Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19
Dobrý den, mám 4 měsíční štěně a v těchto vedrech bych ho chtěla trošku ochlazovat. Namáčím mu jen trochu hlavičku. Od jakého věku by mohlo do vody - třeba do dětského bazénku (tedy pokud by tam chtělo dobrovolně, násilím bych ho nenutila). Bojím se, aby třeba nenastydlo, ale v tomhle počasí to snad nehrozí?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, mám 4 měsíční štěně a v těchto vedrech bych ho chtěla trošku ochlazovat. Namáčím mu jen trochu hlavičku. Od jakého věku by mohlo do vody - třeba do dětského bazénku (tedy pokud by tam chtělo dobrovolně, násilím bych ho nenutila). Bojím se, aby třeba nenastydlo, ale v tomhle počasí to snad nehrozí?
Pokud štěně namáčíte na sluníčku,namáčejte mu bříško a tlamičku zespoda.Když mu namokříte hlavu,pere do ní sluníčko ještě víc.Štěně určitě nenastydne a pokud samo bude chtít,do vody si vlézt může.Většinou tak po kolena nebo po bříško.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pokud štěně namáčíte na sluníčku,namáčejte mu bříško a tlamičku zespoda.Když mu namokříte hlavu,pere do ní sluníčko ještě víc.Štěně určitě nenastydne a pokud samo bude chtít,do vody si vlézt může.Většinou tak po kolena nebo po bříško.
zadavatelka: takže koupat (namočit se) celé by se ještě nemělo. Jde mi také o to, kdy ho třeba poprvé koupat doma a šampónem?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zadavatelka: takže koupat (namočit se) celé by se ještě nemělo. Jde mi také o to, kdy ho třeba poprvé koupat doma a šampónem?
Koupat ho doma šamponem ( jemným pro štěňátka) můžete již od dvou měsíců, ale potom pořádně vysušit a nechodit s ním už ven (pokud je chladno). Takže nejlépe koupat po posledním venčení :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.169.59_
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, ja mam tiez 4 mesacne stena a uz pred mesiacom mi skakala do potoka. Miluje vodu a ked je navolno, ziadnu mlaku, potok, rybnik neobide. Zije s nami v byte, ale v tomto teple po kazdej dlhsej prechadzke skoci do vane, napustim jej vodu a cvachce sa tak 20 minut. Cez vikend sme boli pri jazere a dobru pol hodinu sme ju nevedeli dostat z vody :) stale tam bola pichnuta. Dokonca strcila hlavu az po krk do vody a zbierala kamienky :), takze ja by som sa toho u 4 mesacnehi stenda nebala...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, ja mam tiez 4 mesacne stena a uz pred mesiacom mi skakala do potoka. Miluje vodu a ked je navolno, ziadnu mlaku, potok, rybnik neobide. Zije s nami v byte, ale v tomto teple po kazdej dlhsej prechadzke skoci do vane, napustim jej vodu a cvachce sa tak 20 minut. Cez vikend sme boli pri jazere a dobru pol hodinu sme ju nevedeli dostat z vody :) stale tam bola pichnuta. Dokonca strcila hlavu az po krk do vody a zbierala kamienky :), takze ja by som sa toho u 4 mesacnehi stenda nebala...
Pokud chcete štěně vykoupat,klidně můžete vhodným šamponem.V těchto vedrech ho můžete vykoupat i ráno a do večera vám krásně proschne.Prochladnutí se nemusíte bát.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zadavatelka: Tak to je perfektní. To já jí musím koupit nějaký bazének. Je to prcek (2kg), v potoce by mi uplavala
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zadavatelka: Tak to je perfektní. To já jí musím koupit nějaký bazének. Je to prcek (2kg), v potoce by mi uplavala
Jestli má dlouhou srst, tak dávejte jenom pozor aby se po koupání nezapařila. Jsou z toho ošklivé vyrážky. Raději trochu prosušit ručníkem a nechat lítat. Ne promočeného nechat ležet na sluníčku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli má dlouhou srst, tak dávejte jenom pozor aby se po koupání nezapařila. Jsou z toho ošklivé vyrážky. Raději trochu prosušit ručníkem a nechat lítat. Ne promočeného nechat ležet na sluníčku.
zadavatelka: děkuji za upozornění, ale mám hlaďáka - jezevčíka :-)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zadavatelka: děkuji za upozornění, ale mám hlaďáka - jezevčíka :-)
myslím, že jezevčíci většinou o nějaké plavání moc nestojí , jo smočit si tlapky ,max .to bříško a dost. Jinak moje štěndo ( al enení to jezevec) se narodilo loni na konci března a na začátku července ( 2005) se koupalo a plavalo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.170.182
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v tomhle počasí opravdu nenastydne. já už jsem koupala své štěndo pravidelně od 4měs. bez problémů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.24.80
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
v tomhle počasí opravdu nenastydne. já už jsem koupala své štěndo pravidelně od 4měs. bez problémů.
Jenom by mě zajímalo, zda muže psovi ublížit voda v bazenu (chlor atd). Mám dlouhosrstého jezevčíka, který mi do bazenu občas vleze, když je mu opravdu teplo. Pít to nesmí, ale co třeba srst?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jenom by mě zajímalo, zda muže psovi ublížit voda v bazenu (chlor atd). Mám dlouhosrstého jezevčíka, který mi do bazenu občas vleze, když je mu opravdu teplo. Pít to nesmí, ale co třeba srst?
Pes by se měl po vykoupání ve chlorové vodě osprchovat čistou vodou stejně jako člověk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
myslím, že jezevčíci většinou o nějaké plavání moc nestojí , jo smočit si tlapky ,max .to bříško a dost. Jinak moje štěndo ( al enení to jezevec) se narodilo loni na konci března a na začátku července ( 2005) se koupalo a plavalo
zadavatelka: vím, že jezevčíci většinou nejsou vodomilové, ale kamarádka jednoho takového má - ten jak vidí vodu, tak do ní hupsne Já chci právě zkusit, jak se na ní bude tvářit to moje štěndo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.113.116
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mam taky 4.mes.stene a jiz plave jak vydra
Barčík

XXX.XXX.14.132
Dobrý den,
Máme doma 5 štěňátek křížence stáří 5 týdnů a chtěla bych se zeptat kdy by se mohly poprvé vykoupat. Jak začaly chodit tak se začaly všude válet i ve svých vlastních čůránek 😂 a zapáchají. Co proto tedy udělat pokud budu muset ještě čekat na koupání aby nebyly tolik cítit ? 😊
Děkuji za odpověď
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím, že osprchovat zespodu je teď v létě klidně můžete a vysušit pořádně ručníkem. Celá bych je nemáčela a ani bych je nemydlila žádným šamponem.

vezmu smradlavé štěně a okoupu.
koupala jsem sotva desetidenní. to se dělá špatně, jak hledají cecek, chtějí pořád strkat hlavu pod hladinu.
alex1982

XXX.XXX.173.254
Zdravym ja mam stenatko 9mesicu muzeme ho koupat?

Nemocným dotaz určen není?
Můžete.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!