Jak často může mít fenka štěňata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 08:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.155

Zajímalo by mě, jak často může chovatel svojí fenku krýt. Předem upozorňuji, že nejsem žádná množitelka, doma mám pejska, takže štěníci nehrozí, ptám se jenom pro zajímavost.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.39

Jeden vrh štěňat v kalendářním roce.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 11:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50

Kamže???

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 11:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.155

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Jeden vrh štěňat v kalendářním roce.

Děkuji za odpověď já jsem to skutečně nemyslela jako provokaci, prostě mě to zajímalo.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 12:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.138

Kamže???

příště když budete potřebovat zodpovědět nejaký dotaz tak je jepší se ptát na moderovaném foru tady je to anonymní a mám pocit že jsem chodí akorád parta hlupáků a hulvátů kteří se schovávají v anonymitě

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.23

Zajímalo by mě, jak často může chovatel svojí fenku krýt. Předem upozorňuji, že nejsem žádná množitelka, doma mám pejska, takže štěníci nehrozí, ptám se jenom pro zajímavost.

podle mě je nejlepší 1x za rok, některé kluby umožňují 3 vrhy za2 roky, tedy 3 háraní po sobě, pak 1 pauza. To mi ale přijede moc často.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 14:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.155

podle mě je nejlepší 1x za rok, některé kluby umožňují 3 vrhy za2 roky, tedy 3 háraní po sobě, pak 1 pauza. To mi ale přijede moc často.

Překvapilo mě, že chovatelka od které jsem si nedávno přivezla svého pejska chce maminku mého hafíka v květnu znovu nakrýt. Po půl roce další štěnda mi přišlo dost brzo, ale nechtěla jsem se chovatelky nějak dotknout hloupím dotazem, tak jsem se zeptala tady. Ale příště to fakt radši zkusím na moderce.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 14:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.23

Překvapilo mě, že chovatelka od které jsem si nedávno přivezla svého pejska chce maminku mého hafíka v květnu znovu nakrýt. Po půl roce další štěnda mi přišlo dost brzo, ale nechtěla jsem se chovatelky nějak dotknout hloupím dotazem, tak jsem se zeptala tady. Ale příště to fakt radši zkusím na moderce.

U tzn.mnozitelu je normalni,nakryvat harani co harani.A mnohdy na ne zrovna (alespon)povahove vyrovnanych jedincich.Jde jim o penize.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.155

U tzn.mnozitelu je normalni,nakryvat harani co harani.A mnohdy na ne zrovna (alespon)povahove vyrovnanych jedincich.Jde jim o penize.

Já jsem ale z chovatelky měla pocit, že jí na pejscích opravdu záleží, rozhodně si nemyslím, že je množitelka, fence je pět a půl roku a měla čtyři vrhy, ale ten interval mi přišel opravdu krátký, tak jsem chtěla vědět, zda je to obvyklé nebo ne. Já bych asi svojí fenu tak často nekryla.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 16:28
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

Já jsem ale z chovatelky měla pocit, že jí na pejscích opravdu záleží, rozhodně si nemyslím, že je množitelka, fence je pět a půl roku a měla čtyři vrhy, ale ten interval mi přišel opravdu krátký, tak jsem chtěla vědět, zda je to obvyklé nebo ne. Já bych asi svojí fenu tak často nekryla.

Fena opravdu může mít tři vrhy za dva roky. Osobně jsem pro jeden vrh ročně. Také záleží na stavu feny. V každém případě vaše chovatelka neporušuje žádný zákon a kromě toho co vy víte, co za důvody může mít, že bude fenu krýt další hárání. Třeba chce zrovna krýt určitým psem a záleží jí na tom, kromě toho fence už bude šest a je možnost, že tentokrát nemusí zabřeznout, tak třeba chovatelku tlačí čas.

Neregistrovaný uživatel

28.3.2006 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.155

Fena opravdu může mít tři vrhy za dva roky. Osobně jsem pro jeden vrh ročně. Také záleží na stavu feny. V každém případě vaše chovatelka neporušuje žádný zákon a kromě toho co vy víte, co za důvody může mít, že bude fenu krýt další hárání. Třeba chce zrovna krýt určitým psem a záleží jí na tom, kromě toho fence už bude šest a je možnost, že tentokrát nemusí zabřeznout, tak třeba chovatelku tlačí čas.

Ještě jednou děkuji za všechny slušné odpovědi!

Sirael

22.9.2019 20:28
Sirael

XXX.XXX.178.226

Dobrý den,chci se dotázat,kde je možno upozornit,na to ,že fenu připouštějí každé hárání,no a štěňata ,potom prodávají a dávají k odběru v 6 týdnech,bez očkování ,pod váhou a plné klíšťat.Před 7 měsíci,jsem takové štěně zachránila a dnes jsem zjistila,že na internetu jsou znovu,nový vrh k odběru.Narozeni 30.8 a k odběru po 11.10.Děkuji za info.Feny je mi moc líto a jináč netuším,jak ji pomoci.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.9.2019 21:03

Sirael napsal(a):
Dobrý den,chci se dotázat,kde je možno upozornit,na to ,že fenu připouštějí každé hárání,no a štěňata ,potom prodávají a dávají k odběru v 6 týdnech,bez očkování ,pod váhou a plné klíšťat.Před 7 měsíci,jsem takové štěně zachránila a dnes jsem zjistila,že na internetu jsou znovu,nový vrh k odběru.Narozeni 30.8 a k odběru po 11.10.Děkuji za info.Feny je mi moc líto a jináč netuším,jak ji pomoci.

.....řekla bych že na Krajskou veterinární správu......ale tím, že vy a další si budete štěňata brát, tak nahráváte tomu, že je odbyt a fena se bude krýt znovu......pakliže by oné osobě doma zůstal celý vrh, už by si zřejmě příště rozmyslela znovunakrytí feny....

23.9.2019 06:34
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Sirael napsal(a):

Bohužel, množitelé bezpapíraků si mohou dělat úplně cokoliv, a naše zákony (bohužel i ty nové) jsou postavené tak, aby se dotkly jen slušných registrovaných chovatelů, a tihle šmejdi měli dál nikým nerušený klid na svůj byznys... 🤮

Takže jediné, co s tímto jde udělat je: nekupovat od nich ty nemocné, předražené křížence!

Sirael

23.9.2019 08:05
Sirael

XXX.XXX.178.226

Dobrý den,díky za odpovědi,ale přijde mi to jako ,začarovaný kruh,je jednoduché říct,že si je lidi nemají brát,ale pokud štěňatkům nikdo nepomůže,tím myslím,že si je neodvede,tak bůh ví,jak bude s nima zacházeno a jak budou trpět.Ta má princezna,se srovnala a vyrostla v úžasnou mohutnou krásku.Jen mě mrzí,že další háránít,ta její mamča zase bude muset vyklopit fůru mladejch,aby jim vydělala nějaké prašule.

23.9.2019 08:34

Sirael napsal(a):
Dobrý den,díky za odpovědi,ale přijde mi to jako ,začarovaný kruh,je jednoduché říct,že si je lidi nemají brát,ale pokud štěňatkům nikdo nepomůže,tím myslím,že si je neodvede,tak bůh ví,jak bude s nima zacházeno a jak budou trpět.Ta má princezna,se srovnala a vyrostla v úžasnou mohutnou krásku.Jen mě mrzí,že další háránít,ta její mamča zase bude muset vyklopit fůru mladejch,aby jim vydělala nějaké prašule.

......ale jiná možnost není - pokud si vezmete štěně uvolníte místo pro další........tahle hra na city "zachráním chudáka štěně" velice napomáhá množitelům v produkci dalších chudáků, protože on se vždycky najde někdo, kdo toho chudáka štěně bude zachraňovat........je jediné velmi jednoduché pravidlo NENÍ POPTÁVKA NENÍ NABÍDKA.....přeci si nemůžete vzít všechna štěňata aby jste je zachránila.....podle čeho jste si brala vaší princeznu, co když tam bylo štěně co bylo ještě potřebnější a vy jste ho tam nechala - tohle jsou přeci nesmyslné úvahy.......proto opakuju - pokud si vy a další budete tato štěňata brát, bude fena zas a znovu zabřezávat a budou se rodit další a další chudáci........pokud budu chtít zachránit kotě, štěně nebo dospělé zvíře vždy si budu brát z útulku anebo domácího depozita.....

23.9.2019 08:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Sirael napsal(a):

Jen mě mrzí,že další háránít,ta její mamča zase bude muset vyklopit fůru mladejch,aby jim vydělala nějaké prašule

To je ale i Vaše vina, tak tady nebrečte!!!

Kdybyste takový šmejdy ve snaze ušetřit za štěně z kvalitního chovu nepodporovali, tak tím zachráníte mnohem víc štěňat, protože by se jim nevyplatilo je množit, a nevznikaly by další a další vrhy těchto chudáků ...

23.9.2019 08:41
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
......ale jiná možnost není - pokud si vezmete štěně uvolníte místo pro další........tahle hra na city "zachráním chudáka štěně" velice napomáhá množitelům v produkci dalších chudáků, protože on se vždycky najde někdo, kdo toho chudáka štěně bude zachraňovat........je jediné velmi jednoduché pravidlo NENÍ POPTÁVKA NENÍ NABÍDKA.....přeci si nemůžete vzít všechna štěňata aby jste je zachránila.....podle čeho jste si brala vaší princeznu, co když tam bylo štěně co bylo ještě potřebnější a vy jste ho tam nechala - tohle jsou přeci nesmyslné úvahy.......proto opakuju - pokud si vy a další budete tato štěňata brát, bude fena zas a znovu zabřezávat a budou se rodit další a další chudáci........pokud budu chtít zachránit kotě, štěně nebo dospělé zvíře vždy si budu brát z útulku anebo domácího depozita.....

..pokud budu chtít zachránit kotě, štěně nebo dospělé zvíře vždy si budu brát z útulku anebo domácího depozita.....

přesně!

23.9.2019 08:44

Sirael napsal(a):

...a podívejte se na to z druhého konce.......zamyslete se, k čemu koupením vaší princezny, odsuzujete její matku......žít, rodit a odchovávat nová štěňata v otřesných podmínkách.......pokud si totiž budete taková štěňata brát - respektive kupovat, odsuzujete ji k dalšímu utrpení.....vždyť si můžete vzít štěně od spolku, který taková štěňata zachraňuje, pokud jsou množitelům odebrána, ale tam si ho vezmete zadarmo nebo za zlomkovou cenu toho, co by jste zaplatila, když si ono štěně budete brát od množitele........

23.9.2019 08:47

Inspektor Pišišvor napsal(a):
..pokud budu chtít zachránit kotě, štěně nebo dospělé zvíře vždy si budu brát z útulku anebo domácího depozita.....

přesně!

...ale ono je to marný a ztracený každý tady brečí nad chudákem štěňátkem, ale nikdo už nevidí nebo nechce vidět, co za tím stojí - jaké utrpení jeho matka "chovná fena" musí zažívat.......v tu chvíli kdy to velká většina pochopí, vyprázdní se z velké většiny útulky a skončí ten hnusný trh množitelů psů........

23.9.2019 10:03
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Souhlasím se vším, co jste napsaly. Jen na obranu zadavatelky: ona se nad tím alespoň zamýšlí a chce to řešit, narozdíl od těch, kteří řeknou, že rozhodně nebudou dávat peníze za čistokrevné štěně, ale labradora přece chtějí. Že to pak žádný labrador není, zjistí za pár měsíců a tento skorolabrador skončí právě v tom útulku...protože takovéhoto psa přece nechtěli, ale co, drahý nebyl...

23.9.2019 10:06
GAELLE

XXX.XXX.55.67

Sirael napsal(a):

i vy jste ty množitele podpořila místo abyste pro štěně šla do útulku. I tam se nechá vybrat pěkný mladý pes. Náš se v útulku narodil feně kterou někdo březí vyhodil...............

23.9.2019 10:45
LájošM

XXX.XXX.14.251

lesnížínka napsal(a):
Souhlasím se vším, co jste napsaly. Jen na obranu zadavatelky: ona se nad tím alespoň zamýšlí a chce to řešit, narozdíl od těch, kteří řeknou, že rozhodně nebudou dávat peníze za čistokrevné štěně, ale labradora přece chtějí. Že to pak žádný labrador není, zjistí za pár měsíců a tento skorolabrador skončí právě v tom útulku...protože takovéhoto psa přece nechtěli, ale co, drahý nebyl...

Zamýšlí se trochu pozdě. A stejně nechápe.

23.9.2019 11:41

lesnížínka napsal(a):

..ono se to občas chce nejprve se zamyslet a poté jednat........

23.9.2019 11:52

Nějaké zachraňování koupí štěněte nemá smysl, zachráníte jedno a kolik jich bývá jen z jednoho vrhu a kolik jich fena porodí za celý svůj život Dnes jsou informace snadno dostupné, kdo chce, zjistí si, jak to chodí a pochopí.
stop-mnozitelum.cz
nemnozdoma.cz
Hodně informací je na FB.
Bohužel ani nové nařízení o povinném čipování, které bude platit od nového roku, nic nevyřeší.

23.9.2019 12:18
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

No jasně, to by bylo ideální. Ale takto se jí alespoň dostalo nějakého vysvětlení problematiky a příště už předpokládám tohle neudělá. Narozdíl od těch, co se nezamyslí nikdy

23.9.2019 12:22
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Tím, že si někdo vezme štěně z útulku se jen uvolní místo pro další neprodané stěně.

23.9.2019 12:32
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

jahodapavel napsal(a):
Tím, že si někdo vezme štěně z útulku se jen uvolní místo pro další neprodané stěně.

ale z tohoto štěněte nemá množitel zisk - a zisk je motivací k dalšímu množení!

23.9.2019 12:40
sisi58

XXX.XXX.191.1

Sirael napsal(a):

Tak napište všude na diskuze, že jste koupila takové a takové štěndo, za tolik peněz a bez PP a není to to plemeno, co inzerovala, od této paní ......... a ta paní prodává hnedle další už po X týdnech a vůbec.
Je to tak správně? Není to brzo? A hnedle po sobě?
Sice tomu moc nevěřím, ale pokud byste odradila alespoň jednoho-dva kupce i to je úspěch. A třeba se to té ženské donese a dá si na chvíli pokoj.

23.9.2019 12:45
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Inspektor Pišišvor napsal(a):
ale z tohoto štěněte nemá množitel zisk - a zisk je motivací k dalšímu množení!

ale pokud je neprodá zabírají místo pro další vrh.

23.9.2019 13:10

jahodapavel napsal(a):
ale pokud je neprodá zabírají místo pro další vrh.

A to je otázka, jestli je to dobře nebo špatně

23.9.2019 21:53
fikovnice

XXX.XXX.135.131

No tak nezbývá než doufat, že paní bude skutečně jednat... Už třeba proto, že si teď sype popel na hlavu by to mohla dořešit a ne zahrát do autu.

24.9.2019 06:22

fikovnice napsal(a):
No tak nezbývá než doufat, že paní bude skutečně jednat... Už třeba proto, že si teď sype popel na hlavu by to mohla dořešit a ne zahrát do autu.

....tak uvidíme no.......

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík