Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 10:37
Neregistrovaný uživatel

Mám malého pudlíka trpasličího (1,6 kg, 2 měsíce) a zajímalo by mě, kdy se takhle malý pejsek může nechat očipovat a kdy bych ho měla přihlásit. Četla jsem, že stačí až ve věku 6 měsíců. Nevím, zda to není pozdě. Děkuji za Vaše příspěvky.

Péťa

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.132.25

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Mám malého pudlíka trpasličího (1,6 kg, 2 měsíce) a zajímalo by mě, kdy se takhle malý pejsek může nechat očipovat a kdy bych ho měla přihlásit. Četla jsem, že stačí až ve věku 6 měsíců. Nevím, zda to není pozdě. Děkuji za Vaše příspěvky.

Péťa

na to mají města vyhlášky, musíte se informovat na městském úřadě v místě bydliště.
Např. v Plzni se přihlašuje apovinně čipuje právě v 6ti měsících.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 10:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167

Péťa

U takhle malého plemene bych asi počkala do toho půl roku. Ten čip má přece jenom nějakou velikost... Ale, jak píše příspěvek přede mnou, záleží na znění městské vyhlášky. (I když myslím, že nikde nemají stanovenou povinnost čipovat "hned po narození") Lucie

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 10:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.141

Péťa

Jestli vám to nenařizuje nějaká vyhláška a chcete to z vlastní iniciativy, tak bych počkala, až dokončí růst, aby čip necestoval. Proč by 6 měsíců mělo být pozdě? Můžete psa nechat očipovat kdykoliv.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 10:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.69

Jestli vám to nenařizuje nějaká vyhláška a chcete to z vlastní iniciativy, tak bych počkala, až dokončí růst, aby čip necestoval. Proč by 6 měsíců mělo být pozdě? Můžete psa nechat očipovat kdykoliv.

Přihlašovací povinnost psa je ve třech měsících věku.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 11:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.141

Přihlašovací povinnost psa je ve třech měsících věku.

Ale všude není povinnost psy čipovat.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 11:12
Neregistrovaný uživatel

Ale všude není povinnost psy čipovat.

Jsem z Prahy, tady to povinné je. Takže s čipem počkám, ale přihlásit bych ho měla si okolo toho 3 měsíce, abych neměla nějaké problémy,co?

Díky za Vaše příspěvky

Petra

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.141

Jsem z Prahy, tady to povinné je. Takže s čipem počkám, ale přihlásit bych ho měla si okolo toho 3 měsíce, abych neměla nějaké problémy,co?

Díky za Vaše příspěvky

Petra

Tak to ho ale asi budete muset přilásit už očipovaného, zjistěte si, jak je to přesně s vyhláškou.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 11:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.18

Péťa

já čipuju štěňata v sedmi týdnech,přijde mi to lepší než tetování,které je stejně v dospělosti mnohdy nečitelné.Mám papillony,takže v sedmi týdnech mají taky asi tuhle váhu.A čipování problěhlo v pohodě.Kámoška teď čipovala sedmitýdenní čivinky a taky v poklidu.Takže můžete klidně čipovat hned.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 11:41
Neregistrovaný uživatel

já čipuju štěňata v sedmi týdnech,přijde mi to lepší než tetování,které je stejně v dospělosti mnohdy nečitelné.Mám papillony,takže v sedmi týdnech mají taky asi tuhle váhu.A čipování problěhlo v pohodě.Kámoška teď čipovala sedmitýdenní čivinky a taky v poklidu.Takže můžete klidně čipovat hned.

Díky za odpověď. Teď jsem četla vyhlášku a podle ní bych měla psa nahlásit do 15 dní od nabití psa bez ohledu na jeho věk. To se mi zdá ale nějaký divný? Jo a do 6 měsíců mít čip nemusí. Jsem z toho nějaká zmatená!

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 11:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.19

Péťa

Tady na Praze 12 je povinnost přihlásit psa nejpozději 15 dní po té, co vznikne povinnost k přihlášení - což je věk 3 měsíce. Čip tam myslím píšou nejpozději do 6 měsíců, já ho dávala ve 4 měsících současně se vzteklinou. Mám taky trpasličí plemeno, v té době vážila asi 2,10kg. Čipu si ani nevšimla, bylo to v poklidu.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.32

Díky za odpověď. Teď jsem četla vyhlášku a podle ní bych měla psa nahlásit do 15 dní od nabití psa bez ohledu na jeho věk. To se mi zdá ale nějaký divný? Jo a do 6 měsíců mít čip nemusí. Jsem z toho nějaká zmatená!

Ano , to v obecně závazné vyhlášce může být.
Znamená to, že nabytí psa na obecním úřadě nahlásíte a poplatky budete muset platit až od 3 měsíců jeho věku.

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 15:18
Neregistrovaný uživatel

Tady na Praze 12 je povinnost přihlásit psa nejpozději 15 dní po té, co vznikne povinnost k přihlášení - což je věk 3 měsíce. Čip tam myslím píšou nejpozději do 6 měsíců, já ho dávala ve 4 měsících současně se vzteklinou. Mám taky trpasličí plemeno, v té době vážila asi 2,10kg. Čipu si ani nevšimla, bylo to v poklidu.

Ja jsem cipovala sveho psa v 5 mesicich, ale nebyl zrovna statecny, kvicel tak moc, ze si veterinar myslel, ze mu ten cip zapichl do masa a ne pod kuzi .

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 15:20
Neregistrovaný uživatel

Ja jsem cipovala sveho psa v 5 mesicich, ale nebyl zrovna statecny, kvicel tak moc, ze si veterinar myslel, ze mu ten cip zapichl do masa a ne pod kuzi .

A pak byl a je v pohodě? Já s ním byla na prvním očkování a ani nepípnul - to jsem se až divila, byl vážně hodnej!!!

Neregistrovaný uživatel

17.7.2006 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.9.112

A pak byl a je v pohodě? Já s ním byla na prvním očkování a ani nepípnul - to jsem se až divila, byl vážně hodnej!!!

ad povinnost přihlásit psa kvůli poplatku a čipování v Praze

- to pletete dvě věci dohromady. Kvůli poplatkům se přihlásíte vy, jako držitel psa na místním úřadě v místě držení psa a platíte. Dál v Praze platí Magistrátní vyhláška o povinnosti mít psa označeného tetováním nebo čipováním a tahle přihlašovací povinost se sice může provést přes místní úřad, ale oni sami to přeposílají na Magistrát, odkud vám přijde potvrzení, že váš pes je tam registrovaný. Taky si to můžete zařídit sami, tzn. z netu stáhnout formulář, vyplnit ho a poslat na Magistrát.

Tučný

26.7.2019 22:19
Tučný

XXX.XXX.16.141

Já mám už třetího psa a žiju v městě kde je povinnost mít psa citovaného.Ja psi necipuji a neplatil Zane žádné poplatky městu,nevím proč,město by chtělo na všem jenom vydělávat,u nás na městě už uvažuji že lidi budou platit i z toho,že dýchají mraky vzduch,pes je můj a je to můj kamarád,ať jde město s nějakou vyhláškou do zadnice.

26.7.2019 22:29
assil

XXX.XXX.121.3

Tučný napsal(a):
Já mám už třetího psa a žiju v městě kde je povinnost mít psa citovaného.Ja psi necipuji a neplatil Zane žádné poplatky městu,nevím proč,město by chtělo na všem jenom vydělávat,u nás na městě už uvažuji že lidi budou platit i z toho,že dýchají mraky vzduch,pes je můj a je to můj kamarád,ať jde město s nějakou vyhláškou do zadnice.

Jelikož od příštího roku bude čipování v podstatě povinný, tak je tohle už jen takový bezpředmětný výkřik.

Přidejte reakci

Přidat smajlík