Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Často tady vidím rubriku - psí zápasy , a tam se pořád píše, že záleží na jedninci ! Ale proč ? Co kdybyste brali prostě pohlaví pes ( kluk ) a nejsilnější jedinec, pak by se dalo určit to nejsilnější plemeno - a proč v arénách ? Co kdybyste si spíš tipovali, jaké plemeno by přežilo ve volné přírodě,... kdyby prostě bojovali proti sobě / já vím, že už je to trapný, ale alespon se tady bude o něčem diskutovat / - tak se prosím všichni zapojte, ale každý navrhněte prostě jen jedno plemeno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Často tady vidím rubriku - psí zápasy , a tam se pořád píše, že záleží na jedninci ! Ale proč ? Co kdybyste brali prostě pohlaví pes ( kluk ) a nejsilnější jedinec, pak by se dalo určit to nejsilnější plemeno - a proč v arénách ? Co kdybyste si spíš tipovali, jaké plemeno by přežilo ve volné přírodě,... kdyby prostě bojovali proti sobě / já vím, že už je to trapný, ale alespon se tady bude o něčem diskutovat / - tak se prosím všichni zapojte, ale každý navrhněte prostě jen jedno plemeno
A prosím nepište zkratky !!! , né laždý je zná ( jako třeba já )
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A prosím nepište zkratky !!! , né laždý je zná ( jako třeba já )
Kavkazan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kavkazan
středoasijský pastevecký pes
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
středoasijský pastevecký pes
Německá doga
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Německá doga
bullmastif
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bullmastif
anglickej mastif
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bully Kutty
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Bully Kutty
Rhodesian Ridgeback
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rhodesian Ridgeback
Zadavatelka: Jsem zvědavá , kdo se dostane do finále Ale berte to jako srandu , proste diskusi !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.203
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
anglickej mastif
V přírode by nejlépe přežil nějaký voříšek. Ale co se týče plemen určitě by to bylo nějaké primitivní plemeno, nic šlechtěného. A co se týče zápasů tak pes s volnou a chlupatou srstí, ten se dokáže vysmeknou ze zákusu. Proto mají navrch i v zápasech a to i před pitama. Např Kavkazák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.66.203
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zadavatelka: Jsem zvědavá , kdo se dostane do finále Ale berte to jako srandu , proste diskusi !
Osobně si myslim, že nezáleží na plemeni, ale na povaze psa kdyby se postavil dominantní jezevčík submisivnímu pitovy, tak by se pit nepral a jezevčík by šel poněm.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.180
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Osobně si myslim, že nezáleží na plemeni, ale na povaze psa kdyby se postavil dominantní jezevčík submisivnímu pitovy, tak by se pit nepral a jezevčík by šel poněm.
bylo by zajímavé jaký pes by vznikl křížením všech těchto plemen a to by byl opravdový pes
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
bylo by zajímavé jaký pes by vznikl křížením všech těchto plemen a to by byl opravdový pes
to by teda byl,.. a Vaše tipy !?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to by teda byl,.. a Vaše tipy !?
Jeden bod pro kavkazáka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.176
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jeden bod pro kavkazáka
Další bod pro kavkazáky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Další bod pro kavkazáky
kavkazan je to přírodní plemeno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky se přidám,kavkaz
Eavy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
kavkazan je to přírodní plemeno
Brazilská Fila a Jihorus - jednoznačně nej.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky se přidám,kavkaz
Eavy
JIHORUS je nejpřírodnější a má nejlepší styl. S Brazilskou Filou také souhlasím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky se přidám,kavkaz
Eavy
Fila bych neřekl,má sice trochu volnějsí kůži,ale kraťounké chlupy. Řekl bych,že kavkazský ovčák.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fila bych neřekl,má sice trochu volnějsí kůži,ale kraťounké chlupy. Řekl bych,že kavkazský ovčák.
JIHORUS proti psovi nepůjde.
Jsem pro kavkazáky.Kačík
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Volnější kůže má při boji obdobné vlastnosti jako chlupy. Fila má větší stisk. Jihorus je nejmrštnější a jako jediný dokázal přežít ve volné přírodě - za druhé světové války .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě napadl dvouletého psa KAO dospělý Jihorus (prd,že na psa nepůjde),no a můj ho tak spacifikoval,že pes s vřískotem utekl (majitel v nedohlednu a mě se fakt nechtělo mezi ně strčit ruce)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem pro kavkazáky.Kačík
Myslíte, že se Jihorus nepere?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem pro kavkazáky.Kačík
kavkazan je to přírodní plemeno přírodě se umí o sebe postarat
je to vytrvalec tak bod pro kavkaze
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jednoznačně přírodní plemeno. Souhlasím s kavkazanem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mě napadl dvouletého psa KAO dospělý Jihorus (prd,že na psa nepůjde),no a můj ho tak spacifikoval,že pes s vřískotem utekl (majitel v nedohlednu a mě se fakt nechtělo mezi ně strčit ruce)
atředoasijat má rychlejší reakce než kavkazan ,taky si myslím že jsou inteligentnější takže bod pro něj
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.18.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pokud to berete dle přežití v přírodě, pak je to peruánský naháč - ve volné přírodě žije dodnes
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To je od jedince. Sousedův německý ovčák o váze cca 50 Kg srovnal KO s váhou o dost vyšší až z toho málem kleplo i jeho majitele. Byl zdrcen, že pes na kterého byl tolik pyšný během chvíle dostal na frak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jednoznačně přírodní plemeno. Souhlasím s kavkazanem
SAO a JIHORUS je také přírodní plemeno.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jihorus nikdy !!!! s vřískotem neuteče.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
SAO a JIHORUS je také přírodní plemeno.
Já bych dala po jednom bodu kavkazovi, jihorusovi, středoasiatovi a tibetské doze To jsou přírodní plemena, která i dodnes v zemích původu jsou nucena žít sama, starat se sama, živit se sama
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj typ: Fila a SAO možná i JIHORUS, KAO je příliš pomalý, Fila bude asi po něm druhá nejpomalejší ale zase s největším stiskem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jihorus nikdy !!!! s vřískotem neuteče.
Sohlasím, není to pes, který by utíkal - bojuje až do konce!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můj typ: Fila a SAO možná i JIHORUS, KAO je příliš pomalý, Fila bude asi po něm druhá nejpomalejší ale zase s největším stiskem.
Souhlasím SAO a FILA budou asi na stejně, Jihorusa nemohu posoudit, neviděl jsem ho nikdy v "akci"
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přidávám se k BRAZILSKÉ FILE - postaví se i jaguárovi.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, brazilská fila? Možná se jaguírovi postaví, ale ten ji zabije jedním máchnutím tlapy s obrovskými drápy!!!! Nemá na to srst!!! A je pomalá, neutekla by, neulovila myš, nic!!!
V opravdové přírodě patří místo dlouhosrstým a chytrým psům, kteří ví, že v téhle situaci se radši stáhnou a v téhle zas mají navrch!!! A to jsou Kavkazani, asiati a tibetské dogy!!! Přemýšlí!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
KAO a BF budou na stejno. Jedno vypořádání mezi nima jsem viděla a skončilo nerozhodně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jo, brazilská fila? Možná se jaguírovi postaví, ale ten ji zabije jedním máchnutím tlapy s obrovskými drápy!!!! Nemá na to srst!!! A je pomalá, neutekla by, neulovila myš, nic!!!
V opravdové přírodě patří místo dlouhosrstým a chytrým psům, kteří ví, že v téhle situaci se radši stáhnou a v téhle zas mají navrch!!! A to jsou Kavkazani, asiati a tibetské dogy!!! Přemýšlí!!!!
To, že může přežít jenom dlouhosrstý pes snad nemyslíte vážně? To by po planetě běhala jenom samá dlouhosrstá zvířata. A, že by Kavkazan víc přemýšlel než FILA tak to asi taky nebude ono. Tím pádem by se KAO ve volné přírodě FILE raději vyhnul.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji - FILA ZVÍTĚZILA (včetně jejích fandů) !!!
2. SAO
3. JIHORUS a KAO
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
2. SAO
3. JIHORUS a KAO
S tou filou to ale je pěkný kiks!!! Vždyť v přírodě taky sněží a mrzne, kde by tak asi tahle fila byla? Že by si postavila vyhřívanou boudu???
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.91
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
2. SAO
3. JIHORUS a KAO
Hmmm...tak to je výborný! Pročet jsem si výčet plemen a dá se souhlasit se všemi uvedenými. Tak proč si sakra všichni blbci postižení NOVOU myslí, že největší "zabiják" je moje malá fenka staffbulíka?! A o takovým kavkazákovi si myslej, že je to takovej větší neškodnej plyšovej méďa!
Lidi hloupí!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S tou filou to ale je pěkný kiks!!! Vždyť v přírodě taky sněží a mrzne, kde by tak asi tahle fila byla? Že by si postavila vyhřívanou boudu???
Všude na světě ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.109
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč už konec? KAO
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč už konec? KAO
Tak jo - FILA
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všude na světě ?
No dobře, řekněme že tam, kde je chladno, by to byl kavkazák, a tam kde je teplo, by to byla fila Tohle je myslím fér!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hmmm...tak to je výborný! Pročet jsem si výčet plemen a dá se souhlasit se všemi uvedenými. Tak proč si sakra všichni blbci postižení NOVOU myslí, že největší "zabiják" je moje malá fenka staffbulíka?! A o takovým kavkazákovi si myslej, že je to takovej větší neškodnej plyšovej méďa!
Lidi hloupí!!
No protože blbci postižení NOVOU ani nevědí, co je pes! Natož aby je napadlo číst si tuto diskuzi a trošku se vzdělávat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No dobře, řekněme že tam, kde je chladno, by to byl kavkazák, a tam kde je teplo, by to byla fila Tohle je myslím fér!
S tím souhlasím, myslím, že i zbarvení, které je důležité pro splynutí s přírodou je odlišné dle území.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ridgeback se postavi i lvovi -bod pro ridgebscka !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Lidi hloupí!!
Staffbulík je OK kamarád a přeci jenom trochu jiný než Pit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No protože blbci postižení NOVOU ani nevědí, co je pes! Natož aby je napadlo číst si tuto diskuzi a trošku se vzdělávat
no můj SAO kavkaza pěkně srovnal ten naž se otočil tak byl 10 krát kousnutej ,myslím že asijati jsou bojovnější než kavkazové a taky mnohem svižnější
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.66
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jihorus s vřískotem utekl,zažil jsem to a vím,o čem píšu! Zahnal ho můj prcek KAO dvouletej...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vyhlašuji finalé: do finále se nám probojovala FILA, KAO, Jihorus a .... SAO? (ztrácí již podporu).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vyhlašuji finalé: do finále se nám probojovala FILA, KAO, Jihorus a .... SAO? (ztrácí již podporu).
filu bych vyřadila na kavkaze nebo sao nemá šanci
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale záleží co vlastně chceš vědět jestli psa kterej se umí porvat a vyhrává a nebo psa kterej se uživí a přežije v přírodě ,protože na to přežití o kterém plemeni vím že se určitě je schopno samo v přírodě a bez lidí uživit tak to je třeba i bígl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Spíš naopak: KAO je pomalejší s menším stiskem, možná SAO by se mohlo měřit s FILOU.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ale záleží co vlastně chceš vědět jestli psa kterej se umí porvat a vyhrává a nebo psa kterej se uživí a přežije v přírodě ,protože na to přežití o kterém plemeni vím že se určitě je schopno samo v přírodě a bez lidí uživit tak to je třeba i bígl.
Souhlas.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ještě jsem neviděl FILU prohrát, KAO již ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Viděl jsem filu prohrát!! A s kým? S Dánskou dogou!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.90.176
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A KAO že je pomalej...- asi jste ho neviděli v akci- já bohužel ano- bohužel proto, že jsme potom řešili šití. Upozorňuji že na vině nebyl pes- hlídal si svůj- oplocený pozemek (proti sousedům)
Nestihla jsem ani zařvat jakej to byl fofr...Pomalej se zdá, když mu o nic nejde...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A KAO že je pomalej...- asi jste ho neviděli v akci- já bohužel ano- bohužel proto, že jsme potom řešili šití. Upozorňuji že na vině nebyl pes- hlídal si svůj- oplocený pozemek (proti sousedům)
Nestihla jsem ani zařvat jakej to byl fofr...Pomalej se zdá, když mu o nic nejde...
Každý má jiný pohled na stejnou rychlost. Myslím, že rychlost KAO v akci s jinými výše uváděnými psy je nesrovnatelně menší.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Viděl jsem filu prohrát!! A s kým? S Dánskou dogou!
Co vy všichni na to:
labík vzdoroval KAO, který měl jen mírnou převahu bez konečného vítězství. Po cca 2 min. ukončili rozepři sami odchodem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
JIHORUS je nejlepší. FILA, KAO ani SAO se s ním rovnat nemohou ani myšlením, ani mrštností a ani účelností boje!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
JIHORUS je nejlepší. FILA, KAO ani SAO se s ním rovnat nemohou ani myšlením, ani mrštností a ani účelností boje!!!!!
Jihorus souhlasím také !!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Že by nebyl argument pro Južakovi? Zřejmě ne.
JIHORUS se stal konečným vítězem !!!!!
Děkuji Vám všem za účast a blahopřeji Jihoruskému ovčákovi k vítězství !!!!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jihorus souhlasím také !!!!!
Jaká je vlastně povaha Jihoruse, v čem se liší od KAO?? Opravdu mě to zajímá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Že by nebyl argument pro Južakovi? Zřejmě ne.
JIHORUS se stal konečným vítězem !!!!!
Děkuji Vám všem za účast a blahopřeji Jihoruskému ovčákovi k vítězství !!!!!!
jihorus to je dost trapný ale pořád lepší než Fila
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jaká je vlastně povaha Jihoruse, v čem se liší od KAO?? Opravdu mě to zajímá
Je lépe zvladatelný než KAO, lze s ním složit i zkoušky (někdo nedoporučuje). Jihorus se již od dřívějška pohyboval se svým pánem, hlídal stádo a svého pána, KAO hlídal třeba i na druhé straně stáda než jeho pán bez přítomnosti lidí. Tím vznikla větší fixace na svého pána oproti KAO. Jihorus nesnáší změnu majitele z tohoto důvodu nemá širší uplatnění v armádě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jihorus to je dost trapný ale pořád lepší než Fila
Proč by měl být JIHORUS trapný ? SAO a KAO narozdíl od něj nemuseli přežívat za války v lesích a starat se vyloženě sami o sebe.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nesouhlasím s Jihorusem, jedině FILA!!!!
(pořád však lepší Jihorus než KAO)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Je lépe zvladatelný než KAO, lze s ním složit i zkoušky (někdo nedoporučuje). Jihorus se již od dřívějška pohyboval se svým pánem, hlídal stádo a svého pána, KAO hlídal třeba i na druhé straně stáda než jeho pán bez přítomnosti lidí. Tím vznikla větší fixace na svého pána oproti KAO. Jihorus nesnáší změnu majitele z tohoto důvodu nemá širší uplatnění v armádě.
Aha, takže i jeho zásah je tvrdší, protože má větší fixaci na pána, je to tak? Děkuju jinak za odpověď, neznám to plemeno osobně a moc mě to zajímalo
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nesouhlasím s Jihorusem, jedině FILA!!!!
(pořád však lepší Jihorus než KAO)
Ale ale, tady se nám sešli nějací odporovači KAO a SAO, že?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Proč by měl být JIHORUS trapný ? SAO a KAO narozdíl od něj nemuseli přežívat za války v lesích a starat se vyloženě sami o sebe.
a kdo se jěště dnes stará o KAO a SAO na planinách u stád , pastevci moc ne ty mají jiné starosti a hafani od nich dostanou jídlo tak akorád když zabijou nějakou ovci tak nějakou kost jinak si musí sami ulovit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co vy všichni na to:
labík vzdoroval KAO, který měl jen mírnou převahu bez konečného vítězství. Po cca 2 min. ukončili rozepři sami odchodem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale ale, tady se nám sešli nějací odporovači KAO a SAO, že?
Asi tak jako odporovači FILY (a možná i Jihorusa - viz výše)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a kdo se jěště dnes stará o KAO a SAO na planinách u stád , pastevci moc ne ty mají jiné starosti a hafani od nich dostanou jídlo tak akorád když zabijou nějakou ovci tak nějakou kost jinak si musí sami ulovit
Termín moc ne (moc se nestarají) neznamená vůbec ne.
To je jako s kočkou - může být několik dní pryč, když se jí bude dařit v lovu ale ví, že když náhodou nebude schopná si něco ulovit tak přijde domů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co vy všichni na to:
Asi je to normální.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co vy všichni na to:
To se mohlo stát labradorovi jen s KAO s ostatními výše uváděnými by prohrál.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.79
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a co seveřani?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
přežilo by určitě nějaké neagresivní rychlé plemeno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
přežilo by určitě nějaké neagresivní rychlé plemeno
Ridgeback, by to stopro vyhrál, je rychlý, silný, inteligentní, samostatný ,.. a je to také přírodní plemeno, není vůbec přešlechtěnej od lidí !!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.126.173
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co vy všichni na to:
Kavkazan se nepotřebuje rvát za každou cenu, když vidí, že má převahu stačí mu to. I souboje KAO jsou jiné, než klasických bojových plemen, pokud se jeden vzdá, ukončí si souuboj sami... A labís taky není cvok, aby se rval jen pro dobrý pocit, že to zkusil...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ridgeback, by to stopro vyhrál, je rychlý, silný, inteligentní, samostatný ,.. a je to také přírodní plemeno, není vůbec přešlechtěnej od lidí !!!
Já jsem pro čivavu nebo pro bišonka, těm nemůže nikdo konkurovat
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale podle mě teda Ridgeback neni moc primitivní plemeno. No nevim nevim.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.143.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale podle mě teda Ridgeback neni moc primitivní plemeno. No nevim nevim.
bordeauxská doga - u nás ji jeden myslivec používá při lovu divočáku a co ten jeho pes dokáže, to se jen tak nevidí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.195.195
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
myslím,že pokud jde o přežití v přírodě, největší šanci má samozřejmě pes dominantní, odolný vůči výkyvům počasí obvyklým v jeho teritoriu a hlavně NENÁROČNÝ. Všichni dnes pro svou sílu uznávaní psi jsou poměrně nároční na stravu. Největší šanci by měl pravděpodobně nějaký pastevec nebo mix. Fila je sice dost těžký pes, ale je to určitě lepší lovec než kavkazák či sao. Tipuju něco neústupného, ale spíše lehčího - beauceron, jihorus, catahoula, akita, ridgeback...
Ve volné přírodě přece psi nemusí bojovat proti sobě tak často jako si potřebují sehnat potravu. Pes, který se nenažere, potom nemůže ani bojovat. Pomatenci typu pitt by neměli velkou šanci vzhledem k jejich malé schopnosti vytvářet smečky (i přechodně) a nepozabíjet kolem sebe byť soky, ale současně i kolegy při lovu a obraně teritoria.
Psi kteří už dokázali, že mají šanci v přírodě jsou fila, catahoula, akita (a vůbec všichni větší špicové), nepřešlechtění chrti... přírodní mixy jdou směrem kompromisu síla a nenáročnost a vycházejí z toho dingové, pariové a různí další "chcípáčci". V přírodě nenajdete úspěšný příklad dlouhodobého přežití velkého a těžkého molose, ani malého svalnatce, vše jen dlohonozí a plaší a agresivní hubeňouři
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.22
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
myslím,že pokud jde o přežití v přírodě, největší šanci má samozřejmě pes dominantní, odolný vůči výkyvům počasí obvyklým v jeho teritoriu a hlavně NENÁROČNÝ. Všichni dnes pro svou sílu uznávaní psi jsou poměrně nároční na stravu. Největší šanci by měl pravděpodobně nějaký pastevec nebo mix. Fila je sice dost těžký pes, ale je to určitě lepší lovec než kavkazák či sao. Tipuju něco neústupného, ale spíše lehčího - beauceron, jihorus, catahoula, akita, ridgeback...
Ve volné přírodě přece psi nemusí bojovat proti sobě tak často jako si potřebují sehnat potravu. Pes, který se nenažere, potom nemůže ani bojovat. Pomatenci typu pitt by neměli velkou šanci vzhledem k jejich malé schopnosti vytvářet smečky (i přechodně) a nepozabíjet kolem sebe byť soky, ale současně i kolegy při lovu a obraně teritoria.
Psi kteří už dokázali, že mají šanci v přírodě jsou fila, catahoula, akita (a vůbec všichni větší špicové), nepřešlechtění chrti... přírodní mixy jdou směrem kompromisu síla a nenáročnost a vycházejí z toho dingové, pariové a různí další "chcípáčci". V přírodě nenajdete úspěšný příklad dlouhodobého přežití velkého a těžkého molose, ani malého svalnatce, vše jen dlohonozí a plaší a agresivní hubeňouři
"Fila je sice dost těžký pes, ale je to určitě lepší lovec než kavkazák či sao."
nevím jestli je fila lepší lovec ,ale myslíte si ,že pastevci na východě svoje psy krmí????
Maji je na svých pláních u zvěře a maximálně tam maji nějakou vodu k pytí.KAO se musí uživit sám ,jinak by nepřežil !!!Chytá si hlodavce ..........
Přežije ve velkých vedrech a zrovna tak ve velkých mrazech - chtěla bych filu vidět ve skalách a stepích v -40 mrazech !!
Podle mne rozhodně KAO A SAO!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.154
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
"Fila je sice dost těžký pes, ale je to určitě lepší lovec než kavkazák či sao."
nevím jestli je fila lepší lovec ,ale myslíte si ,že pastevci na východě svoje psy krmí????
Maji je na svých pláních u zvěře a maximálně tam maji nějakou vodu k pytí.KAO se musí uživit sám ,jinak by nepřežil !!!Chytá si hlodavce ..........
Přežije ve velkých vedrech a zrovna tak ve velkých mrazech - chtěla bych filu vidět ve skalách a stepích v -40 mrazech !!
Podle mne rozhodně KAO A SAO!!
Těch nejsilnějších je několik:
Boerboel, KO, SAO, Kangal, Sindhský Mastiff, Brazilská Fila, Akbash, Americký Mastiff, Tosa
s poněkud nižší výdrží i někteří další velikáni jako:
Anglický Mastiff, Španělský Mastin, Pyrenejský Mastiff, Německá Doga, Bernardýn, Novofundlandský Pes, Leonberger a tak dále.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.40
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Rozhodne civava
dedrax

XXX.XXX.133.196
Rotvajler
Jenjatam

XXX.XXX.252.161
Jste normalni?
Pohledte at uz z dalky ci zblizka na Filu a na KAO ci SAO..., vzdyt je to proboha ihned znatelne a logicke!!!
File dam delo a kadi v koute, pred Kavkazem ci SAEm by zdrhala honem pryč