Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.44
Máme roční shi-tzu a v poslední době začala hrozně mlaskat. Dělá to hlavně večer, když už jde spát do pelíšku a taky někdy v noci. Mlaská tak, že nás to až probudí. Mlaská a naprázdno polyká. Je to takové, jakoby měla v tlamičce hrozně sucho nebo jak by měla žízeň. Když ji dám vodu, tak se nenapije. Je zajímavé, že přes den, když spí tak toto nedělá. Není to ani mlaskání ze spaní, protože jakmile usne, přestane toto dělat. Vždy , když nás to probudí tak leží, ale hlavičku má zvednutou, pomlaská si, potom si odfoukne, položí hlavu a spí.
Jinak vypadá, že je naprosto zdravá, jí, běhá, hraje si, prostě úplně v pohodě.
Nevíte někdo co by toto mohlo být? Myslíte, že by toto chování mohlo být znamením nějakého onemocnění nebo se jedná spíše o nějaký její hloupý zlozvyk? Za odpovědi děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.241
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Máme roční shi-tzu a v poslední době začala hrozně mlaskat. Dělá to hlavně večer, když už jde spát do pelíšku a taky někdy v noci. Mlaská tak, že nás to až probudí. Mlaská a naprázdno polyká. Je to takové, jakoby měla v tlamičce hrozně sucho nebo jak by měla žízeň. Když ji dám vodu, tak se nenapije. Je zajímavé, že přes den, když spí tak toto nedělá. Není to ani mlaskání ze spaní, protože jakmile usne, přestane toto dělat. Vždy , když nás to probudí tak leží, ale hlavičku má zvednutou, pomlaská si, potom si odfoukne, položí hlavu a spí.
Nevíte někdo co by toto mohlo být? Myslíte, že by toto chování mohlo být znamením nějakého onemocnění nebo se jedná spíše o nějaký její hloupý zlozvyk? Za odpovědi děkuji.
Mohla by to být epilepsie,ale nechci strašit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.24
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naše taky mlaská. Dělá to vždycky když je spokojená. Třeba když si vyskočí na klín a někdo jí hladí nebo právě večer když si lehne do pelíšku. Chvíli si mlaská, pak si "oddechne" a spí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky si myslím ,že mlaská blahem a spokojeností.Můj mlaská a ještě prdí...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mafo taky mlaská. Spí, mlaská, na prázdno polyká... A když se v ten moment vzbudí (nebo je vzbuzen), tak se ještě olizuje... Řekla bych, že se mu zdá o pořádným vepřovým uchu.
Jinak teda ještě ze spaní štěká, kňučí a utíká. Většinou tak nahlas, že mě to též vzbudí. Jo a ještě občas brutálně chrápe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky si myslím ,že mlaská blahem a spokojeností.Můj mlaská a ještě prdí...
Také souhlasím, že mlaskání je spokojenost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.23
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mafo taky mlaská. Spí, mlaská, na prázdno polyká... A když se v ten moment vzbudí (nebo je vzbuzen), tak se ještě olizuje... Řekla bych, že se mu zdá o pořádným vepřovým uchu.
Jinak teda ještě ze spaní štěká, kňučí a utíká. Většinou tak nahlas, že mě to též vzbudí. Jo a ještě občas brutálně chrápe.
A ještě má Mafo vlhké sny, si zapoměla napsat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.17
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tiez si myslim ze to moze byt epilepsia, mojmu psikovi tak zacala. Obcas po tom mlaskani aj zvracal.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tiez si myslim ze to moze byt epilepsia, mojmu psikovi tak zacala. Obcas po tom mlaskani aj zvracal.
To už jsou dva hlasy pro epilepsii. Asi bych se radši šla poradit s veterinářem...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.250
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To už jsou dva hlasy pro epilepsii. Asi bych se radši šla poradit s veterinářem...
nemá předkus nebo podkus?? Naše fenka tohle dělala protože měla podkus (čili horní patro vystrčené ven) a jak jí osychaly dásně, tak jí to bylo zřejmě nepříjemné, a tak se pořád olizovala - mlaskala. Taky nás to v noci budilo, ale má na to chudák nárok, takže jsm si na to už zvykli, jinak druhý pes také mlaská - když je spokojený... :) Kalliope
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.44
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
nemá předkus nebo podkus?? Naše fenka tohle dělala protože měla podkus (čili horní patro vystrčené ven) a jak jí osychaly dásně, tak jí to bylo zřejmě nepříjemné, a tak se pořád olizovala - mlaskala. Taky nás to v noci budilo, ale má na to chudák nárok, takže jsm si na to už zvykli, jinak druhý pes také mlaská - když je spokojený... :) Kalliope
Děkuji všem za odpovědi, jen jste mě hrozně vystrašili s tou epilepsíí. Předkus nebo podkus nemá. Kéž by mlaskala blahem. Nechtěla jsem jít hned k veterináři, znáte to, čím více chodíte po doktorech, tím více jste nemocní, ale asi nám nic jiného nezbyde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi, jen jste mě hrozně vystrašili s tou epilepsíí. Předkus nebo podkus nemá. Kéž by mlaskala blahem. Nechtěla jsem jít hned k veterináři, znáte to, čím více chodíte po doktorech, tím více jste nemocní, ale asi nám nic jiného nezbyde.
Prosím Tě , mohla by jsi potom napsat, co ti na to říkal veterinář, neboť náš pes to dělá taky, ale myslím si, že to bude tím spokojeným blahem.Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.134.188
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím Tě , mohla by jsi potom napsat, co ti na to říkal veterinář, neboť náš pes to dělá taky, ale myslím si, že to bude tím spokojeným blahem.Díky
Asi záleží jak pes mlaská. Moje fena si před usnutím vždy blažene mlaskne a to tak,že ji poskočí celá hlava..., jak intenzivní to mlasknutí je. Někdy v noci ze spaní taky mírně mlaská, ale to se jí něco vyloženě zdá.
Pokud vás psík mlaská opravdu mohutně a často-asi by bylo lepší to vyšetření - pro klid duše.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi záleží jak pes mlaská. Moje fena si před usnutím vždy blažene mlaskne a to tak,že ji poskočí celá hlava..., jak intenzivní to mlasknutí je. Někdy v noci ze spaní taky mírně mlaská, ale to se jí něco vyloženě zdá.
Pokud vás psík mlaská opravdu mohutně a často-asi by bylo lepší to vyšetření - pro klid duše.
mí psi ¨v noci mlaskají jenom když jim není dobře ,po několika dnech mlaskání obvykle následuje žaludeční choroba se zvracením ,když je jim dobře nemlaskají ,epilepsie to bych neřekla to pes ani tak nemlaská jako spíš cvaká ,záleží na tom co ta vaše přesně dělá.Jinak s té epilepsie tolik strach nemějte ,přivezla jsem si ročního psa ,po několika týdnech se u něj epilepsie k mému zděšení objevila ,veterinář mi léky nedal prý až jak se to bude vyvíjet dál ,asi rok občas cvakal ,pěnil slintal ,nyní už je to tři roky a pes je úplně v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.44
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Včera, když jste napsali, že by se mohlo jednat o epilepsii, tak jsem vzala telefon s volala pro jistotu hned veterináři. Popsala jsem mu její chování a řekl mi, že epilepsie to nebude, že kdyby se jednalo o epilepsii, tak by se toto chování neprojevovalo každý den. Ať ji spíše prohlídneme tlamičku, že to vypadá jakoby měla v tlamě zánět , afty anebo takY říkal, že se může jednat o výměnu některého ze zubů. Včera jsem ji prohlédla tlamičku,ale nic jsem tam nenašla. Náš veterinář má odpolední až příští týden, říkal, že to nebude nic akutního, takže tam příští týden půjdem a potom dám vědět pro všechny ostatní, kdo řeší stejný problém jak to dopadlo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.5
Neni to nic moc akutnyho moj pes bol operovany a zeptala som sa veterinara ze proc mlaska muj pes a ze kdyz ho boli brucho alebo v papulke Sa mu delaji na zubech kamene a stoho na to je krem a pomaha docela
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.63
Je to staré téma, ale třeba sem ještě někdo nahlédne.
Můj pes mlaská když se přežere, venku zhltne něco špatného, nebo když mu měním granule a na nové ještě nemá zvyklé trávení. Myslím že je to žaludeční nevolnost, určitě nemlaská spokojeností
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak to mě rozesmálo,protože mokré sny mají moji kluci také.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.49.1
Přikláněl bych se ke zdravotním problémům.Můj pes tohle začal dělat,když umíral na selhání ledvin.Není mlaskání jako mlaskání.Spokojeně to dělal úplně jinak,dříve...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.193
Zdravim... ste ma naplasili...hladam temy ohladne mlaskania...moja 11 rocna fena to robi od januara...ako keby mala sucho v papulke a potom naprazdno preglgne.V papuli nic nema...
Ivčanka

XXX.XXX.173.97
Tak vám všem chci jen říct, že mám velkou zkušenost s mlaskáním své boxerky. začíná to vždy večer a také se občas ani nevyspíme, protože mlaská celou noc. Je to překyslení žaludku. Dejte dietku, kuře z rýží na 2 dny a nebo vyběhnout na travičku. Pejsek se jí náláduje a vyzvrací. Pak mu bude dobře. a také můžete dát na noc Primamet. To je něco jako Reni na trávení.
Davos17

XXX.XXX.97.202
Zdravím tak vidím že máme naprosto stejný problém stim mlaskáním můj to dělá vždy jak je doma v klidu. Když má pohyb a je venku tak ne. Což je logické protože na to úplně zapomene. Ale doma to dělá pořád. Osobně mě to hrozně vadí,je to až otravné. Zítra jdeme na veterinu se poradit proč to dělá a co to může být ať jsem v klidu a pes taky 😉😊
Ahoj my to máme taky už od roku 2013 zjistili ze má helikobakter pylori jeto hrozné zrovna teď od pátku to má i teď to zase začíná už sem stoho na nervy jen to vidím a je mi zle od žaludku celou noc nebo den se nevyspim pes pořád polyká a mlaska jako na zvracení ale nezvraci chodíme na injekce a nic nezabírá sem už zoufalá dostala helicid a ještě center ale nic nezabírá
Mlaska tečou ji sliny nadavuje se ale nevrací nemůže spát ležet chce jít pokaždé ven žrát trávu tohle teď tráva od pátku celý den a celou noc a jak má člověk chodit do práce sem stoho na dně sem zoufalá nikdo nám stím nemůže pomoct je to prej blbá nemoc která se jen tak nedá vyléčit musí mít striktní dietu analergeni grunule nic jiného takže ju neustále hlídám aby nic neoblizla a nesehrála v trávě no za chvíli stoho budu mít taky asi taky zánět žaludku už žádného psíka nechci psi miluju ale tohle je šílené už sme byli u třech veterinářů a nic už nevím co dál violka má 8roku dala bych cokoliv aby ji bylo lip
Sabina91

XXX.XXX.244.68
Nám fena mlaskala dřív, když jsme byly na barfu, třeba celou noc, stále pomlaskavani, polykání na prázdno. Pak začaly prujmy, zvracení a pod, veterinář nám zjistil, dle krve, že má špatnou slinivku a neumí trávit maso, tak jsme na spesl granulich, včera ovšem zacala mlaskat znovu, opět celou noc. Tak počkám den, dva a uvidíme. Jo a taky se do toho pořád drbe. Blesky nemá, kontrolovali jsme.
LucieT89

XXX.XXX.45.123
Dobrý den, mám 5 leteho čivaváka. Začal mlaskat a naprázdno polykat. Také se hodně drbal až se mu za ouškem začala dělat lysinka. Po několika návštěvách u různých veterinářů padla diagnóza alergická dermatitida. Dostal injekci (stojí asi 1500,-Kč) účinek je cca na měsíc. Jinak se prodává po celém balení asi za 3.600,- plno veterinářů toto nemá, jelikož je to drahé. Pokud ale má více pacientů s těmito příznaky, muže dat jen dávku z balení jinak nutí koupit cele balení, aby měli jistotu ze to udají, jelikož to má kratší dobu trvanlivosti. Nepamatuji si, jak se to přesně jmenuje, ale měli by tušit. Opravdu byl měsíc a kousek klid. Pak to ale začalo znovu a my začali zkoušet tablety Apoquel. Jenže ten mi nepřijde tak účinný jako injekce. Pes se drbat přestane, ale má to krátkou dobu účinnosti. Musí to brát každý den nebo obden. Půl tablety, ale je to podle váhy psa. Zkuste se na toto zeptat u doktora, zda by to mohla být ta alericka dermatitida. Pozor ale, tyto tablety ani nějaké vedlejší účinky. Poraďte se s veterinářem. Zrovna dnes začal zase mlaskat a naprázdno polykat jelikož jsem mu prášky zkusila pozvolna vysadit. Je to hrozné, ta bezmoc. Už nevím, jak mu pomoci. To mlaskani mě rozčiluje ale na druhou stranu je to ubijejici nevěděl, jak milackovi pomoci. :/
Uživatel s deaktivovaným účtem

To mlaskani mě rozčiluje ale na druhou stranu je to ubijejici nevěděl, jak milackovi pomoci. :/
Dostal injekci (stojí asi 1500,-Kč) účinek je cca na měsíc. Opravdu byl měsíc a kousek klid.
na druhou stranu je to ubijejici nevěděl, jak milackovi pomoci. :/
Tak úplně nevím, co chcete slyšet. Nejsem veterinář, takže diagnózu a eventuelní léčbu nestanovím. Nicméně injekce zabírá, takže víte jak miláčkovi pomoct. Jako chápu, že to není nejlevnější, ale s tím, že pejsek nebude celý život zdravý, že bude potřeba třeba pravidelná a dlouhodobá léčba, resp. udržení optimálního stavu, s tím přeci musí člověk počítat už při pořízení psa.
Ono ne nadarmo se tady neustále probírá cena štěněte vs. celoživotní náklady spojené s pořízením psa, no a ta veterina k tomu patří.
Pokud je diagnoza alergická dermatitida, je základ změnit jídelníček, tedy vyloučit alergen (ne cpát do psa kortikoidy) Jen málo případů je ještě alergie třeba na prací prášek, či kvetoucí trávy. Čím krmíte? V prvé řadě vyloučit krmení, kde je byť jen stopa po kuřecím, tedy ani kuřecí tuk, který je téměř ve všech levnějších granulích. A mimochodem...změnu krmení vám vet nenaordinoval?
Davos17

XXX.XXX.97.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím tak jak jste to nakonec vyřešili? My máme ten stejný problém pořád. Všechna vyšetření negativní.
Davos17

XXX.XXX.97.28
Nám to nepomohlo. Žere denně kupy trávy. Dostal i léky na překyselení žaludku a vše bez efektu. Udělali se všechna vyšetření. Negativní vše. A pes mi stále mlaska. Je to až úplně otravné. 😕😪
Davos17

XXX.XXX.96.6
On je na hypoalergenní stravě bohužel 😕
lupus4
napsal(a):
která zřejmě NEfunguje ...
Přesně tak. I když se to jmenuje hypoalergenní - může to být totálně k ničemu(slušně řečeno) jelikož to si tam už napíše kdejaký výrobce, stačí, když tam nedá obiloviny. Přesto tam může být x jiných věcí, co zrovna vašemu psu vadí. Napište přesnou značku granulí a jistě vám tu napíšeme, co je častý alergen a které granule místo nich vybrat.
Davos17

XXX.XXX.97.240
Hill’s z/d

eliminační dietu vet nezmínil?
složení hills z/d z netu :
Obilniny, maso a vedlejší živočišné produkty, výtažky z přírodních bílkovin, oleje a tuky, vedlejší rostlinné produkty, minerální látky.
Zdroje bílkovin: hydrolyzát z kuřecích jater, bílkovinný koncentrát z rýže.
Zdroj sacharidů: rýže.
dobrý, ne......
napsal(a):
eliminační dietu vet nezmínil?
složení hills z/d z netu :
Obilniny, maso a vedlejší živočišné produkty, výtažky z přírodních bílkovin, oleje a tuky, vedlejší rostlinné produkty, minerální látky.
Zdroje bílkovin: hydrolyzát z kuřecích jater, bílkovinný koncentrát z rýže.
Zdroj sacharidů: rýže.
dobrý, ne......
potom bych se po... taky

add slození veterinarni diety....
Vite, jak se vyrabi granulove diety a proc slozeni je takove, jake je a presto na tom nemocni psi jakz-takz funguji?
Davos17

XXX.XXX.97.136
Tak co by jste mi tedy poradili?
koukněte na gastroezofageální reflux...zda příznaky odpovídají či ne
jinak bych zkusil syrové hovězí s rozvařenou rýží
(vyloučené kuřecí a obiloviny)
a proc slozeni je takove, jake je
když kouknete na složení : Obilniny, maso a vedlejší živočišné produkty,
tak debilní popis snad nemůže u nikoho vzbudit důvěru...
PS. Vedlejší živočišný produkt je termín jímž jsou označována těla zvířat nebo jejich části nebo výrobky živočišného původu, které nejsou určeny k lidské spotřebě, včetně vajíček, embryí a spermatu.
vlaštovka

XXX.XXX.215.248
Naše pětiletá fenka kavkazáka začala pomaskávat a polykat nasucho v noci i během dne. Má potravinovou alergii, denně užívá 1 tabletu Apoquelu, kupujeme speciální granule i pamlsky, tak si myslím, že žaludek by měl být v pořádku. Často ve spánku "běhá" a poštěkává.

vlaštovka
napsal(a):
Naše pětiletá fenka kavkazáka začala pomaskávat a polykat nasucho v noci i během dne. Má potravinovou alergii, denně užívá 1 tabletu Apoquelu, kupujeme speciální granule i pamlsky, tak si myslím, že žaludek by měl být v pořádku. Často ve spánku "běhá" a poštěkává.
Běhání a poštěkávání ve spánku s alergií ani žaludkem nesouvisí.
SimPa

XXX.XXX.169.4
Vyřešili jste tento problem nejak? U nás se totiz deje neco podobného a nemůžeme zjistit příčinu. Všechny testy jsou negativní
SimPa
napsal(a):
Vyřešili jste tento problem nejak? U nás se totiz deje neco podobného a nemůžeme zjistit příčinu. Všechny testy jsou negativní
Příčinu mlaskání? Je to pálení žáhy z překyseleného žaludku. Dejte trochu rozpuštěné sody velkou stříkačkou do pusy, uvidíte, jestli přestane, zabírá to do pár minut. Čím krmíte? Příčina je ve stravě.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!