Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.112.11
Dobrý den. Tento školní rok budu dělat maturitu a pak jdu na vysokou školu. Chtěla bych být u policie - psovod. Nevíte o nějaké vejšce? Mohli byste mi sem dát prosím nějaké odkazy na školy?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.44
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den. Tento školní rok budu dělat maturitu a pak jdu na vysokou školu. Chtěla bych být u policie - psovod. Nevíte o nějaké vejšce? Mohli byste mi sem dát prosím nějaké odkazy na školy?
Také jsem chtěla k policii-jízdní. Nepočítej s tím, že když tam přijdeš a řekneš, chci být u psovodů, tak tam budeš. Nejdřív budeš dělat klasické pěšáky a ostatní " nejnižší odrůdy" policejního odvětví a možná teprve časem se dostaneš k tomu co chceš dělat. Doporučím ti tedy udělat si vysokou, která je ti srdci nejbližší a potom uvidíš, jak vše nakonec dopadne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Také jsem chtěla k policii-jízdní. Nepočítej s tím, že když tam přijdeš a řekneš, chci být u psovodů, tak tam budeš. Nejdřív budeš dělat klasické pěšáky a ostatní " nejnižší odrůdy" policejního odvětví a možná teprve časem se dostaneš k tomu co chceš dělat. Doporučím ti tedy udělat si vysokou, která je ti srdci nejbližší a potom uvidíš, jak vše nakonec dopadne.
Chodila jsi třeba od mala na cvičák cvičit nějakého psa, máš nějaké složené zkoušky se psem, máš nějakou praxi ve výcviku a výchově psa? Ona vysoká škola s tebe sama o sobě psovoda neudělá. Kamarád má střední zemědělskou školu obor veterinární, od mala cvičil psy, měl složené IPO 3, ZV 3, SchH 3, jezdil po závodech, pak si udělal zkoušky na rozhodčího z výkonu, sloužil u městské policie. Dnes dělá psovoda u státní policie. A i kdyby jsi udělala dvě vysoké školy , tak těžko budeš víc zkušeností a znalostí z praxe než on. Měla ses tomu věnovat už při střední škole. Vysoká škola pro psovody je sama letitá praxe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chodila jsi třeba od mala na cvičák cvičit nějakého psa, máš nějaké složené zkoušky se psem, máš nějakou praxi ve výcviku a výchově psa? Ona vysoká škola s tebe sama o sobě psovoda neudělá. Kamarád má střední zemědělskou školu obor veterinární, od mala cvičil psy, měl složené IPO 3, ZV 3, SchH 3, jezdil po závodech, pak si udělal zkoušky na rozhodčího z výkonu, sloužil u městské policie. Dnes dělá psovoda u státní policie. A i kdyby jsi udělala dvě vysoké školy , tak těžko budeš víc zkušeností a znalostí z praxe než on. Měla ses tomu věnovat už při střední škole. Vysoká škola pro psovody je sama letitá praxe.
Koukám ticho po pěšině, tak že zkušenosti asi nic moc.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.111
A kam bych měl jí na střední školu ?? Vyjdu teď ze základky a chci být psovodem kam mám jít na střední školu ?? Dominik
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.179
Existuje střední škola kynologická, ale obávám se, že to stejně tolik nepomůže. Také jsem o ní uvažovala a dokonce jsem byla druhá v pořadníku (Humpolec), pak sem si říkala, že k tomu, abych mohla cvičit psa nepotřebuji školu, ale stačí slušný cvičák a můj vlastní selský rozum. Navíc bych nezvládla psa cvičit podle osnov - prostě takhle a takhle se to dělá, cvičák mi dává volbu - ukážu ti to, ale jestli dáš na mé rady je na tobě, o nic nejde. Raději si vezmu něco všeobecnějšího, než jen zaměřeného na psy, kvůli budoucí práci.
Také jsem byla to dítě, co chce být za každou cenu psovod a psa ještě ani neměla, pak sem si pořídila psa, zjistila, že mě vlastně sportovní kynologie nebaví, tak co bych tam vlastně dělala? Pes mi zůstane koníčkem, ale skládání nějakých vysokých zkoušek nepřipadá v úvahu, také jsem si zamilovala plemeno, které se na to absolutně nehodí. Líbí se mi záchranářský výcvik, ale opět k tomu nemám vhodného psa, možná v budoucnu. Asi bych psy jako práci nechtěla, koníček je to úžasný, nevím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Sice 7 let staré téma. Ale hochovi bych doporučila jakoukoliv střední školu, pokud chce za každou cenu aspoň trochu ke zvířatům tak střední zemědělskou, nebo veterinární. Ale spíše by měl koukat na pozdější uplatnění. Psovod jako práce - to už je dnes spíš utopie, jedině u policie a tam se k psovodství stejně musí prošlapat od píky u policie ( a k tomu potřebuje zdraví a střední školu). To co bylo, je tvrdě omezováno. Tak spíš jako hobby ( stejně se musí vše platit) a vystudovat něco pořádného, co tě uživí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.124
Z vysokých zřejmě asi jen ČZU - obor kynologie, znám několik policejních psovodů, kteří tuto školu absolvovali, ale jak už bylo řečeno, není to to hlavní co je potřeba, byli psovody již plno let předtím a teď se prostě ,,jen zbláznili" :-) a doplňovali si vzdělání.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Jenže to je bakalářské studium na VŠ a kynologii "vidělo z rychlíku" ve třetím ročníku. Jsou tam profilující jiné předměty ( chemie, biologie atd). A co z toho jako povolání ? Zrovna tak nic. Jedině dodělat magisterské studium. Ale chlapec se ptal na střední školu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.124
Pardon, nevšimla jsem si, že se jedná o starý dotaz a reagovala na zadavatelku. Vím, že studium kynologie na ČZU není nic extra,ale je to asi jediná VŠ, která alespoň vzdáleně odpovídá požadavkům zadavatelky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.174
Znam spoustu policejních psovodu a to jak u městské policie tak státní ale i od soukromych bezp.agentur a taky par vojaku.... A všechno jsou to obory která vyžadují velmi tvrdou praci a to včetně sobot a nedělí a svátku v zimě v létě /pes holt nejde přes výkend nebo v době volna psovoda vypnout ).Většina těcto cvoku to dělala i před tím než se k tomu dostala takže jsou to spíš cvoci je to relativně malo placena prace v nepřetržitém provozu a velkým rizikem .
Proto ma rada pro tazatele ale i pro jiné zajemce pokud nedělate sportovní kynologii jako koníček už před střední školou tak na kynologii zapomente škola vas to nenaučí a pro uplatnění v pozdější praxi budete nepoužitelní a hlavně neuplatnitelní prostě míst je čím dal meně a dobrych zkušených psovodu je dost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.27
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Znam spoustu policejních psovodu a to jak u městské policie tak státní ale i od soukromych bezp.agentur a taky par vojaku.... A všechno jsou to obory která vyžadují velmi tvrdou praci a to včetně sobot a nedělí a svátku v zimě v létě /pes holt nejde přes výkend nebo v době volna psovoda vypnout ).Většina těcto cvoku to dělala i před tím než se k tomu dostala takže jsou to spíš cvoci je to relativně malo placena prace v nepřetržitém provozu a velkým rizikem .
Proto ma rada pro tazatele ale i pro jiné zajemce pokud nedělate sportovní kynologii jako koníček už před střední školou tak na kynologii zapomente škola vas to nenaučí a pro uplatnění v pozdější praxi budete nepoužitelní a hlavně neuplatnitelní prostě míst je čím dal meně a dobrych zkušených psovodu je dost.
už před střední školou? Nechci nic říkat, ale pokud je někdo doslova talent a to velmi zapaléný, tak kdyby ten talent začal o dost později stim že bude dělat i vš, což by bylo dobrý, tak psovod může být taky... zato někdo kdo to dělá odmala, tak nemusí být tak dobrý jako ten co to dělá pár let. Jinak souhlasím, škola nenaučí, ani sš kynologie ani vš. Praxe a teorie je něco jiného.I stim že psovod neni procházka růžovým sadem. Taky jsem měla takový sen, taky jsem se už dávno probudila. A taky jsem měla tu čest poznat i osobu co to děsně chtěla dělat, ale po dvou měsíci a něco co si pořídila štěně ho vrátila, že jí výcvik neba. Takže určitě bez zkušeností tam nelézt, pokud možno udělat několik zkoušek a to i vrcholových, popř. závodu. Prostě si i ověřit že pes je pro ně život.. v tom naprosto souhlasim, takový ty co to dělají jen že něco dělat přece musí.
Xerojukon

XXX.XXX.78.221
Ceska zemedelska akademie Humpolec obor chovatel zamereni kynologie. Je to na 4 roky s maturitou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

anonymniholka
napsal(a):
chtela bych se zeptat na jakou mám jít školu když chci studovat jako například psovod u policie. Přemýšlela jsem o kynologii ale neznám nikoho kdo s tím má zkušenosti poradíte?
Však je to výše v diskuzi. Policejní psovod je policista (!), který má přiděleného psa. :-) Je to úzká specializace s malou fluktuací osob. Pokud chceš být policistkou (a že k psovodství se tam dostaneš až časem, jestli vůbec), můžeš vystudovat nějakou policejní akademii nebo cokoli jiného zaměřeného např. na legislativu nebo vnitřní vztahy.
Kynologie jako SŠ obor je asi jen v Humpolci, ale ihned po maturitě budeš zřejmě těžce hledat slušněji placenou práci a nejsem si jistá, jaké základy tam dostaneš pro event. studium VŠ.
Jestli lpíš na studiu kynologie, doporučila bych spíš udělat si gymnázium nebo školu podobného typu, a následně si vybrat nějaký obor na ČZU - buď tu kynologii, anebo třeba wellfare zvířat, zootechniku atp.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Po jakékoliv střední se přihlásit k policii nebo k vojákům(ti také mají psy, Žatec?) ...dál se musíš snažit sama.
např. : https://nsp.cz/jednotka-prace/strazny-ozbrojenych-sil-c
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!