Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 18:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.6

Dobry den,
chcela by som poprosit o radu ohladom epilepsie. Ako by som mohla svojmu psikovi pomoct? Vet nam zatial predpisal diazepam, ale aj tak ho to chytilo. Da sa s tym vobec nieco robit. Pocula som, ze väcsina psov na to zomiera. Po zachvate mi stale beha po dome asi 3 hodiny ale prvu pol hodinku sa nemoze postavit ani na nohy. Mam mu dat nieco zrat, chodit s nim alebo uz vazne neviem. Prosim poradte mi. Budem vdacna za kaztu radu.

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.61

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu ohladom epilepsie. Ako by som mohla svojmu psikovi pomoct? Vet nam zatial predpisal diazepam, ale aj tak ho to chytilo. Da sa s tym vobec nieco robit. Pocula som, ze väcsina psov na to zomiera. Po zachvate mi stale beha po dome asi 3 hodiny ale prvu pol hodinku sa nemoze postavit ani na nohy. Mam mu dat nieco zrat, chodit s nim alebo uz vazne neviem. Prosim poradte mi. Budem vdacna za kaztu radu.

opravdu na to většina psů umírá, moje fena musela být utracena protože měla záchvaty několikrát denně ,diazepam není ideální lék, navšívila bych jiného veta ,moje fenka brala antiepileptika pro lidi, zpočátku záchvaty po lécích jsou ale měly by se ustálit a přestat,bohužel mojí feně to nepomohlo. jinak najíst mu dejte ,klidně s ním jděte i ven ale pozor na stresové situace ,např. napadení jiným psem, dělbuchy apod. to všechno záchvat vyvolává ,i pozitivní stres ,např.příchod návštěvy ,zvonek u dveří apod. může vyvolat záchvat ,život s takto nemocným psem je trochu problém, taky pozor na děti pokud je máte před záchvatem nebo po něm může pes pokousat i když je jinak hodný.

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 19:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.2

Dobry den,

Tady máte pojednání o psí epilepsii
http://www.kmdpp.cz/clanky.php?co=11
http://www.kmdpp.cz/clanky.php?co=10
Ja bych to nevidela tak cerne, hodne pejsku umira, ale znam i takove, co prezivaji ve velmi dobrem stavu na prascich leta.

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.173

Dobry den,

1. určitě vyměň hodně rychle veta! Diazepamem se epilepsie opravdu neléčí!
2. je hodně léků, i homeopatických, např. (to si ale nech poradit od veta, raději již nějakého nového): Kaliumbromid, Sanepil, Phaenamal, Mylepsium, Phenhydan, Primidon, Dibro-B Mono, Luminal, Oxcarbazepin, Carbamazepin, Valproat, Belladonna D6, Zincum D6 a Aspisinum D6

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 20:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.201

1. určitě vyměň hodně rychle veta! Diazepamem se epilepsie opravdu neléčí!
2. je hodně léků, i homeopatických, např. (to si ale nech poradit od veta, raději již nějakého nového): Kaliumbromid, Sanepil, Phaenamal, Mylepsium, Phenhydan, Primidon, Dibro-B Mono, Luminal, Oxcarbazepin, Carbamazepin, Valproat, Belladonna D6, Zincum D6 a Aspisinum D6

Můj pes - dobrman má epilepsii od tří let a dneska je mu 11, je ve výborné formě, poslední dva roky záchvat nebyl (musím zaklepat....). Před třemi lety jsme ho nechali vykastrovat, protože když jsme potkali háravku, byl skoro pokaždé v noci záchvat. A opravdu to asi pomohlo.
Užívá Phenaemal. Záchvaty měl hodně silné - počůral se i pokadil, plácal se v tom, ječel, máme ho v bytě takže to byla i dost pohroma. Potom pár hodin běhal a byl jako slepý, narážel, a když mě potkal, jako by mě neznal. Tak jsem hrozně ráda, že máme klid. Ikdyž, nikdy to není jistý...

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.26

Můj pes - dobrman má epilepsii od tří let a dneska je mu 11, je ve výborné formě, poslední dva roky záchvat nebyl (musím zaklepat....). Před třemi lety jsme ho nechali vykastrovat, protože když jsme potkali háravku, byl skoro pokaždé v noci záchvat. A opravdu to asi pomohlo.
Užívá Phenaemal. Záchvaty měl hodně silné - počůral se i pokadil, plácal se v tom, ječel, máme ho v bytě takže to byla i dost pohroma. Potom pár hodin běhal a byl jako slepý, narážel, a když mě potkal, jako by mě neznal. Tak jsem hrozně ráda, že máme klid. Ikdyž, nikdy to není jistý...

Před několika lety jsem měla psa, NO, který začal mít zničeho nic v roce a půl těžké záchvaty. Byli jsme s ním na vyšetření, odběry krve atd., dostával antiepileptika. Bohužel měl nádory v hlavě, a tak o dva měsíce později jsem ho musela nechat s pláčem uspat. Záchvaty se sice po lécích trochu zmírnily, ale léky mu nedělaly dobře, stále se zhoršoval, a tak nebyla jiná možnost.
Myslím, že je víc druhů epilepsie, a tak záleží na tom, jakou váš pes má. Může to být symptomem dalšího vážnějšího onemocnění, může to být po úraze, ale může to být i tzv. primární epilepsie, a s tou se dá při léčení žít. Vím, že někteří psi pak zvládají s léky normální život, záchvaty se objevují řídce.
Je těžké odhadnout, co a jak je s vaším psem. Rozhodně se dá souhlasit s tím, že byste měl/a změnit ihned veterináře. Třeba se za ty roky už ví o epilepsii víc a vašemu psovi pomohou.
Můj pes měl těžké záchvaty, při nich měl křeče, tzv. plaval, slinil, mlátil sebou. Nekálel ani nemočil, ale bylo to hrozné. Nemohla jsem mu nijak pomoct, jen dát pozor, aby se nepotloukl. Po záchvatu přišla "aura", která trvala třeba půl hodiny ale taky 3 hodiny, kdy jsem s ním chodila po zahradě do úplného vyčerpání, kdy mě nepoznával, do všeho narážel jak slepý, měla jsem ho na vodítku, aby si neublížil. Pak většinou usnul, po probuzení byl zdánlivě normální. Postupem času jsem se naučila poznat, kdy záchvat přichází, pes začínal být "jaksi mimo", zadíval se do dálky, byl jakoby v křeči a pak upadl a přišel záchvat s bezvědomím.
I když je to už přes sedm let, nemohu na to zapomenout.
Změňte veterináře a udělejte základní vyšetření, ať víte na čem jste.
Majda

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 22:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.34

Dobry den,

Na epilepsii se podávají antiepileptika a jejich víc druhů, každému jedinci zabírají jiná. Mám zkušenost od lidí, že u každého se epilep. záchvat projevuje jinak a i četnost je různá. Někdo při pravidelném užívání léků neví co je záchvat několik let, jinému nepomáhá nic. Diazepan se dává při záchvatu to buď formou čípku, nebo je-li po ruce zdravotník tak injekčně. Je to lék na uklidnění. Ale to by měl vědět i velmi hloupý vet. který dodělal vysokou. Prostě Vás odpálkoval, že to nějak dopadne.

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 22:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.201

Na epilepsii se podávají antiepileptika a jejich víc druhů, každému jedinci zabírají jiná. Mám zkušenost od lidí, že u každého se epilep. záchvat projevuje jinak a i četnost je různá. Někdo při pravidelném užívání léků neví co je záchvat několik let, jinému nepomáhá nic. Diazepan se dává při záchvatu to buď formou čípku, nebo je-li po ruce zdravotník tak injekčně. Je to lék na uklidnění. Ale to by měl vědět i velmi hloupý vet. který dodělal vysokou. Prostě Vás odpálkoval, že to nějak dopadne.

Náš veterinář říkal, že pokud má pes záchvat jen občas, třeba dvakrát za rok, antiepileptika se dávat nemusí, kvůli vedlejším účinkům léků. Třeba chtěl ten doktor počkat, jak často se budou záchvaty opakovat....

Neregistrovaný uživatel

27.12.2005 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.26

Náš veterinář říkal, že pokud má pes záchvat jen občas, třeba dvakrát za rok, antiepileptika se dávat nemusí, kvůli vedlejším účinkům léků. Třeba chtěl ten doktor počkat, jak často se budou záchvaty opakovat....

Jo, to je možný, ale vyšetření by se mohla udělat. Vím, že jsme tehdy dělali psovi alespoň EKG, aby se vědělo, jak je na tom se srdcem, odběry krve, z té se taky dá hodně poznat. Taky jsem si tehdy psala deníček, popisovala jsem si přesně, jak probíhaly záchvaty, jak často, jak byly dlouhé, atd. Veterináře to moc zajímalo, aby měl pro určení diagnózy do nejvíce podrobností.

Neregistrovaný uživatel

28.12.2005 12:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198

Dobry den,

Není pravda, že se na epilepsii umírá. Pes s epilepsií může žit i deset let, klidně i déle. Důležitá je frekvence záchvatů, jestli má váš pes epilepsii zdiagnostikovanou teprve krátce, tak bych nechala veterináře, ať dělá, co uzná za vhodné, protože se opravdu zřejmě snaží určit nejšetrnější léčbu. Léčba se nastavuje tak, aby měl pes co nejméně záchvatů ročně, téměř nikdy se nepodaří, aby už neměl žádný, v tom je epilepsie skutečně nemocí na doživotí, ale to neznamená, že na ni musí umřít během chvilky.

Neregistrovaný uživatel

31.12.2005 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.229.6

Není pravda, že se na epilepsii umírá. Pes s epilepsií může žit i deset let, klidně i déle. Důležitá je frekvence záchvatů, jestli má váš pes epilepsii zdiagnostikovanou teprve krátce, tak bych nechala veterináře, ať dělá, co uzná za vhodné, protože se opravdu zřejmě snaží určit nejšetrnější léčbu. Léčba se nastavuje tak, aby měl pes co nejméně záchvatů ročně, téměř nikdy se nepodaří, aby už neměl žádný, v tom je epilepsie skutečně nemocí na doživotí, ale to neznamená, že na ni musí umřít během chvilky.

Vsetkym Vam moc a moc dakujem. Asi chcel vet vazne este pockat, lebo uz sme vysadili diazepam, nerobil mu moc dobre ale zachvaty uz doteraz nemal. Chceme teraz nasadit nejake dlhodobejsie lieky, tak uvidime ako to dopadne. Snad dobre. Este raz velmi dakujem.

Neregistrovaný uživatel

31.12.2005 21:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.26

Vsetkym Vam moc a moc dakujem. Asi chcel vet vazne este pockat, lebo uz sme vysadili diazepam, nerobil mu moc dobre ale zachvaty uz doteraz nemal. Chceme teraz nasadit nejake dlhodobejsie lieky, tak uvidime ako to dopadne. Snad dobre. Este raz velmi dakujem.

Je to možné, že veterinář čekal, co se z toho vyvine. Ono totiž, jak se antiepileptika nasadí, už je pes bere do smrtil. Tak moc držím palečky, ať je pejsek zdravý.

Zlatica

7.1.2020 00:50
Zlatica

XXX.XXX.234.28

My sme to riešili na prírodnej báze olejceky z dokonalej lásky a v difuzere sme mali levanduľu záchvaty ma v rôzne niekedy 2xza deň, niekedy začiatok, stred, koniec mesiaca teraz dva mesiace kľud až dnes malý záchvat, pocikal sa raz a slintal 3x za ten čas co ich má ja som ho zobrala z oz v januári a v marci dostal záchvat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík