového napíšete, nejdříve se probuďte.I s domestikovaným psem má převážná většina lidí problém ho vychovat, natož křížence vlka
jen namátkou, článk: https://www.ifauna.cz/clanek/psi/vlci-krizenci-f1-generace-v-civilnim-chovu/3526/.
informací je spousta. ZADAVATELI - hledejte na seriozních místech, ne tady na " lidové" diskusi.

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86

Viděla jsem dokument tuším BBC o psech a o tom, jak se domestikací změnily jejich původní povahové vlastnosti. Krásně byl ten rozdíl vidět na jednom příkladu: holka (postgraduální studentka etologie) si vzala psí a vlčí štěně, obě zhruba dvouměsíční, vychovávala je stejně a sledovala jejich vývoj. Dokud byli malí, chovali se stejně - jevili zájem o člověka, důvěřovali mu, běhali za ním, komunikovali s ním. Ale někdy kolem čtyř měsíců se to začalo měnit. Zatímco štěněti tyto "dětské" vlastnosti zůstaly a dokonce se prohlubovaly, vlče se začalo člověka stranit, přestalo vyhledávat oční kontakt a začalo si dělat co chtělo, pokud se majitelka pokoušela o nějakou "výchovu" (například odstrčila ho rukou, když chtělo skočit na stůl), tak reagovalo agresí. Možná nějaký opravdu zkušený cvičitel by vlka dokázal vycvičit, ale určitě ne vychovat tak, aby stejně jako pes fungoval třeba v bytě.

Pes je tisíciletími chovu přizpůsoben k tomu, aby s námi co nejlépe komunikoval. Dokonce získal nové vrozené vlastnosti - například je to jediný druh, který rozumí gestu ukázání na předmět. To nechápe ani šimpanz. Když už zadavatel tolik touží po "vlkoidovi", radila bych, aby si pořídil československého vlčáka, u něj je po těch generacích chovu z velké části posílena psí ochota komunikovat a spolupracovat s lidmi, a přitom si podržel vlčí "hrdost" a majestátní vzhled. Ale vlka nebo vlčího křížence - proč? Vlci patří do přírody nebo aspoň do zoo, v lidské společnosti nikdy nemůžou normálně fungovat tak, aby byli spokojení oni i jejich majitelé.

Zvláštní, že studentka etologie nevěděla, že toto srovnání není možné, protože vzít si dvouměsíční štěně a dvouměsíční vlče je zatraceně velký rozdíl, ale zatraceně. Pokud chcete vlče schopné života s lidmi, jsou dva měsíce opravdu hodně pozdě. Výcvikář by vlka nevycvičil, protože vlk jedná účelově a nenechá si vyplachovat mozek výcvikem.

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 09:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.189.88

Zvláštní, že studentka etologie nevěděla, že toto srovnání není možné, protože vzít si dvouměsíční štěně a dvouměsíční vlče je zatraceně velký rozdíl, ale zatraceně. Pokud chcete vlče schopné života s lidmi, jsou dva měsíce opravdu hodně pozdě. Výcvikář by vlka nevycvičil, protože vlk jedná účelově a nenechá si vyplachovat mozek výcvikem.

Cílem nebylo urvat slepé vlčí mimino od mámy a vychovat z něj na flašce tvora schopného existovat (neřeknu žít, to by bylo přehnané) v lidské společnosti. Cílem bylo, jak už jsem psala, SROVNÁNÍ VÝVOJE mláděte psa a vlka. Proto byla obě mláďata zhruba stejně stará.

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 09:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.71

Cílem nebylo urvat slepé vlčí mimino od mámy a vychovat z něj na flašce tvora schopného existovat (neřeknu žít, to by bylo přehnané) v lidské společnosti. Cílem bylo, jak už jsem psala, SROVNÁNÍ VÝVOJE mláděte psa a vlka. Proto byla obě mláďata zhruba stejně stará.

A co z toho? To vlče má tak jako tak zkaženej život, jen pro nějaký pochybný srovnání....:-(

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 11:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200

Znáte Frantu Hracha? Co vlastnil vlčici Lupínu (bohužel už zemřela v 16ti letech)? Nakryl ji německým ovčákem a jejich jeden potomek byl moc dobrý i ve služební kynologii

Neregistrovaný uživatel

13.8.2011 11:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.71

Znáte Frantu Hracha? Co vlastnil vlčici Lupínu (bohužel už zemřela v 16ti letech)? Nakryl ji německým ovčákem a jejich jeden potomek byl moc dobrý i ve služební kynologii

Ano? A který? Jak se jmenoval, kdo s ním cvičil a jakých úspěchů dosáhl?

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200

Ano? A který? Jak se jmenoval, kdo s ním cvičil a jakých úspěchů dosáhl?

http://www.vlklupina.wz.cz/view.php?cisloclanku=2007010001

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 12:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200

a tady http://www.vlklupina.wz.cz/view.php?cisloclanku=2006100001 a vůbec celý zajímavý web o křížencích vlka a německého ovčáka

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 12:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86

Ano, znám je. Ale p. Hrach je jen jeden. Dejte takové zvíře na normální cvičák a uděláte mu peklo ze živoat.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 15:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.71

http://www.vlklupina.wz.cz/view.php?cisloclanku=2007010001

Takže je to přesně, jak jsem si myslel, o nějakých úspěších na poli kynologickém v daném článku není ani řádka.... takže opět bludy, jak už tu od zdejších pseudoodborníků bývá zvykem.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 15:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86

Takže je to přesně, jak jsem si myslel, o nějakých úspěších na poli kynologickém v daném článku není ani řádka.... takže opět bludy, jak už tu od zdejších pseudoodborníků bývá zvykem.

Bludy, jasně... toho psa znám osobně, a umí toho víc, než mnozí z těch, kteří sbírají body a poháry.

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.200

Také ho znám osobně, i pana Hracha i psa

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 19:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.101

Jasně, jen být jako Hrach, věnovat se tomu celý život jako Hrach. mít jeho předchozí zkušenosti a každý můžeme mít doma křížence vlka.. Akorát by fakt bylo dobré si přečíst ty články od Šebkové, která má druhého potomka Lupíny nebo se pobavit s Jedličkou, majitelem třetí fenky po Lupíně (mmch. zkušený chovatel čsv, který se svými psy měl třeba složené ZVV2).
Pro většinu lidí je celkem náročné vychovat i to čévéčko. Mít F1 křížence vlka jako "rodinného psa" je vcelku sci-fi.

Ps: a tohle téma je naštěstí staré..

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 22:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.241

Hele a co opravdová liška doma?

Neregistrovaný uživatel

14.8.2011 22:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Hele a co opravdová liška doma?

Dá se, ale docela smrdí. Zkuste si radši z ruska dovézt domestikovanou :D

Neregistrovaný uživatel

15.8.2011 06:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86

Jasně, jen být jako Hrach, věnovat se tomu celý život jako Hrach. mít jeho předchozí zkušenosti a každý můžeme mít doma křížence vlka.. Akorát by fakt bylo dobré si přečíst ty články od Šebkové, která má druhého potomka Lupíny nebo se pobavit s Jedličkou, majitelem třetí fenky po Lupíně (mmch. zkušený chovatel čsv, který se svými psy měl třeba složené ZVV2).
Pro většinu lidí je celkem náročné vychovat i to čévéčko. Mít F1 křížence vlka jako "rodinného psa" je vcelku sci-fi.

Ps: a tohle téma je naštěstí staré..

S p. Šebkovou nééééé.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.2

Tak vlci jsou krásní, ale do lidské společnosti opravdu nepatří.
Sama bych si nějakého (třeba křížence) přála, ale vím, že mají naprosto rozdílnou povahu, než domestikovaní psi. ale jejich výchova je velmi náročná a úspěch není zaručen.
Jo, jasně, určitě existují vyjimky, ale jakou šanci máte, že tu výjimku seženete? Řekla bych tak jedna k milionu :-)) .
Snad každý musí uznat, že vlci jsou krásní. Ale jsou krásní v přírodě, ve volnosti a ne doma na gauči.
Pokud chcete psa kamaráda, pořiďte si kavalíra nebo zlaťáka. Pokud chcete psa kamaráda co vypadá jako vlk, pořiďte si huskyho nebo čsv. Ale nechte chudáky vlky na pokoji a neromantizujte si jejich povahu..

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 08:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.26

Každý kdo tvrdí že má doma křížence vlka by sem měl dát z povinnosti :-)) fotku.Takových polovlku je v každé vesnici dost.:-(

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 08:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.16

Pár lidí už mi tvrdilo, že jejich psi jsou kříženci vlka...většinou šlo o různé voříšky typu NO. Většinou k tomu měli báchorku o tom, jak jim v Beskydech utekla háravá fena apod.
Lidi by měli přestat tolik žrát Červenou Karkulku a Jacka Londona

A taky by měli přestat chlastat a hulit, pak nevědí co plácají za nesmysly.....smajlík

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.98

Když pominu Československého vlčáka, tak jsem se setkala se spoustou kříženců NO vydávaných za křížence vlků.... občas se tomu člověk až divil, jak tomu Ti lidé věřili... :D

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 09:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.6

Tak když každý druhý nazývá německého ovčáka "vlčákem"... Od vlčáka k vlkovi už je to potom kousek.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 10:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162

no to je pecka, takových zaměstnanců zoo víc a běhaj nám tady křížený kočky s tygrem :-)
Jen k té vaší poznámkce, že všechno jde když se chce, kolik lidí má asi takovou možnost napojit se na ošetřovatele magora, kterej je tohodle schopen, tak aby se to nevyneslo ven a neměli všichni průser ? I tak mi to přijde dost přitažený za vlasy.

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 10:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162

ještě si myslím, že by ta vlčice k sobě toho psa vůbec nepustila i kdyby byla v říji sebevíc

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 10:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.18

až teď jsem si všimla, že je to zase x let stará diskuse, takže sorry

Neregistrovaný uživatel

28.11.2012 10:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.125.1

až teď jsem si všimla, že je to zase x let stará diskuse, takže sorry

Diskuze to stará je ale.... https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/1877740/daruji-krizence-vlka/ :-))

Neregistrovaný uživatel

9.12.2012 11:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.126

Každé zvíře se dá vychovat. ja jsem křížence měla. Jednou při hraní na schovávanou nezabrzdil na mistě a skočil mi na hlavu. Už 12 let mám jizvu na obličeji. V životě jsem neviděla tolik upřímné litosti v očich. Celý den kolem mě chodil. Byl bezvadný a nevzala jsem si ho, abych mu sebrala svobodu, ale protože dělnici na staveniští odehnali mámu a lidi z vesnice si rozebrali štěňata. Nemám ráda když někdo tvrdí, že je to nemožné. Porovnávat teorii s praxi je hloupé. měla jsem i ježka, který se v chování k ježkům, který známe nevyrovnal. Pravidelně si semnou dával lupínky u televizi rozvalený na gauči. všechno jde. Každy kdo miluje zvířata a je jimi obklopen to ví.
Samozřejmě souhlasim s tím, že divoké zvíře nepatří domu, ale člověk který takový, či podobné zvíře chová a srdcem, tak to nedrží ,,doma,, a v dnešním světě je to pro některá zvířata lepší protože je lidí ochraní víc. Otec meho přítele je myslivec. Pro svoje sbírky jezdí po celém světe s kamarády. Pro pumy, divoký koně, vlky, medvědy. Pokud člověk ví, že pro svého miláčka uděla vše i za cenu, že by se to nepovedlo a pustil by ho do přírody tak to zkusit může.

Neregistrovaný uživatel

9.12.2012 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.51

Každé zvíře se dá vychovat. ja jsem křížence měla. Jednou při hraní na schovávanou nezabrzdil na mistě a skočil mi na hlavu. Už 12 let mám jizvu na obličeji. V životě jsem neviděla tolik upřímné litosti v očich. Celý den kolem mě chodil. Byl bezvadný a nevzala jsem si ho, abych mu sebrala svobodu, ale protože dělnici na staveniští odehnali mámu a lidi z vesnice si rozebrali štěňata. Nemám ráda když někdo tvrdí, že je to nemožné. Porovnávat teorii s praxi je hloupé. měla jsem i ježka, který se v chování k ježkům, který známe nevyrovnal. Pravidelně si semnou dával lupínky u televizi rozvalený na gauči. všechno jde. Každy kdo miluje zvířata a je jimi obklopen to ví.
Samozřejmě souhlasim s tím, že divoké zvíře nepatří domu, ale člověk který takový, či podobné zvíře chová a srdcem, tak to nedrží ,,doma,, a v dnešním světě je to pro některá zvířata lepší protože je lidí ochraní víc. Otec meho přítele je myslivec. Pro svoje sbírky jezdí po celém světe s kamarády. Pro pumy, divoký koně, vlky, medvědy. Pokud člověk ví, že pro svého miláčka uděla vše i za cenu, že by se to nepovedlo a pustil by ho do přírody tak to zkusit může.

můžete napsat v které zemi jste ke kříženci vlka přišla a co myslíte těmi sbírkami, pro které si jezdí otec Vašeho přítele? Nějak mi to nevyplynulo z kontextu.

Jinak k Vašemu komentáři celkově...víte největším problémem člověka ve vztahu k divokým zvířatům je jeho sebestřednost a naivita, že v jeho blízkosti se má nejlépe.

Neregistrovaný uživatel

9.12.2012 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.63

Jako by nestačilo to množství psích plemen.......nechte vlky žít.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 13:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.126

No pochybuju ze by v Zoo savali vlcim Fenam antikoncepci nebo ze by stenara utracwli to je nesmysl!!!!!!!!Vlk je chranene zvire zakonem!!!Jsou samozewjme vyjimky kdy se vlci pripusti se psy a stava se to i v zoo nic na tom neni nekteri lide tyto stenata zadaji a plati za ne velky penize protoze tito krizenci jasu vinikajici hlidaci jsou velmi obetavy svemu panu naprosto verni az za hrob daji se uplne normalne vycvicit jako kazdy pes potrebuji jen tepelivost velkou a velky vybeh coz je logicke jediny problem je v tom ze pokud by umrel majitel tak pes je pak problematicky a nikoho jineho nesnese nez sveho pana neco jako u Rotwajleru kdyz zemre pan pes k sobe jinou osobu nepusti a pak se musi bud utratit nebo dat nekomu kdo s nim bude mit trpelivos a je psovi nejblize.Vubec se krizencu vlka se psem nebojte je to normalni laskyplny pes vhodny i k detem driv je chovali normalne aby uhlidali ovce ajina zvirata panovnici je mivali po svem boku jako verne druhy v bojich.Je to normalni pes jen zije v divocine a jak si to kdo vychova je na nem.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 13:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

To je bohužel snůška naprostých nesmyslů.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

No pochybuju ze by v Zoo savali vlcim Fenam antikoncepci nebo ze by stenara utracwli to je nesmysl!!!!!!!!Vlk je chranene zvire zakonem!!!Jsou samozewjme vyjimky kdy se vlci pripusti se psy a stava se to i v zoo nic na tom neni nekteri lide tyto stenata zadaji a plati za ne velky penize protoze tito krizenci jasu vinikajici hlidaci jsou velmi obetavy svemu panu naprosto verni az za hrob daji se uplne normalne vycvicit jako kazdy pes potrebuji jen tepelivost velkou a velky vybeh coz je logicke jediny problem je v tom ze pokud by umrel majitel tak pes je pak problematicky a nikoho jineho nesnese nez sveho pana neco jako u Rotwajleru kdyz zemre pan pes k sobe jinou osobu nepusti a pak se musi bud utratit nebo dat nekomu kdo s nim bude mit trpelivos a je psovi nejblize.Vubec se krizencu vlka se psem nebojte je to normalni laskyplny pes vhodny i k detem driv je chovali normalne aby uhlidali ovce ajina zvirata panovnici je mivali po svem boku jako verne druhy v bojich.Je to normalni pes jen zije v divocine a jak si to kdo vychova je na nem.

Opravdu píšete samé blbosti. ..... daji se uplne normalne vycvicit jako kazdy pes ..... ....... vinikajici hlidaci......

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 13:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.252.213

Jj, halt máme málo plemen psů, teď začneme "chovat" vlky...

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 14:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130

Opravdu píšete samé blbosti. ..... daji se uplne normalne vycvicit jako kazdy pes ..... ....... vinikajici hlidaci......

Myslím, že nemá smysl reagovat na něco, co evidentně napsalo dítě školou povinné, přečetlo si Bílého tesáka, ven se mu nechce, tak píše na iFaunu :)

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 15:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.85

Jo, vlk je na cvičák přímo rozený......

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 15:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.168.4

Pravopis původního pisatale jsem ani nekomentoval - nesouviselo to se zadáním otázky.

Neregistrovaný uživatel

21.4.2013 16:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.204

Přidám svoji trošku do mlýna.
Když mi bylo cca 10 let, přivedl si otec z Libějovic, kde sloužil, křížence NO x vlk, zda byla fena nakryta vlkem, či naopak, si už nevybavuji. Byl to pes - samec, věk kolem jednoho roku. Pamatuji, že byl "vyřazený" a tak, aby nebyl uspaný, šel k nám na zahradu.

Do cca 6ti let byl pes docela v pohodě i když bojácný na lidi. Likvidoval domácí zvířata, ač byl sytý, zabitá zvířata zahrabával. Nešlo ho to odnaučit. Cvičil ho můj otec, já a bratr jsme se psem chodili jen na procházky, psa nešlo pustit z vodítka a muselo se chodit někam, kde nehrozilo potkání lidí a zvířat.

Docela psycho. Když bylo psovi kolem 8mi let, začal nás bezdůvodně napadat. Kdokoliv kolem něho z rodiny prošel, tak mu pes visel na ruce, na zádech, na noze. Proč se tak dělo, nikdo neví.

Takže přišlo nevyhnutelné, po poradě s veterinářem se nechal raději uspat. Osobně bych do podobného křížení po zkušenosti nešla. Abych si před psem musela pořád hlídat záda, to fakt ne. Foto klidně dodám, ovšem musím ho přefotit z papírových fotek.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 08:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.32

http://www.e-dogsite.com/209-wolf-hybrid/listings.html

v USA na tomhle portále seženete křížence, ale je otázka vašich možností jak ho dostanete sem .. smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 08:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.162

v USA na tomhle portále seženete křížence, ale je otázka vašich možností jak ho dostanete sem .. smajlík

ten je krásnej

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 09:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.251

Ten byl křížený s poníkem? smajlík. Ale je to krása...

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 09:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.64

Zadejte si na you tube do vyhledavace Znalec psi duse krizenci vlka a kouknete se na tento specialni dil,o tom jak jsou tato zvirata v kotci nestastni! A jestli si ho i tak poridite,tak jste blazen. smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 09:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.11.64

Jako by nestačilo to množství psích plemen.......nechte vlky žít.

Presne tak!!!! smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

To je montáž. Sice poměrně zdařilá, ale přesto je. smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2013 11:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.96

Měli byste ho doma jen na ozdobu. Kříženci jsou plaší, zrovna jako vlci. Pokud útočí tak jen zákeřně. Není to žádná výhra mít takové zvíře doma.Snad jen aby sousedi čuměli.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2014 08:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.225

Koukám, že tady měl každej křížence vlka jako domácího mazlíčka smajlík ČSV i SAV nejsou kříženci vlka, ale psi, vzniklí v minulosti zkřížením vlka a německého ovčáka. Mají v krvi pár procent krve vlčí. A pokud tady někdo tvrdí, že tatínek donesl vyřazenýho křížence vlka, byl to ČSV. Pokud tady někdo píše, že křížence vlka doma má, lže... Přímý kříženec vlka je prakticky neschopný výchovy, je to nezvladatelný divoký zvíře, i kdyby byl nakrásně s váma v posteli od narození. Pokud chcete psa, který vypadá jako vlk a dá se s ním vyjít, pořiďte si ČSV, nebo SAV.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2014 14:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.33.210

Koukám, že tady měl každej křížence vlka jako domácího mazlíčka smajlík ČSV i SAV nejsou kříženci vlka, ale psi, vzniklí v minulosti zkřížením vlka a německého ovčáka. Mají v krvi pár procent krve vlčí. A pokud tady někdo tvrdí, že tatínek donesl vyřazenýho křížence vlka, byl to ČSV. Pokud tady někdo píše, že křížence vlka doma má, lže... Přímý kříženec vlka je prakticky neschopný výchovy, je to nezvladatelný divoký zvíře, i kdyby byl nakrásně s váma v posteli od narození. Pokud chcete psa, který vypadá jako vlk a dá se s ním vyjít, pořiďte si ČSV, nebo SAV.

Všechno vím, všechno znám a k tomu se uchechtám.

Neregistrovaný uživatel

5.4.2014 15:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.247

někdy kolem roku 1970-80 bylo potomků v F3 generaci spousta. Pak po pár letech zmizeli, zachovala se jen skupina na slovensku. Pamatuju je moc dobře, každý byl vzhledově i povahově jiný. Ještě bych našla fotky. ČV ještě neexistoval.

Neregistrovaný uživatel

6.4.2014 14:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.187

smajlík

Neregistrovaný uživatel

6.4.2014 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.42

Jasně, všichni lžou.. ! Znám lidi, kteří doma křížence vlka i vlka doma mají. Přesto se asi shodneme, že do bytu si ho nenakvartýrujete. Bude žít někdě venku a váší přítomnost bude tolerovat, dokud budete nosit žrádlo. Žádnej happy end, žádnej Bílej tesák ...

Neregistrovaný uživatel

22.6.2014 01:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.141

Vlci bývají většinou křížení s německým ovčákem, pokud jsou takový do šeda :) jinak ti zavidím ://

Neregistrovaný uživatel

10.11.2014 08:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.237.156

vlka krizit se psem toje jako michat jabka z hruskama.

23.3.2015 07:43
Michaela.N

XXX.XXX.182.186

Dobrý den,
bylo by možné se s Vámi nějak spojit? Měla bych zájem podívat se, jak se takový vlk chová a jaké to je, starat se o něj atd.
Děkuji moc.

23.3.2015 08:16
ivulka2

XXX.XXX.155.174

Michaela.N napsal(a):
Dobrý den,
bylo by možné se s Vámi nějak spojit? Měla bych zájem podívat se, jak se takový vlk chová a jaké to je, starat se o něj atd.
Děkuji moc.

Nechapu některe lidi v dnešni době kdy je na vyběr obrovske množstvi plemen ktere si mužu vybrat podle svojich možnosti a podminek si chcou pořidit křižence vlka či dokonce vlka samotneho.
Zažila jsem dobu kdy vznikal ČSV a znala jsem dost těchto křižencu z prvni i druhe generace.Byla to velmi problemova zviřata a do dnešni doby prostě nepatři.

23.3.2015 08:26
jazzinka

XXX.XXX.41.2

Zajeďte se podívat k Rudovi Desenskému nebo k Andrlovým (chs Břevnovská stopa).
Ale chovat vlka je nesmysl.

23.3.2015 19:46
Michaela.N

XXX.XXX.34.153

Dobrý den, nemám zájem vlka chovat, nýbrž se s ním setkat. A nejde tolik ani o mě, ale o moji milovanou sestru, která vlky bezmezně miluje a já bych jí ráda umožnila vidět a poznat vlka blíže, než z 10 metrů v zoologické.
Každopádně děkuji za doporučení a ochotu.

23.3.2015 19:53
Clayton

XXX.XXX.132.241

Podívejte, jaký je problém vychovat ''obyčejného'' ČSV.Většina lidí je z jeho pořízení nešťastná.Vodí je POUZE na vodítku někdy i s náhubkem.O nějakém spolehlivém přivolání si můžou nechat zdát a pustit ho na volno v lese..., asi si dovedeme představit, co bude následovat.A takový nevylítaný pes je nervózní, protivný...Jsou plaší, takže mají většinou strachovou agresi.Člověka k životu nepotřebují, pána si nehlídají, naopak proti němu často bezdůvodně zaútočí.Na cvičáku vám stejně neporadí, jen vyjímečně mají někde zkušenosti s takovýmto svobodomyslným plemenem.Samozřejmě najdeme jednoho ze sta, který bude poslušný a pánečka bude mít rád, já osobně nevím o jediném případu.Nerada bych tady šířila názor, že VŽDY zaútočí na pána, to jistě ne, ale valná většina to udělá.

Znala jsem jistého pána, byl to velmi zkušený výcvikář.Měl manželku a dvě děti školou povinné, kluka a holčičku.Pořídil si ČSV.Vcelku dobře ho vychoval až na to, že se pes nesnesl se samcy.Psovi byly cca 3 roky, když si děti na trávu na vlastní oplocené zahradě rozložily deku, že si budou dělat úkoly.Byli doma sami.Pes děti měl rád a nikdy mu neubližovaly.Děti si něco naprosto v tichosti a bez prudčích pohybů kreslily na dece.Pes se rozběhnul a zezadu se zakousl holčičce za krk, chlapec jí chtěl pomoci, ale pes šel i po něm.Dost škaredě ho pokousal, ale kluk přežil.Bydleli na samotě, takže nikdo nic neviděl a když rodiče přišli domů a viděli na zahradě psa ležícího v kalužích krve mezi dětmi...dovedete si představit reakci.Posléze si vše znovu přehráli na bespečnostní kameře domu, která vše natočila.Pes skutečně neměl důvod útočit.Psa nechali okamžitě utratit a nikdy si dalšího nepořídili.(Ani se jim nedivím.)
Toto byl jen příběh, který se stal dost dávno a určitě to neberte jako nějaký útok proti ČSV, jen konstatování, jak moc se tito psi ''hodí'' pro život s lidmy.ČSV si dovedu představit asi jen u samotářů a tuláků, jako je například Jaroslav Monte Kvasnica apod.

23.3.2015 21:04
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Ale no tak, nešiřte zas bludy. ČSV je sice obtížně vychovatelný pes, ale Vámi uvedený popis je fakt úlet... Můj čsv byl v lese na volno například celý víkend (na běžkách - viz foto) a naposledy dnes odpoledne (byli jsme běhat), potkali jsme 1 cyklistu,1 koně, zajíce a paní s 5 psy (jeden se dokonce chtěl celkem prát, ač to nebyl čsv, ale kříženec bůhví čeho) a představte si, všichni přežili. smajlík
Stejně jako kámošky roční dítě a babička, co s námi trávily víkend smajlík

Více fotek čsv na volno jako důkaz najdete třeba zde:
http://jazzinka.rajce.idnes.cz/Slovensky_kras_jeskyne_2012/
jazzinka.rajce.idnes.cz/Schladming_2010/
http://jazzinka.rajce.idnes.cz/Norsko_2009/

Opravdu myslíte, že kdyby byli čsv Vámi popisovaní magoři, troufla bych si ho vzít do Laponska, Alp, Rumunska, Norska, Francie a nedošlo by k průšvihu? A to můj pes fakt není nějaká ojedinělá hvězda ;-)

Což nic nemění na tom, že vlk je jiná liga.

23.3.2015 21:44
Clayton

XXX.XXX.132.241

jazzinka napsal(a):
Ale no tak, nešiřte zas bludy. ČSV je sice obtížně vychovatelný pes, ale Vámi uvedený popis je fakt úlet... Můj čsv byl v lese na volno například celý víkend (na běžkách - viz foto) a naposledy dnes odpoledne (byli jsme běhat), potkali jsme 1 cyklistu,1 koně, zajíce a paní s 5 psy (jeden se dokonce chtěl celkem prát, ač to nebyl čsv, ale kříženec bůhví čeho) a představte si, všichni přežili. smajlík
Stejně jako kámošky roční dítě a babička, co s námi trávily víkend smajlík

Více fotek čsv na volno jako důkaz najdete třeba zde:
http://jazzinka.rajce.idnes.cz/Slovensky_kras_jeskyne_2012/
jazzinka.rajce.idnes.cz/Schladming_2010/
http://jazzinka.rajce.idnes.cz/Norsko_2009/

Opravdu myslíte, že kdyby byli čsv Vámi popisovaní magoři, troufla bych si ho vzít do Laponska, Alp, Rumunska, Norska, Francie a nedošlo by k průšvihu? A to můj pes fakt není nějaká ojedinělá hvězda ;-)

Což nic nemění na tom, že vlk je jiná liga.

Tím, že svého ČSV v lese pouštíte na volno bezpochyby jste ''ojedinělá hvězda''.Každopádně Vám blahopřeji a obdivují Vás, jelikož moji známí to štěstí neměli.V žádném případě si o ČSV nemyslím, že to jsou magoři, agresoři, ani nic podobného.Jsou to krásná, majestátná zvířata s vlastní hlavou a to je na nich obdivuhodné.Píšu jen z vlastní zkušenosti, která se stala, když jsem ještě jako malá bydlela na vesnici.I teď mám dvě známé s ČSV.Bydlíme v Praze a jedna svou fenu nemůže v parku pustit na volno, poněvadž hledá, jak zdrhne.Jinak je velmi plachá, nezvládá jízdu v MHD, na eskalátoru, vadí jí davy lidí...(což chápu, je to poněkud ''přírodní''plemeno a samo sebou s ní chodí do lesa NA VODÍTKU, na volno je jen v oploceném výběhu, kde''cvičí'', ne radši jen''vychovávají'').Druhý pes je naopak velmi sebejistý, až dominantní.Kdo neukáže bříško, je po něm, takže také koš a vodítko.Ani doma se k pánovi moc netulí.Radši leží někde o samotě a kouše si kost.
Nikdo z nich není naprostý amatér, ale s tímto způsobem života už se smířili.
Mějte se krásně a buďte pyšná na svého ''vlka''.

PS:Pěkné fotografie.

23.3.2015 22:53
jazzinka

XXX.XXX.35.182

Clayton napsal(a):
Tím, že svého ČSV v lese pouštíte na volno bezpochyby jste ''ojedinělá hvězda''.Každopádně Vám blahopřeji a obdivují Vás, jelikož moji známí to štěstí neměli.V žádném případě si o ČSV nemyslím, že to jsou magoři, agresoři, ani nic podobného.Jsou to krásná, majestátná zvířata s vlastní hlavou a to je na nich obdivuhodné.Píšu jen z vlastní zkušenosti, která se stala, když jsem ještě jako malá bydlela na vesnici.I teď mám dvě známé s ČSV.Bydlíme v Praze a jedna svou fenu nemůže v parku pustit na volno, poněvadž hledá, jak zdrhne.Jinak je velmi plachá, nezvládá jízdu v MHD, na eskalátoru, vadí jí davy lidí...(což chápu, je to poněkud ''přírodní''plemeno a samo sebou s ní chodí do lesa NA VODÍTKU, na volno je jen v oploceném výběhu, kde''cvičí'', ne radši jen''vychovávají'').Druhý pes je naopak velmi sebejistý, až dominantní.Kdo neukáže bříško, je po něm, takže také koš a vodítko.Ani doma se k pánovi moc netulí.Radši leží někde o samotě a kouše si kost.

Děkuji, v tom případě spíš mají Vaše známé buď fakt smůlu na povahu (bázlivost se podařilo z chovu celkem vymýtit), nebo dělají chybu ve výchově, možná právě vnímají čsv příliš jako "vlky" ? To je podle mě častá chyba, ano je to zvíře s vlastní hlavou, ale pořád je to pes. Někteří majitelé mají tendenci řadu problémů omlouvat s tím, že za to může ta jejich vlčí krev a pak se diví, když problém graduje, což by ale nastalo i u jiného plemene, kdyby ho takto neřešili.Většina čsv totiž naopak své majitele miluje a není obvyklé, že si "jen někde bokem hryžou kost", natož aby valná většina na majitele bezdůvodně útočila, jak jste uvedla. V tom jsou Vaše informace opravdu zkreslené.
Čsv samci mívají obvykle problém s jinými samci, to souhlasím, podobně na tom jsou ale třeba RTW, bosíci, knírači, většina molosů, o APBT nemluvě. Dost čsv loví, ale méně než seveřani či řada loveckých plemen...
Aby nevypadal můj pes jako ojedinělá hvězda, řada fotek, z nichž je vidět, že i čsv jde pouštět na volno, umí jezdit MHD a fungovat v davu je třeba tady:
http://sdivokoukrvi.rajce.idnes.cz/13.12_sraz_csv_v_brne/
http://sdivokoukrvi.rajce.idnes.cz/Pozna_2014/#DSC_0681.jpg.

23.3.2015 23:45
Clayton

XXX.XXX.132.241

jazzinka napsal(a):
Děkuji, v tom případě spíš mají Vaše známé buď fakt smůlu na povahu (bázlivost se podařilo z chovu celkem vymýtit), nebo dělají chybu ve výchově, možná právě vnímají čsv příliš jako "vlky" ? To je podle mě častá chyba, ano je to zvíře s vlastní hlavou, ale pořád je to pes. Někteří majitelé mají tendenci řadu problémů omlouvat s tím, že za to může ta jejich vlčí krev a pak se diví, když problém graduje, což by ale nastalo i u jiného plemene, kdyby ho takto neřešili.Většina čsv totiž naopak své majitele miluje a není obvyklé, že si "jen někde bokem hryžou kost", natož aby valná většina na majitele bezdůvodně útočila, jak jste uvedla. V tom jsou Vaše informace opravdu zkreslené.
Čsv samci mívají obvykle problém s jinými samci, to souhlasím, podobně na tom jsou ale třeba RTW, bosíci, knírači, většina molosů, o APBT nemluvě. Dost čsv loví, ale méně než seveřani či řada loveckých plemen...
Aby nevypadal můj pes jako ojedinělá hvězda, řada fotek, z nichž je vidět, že i čsv jde pouštět na volno, umí jezdit MHD a fungovat v davu je třeba tady:
http://sdivokoukrvi.rajce.idnes.cz/13.12_sraz_csv_v_brne/
http://sdivokoukrvi.rajce.idnes.cz/Pozna_2014/#DSC_0681.jpg.

24.3.2015 06:29
scylla

XXX.XXX.150.32

Clayton napsal(a):

Moje fenka bydlela část života se mnou v Praze, zvládala jízdu vlakem, MHD, autem, byla naprostá suverénka. V přírodě chodila celý život na volno a měla přivolání od zvěře, tak nevím, co je na tom tak zvláštního. Byla mazlivá a kontaktní a vysloveně vítací.

vlkopes

28.11.2015 14:29
vlkopes

XXX.XXX.37.93

Jak tady píšete že krizence vlka nedoporucujete, tak vám musím říct že je to blbost, mám doma takového a chystrejsi a krásnějšího vlko psa jsem ještě nepotkala. Samozřejmě záleží na tom jaký ten člověk je a určitě bych ho nedoporucovala lidem kteří nejsou přátelští a jsou agresivní, protože vaše povaha se do něj obtiskne a to víc než jak do normálního psa. Kadzy kdo zná mě a berryho říká že jsme oba stejní. Takže krizence vlka ano ale ne IDIOTUM, než si ho pořídíte tak zvažte všechna pro i proti a berte na vědomí, že je to hodně tvrdohlavy pes a výchova je naroznejsi než u malého dítěte! ;).

28.11.2015 15:32
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

vlkopes napsal(a):
Jak tady píšete že krizence vlka nedoporucujete, tak vám musím říct že je to blbost, mám doma takového a chystrejsi a krásnějšího vlko psa jsem ještě nepotkala. Samozřejmě záleží na tom jaký ten člověk je a určitě bych ho nedoporucovala lidem kteří nejsou přátelští a jsou agresivní, protože vaše povaha se do něj obtiskne a to víc než jak do normálního psa. Kadzy kdo zná mě a berryho říká že jsme oba stejní. Takže krizence vlka ano ale ne IDIOTUM, než si ho pořídíte tak zvažte všechna pro i proti a berte na vědomí, že je to hodně tvrdohlavy pes a výchova je naroznejsi než u malého dítěte! ;).

Můžu se zeptat, odkud toho křížence vlka máte?

28.11.2015 20:37
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

vlkopes napsal(a):

Co prosím vás znamená, křížence vlka"? Buďto napište plemeno, nebo napište, kdo jsou, údajní" rodiče vašeho psa. Jinak s váma samozřejmě souhlasím, jelikož mám samojeda a to je dost podobná povaha jenže: kdo si tak asi připustí, že na takového psa nemá, když každý je mistr světa ...minimálně mistr psího výcviku?

10.11.2019 13:11
bucbron

XXX.XXX.103.199

Dobrý den, máme Husky fenku z Ruska, myslíte že by mohla mít štěňátka právě s křížencem vlka. ?

11.11.2019 09:04
Huskyjanina

XXX.XXX.255.12

bucbron napsal(a):
Dobrý den, máme Husky fenku z Ruska, myslíte že by mohla mít štěňátka právě s křížencem vlka. ?

Nemohla.

11.11.2019 21:07
sisi58

XXX.XXX.191.1

bucbron napsal(a):

Fyzicky ano. Ovšem kříženec těchto dvou(tří) plemen, to je šílenost!
Zkušení vám vysvětlí, jak by to vypadalo.

5.1.2020 05:29
bucbron

XXX.XXX.40.243

Je na vás kontakt?

5.1.2020 09:56
Alkonost

XXX.XXX.254.245

bucbron napsal(a):
Je na vás kontakt?

jestli tomu psovi 2005 byly dva tak uz je ted kmet nebo pod drnem naneštěstí
proc vsichni musi mit cistokrevny vlky? jako kdyby ČSV nebo sarloos nebyl dost velka challenge

15.6.2020 19:25
Jeet-li

XXX.XXX.20.199

!Vždyť už československy vlčák je vlastně kříženej!A nakonec vše je o tom jak se vy budetec chovat k psovi ...Měl jsem papirového psa,ale když ho mate jen na zahradu,tak papíry jsou vám k ničemu!Vlci kříženci jsou mirumilovni a suprovi psy...to řikam podle svých zkušeností..

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík