Pes v meziměstském autobuse

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.160

Ahoj, mého kamaráda nedávno vyhodili se psem z autobusu z Prahy do Brna. Přesný důvod tedy nevím, jen to, že jiný pes tam nebyl.
Víte, jak je to s cestováním pejsků v těchhle autobusech? Měla jsem zato, že můžem do všech dopravních prostředků, s tím, že pokud už je tam další pes, musí to povolit řidič. Nebo i to, že buď smí jet kočárek nebo pes. No přijde mi to trochu nedomyšlený, když člověk naplánuje jízdu busem, kterej jede jednou za hodinu a pak chtěj jet s mimčem, tak má jako čekat další hodinu? Dokonce jsem zaslechla, že to nějakej řidič vzal tak vážně, že nastupovali lidi, co měli kočárek i psa a bylo jim řečeno, že buď pojedou s dítětem nebo se psem. Ale to už je pak asi extrém...
Budu ráda za vaše zkušenosti, příp. odkazy na stránky, kde by byl nějaký takový řád.
Katka

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.1

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj, mého kamaráda nedávno vyhodili se psem z autobusu z Prahy do Brna. Přesný důvod tedy nevím, jen to, že jiný pes tam nebyl.
Víte, jak je to s cestováním pejsků v těchhle autobusech? Měla jsem zato, že můžem do všech dopravních prostředků, s tím, že pokud už je tam další pes, musí to povolit řidič. Nebo i to, že buď smí jet kočárek nebo pes. No přijde mi to trochu nedomyšlený, když člověk naplánuje jízdu busem, kterej jede jednou za hodinu a pak chtěj jet s mimčem, tak má jako čekat další hodinu? Dokonce jsem zaslechla, že to nějakej řidič vzal tak vážně, že nastupovali lidi, co měli kočárek i psa a bylo jim řečeno, že buď pojedou s dítětem nebo se psem. Ale to už je pak asi extrém...
Budu ráda za vaše zkušenosti, příp. odkazy na stránky, kde by byl nějaký takový řád.
Katka

Pes do autobusu nepatří...

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.60

Omyl pes může cestovat s lidma autobusem, ale musí mít vždy košík, nebo být v přepravní kleci plus omezení popsaná výš.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.160

Omyl pes může cestovat s lidma autobusem, ale musí mít vždy košík, nebo být v přepravní kleci plus omezení popsaná výš.

Jo jasně košík a vodítko beru jako samozřejmost. Přepravka by mi teda asi utrhla ruku, už nejsme nejmenší
Já právě nevím, jestli je nějaký rozdíl mezi normálním MHD a těmi meziměstskými.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.187

Aha,takže podle Vás kdo má psa musí mít také auto?

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.160

Ne každý má hold na vlastní auto, aby psa občas nemusel busem brát, jestlis to myslel(a) takhle...

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2

Katka

Dost často cestuji se psem, v městské naprosto bez problémů, to samé ve vlaku. U busů je to horší, takové ty trckací busy mezi vesnicema nás většinou vemou - i když blbost a důležitost některých řidičů nezná mezí (už po mě chtěli očkovací průkaz i doklad, že pes je můj). Na dálkové si ale netroufám, tam vzít nemusí - většinou je ale vše v podmínkách přepravce.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.187

Podle mě záleží na řidiči/ať je to jakýkoliv autobus platí to co bylo napsáno-pes smí s košíkem ana vodítku,druhé pes nebo pes s kočárem se souhlasem řidiče.Bohužel každý řidič si to vykládá jinak.Já mám dva psy a kočár a v jednom autobuse jim to nevadí a v druhém mi řidič řekne že mám jet na třikrát/vždy se jednalo o pražskou mhd/.Samozřejmě že chodíme pěšky/jinak byhc se za jízdenky nedoplatila/,ale když jedu na veterinu tak je to dost daleko a tak jednu cestu jdeme pěšky,ale druhou už jezdím autobusem.Taky se mi stalo,že jsem jela bez svých psů jen s kočárem autobusem a tam na místě pro kočárky-ti lidé kočár neměli-seděl ohromný vlčák bez košíku a ještě na mě vrčel když jsme se snažila zaparkovat tam kočár a řidič mi řekl,že si mám počkat na další autobus.Neřekl těm lidem se psem,že mají být na místě pro psy a že má mít pes košík.Jindy zase řidič nepustil do autobusu paní s jorkem v tašce,protože pes neměl košík.......................................................................

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.61

Dost často cestuji se psem, v městské naprosto bez problémů, to samé ve vlaku. U busů je to horší, takové ty trckací busy mezi vesnicema nás většinou vemou - i když blbost a důležitost některých řidičů nezná mezí (už po mě chtěli očkovací průkaz i doklad, že pes je můj). Na dálkové si ale netroufám, tam vzít nemusí - většinou je ale vše v podmínkách přepravce.

ve vlaku je to úplně bez problémů ,stalo se mi že jsem jela i autobusem se třemi velkými psy a nikdo neřekl ani slovo ,fakt to asi záleží na řidiči.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 10:51
Neregistrovaný uživatel

Katka

Záleží to na přepravních podmínkách konkrétního přepravce, pokud člověk cestuje někam dál a nemá možnost pro jinou alternativu, měl by se s nimi asi radši seznámit předem. Abyho třeba nepřekvapilo, že někde mají psi poloviční jízdné, někde plné, ikdyž ho máte v přepravce (a mělo by se na to nahlížet jako na zavazadlo). A asi taky bude záležet na náladě řidiče, bohužel :-(. Jinak já cestuji docela pravidelně dálkovými autobusy Praha - Most a nikdy se nestalo, že by řidič, ikdyž byl autobud pekelně narvaný, odmítl někoho se psem (nebo kočkou). Jen si pamatuju na konflikt jedné ženy, která cestovala s kočkou v bedýnce a řidič vyžadoval zaplatit za kočku plné jízdné (ČSAD Slaný), ale to už je pár let.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 12:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.86.129

Katka

myslím, že to je v přepravních podmínkách každého dopravce , možná je dobré si zavolat a zeptat se zda v dotyčném spoji to možné je. Já jsem běžně cestovala s miminem a psem a nikdy jsem na problém nenarazila.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 12:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.52

Jo jasně košík a vodítko beru jako samozřejmost. Přepravka by mi teda asi utrhla ruku, už nejsme nejmenší
Já právě nevím, jestli je nějaký rozdíl mezi normálním MHD a těmi meziměstskými.

já mam za to, že v meziměstskym se dají převážet živá zvířata jen v bedně s nepropustnym dnem a do určité velikosti (nevim jestli plati to jejich 20x40X60), tak6e pes asi moc ne. Ale je to různý pro různý společnosti, takže je nejlepší se informovat předem která společnost linku provozuje a jaký maj podmínky.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 12:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.65

myslím, že to je v přepravních podmínkách každého dopravce , možná je dobré si zavolat a zeptat se zda v dotyčném spoji to možné je. Já jsem běžně cestovala s miminem a psem a nikdy jsem na problém nenarazila.

Ahoj..jela jsem busem a při dlouhé cestě jsem si četla ty jejich pravidla..ač jsem na to moc neviděla pochopila jsem z toho, že pes se přepravovat může, ale jen na místech k tomu určený, jak už tady někdo tvrdil, pokud je už v buse kočárek, má právo řidič busu říci, že se psem jet nemůžete..pes musí mít košík a krátké vodítko, příp.musí mít přepravku, ale ta musí být do určitých rozměrů (bohužel nevím jakých), dále myslím, že tam bylo psáno, že v podstatě je jen na řidiči, zda uzná za vhodné, že pes smí jet busem či ne..toť asi vše..můžu si to zkusit neska přečíst pořádně..:),,co se týče vlaků, pes musí mít vodítko a košík, nesmí na sedačky ( i v buse ) a je brán jako jeden cestující..myslím..takže např.v kupečku smí sedět jen 7 lidí, pokud je tam pes, ale už se nám stalo, že i se psem narvou průvodčí 9 lidí do kupečka a ještě nás seřvou že pes leží pod sedačkou..nejsem si tim jistá, že se bere jako cestující ale mám zato že ano..no, jak tvrdím já, nejlepší je jezdit vlakem..mějte se

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 13:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.113

Ahoj..jela jsem busem a při dlouhé cestě jsem si četla ty jejich pravidla..ač jsem na to moc neviděla pochopila jsem z toho, že pes se přepravovat může, ale jen na místech k tomu určený, jak už tady někdo tvrdil, pokud je už v buse kočárek, má právo řidič busu říci, že se psem jet nemůžete..pes musí mít košík a krátké vodítko, příp.musí mít přepravku, ale ta musí být do určitých rozměrů (bohužel nevím jakých), dále myslím, že tam bylo psáno, že v podstatě je jen na řidiči, zda uzná za vhodné, že pes smí jet busem či ne..toť asi vše..můžu si to zkusit neska přečíst pořádně..:),,co se týče vlaků, pes musí mít vodítko a košík, nesmí na sedačky ( i v buse ) a je brán jako jeden cestující..myslím..takže např.v kupečku smí sedět jen 7 lidí, pokud je tam pes, ale už se nám stalo, že i se psem narvou průvodčí 9 lidí do kupečka a ještě nás seřvou že pes leží pod sedačkou..nejsem si tim jistá, že se bere jako cestující ale mám zato že ano..no, jak tvrdím já, nejlepší je jezdit vlakem..mějte se

no ja bych nerekla, ze je nejlepsi jezdit vlakem. clovek za psa vysoli plne jizdne, takze by mel byt bran jako cestujici. jednou se mi na trase Olomouc- Praha stalo, ze byl vlak nacvaknuty k prasknuti a na me koukali jako na nejvetsi verbez, ze jsem si dovolila vzit do vlaku psa. Nehlede na to, ze me pruvodci servala, at dam 8-ti mesicnimu steneti (zlatak) nahubek na celou cestu (pres 3 hodiny), venku bylo 30 stupnu. proste parada, psa jsem musela drzet pod sebou mezi koleny, aby nahodou neprekazel ostatnim (nahubek jsem mu stejne po jejim odchodu sundala). nechapu, proc kdyz jsou specialni vagony pro vozickare, matky s detmi, kola, proc nemuzou udelat cast vlaku pro cestujici se psem. treba kupe se sklopnyma sedackama a prostorem pro psy.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.148

do vlaku Vás pustí bez problémů . . . . myslím, že pes v dálkovém buse zrovna nemá moc pohodlí, nechápu proč tedy s hafanem větším než do kabelky nejezdíte vlakem . . .

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 13:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.138.148

no ja bych nerekla, ze je nejlepsi jezdit vlakem. clovek za psa vysoli plne jizdne, takze by mel byt bran jako cestujici. jednou se mi na trase Olomouc- Praha stalo, ze byl vlak nacvaknuty k prasknuti a na me koukali jako na nejvetsi verbez, ze jsem si dovolila vzit do vlaku psa. Nehlede na to, ze me pruvodci servala, at dam 8-ti mesicnimu steneti (zlatak) nahubek na celou cestu (pres 3 hodiny), venku bylo 30 stupnu. proste parada, psa jsem musela drzet pod sebou mezi koleny, aby nahodou neprekazel ostatnim (nahubek jsem mu stejne po jejim odchodu sundala). nechapu, proc kdyz jsou specialni vagony pro vozickare, matky s detmi, kola, proc nemuzou udelat cast vlaku pro cestujici se psem. treba kupe se sklopnyma sedackama a prostorem pro psy.

To je sice všehno asi pravda co píšete, ale nějak si stále nedovedu představit toho psa 3h v nacpaném buse . . . . podle mě pořád vede vlak!!!

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 13:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18

Mně se zdá správné, že má mít pes náhubek po celou dobu jízdy (pokud mu dáváte pít tak mu ho sundáte, jistě), osmiměsíční retrívr je už docela velký pes a vy nemůžete vědět co udělá třeba při prudkém brzdění. Proto má být náhubek dostatečně prostorný, aby si v něm mohl pes pohodlně zívnout a mít pořádně otevřenou tlamu, a tím se chladit, ale to je obecná zásada, platná vždy. Pokud šetříte a koupíte náhubeček tak akorát na zavřenou tlamu, tak je to mučení, a nejen v dopravním prostředku. Jinak vlak je jistě pohodlnější než autobus. Do některých autobusů vás se psem nevezmou, např. do tzv. expresů Praha - Brno.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 13:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.208

Prepravne za psa je polovic normalniho jizdneho. Kupete si mistenku i pro psa :-) To by byl teprve mazec. Proste by na proti na sedadle aby pes mel u nohou misto nikdo nesedel, protoze i toto misto je vase :-)

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 13:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2

Prepravne za psa je polovic normalniho jizdneho. Kupete si mistenku i pro psa :-) To by byl teprve mazec. Proste by na proti na sedadle aby pes mel u nohou misto nikdo nesedel, protoze i toto misto je vase :-)

Vždy když jedu se psem vlakem, beru to tak, že místo kde sedim a naproti je mé - mám 2 lístky=2 místa. Bohužel to většina lidí nechápe, zvlášť když je přecpaný vlak. Ale přece nedám psa nahoru jako bytoh.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.137

Vždy když jedu se psem vlakem, beru to tak, že místo kde sedim a naproti je mé - mám 2 lístky=2 místa. Bohužel to většina lidí nechápe, zvlášť když je přecpaný vlak. Ale přece nedám psa nahoru jako bytoh.

To je právě ten bordel,chtějí za psa plné jízdné,ale nesmí sedět pořádně ani na zemi.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.2

Ale ne, ve vlaku se platí přepravné za psa, je to nmíň než 50%, v buse většinou poloviční.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 14:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18

To je právě ten bordel,chtějí za psa plné jízdné,ale nesmí sedět pořádně ani na zemi.

Platí se asi polovina jízdného, už to tu psali jiní - vy se psem nejezdíte a děláte jen chytrého/chytrou, že?

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 14:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.17.113

Mně se zdá správné, že má mít pes náhubek po celou dobu jízdy (pokud mu dáváte pít tak mu ho sundáte, jistě), osmiměsíční retrívr je už docela velký pes a vy nemůžete vědět co udělá třeba při prudkém brzdění. Proto má být náhubek dostatečně prostorný, aby si v něm mohl pes pohodlně zívnout a mít pořádně otevřenou tlamu, a tím se chladit, ale to je obecná zásada, platná vždy. Pokud šetříte a koupíte náhubeček tak akorát na zavřenou tlamu, tak je to mučení, a nejen v dopravním prostředku. Jinak vlak je jistě pohodlnější než autobus. Do některých autobusů vás se psem nevezmou, např. do tzv. expresů Praha - Brno.

me to proste spravne nepripada. 3 hodiny v nahubku ve 30 stupnich v lete v nacpanem vlaku, kde si nemuze ani volne sednout, natoz lehnout? to je podle me tyrani. nahubek ma dostatecne velky, to se nebojte. navic svym psem jsem si naprosto jista, nekolikrat se prave v tom vlaku stalo, ze mu nekdo prislapl packu nebo ocas, on je jen truhlikovsky podiva jakoze: "jeee co se deje?" nekousl by nikdy, je odmalicka zvykly i na male deti a ze uz mu udelaly par bolistek -vzdy nechtene. autobus jsme nastesti nemuseli zatim pouzit, krome MHD.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.173

Přesně tak, za psa se platí méně! Mám to osobně několikrát vyzkoušené! Jen bohužel nemám se psem nárok na skupinovou slevu: skupina jsou už 2 lidé, ale já a pes nejsme skupina, přestože kupuji 2 jízdenky (psí stojí asi jako dětská). S tím volným sedadlem za psí jízdenku mě to nikdy nenapadlo, ale je to logické: kdyby jelo dítě (za stejnou cenu, nebo dokonce zadarmo), taky zabere jednu sedačku!

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.17

Katka

ve vlaku se platí poloviční jízdné, pes musí mít košík. Autobus psa vzít nemusí, záleží na přepravních podmínkách dopravce. V MHD musí mít košík, řidič má právo odmítnout psa, pokud je plný autobus, je tam už jiný pes, malé děti atd....

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 15:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198

Katka

Myslím, že je rozdíl mezi dálkovými a místními spoji. Mezi vesnicemi jsem vp pohodě cestovala i se dvěma psy, zatímco dálkové linky nemají na psa ani vypsanou cenu, takže podle toho usuzuju, že psy neberou.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 15:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198

Myslíte, že menší náhubek je o tolik levnější? Co mám dělat já, když mám psa malého vzrůstu s dlouhým čumákem, aby si mohl pohodlně zívnout, tak by měl náhubek až na zem a při chůzi by si do něj kopal Prostě má náhubek na zavřenou hubu a musí to ve vlaku vydržet (a vydrží, protože spí), ale neexistuje, aby chodil s náhubkem třeba trvale venku. Takovéhle názory mě dokážou vždycky nadzvednout.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 16:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.20.30

Myslím, že je rozdíl mezi dálkovými a místními spoji. Mezi vesnicemi jsem vp pohodě cestovala i se dvěma psy, zatímco dálkové linky nemají na psa ani vypsanou cenu, takže podle toho usuzuju, že psy neberou.

Stejne nepochopim, proc je v nekerych zemich povinnost nahubku a jinde ne. Mam znameho Belgicana, ktery pracuje jako ridic. Rikal, ze jeste neslysel o kousnuti cloveka psem v dopravnim prostredku. V zapadni Evrope po vas budou chtit psa s nahubkem pouze ve Spanelsku a Italii.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 17:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.3

Katka

Jezdila jsem poměrně často autobusem z Prahy do Jablonce/Nisou. Pro jistotu jsem měla pro sebe místenku a pro psa lístek. Nikdy se mi nestalo, že bych nedojela.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 17:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.71

Katka

U spousty dálkových spojů je napsané přímo v jízdním řádu, že psy neberou. Dá se to zjistit i v Idosu.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 17:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.68

Platí se asi polovina jízdného, už to tu psali jiní - vy se psem nejezdíte a děláte jen chytrého/chytrou, že?

V Praze v Mhd se platí jako za dospělého člověka-tedy plné jízdné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 17:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.155

U spousty dálkových spojů je napsané přímo v jízdním řádu, že psy neberou. Dá se to zjistit i v Idosu.

Konkrétně na trase Praha - Brno vás do autobusu se psem většina přepravců nevezme. Jednou nás vzal s bíšou ten city expres(???) tak nějak se jmenujou, ale jen proto, že mi na informacích tvrdili, že psa vezmou a já jsem si u řidiče neústupně stála na svém, že když mi to na info řekla přímo zástupkyně jejich firmy, vzít mě prostě musí...Měla jsem ho v tašce, bez košíku.
Jinak ještě na téhle trase zcela v pohodě je student agency - malý pes se mnou jezdí normálně v tašce na klíně, nikdy nikdo neměl námitky a jízdné se za něj neplatí žádné. Velký pes s nimi může cestovat taky, ale musí být umístěn v přepravce v zavazadlové části autobusu (= dole, vlastně v "přízemí" busu). Takže jako v letadle - což mi příjde celkem fér, jezdí jim jen busy, kde prostě není prostor pro velké psy, stejně tak kočárky se dávají do nákladového prostoru, akorát ty děti se z nich vyndavaj a jezděj na klíně

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

me to proste spravne nepripada. 3 hodiny v nahubku ve 30 stupnich v lete v nacpanem vlaku, kde si nemuze ani volne sednout, natoz lehnout? to je podle me tyrani. nahubek ma dostatecne velky, to se nebojte. navic svym psem jsem si naprosto jista, nekolikrat se prave v tom vlaku stalo, ze mu nekdo prislapl packu nebo ocas, on je jen truhlikovsky podiva jakoze: "jeee co se deje?" nekousl by nikdy, je odmalicka zvykly i na male deti a ze uz mu udelaly par bolistek -vzdy nechtene. autobus jsme nastesti nemuseli zatim pouzit, krome MHD.

... že jste si jistá svým psem Vy, neznamená, že to nemůže vadit ostatním cestujícím - zvlášť pokud je ve vlaku opravdu "husto" a mačkají se jeden přes druhého.
Já mám malého psa a do vlaku jdeme jedině s košíkem ikdyž jinak ho nenosí a já jsem si taky jistá, že "nekousne"......

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 22:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.181

Katka

Podle zákona řidič nemůže odmítnout přepravit psa , pokud není zjevně okolí nebezpečný , i když je v autobuse kočár. A i když mám psa hajzlíka,(mám RTW který ůtočí i na harající feny) a vím že ho zvládnu a usměrním , tak řidič nesmí odmítnout přepravu psa. Vyjímkou je , když už je v autobuse jiný pes. Nejlepší je , přečíst si přepravní podmínky přímo na autobusovém nádraží nebo se zeptat na informacích. Ale pozor na to , z kterého dopravního podniku autobus pochází.

Neregistrovaný uživatel

7.12.2005 23:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.86

Konkrétně na trase Praha - Brno vás do autobusu se psem většina přepravců nevezme. Jednou nás vzal s bíšou ten city expres(???) tak nějak se jmenujou, ale jen proto, že mi na informacích tvrdili, že psa vezmou a já jsem si u řidiče neústupně stála na svém, že když mi to na info řekla přímo zástupkyně jejich firmy, vzít mě prostě musí...Měla jsem ho v tašce, bez košíku.
Jinak ještě na téhle trase zcela v pohodě je student agency - malý pes se mnou jezdí normálně v tašce na klíně, nikdy nikdo neměl námitky a jízdné se za něj neplatí žádné. Velký pes s nimi může cestovat taky, ale musí být umístěn v přepravce v zavazadlové části autobusu (= dole, vlastně v "přízemí" busu). Takže jako v letadle - což mi příjde celkem fér, jezdí jim jen busy, kde prostě není prostor pro velké psy, stejně tak kočárky se dávají do nákladového prostoru, akorát ty děti se z nich vyndavaj a jezděj na klíně

Zajímalo by mě, jestli by vám to přišlo fér, kdyby musel jet v zavazadlovým prostoru i Váš pes

Neregistrovaný uživatel

8.12.2005 00:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.155

Zajímalo by mě, jestli by vám to přišlo fér, kdyby musel jet v zavazadlovým prostoru i Váš pes

Můj pes (velkej) v tom zavazadlovým prostoru jel (v přepravní kleci). V Brně jsme si klec uložili na vlakáči (je hned vedle) do úschovny, a na cestu zpátky si ji zase vyzvedli. Snášel to úplně stejně jako když s námi několikrát v přepravním prostoru letěl letadlem. Pokud s tím máte problém, asi nemůžete jezdit se psem dálkovým autobusem. Vzhledem k tomu, že z těch co do Brna jezděj, je to jediná společnost, která je psa ochotná vůbec vzít, tak můžu být ráda aspoň za to. Je mi líto, ale pokud vám to vadí, můžete jezdit vlakem nebo si pořídit auto. Můj velkej pes má 100% nacvičený odložení a pokud bych ho odložila na chodníku ve městě, prostě tam bude čekat třeba i několik hodin dokud si pro něj zas nepříjdu. Stejně tak ho prostě odložím do klece když je to nezbytně nutné. Jo, a klidně si mě ukamenujte - přestože vím, že by nekousl, ve vlaku apod má košík i když jedem daleko. Je to v přepravním řádu, tak to prostě dodržuju. A jsem toho názoru, že by to tak měli dělat všichni.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2005 05:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.71

Podle zákona řidič nemůže odmítnout přepravit psa , pokud není zjevně okolí nebezpečný , i když je v autobuse kočár. A i když mám psa hajzlíka,(mám RTW který ůtočí i na harající feny) a vím že ho zvládnu a usměrním , tak řidič nesmí odmítnout přepravu psa. Vyjímkou je , když už je v autobuse jiný pes. Nejlepší je , přečíst si přepravní podmínky přímo na autobusovém nádraží nebo se zeptat na informacích. Ale pozor na to , z kterého dopravního podniku autobus pochází.

Podle kterého zákona? Uvědom si laskavě, že přepravní společnosti jsou soukromé a pravidla stanovují ony. Takže neplkej.
A btw, toho psa si teda těžce nezvládl/a vychovat.

Neregistrovaný uživatel

8.12.2005 06:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.63

Katka

já jela v únoru z Brna do Prahy žlutým autobusem, psa mi vzali zadara, ovšem v přepravce, v našem případě v kabeli. Ptala jsem se i na větší psy, ty prý nepřepravují vůbec, protože mají nové autobusy a chtějí, aby takové dlouho zůstaly. Pro nás je to ideál, pejska mám malýho, takže do kabele a zadara lepší je ale před cestou se zeptat...

Neregistrovaný uživatel

8.12.2005 07:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.18

Myslíte, že menší náhubek je o tolik levnější? Co mám dělat já, když mám psa malého vzrůstu s dlouhým čumákem, aby si mohl pohodlně zívnout, tak by měl náhubek až na zem a při chůzi by si do něj kopal Prostě má náhubek na zavřenou hubu a musí to ve vlaku vydržet (a vydrží, protože spí), ale neexistuje, aby chodil s náhubkem třeba trvale venku. Takovéhle názory mě dokážou vždycky nadzvednout.

Proboha, co máte za plemeno???

Neregistrovaný uživatel

8.12.2005 11:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.112

My platíme ve vlaku za psa poloviční...vždycky....

Neregistrovaný uživatel

8.12.2005 11:19
Neregistrovaný uživatel

já jela v únoru z Brna do Prahy žlutým autobusem, psa mi vzali zadara, ovšem v přepravce, v našem případě v kabeli. Ptala jsem se i na větší psy, ty prý nepřepravují vůbec, protože mají nové autobusy a chtějí, aby takové dlouho zůstaly. Pro nás je to ideál, pejska mám malýho, takže do kabele a zadara lepší je ale před cestou se zeptat...

jela jsem do Brna ( ale už loni na podzim) , dopravce nevím, jelo se z Florence v Praze , při koupi jízdenky ( 2 dny předem) jsem řekla, že potřebuji vézt s sebou psa ( většího) , dostal také jízdenku - poloviční cena a žádný problém nebyl. Lepší je pravdu vždy se před cestou zeptat.

Lui

28.10.2015 01:24
Lui

XXX.XXX.22.21

A myslíte že by pustili do autobusu čtyřleté štěně (jack Russella teriéra) s 12-ti letoun slečnou( pokud by mne náhubek a byl v přepravní otázce)?

28.10.2015 02:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lui napsal(a):
A myslíte že by pustili do autobusu čtyřleté štěně (jack Russella teriéra) s 12-ti letoun slečnou( pokud by mne náhubek a byl v přepravní otázce)?

"čtyřleté štěně" - to se jaksi vylučuje .

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.10.2015 06:38

Záleží na přepravci. Některé firmy ( Student agency) mají v přepravním řádu, že psy nepřepravují. Jestli je to štěně 4 měsíční a bylo by v pevné schráně, pak by to možná bylo na dohodě. Ale spoléhat na to nelze.
Známý chtěl vézt autobusem ( měli v přepr. řádu, že nepřeptavují živá zvířata ) terarijní ještěrky umístěné v kempinkové ledničce. Protože ji nechtěl uložit do zavazadlového prostoru, přiznal je. Řidič ho vykázal s odkazem na přepravní řád. Takže když narazíte na blbce...

28.10.2015 08:32

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Záleží na přepravci. Některé firmy ( Student agency) mají v přepravním řádu, že psy nepřepravují. Jestli je to štěně 4 měsíční a bylo by v pevné schráně, pak by to možná bylo na dohodě. Ale spoléhat na to nelze.
Známý chtěl vézt autobusem ( měli v přepr. řádu, že nepřeptavují živá zvířata ) terarijní ještěrky umístěné v kempinkové ledničce. Protože ji nechtěl uložit do zavazadlového prostoru, přiznal je. Řidič ho vykázal s odkazem na přepravní řád. Takže když narazíte na blbce...

Jak na blbce? Jednou platí nějaký přepravní řád, a řidič je tam od toho, aby zajistil jeho dodržování. Proč by si měl dělat nepříjemnosti a porušovat firemní předpisy kvůli naprosto cizímu člověku? Nechápu takové uvažování.
To, že dopravci nechtějí na dálkových trasách přepravovat zvířata, je přece logické.
Představte si, že jste alergický na srst, jedete busem Praha - Brno a nastoupí někdo se psem, kočkou v přepravce, či jiným chlupáčem. Jak k tomu přijdete, že budete mít alergickou reakci jen proto, aby se mohlo vézt zvíře?
Další možnost - bus, pes na vodítku s náhubkem na palubě. Stane se nehoda, pes zpanikaří a náhubkem bude mydlit kolem sebe a poraní několik lidí. Zaútočí na záchranáře...
K cestě se zvířaty můžete použít vlak nebo auto. Holt když má člověk zvíře, má i určité limity...

28.10.2015 09:10

Nedávno jsem jela kyvadlvou dopravou ze Zlatého návrší do Míseček. V plném autobuse bylo 5 psů a 3 kočárky. Nikoho tam řidič nenechal smajlík. Jediné nepřístojnosti prováděl mrňavý pes bez náhubku v náručí paničky smajlík.

28.10.2015 10:26
lev

XXX.XXX.253.186

Jak na blbce? Jednou platí nějaký přepravní řád, a řidič je tam od toho, aby zajistil jeho dodržování. Proč by si měl dělat nepříjemnosti a porušovat firemní předpisy kvůli naprosto cizímu člověku? Nechápu takové uvažování.
To, že dopravci nechtějí na dálkových trasách přepravovat zvířata, je přece logické.
Představte si, že jste alergický na srst, jedete busem Praha - Brno a nastoupí někdo se psem, kočkou v přepravce, či jiným chlupáčem. Jak k tomu přijdete, že budete mít alergickou reakci jen proto, aby se mohlo vézt zvíře?
Další možnost - bus, pes na vodítku s náhubkem na palubě. Stane se nehoda, pes zpanikaří a náhubkem bude mydlit kolem sebe a poraní několik lidí. Zaútočí na záchranáře...
K cestě se zvířaty můžete použít vlak nebo auto. Holt když má člověk zvíře, má i určité limity...

Tak konkrétně u Studenta je porušení přepr. řádu za vyhazov z práce...Ale malé psy v přeravce berou celkem bez problémů. Asi taky záleží na délce trasy.

28.10.2015 13:13
dadu

XXX.XXX.250.70

Kdysi (asi 22 let?) jsem jela autobusem (auto jsem ještě neměla) z Jičína do Brna na výstavu s velkou fenou. Tenkrát to bylo tak, že řidič byl povinný jednoho psa vzít. Lidi přede mnou (se středním plemenem) to nevěděli, tak se nechali řidičem vyhodit s tím, že psy nebere. Já se nedala, tak to řidič "zkoušel" jinak - že pes musí mít obojek, vodítko, náhubek. Samozřejmě jsem měla. Pak začal s tím, že musím mít podložku. Měla jsem deku. Tak spustil, že musím mít nepromokavou. Tím mě "dostal". Zezadu se však ozvala úplně cizí slečna, že má sebou igelitový ubrus a že mi ho dá. Řidič mě tedy velmi nerad, ale vzal. Když jsme v Brně vystupovaly, upozorňoval mě (vyhrožoval), že zpátky mě v žádném případě nevezme. Jen jsem mu řekla, že s ním už bych nikdy nikam nejela. Na výstavě jsme dostaly CAC i CACIB a trnula jsem, abychom při zpáteční cestě nenatrefily na stejného řidiče... Bohu dík - řidič byl jiný. A vida - vše naprosto bez problémů, žádná podložka nebyla potřeba, dokonce mi nabídl, že v půlce cesty zastaví, aby se fena mohla vyčurat a napít. Takže si myslím, že vše je hlavně na lidech. Tenkrát jsem svůj příběh poslala do rádia (pořad Zákruta). Odvysílali ho a řidič dostal napomenutí (napsala jsem, že netrvám na potrestání řidiče, jen že dotyčný by se měl nad svým chováním zamyslet)
PS: Alergie? Myslím, že pokud by byla alergická osoba na jednom konci autobusu a pes na druhém, tak by to "tak hrozné" nebylo...
Na víc - VEŘEJNÁ doprava je veřejná proto, že je pro všechny, ne? Ne každý si může dovolit auto a ne každý ho potřebuje (třeba spousta lidí trvale žijících ve velkém městě)...

28.10.2015 18:36

dadu napsal(a):
Kdysi (asi 22 let?) jsem jela autobusem (auto jsem ještě neměla) z Jičína do Brna na výstavu s velkou fenou. Tenkrát to bylo tak, že řidič byl povinný jednoho psa vzít. Lidi přede mnou (se středním plemenem) to nevěděli, tak se nechali řidičem vyhodit s tím, že psy nebere. Já se nedala, tak to řidič "zkoušel" jinak - že pes musí mít obojek, vodítko, náhubek. Samozřejmě jsem měla. Pak začal s tím, že musím mít podložku. Měla jsem deku. Tak spustil, že musím mít nepromokavou. Tím mě "dostal". Zezadu se však ozvala úplně cizí slečna, že má sebou igelitový ubrus a že mi ho dá. Řidič mě tedy velmi nerad, ale vzal. Když jsme v Brně vystupovaly, upozorňoval mě (vyhrožoval), že zpátky mě v žádném případě nevezme. Jen jsem mu řekla, že s ním už bych nikdy nikam nejela. Na výstavě jsme dostaly CAC i CACIB a trnula jsem, abychom při zpáteční cestě nenatrefily na stejného řidiče... Bohu dík - řidič byl jiný. A vida - vše naprosto bez problémů, žádná podložka nebyla potřeba, dokonce mi nabídl, že v půlce cesty zastaví, aby se fena mohla vyčurat a napít. Takže si myslím, že vše je hlavně na lidech. Tenkrát jsem svůj příběh poslala do rádia (pořad Zákruta). Odvysílali ho a řidič dostal napomenutí (napsala jsem, že netrvám na potrestání řidiče, jen že dotyčný by se měl nad svým chováním zamyslet)
PS: Alergie? Myslím, že pokud by byla alergická osoba na jednom konci autobusu a pes na druhém, tak by to "tak hrozné" nebylo...
Na víc - VEŘEJNÁ doprava je veřejná proto, že je pro všechny, ne? Ne každý si může dovolit auto a ne každý ho potřebuje (třeba spousta lidí trvale žijících ve velkém městě)...

Do většiny dálkových busů se asi dnes kupuje jízdenka rovnou na konkrétní místo - sedadlo. jak zaručíte, aby alergik nemusel sedět vedle člověka se psem, kočkou,...?

Veřejná doprava je sice veřejná, ale opravdu je nutné vždy a za všech okolností přepravovat psy, kočky, prostě zvířata? Nemluvím o MHD ve městech, ani o busu obsluhujícím jednotlivé vesnice, ale opravdu o dálkových spojích. Vždyť v těch busech ani není místo pro zvířata.

Tohle vám píše člověk, který měl vždycky velkého psa, nebo psy, ale poměrně dlouho se musel spoléhat na hromadnou dopravu, než si pořídil vlastní auto. Takže vím o čem píšu. Taky jsem se psy cestovala na výstavy vlakem, ale chápu, že se psem všude nemůžu a že všude všichni z mého psa nejsou nadšení.

29.10.2015 07:14
plumosus

XXX.XXX.99.35

Do většiny dálkových busů se asi dnes kupuje jízdenka rovnou na konkrétní místo - sedadlo. jak zaručíte, aby alergik nemusel sedět vedle člověka se psem, kočkou,...?

Veřejná doprava je sice veřejná, ale opravdu je nutné vždy a za všech okolností přepravovat psy, kočky, prostě zvířata? Nemluvím o MHD ve městech, ani o busu obsluhujícím jednotlivé vesnice, ale opravdu o dálkových spojích. Vždyť v těch busech ani není místo pro zvířata.

Tohle vám píše člověk, který měl vždycky velkého psa, nebo psy, ale poměrně dlouho se musel spoléhat na hromadnou dopravu, než si pořídil vlastní auto. Takže vím o čem píšu. Taky jsem se psy cestovala na výstavy vlakem, ale chápu, že se psem všude nemůžu a že všude všichni z mého psa nejsou nadšení.

Alergik na cokoli, ve většině případů nosí u sebe prášky. A bohužel občas se člověk se zvířetem musí přepravit hromadnou dopravou. Pokud zvíře jinak neobtěžuje a je vychované, tak proč ne. Když bude někde zákaz vstupu se psem, respektuju to, ale v hromadné dopravě to opravdu není. Jezdila jsem a jezdím tramvají, busem i vlakem a nikdy řidiči neměli problém, dokonce nás na konečné nechal jeden celý autobus prolézt se štěnětem, aby si to omrkla ;-).

29.10.2015 07:36

plumosus napsal(a):
Alergik na cokoli, ve většině případů nosí u sebe prášky. A bohužel občas se člověk se zvířetem musí přepravit hromadnou dopravou. Pokud zvíře jinak neobtěžuje a je vychované, tak proč ne. Když bude někde zákaz vstupu se psem, respektuju to, ale v hromadné dopravě to opravdu není. Jezdila jsem a jezdím tramvají, busem i vlakem a nikdy řidiči neměli problém, dokonce nás na konečné nechal jeden celý autobus prolézt se štěnětem, aby si to omrkla ;-).

Já o voze vy o koze?

Přečtěte si prosím můj příspěvek ze včerejška v 18:36 ještě jednou.

Tenista

10.6.2019 03:02
Tenista

XXX.XXX.40.171

Také mám potíže s cestováním se psem bus fy Flixbus Pro zákaz firmy nás řidiči, mne a psa s košíkema a na vodítku, odmítají vzít na palubu k přepravě.
Jsem starý, nemocný člověk a pes je mým jediným spolu žijícím a členem domácnosti. Nechápu rozdíl v přepravě zvířete v neskladné kleci a psem klidně ležícím na podlaze, kdy v případě potřeby, zravě sám od sebe uhne!
Vadí to cestujícím? Neobtěžuje nepř. neutěšitelně řvoucí mimino v kočárku, či nevychovaný mrňous který si zpešťuje jemu nezajímavou déle cestující cestu?
Myslím, že tato Základní podmínky ekologičtější ( hromadné přepravy ) měla stanovit ministerstva pri vydávání Licencí k přepravě!

10.6.2019 08:48

Tenista napsal(a):
Také mám potíže s cestováním se psem bus fy Flixbus Pro zákaz firmy nás řidiči, mne a psa s košíkema a na vodítku, odmítají vzít na palubu k přepravě.
Jsem starý, nemocný člověk a pes je mým jediným spolu žijícím a členem domácnosti. Nechápu rozdíl v přepravě zvířete v neskladné kleci a psem klidně ležícím na podlaze, kdy v případě potřeby, zravě sám od sebe uhne!
Vadí to cestujícím? Neobtěžuje nepř. neutěšitelně řvoucí mimino v kočárku, či nevychovaný mrňous který si zpešťuje jemu nezajímavou déle cestující cestu?
Myslím, že tato Základní podmínky ekologičtější ( hromadné přepravy ) měla stanovit ministerstva pri vydávání Licencí k přepravě!

Ale no tak. Prostě někteří dopravci mají podmínky takové, že psa neberou. Mají na to plné právo.

Vy jste očividně gramotný rozumný člověk a tím pádem dobře víte, že můžete vždycky jezdit se psem vlakem. Pro psa i lepší, je tam na něj víc místa.

10.6.2019 08:49

Tenista napsal(a):

Je to tak, že jak Flixbus, tak Student ag. má v přepravním řádu, že psy nebere. Stejně tak, zas ostatní přepravci mají, že smí vzít jen jednoho psa. Je to jejich svobodná vůle a je třeba to respektovat. Cestuji s psicí často, vícekrát se mi stalo, že řidič trvá na jednom psu v buse a já ( nebo ten druhý - záleží na pořadí ) musím čekat na další spoj.
Takže si musíte vybrat jiného dopravce, případně vlak - tam je to bez problémů a některé výletní spoje jsou plné psů. Pak je jedinou podmínkou náhubek a krátké vodítko.

10.6.2019 08:51

Ještě dodám : psů je moc, je s nimi a jejich neukázněnými majiteli spousta problémů a
tak bude ještě hůř.
Např. - je čím dál těžší vybrat ubytovací zařízení, kde je povolený pes.
( Samozřejmě jsem vás mezi neukázněné majitele nezařadila !)

10.6.2019 09:44

proč by měl soukromý dopravce brát psy do busu, když tím akorát ztratí mraky zákazníků
do taxi psa také určitě nervete
kdo by to čistil?
student agency má kožená sedadla, už to vidím, živě :-)

ale kdyby to byl asistenční pes, tak to ukecáte kdekoli.. ani nemusíte ukecávat
bohužel u nás nic jako pes - terapeut není
do některých vlaků soukr. dopravců pes také nesmí, s výjimkou právě asistenčního

ale, kdo narve psa do busu, kde nemůže dýchat, všecko tam tlačí a při každém drncnutí dostane do hlavy, nohy, zad?
všechny vlaky už mají plošiny a i průvodčí pomůže, navíc zastávky jsou delší a tak lze psa vyvenčit, pohodlně mu nalít vodu....

10.6.2019 10:14

proč by měl soukromý dopravce brát psy do busu, když tím akorát ztratí mraky zákazníků
do taxi psa také určitě nervete
kdo by to čistil?
student agency má kožená sedadla, už to vidím, živě :-)

ale kdyby to byl asistenční pes, tak to ukecáte kdekoli.. ani nemusíte ukecávat
bohužel u nás nic jako pes - terapeut není
do některých vlaků soukr. dopravců pes také nesmí, s výjimkou právě asistenčního

ale, kdo narve psa do busu, kde nemůže dýchat, všecko tam tlačí a při každém drncnutí dostane do hlavy, nohy, zad?
všechny vlaky už mají plošiny a i průvodčí pomůže, navíc zastávky jsou delší a tak lze psa vyvenčit, pohodlně mu nalít vodu....

já jsem teda taxíkem se psem jednou jela.

bylo to vlastně dost vtipné, protože jsem hledala taxislužbu, kde vozí psy a udělala jsem si objednávku předem, že pojedu s velkým psem

a přijel sedan s koženýma sedačkama a s hovawartem jsem jela na sedadle spolujezdce na klíně :D

10.6.2019 10:17
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

já jsem teda taxíkem se psem jednou jela.

bylo to vlastně dost vtipné, protože jsem hledala taxislužbu, kde vozí psy a udělala jsem si objednávku předem, že pojedu s velkým psem

a přijel sedan s koženýma sedačkama a s hovawartem jsem jela na sedadle spolujezdce na klíně :D

U nás taky taxík vozí psy. Ještě jsme to sice nikdy nevyužili, ale zjišťovali jsme to.

10.6.2019 10:48

no já jsem dost koukala, v tu chvíli, protože jsem čekala, že přijede kombi s mříží nebo s přepravní klecí, ne mercedes s řidičem, co má jen rád psy

protože takhle kdyby se cokoliv stalo, i třeba silnější brzda, tak se i se psem rozmáznu o palubní desku

10.6.2019 10:58
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

no já jsem dost koukala, v tu chvíli, protože jsem čekala, že přijede kombi s mříží nebo s přepravní klecí, ne mercedes s řidičem, co má jen rád psy

protože takhle kdyby se cokoliv stalo, i třeba silnější brzda, tak se i se psem rozmáznu o palubní desku

To jo no. Námi zjišťovaný taxík, který psa vezme je nějaký transportér, nebo něco takového, vícemístné auto. A psa vezme s tím, že ho máte normálně u sebe na zemi, taky žádná mříž či klec. Takže z hlediska "zákonů" a bezpečnosti lepší, než sedět se psem na klíně u spolujezdce, ale taky nic moc .

10.6.2019 11:01

Taxi pro cestující se psem, potažmo se zvířetem - není to díra na trhu?

10.6.2019 11:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

http://taxi4pets.cz/o-nas/

https://www.libereckadrbna.cz/rozhovory/provozuje-psi-taxi-k-napadu-ji-privedla-osobni-zkusenost.html

https://www.top1taxi.cz/taxi-pro-mazlicky

Asi toho nebude tolik, ale něco se najde.

10.6.2019 11:12

Ještě dodám : psů je moc, je s nimi a jejich neukázněnými majiteli spousta problémů a
tak bude ještě hůř.
Např. - je čím dál těžší vybrat ubytovací zařízení, kde je povolený pes.
( Samozřejmě jsem vás mezi neukázněné majitele nezařadila !)

Teď nedávno jsem hledala ubytování se psem v Brně, jediné, co jsem našla, byl kemp Obora, Kadlcův mlýn v Mariánským údolí a penzion Eliot jezdeckýho klubu v Žebětíně. Tak dávám jen pro info, kdyby třeba někdo hledal.

10.6.2019 11:15
jezicek

XXX.XXX.94.7

Neni, alespon v Praze neni cestovani taxikem se psem problem, proste v aplikaci nakliknete nebo cloveku v dispecinku reknete, ze mate psa, nekdy se rozlisuje zda malej/velkej/stredni. Nikdy jsem nemel zadny problem a to ani, kdyz jsem jel s obema psy (je zas fakt, ze jsou absolutne bezproblemovi, ihned se svinou kolem nohou spolujezdce a spi)

10.6.2019 11:20
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

jezicek napsal(a):
Neni, alespon v Praze neni cestovani taxikem se psem problem, proste v aplikaci nakliknete nebo cloveku v dispecinku reknete, ze mate psa, nekdy se rozlisuje zda malej/velkej/stredni. Nikdy jsem nemel zadny problem a to ani, kdyz jsem jel s obema psy (je zas fakt, ze jsou absolutne bezproblemovi, ihned se svinou kolem nohou spolujezdce a spi)

Proč se se psy nejezdí na zadních sedačkách? Není to přece jenom lepší než na místě spolujezdce?

10.6.2019 11:27

jezicek napsal(a):
Booking.com mi v Brne nachazi 115 ubytovacich zarizeni, kde je mozny pes.

https://www.booking.com/searchresults.cs.html?aid=397594&label=gog235jc-1FCAEoggI46AdIM1gDaDqIAQGYAQW4ARfIAQ_YAQHoAQH4AQyIAgGoAgO4ArK_-OcFwAIB&sid=8c22893ff3112341f85e77edabdcfc48&tmpl=searchresults&ac_click_type=b&ac_position=0&checkin_month=6&checkin_monthday=25&checkin_year=2019&checkout_month=6&checkout_monthday=26&checkout_year=2019&class_interval=1&dest_id=-542184&dest_type=city&dtdisc=0&from_sf=1&group_adults=2&group_children=0&iata=BRQ&inac=0&index_postcard=0&label_click=undef&no_rooms=1&postcard=0&raw_dest_type=city&room1=A%2CA&sb_price_type=total&search_selected=1&shw_aparth=1&slp_r_match=0&src=index&srpvid=551a413584ad022e&ss=Brno%2C%20Jihomoravsk%C3%BD%20kraj%2C%20Czech%20Republic&ss_all=0&ss_raw=Brno&ssb=empty&sshis=0&nflt=hotelfacility%3D4%3B&rsf=

Jo, ale když si raději předem zavoláte (nechci riskovat, že přijedu se psem a pak se budu muset otočit), tak psy nechtějí a nebo jen malé. Kdybych to neměla ověřené, tak to sem nepíšu.
Jinak přes booking už ubytování neobjednávám, po zkušenostech, mají tam totiž uvedenou i 3x vyšší cenu, než za kterou ubytovává běžně to ubytovací zařízení přímo.

10.6.2019 11:29

marcelaamax napsal(a):
Proč se se psy nejezdí na zadních sedačkách? Není to přece jenom lepší než na místě spolujezdce?

no
a jsme asi jediní na světě, co se cpou taxikářům na přední sedačku

k booking.com - tam všici říkají to, co chce výletník slyšet, ale skutek většinou utek

10.6.2019 11:30

jezicek napsal(a):

ale to přece není o tom, jestli mě taxík psa vezme nebo nevezme.

jde o to, že u taxíka, kterej mi psa vezme, bych čekala, že pojede jinde než pod nohama nebo na klíně spolujezdce, to je přece úplně to nejhorší místo v autě, kam dát psa. kromě klínu řidiče.

10.6.2019 11:53

Také jsem jela se psem taxikem. S fenou, která měla akutní zdravotní problém. Taxika jsem objednala : Potřebuju hned a potřebuju odvézt psa. Neposílejte mi sem bl.bce, který řekne, že psy nevozí.
Než jsem sjela výtahem před dům, taxik už tam brzdil.

10.6.2019 22:48

...jen k tematu taxik a pes (Praha). Taxi vyuzivam minimalne. Ale jednou jsem fakt propasla posledni spoj zabava – domov. Na dispecink jsem hlasila ja a maly pes.
Auto dorazilo presne na cas.
Ridic rekl at si psa vemu pod nohy spolujezdce (ja tam jeste davala deku, at nenadelame chlupy). Vyrazime. A ja panu ridici rikam, ze je prima, ze vozi i psy atd atd. a pak si uvedomim, ze je v tom aute neco "jinak"...
To auto nemelo potazenou strechu takovou tou vnitrni textilni vyplni.
No a pan mi rekl, ze pred mesicem vezl nejaky vozraly cizince, co mu tu "strechu" zeblili tak, ze ji museli v servisu celou vyrvat a od ty doby bude radsi vozit psy nez lidi....
Takze - vozralove diky!

10.6.2019 23:06

No a pak mame taky zkusenost s autobusakem. Vylet ze Zelezne Rudy nekam. Tam byl planovany presun busem zpet. Dva psy. Oba se znaji. Nahubky. A autobusak hudral, ze dva psy neveme.
Prepravni podminky zname, takze ok.
Zacali jsme resit kdo pojede a kdo pocka na dalsi spoj (za hodinu). No a lidi v prvnich radach zacali "Karle neblbni, vem je...".
No, vzal nas vsechny. Ackoli opravdu nemusel.
A byli jsme mu vdecni. Tri minuty na to prisla silena bourka.

11.6.2019 08:40

No a pak mame taky zkusenost s autobusakem. Vylet ze Zelezne Rudy nekam. Tam byl planovany presun busem zpet. Dva psy. Oba se znaji. Nahubky. A autobusak hudral, ze dva psy neveme.
Prepravni podminky zname, takze ok.
Zacali jsme resit kdo pojede a kdo pocka na dalsi spoj (za hodinu). No a lidi v prvnich radach zacali "Karle neblbni, vem je...".
No, vzal nas vsechny. Ackoli opravdu nemusel.
A byli jsme mu vdecni. Tri minuty na to prisla silena bourka.

Cosi podobného se nám stalo s našimi dvěma psy. "Dva nevezmu - proti předpisům.
Ale to jsou psi jednoho majitele.....Tak ať si tu jednoho uváže a vrátí se pro něj"
Naštěstí i v tomhle autobuse byli normální lidi. Jen řidič je jmenoval Tonda.
Vraceli jsme se z výletu k autu. Ne vždycky se dá naplánovat okruh.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík