Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.3
ahoj všichni ,poradíte nám ,měli jsme velkého křížence loveckého typu byl už starý museli jsme ho nechat uspat ,teď přemýšlíme jakého nového pejska ,zkušenosti máme ,psovi budeme opět věnovat všechen svůj čas ,hodně času trávíme v přírodě ,ale bydlíme v paneláku ve dvoupokojovém bytě manžel chce NO ale mě trochu odrazuje srst a nevím jestli pro něj ten byt nebude malý /náš předešlý pes byl velký asi jako ohař/mě se líbí pitbul připadá mi ideální do bytu i do auta ale nevím jak moc je náročné ho vychovat,máme ještě kočku nevím jestli by jí pitbul snesl ,může mi někdo trochu nastínit pro a proti mezi těmito dvěma ,díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ahoj všichni ,poradíte nám ,měli jsme velkého křížence loveckého typu byl už starý museli jsme ho nechat uspat ,teď přemýšlíme jakého nového pejska ,zkušenosti máme ,psovi budeme opět věnovat všechen svůj čas ,hodně času trávíme v přírodě ,ale bydlíme v paneláku ve dvoupokojovém bytě manžel chce NO ale mě trochu odrazuje srst a nevím jestli pro něj ten byt nebude malý /náš předešlý pes byl velký asi jako ohař/mě se líbí pitbul připadá mi ideální do bytu i do auta ale nevím jak moc je náročné ho vychovat,máme ještě kočku nevím jestli by jí pitbul snesl ,může mi někdo trochu nastínit pro a proti mezi těmito dvěma ,díky.
Radim toho ovcaka, pitbul bude mit problemy nejen s kockami, ale bude se ti rvat se psy a nebudes ho moci pustit na volno, aniz bys mela oci na stopkach. Navic, a to je znama vec, se srst kratkosrstych psu hure luxuje, zapichuje se do kobercu.
Mozna se podivej taky po utulcich na pavliskop.blogspot.com co kde maji, jestli si nevyberes uplne jineho psika, ktery ti padne do oka a bude zvykly nebo hodny na kocicky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.88.199
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Radim pitbula, máme dva a s kočkama vycházejí naprosto v pohodě a se psema se taky neperou, záleží na výchově. Taky jsou ovčáci co honí kočky nebo se rvou s ostatníma pejsanama. NO bude ale na vycvičení jednodušší, taky vzhledem se tyto dvě rasy od sebe liší jako den a noc. Mě osobně se víc líbí pitbul.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Radim pitbula, máme dva a s kočkama vycházejí naprosto v pohodě a se psema se taky neperou, záleží na výchově. Taky jsou ovčáci co honí kočky nebo se rvou s ostatníma pejsanama. NO bude ale na vycvičení jednodušší, taky vzhledem se tyto dvě rasy od sebe liší jako den a noc. Mě osobně se víc líbí pitbul.
mě osobně se líbí lochnesska, ale pes bude zadavatelky, ne můj. Já bych vám radil aspíš NO, chlupy se lépe luxují, ny výchovu není tak náročný. Jestliže byste opravdu toužili po tom druhém pejskovi, asi bych si hlavně něco načetla, pozeptala se lidí co tyto pejsky mají a zvolila spíše fenku
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mě osobně se líbí lochnesska, ale pes bude zadavatelky, ne můj. Já bych vám radil aspíš NO, chlupy se lépe luxují, ny výchovu není tak náročný. Jestliže byste opravdu toužili po tom druhém pejskovi, asi bych si hlavně něco načetla, pozeptala se lidí co tyto pejsky mají a zvolila spíše fenku
Záleží také jakého NO, je zarážející, že dva psi stejného plemene mohou být jako noc a den. Na jedné "krásný" NO s výstavními tituly, který je ale spíše než psu podoben kaprovi, s tragickou mechanikou, slabou povahou a je neustále v nervech, ale může se někdy i povahově povést. Pak je tu pár pracovních linií, starého typu, pesana budete mít silného, tvárného, pevné povahy, občas ale ostrého a dominantního. Jo a pokud ho budete mít doma, tak budete mít chlupy naprosto všude :o) S pity nepodadím, znám jich jen pár a ty bych si nepořídil
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je fakt, že tato dvě plemena jsou jako den a noc.
Z NO si uděláte lehce robota - bude poslouchat jako hodinky. Pit s vámi bude o všem diskutovat. Není to o tom, že by neposlechl, ale je natolik inteligentní, že jen s velkým odporem bude tikat jako hodinky. je lépe se s ním rozumně domluvit, než po něm chtít okamžité splnění jakéhokoliv povelu.
Není pravda, že nebudete moct pita pustit na volno. Sice těžko docílíte toho, že se nebude rvát, ale správným výcvikem lze dosáhnout toho, že nebude rvačky vyvolávat!
S tím línáním se pletete. Mám pita (3/4tečního) a po nastěhování do nového bytu jsou i přes častý úklid a kartáčování psa po 2 a půl měsících chlupy úplně všude. Ale to je asi o zvyku. Mě už to tak nějak nepříjde.
Jinak tedy já bych volila pita. Nemám ráda psy - roboty. Radši se se psem rozumně domluvím. A navíc je podle mě pit velice inteligentní společník ať jste kdekoliv a s kýmkoliv.
PS: A člověka vám bezdůvodně spíš napadne NO než pit.
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je fakt, že tato dvě plemena jsou jako den a noc.
Z NO si uděláte lehce robota - bude poslouchat jako hodinky. Pit s vámi bude o všem diskutovat. Není to o tom, že by neposlechl, ale je natolik inteligentní, že jen s velkým odporem bude tikat jako hodinky. je lépe se s ním rozumně domluvit, než po něm chtít okamžité splnění jakéhokoliv povelu.
Není pravda, že nebudete moct pita pustit na volno. Sice těžko docílíte toho, že se nebude rvát, ale správným výcvikem lze dosáhnout toho, že nebude rvačky vyvolávat!
S tím línáním se pletete. Mám pita (3/4tečního) a po nastěhování do nového bytu jsou i přes častý úklid a kartáčování psa po 2 a půl měsících chlupy úplně všude. Ale to je asi o zvyku. Mě už to tak nějak nepříjde.
Jinak tedy já bych volila pita. Nemám ráda psy - roboty. Radši se se psem rozumně domluvím. A navíc je podle mě pit velice inteligentní společník ať jste kdekoliv a s kýmkoliv.
PS: A člověka vám bezdůvodně spíš napadne NO než pit.
"PS: A člověka vám bezdůvodně spíš napadne NO než pit."
Tím myslíte cvičeného pracáka s výcvikem, kterému se někdo věnuje nebo takový ty vesnický NO. To je demagogie, otevřete oči, tohle neni v plemenu, ale o lidech co si ho pořídí, o počtech těch psů apod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"PS: A člověka vám bezdůvodně spíš napadne NO než pit."
Tím myslíte cvičeného pracáka s výcvikem, kterému se někdo věnuje nebo takový ty vesnický NO. To je demagogie, otevřete oči, tohle neni v plemenu, ale o lidech co si ho pořídí, o počtech těch psů apod.
Samozřejmě, že je to o lidech.
Ale myslím to tak, že NO byl odjakživa šlechtěn k napadání lidí. Má to prostě v genech, takže mu to nebude dělat takovej problém jako pitovi. A na druhou stranu - asi bude mít problém se zadávením druhého psa. Což pit udělá s chutí.
Chápeme se? Nechci tady hanit NO, ale tohle je prostě fakt.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Samozřejmě, že je to o lidech.
Ale myslím to tak, že NO byl odjakživa šlechtěn k napadání lidí. Má to prostě v genech, takže mu to nebude dělat takovej problém jako pitovi. A na druhou stranu - asi bude mít problém se zadávením druhého psa. Což pit udělá s chutí.
Chápeme se? Nechci tady hanit NO, ale tohle je prostě fakt.
To je právě to, že o NO moc nevíte. Kde jsou doby cvičení NO k napadání lidí?
Vše je přeci o výchově, ne?!
Osobně si myslím, že bude lepší nechat rozhodnutí na zadavatelce. Nejlepší by měla si předem zjistit o plemenech co nejvíc a navšívit pár chovatelů, prostě si pejsky prohlídnout a nerozhodovat se "od stolu".
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je právě to, že o NO moc nevíte. Kde jsou doby cvičení NO k napadání lidí?
Vše je přeci o výchově, ne?!
Osobně si myslím, že bude lepší nechat rozhodnutí na zadavatelce. Nejlepší by měla si předem zjistit o plemenech co nejvíc a navšívit pár chovatelů, prostě si pejsky prohlídnout a nerozhodovat se "od stolu".
Hm, to je asi věc názor a zaujatosti či nezaujatosti...
Btw. jasně, že rozhodnutí je na ní. Ale pokud chce slyšet nějaké názory na tato plemena, tak nechápu, proč bych sem svůj názor nemohla napsat??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hm, to je asi věc názor a zaujatosti či nezaujatosti...
Btw. jasně, že rozhodnutí je na ní. Ale pokud chce slyšet nějaké názory na tato plemena, tak nechápu, proč bych sem svůj názor nemohla napsat??
Názor ano, ale dohady ne. Pokud plemeno dobře neznáte, nemůžete o něm tvrdit že je takové či makové. Máte napsat pouze o plemenu, které znáte, jeho přednosti, či nedostatky, ale ne dohady o jiném plemenu .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.32
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Názor ano, ale dohady ne. Pokud plemeno dobře neznáte, nemůžete o něm tvrdit že je takové či makové. Máte napsat pouze o plemenu, které znáte, jeho přednosti, či nedostatky, ale ne dohady o jiném plemenu .
Já např. taky nepíši o tom, jaký je pitbul. Nemohu ho přeci dopodrobna posoudit z doslechu, nebo jak ho vidím já.
U NO je to něco jiného a dohady, že je u něho cílená útočnost na lidi a ještě to podmínit genetikou , je nesmysl. Ano , v plemenu jsou nedostatky, ale i přednosti. Není vše jen růžové, či černé, ne?
Taky vím, že dost záleží na výchově a nebojím se , že by moji NO napadli lidi. To je blbost.
karbon

XXX.XXX.174.79
Tak vážení, pokud se jedná o chytrosti NO nebo pitbula, tak tam je zcela jasno, NO je jasný vítěz. Pokud se jedná o napadání člověka, tak tady je to o výchově psa. Já mám NO pracovní linie vlkošedého a na povel chrání mě a mou rodinu jak před lidmi, tak před psy. Můj NO samovolně nenapadá ani lidi ani psy. Pro obě plemena je důležitý alespoň základní výcvik poslušnosti. NO je přizpůsobivější za každého počasí. Pokud NO tak jedině pracovní plemeno (černé, vlkošedé). Pitbula moc nemusím a ani nevím v čem je lepší než NO.
Staff99
napsal(a):
bude se rvát? A nesnese kočky? Jasnovedec? Znám ovčáka co zakousne kazdyho králíka, kočku a vše jim podobné a zas pitbula co si nechá masírovat od kocky záda... Jen protože je to putbul, tak nemusí být zlej...
No, pokud se bavíme o pitbulovi s PEDem, tak opravdu neznám žádného, který by se nerval se stejným pohlavím. Určitě existuje, ale bude to velká výjimka.
marcelaamax
napsal(a):
No, pokud se bavíme o pitbulovi s PEDem, tak opravdu neznám žádného, který by se nerval se stejným pohlavím. Určitě existuje, ale bude to velká výjimka.
Chtěl jsem tím jen říct, že protože je to pitbul, tak hned nemusí mít nálepku rvac a zabiják.... Nemusíte mě všude opravovat
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Za mě taky na celé čáře vítězí NO!
I u mne NO!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Baví vás reagovat na příspěvek z roku 2006???