Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.9.2006 15:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.44.227

Ahoj,máte někdo zkušenost se zlomeným drápem? Moje fenka si ho včera uštípla,byli jsme za veterinářem.Pls pište co jste dělali a jestli je třeba ,aby pak nechodila ven.Díkkk..........

Neregistrovaný uživatel

19.9.2006 15:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.66

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ahoj,máte někdo zkušenost se zlomeným drápem? Moje fenka si ho včera uštípla,byli jsme za veterinářem.Pls pište co jste dělali a jestli je třeba ,aby pak nechodila ven.Díkkk..........

Určitě záleží na tom, jak ho má zlomenej. Kamárádčině jedný čubě ho v lehké narkóze vyndaly, protože si ho zatrhla v prstu a hrozně jí to hnisalo. Dokonce to ze začátku vypadalo na amputaci prstu. Oni omývali řepíkem, fena dostala antibiotika a dneska už má drápek zase narostlej. A normálně s tím chodila ven.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2006 15:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.106

Pokud se mu to nezanítí, nic se neděje. Pejsek si to sám olíže a to je pro něj nejlepší lék. Sestra má chocholatýho nahýho truhlíka a ten ho má utržený každou chvíli a nikdy nepotřeboval pomoc veta. Vždyckysi ho sám ukousal, když uznal za vhodné. On pozná, kdy už to je odumřelé a nebolí to. Ale pozor na větší krvácení, to je lepší navštívit veta.

Neregistrovaný uživatel

19.9.2006 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.92.226

Náš pes měl naštíplý a odchlíplý dráp na přední noze. Tlačilo mu to na "lůžko" a kulhal. Vet mu ho kleštěmi strhnul. Bez narkozy, řev to byl hrozný, ale za minutu o tom nevěděl. Dostal mast a zavázal mu to. Doma za hodinu si ten obvaz sundal, i když měl koš (právě proto, aby mu ten obvaz vydržel). Normálně odešel už od veta a v pohodě chodil.Už nepotřeboval žádné ošetření. Do týdne byl dráp znovu narostlý

Neregistrovaný uživatel

19.9.2006 17:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.106.187

Náš pes měl naštíplý a odchlíplý dráp na přední noze. Tlačilo mu to na "lůžko" a kulhal. Vet mu ho kleštěmi strhnul. Bez narkozy, řev to byl hrozný, ale za minutu o tom nevěděl. Dostal mast a zavázal mu to. Doma za hodinu si ten obvaz sundal, i když měl koš (právě proto, aby mu ten obvaz vydržel). Normálně odešel už od veta a v pohodě chodil.Už nepotřeboval žádné ošetření. Do týdne byl dráp znovu narostlý

Moje fenule měla rozštíplý /komplet dráp na před.noze/...nekulhala , ale nenechala si na něj šáhnout.Koupila jsem přípravek na srst a drápy od fitminu a jednou denně jsem ji posypala žrádlo.Chvilku to trvalo , ale než jsme to doužívaly , drápek byl dorostlý..postupně jsem ho po kouskách odstřihávala...jen jsem dohlížela aby někde nehrabala než ji zcela dorostl....

Neregistrovaný uživatel

19.9.2006 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.132

Moje fenule měla rozštíplý /komplet dráp na před.noze/...nekulhala , ale nenechala si na něj šáhnout.Koupila jsem přípravek na srst a drápy od fitminu a jednou denně jsem ji posypala žrádlo.Chvilku to trvalo , ale než jsme to doužívaly , drápek byl dorostlý..postupně jsem ho po kouskách odstřihávala...jen jsem dohlížela aby někde nehrabala než ji zcela dorostl....

Můj dobřík si někde úplně vyrval na př.noze ten pátý drápek co se nedotýká země. zjistili jsme to až podle krve na zemi. Nekulhal, nic jsme mu na to nedávali, ale pak si to začal lízat a kamarádka veterinářka mě strašila že se to nazahojí že si to rozlíže, tak jsme to mazali višňákem a zavazovali jsme to. Zahojilo se to hezky. Teď mu už roste nový.

21.11.2016 20:25
Marie Malikova

XXX.XXX.236.3

Kolik stoji u veta asi ošetření toho drapku ?

21.11.2016 20:27
Marie Malikova

XXX.XXX.236.3

21.11.2016 20:27
Marie Malikova

XXX.XXX.236.3

21.11.2016 20:28
Marie Malikova

XXX.XXX.236.3

AsiPetan

29.1.2020 21:55
AsiPetan

XXX.XXX.64.51

Cenu vám neřeknu,teď budu řešit drápek poprvé.Ale jen chci napsat,pokud máte něco se psem,nekoukejte co to stojí.Jednou jste si vzala psa,je to člen rodiny,tak ať je zdravý.Žádné takové že řeknete,to je moc drahé a pejsek bude trpět.NEEXISTUJE!

Můj pes si zlomil drápek skoro celý,kouká mu z prstu jen zbytek.Vypadá to že už to má déle zlomené.Každý den kulhal víc a víc,nic jsem nemohl najít a až dnes jsem našel zlomený drápek.Dotknu se toho a kňučí bolestí.Ta bolest je asi hrozná.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2020 23:40

My máme páté drápy na předních zlomené - stržené úplně na dřeň každý rok, poprvé jsem s tím byla u veta a ten dopručil amputaci, že už dráp nenaroste(opravdu oteklina veliká) a když , tak zdeformovaný- no trochu je křivý, ale ufiknout prst jsem tenkrát nenechala.....komu se to stane, kupte Alfasilver a měkolikrát denně postříkejte- vyhnívající dráp i pěkně smrdí.....na druhou stranu, nebožka o dráp na zadní příšla, ani nevím kde....nosila i pak botičku, protože se jí to venku pořád odíralo a doma dělala krvavé stopy....místo drápu narostl "nádor" ....o prst přišla-17 stehu....říkali jsme jí pak tříprsťák, psina se se ztrátou prstu vyrovla dobře, bez následků- kulhání....

Vojjjtakk1

8.3.2020 10:25
Vojjjtakk1

XXX.XXX.124.175

Zdravím, našemu psisku se taky zatrhl dráp, ale jen jakoby se odloupla vrchní část až na lůžko. Chodí normálně, ale jde vidět, ze mu to neni příjemné. Ven dáváme ponozku, desinfikujem, ale uz tyden to je porad mokré. Lize si ho a nijak to nevysycha ani kdyz to ma obvazane ani kdyz to ma venku. Chystam se jit k vetovi, ale mozna se s tim už nekdo setkal a nebude to nic vazneho. Posilam foto s drapkem.....je to nahore jakoby sedrene ale vypada to porad stejne, nezhorsuje se to. Ma vetsi ten prst se strzenym drapkem, ale to uz ma od malička kdyz si u byvale majitelky nejspis nejak zlomil prst a spatne mu to srostlo, neni to příčina zlomeneho drapku. Dekuji za nazory :)

tommy91

26.6.2020 15:14
tommy91

XXX.XXX.51.9

zdravím mám dotaz netuší někdo co s drápkem na zadní pacce když jej má vyhnuty na stranu někde si jej ohnul netuším kde... rána nekrvácí pes nekulhá pouze když vyskočí a dopadne na packu zakňučí jinak pohyb normální stále si to olizuje na vyhnutý drápek si nechá normálně sáhnout.... bude to ok naroste nový a starý odpadne....? jednou za den vydezinfikuji a vše v pohodě už to má asik 3 den ... díky za radu ...

BonnieTerezka

1.2.2021 15:01
BonnieTerezka

XXX.XXX.115.96

Moje fenka si předevčírem naštípla drápek a tekla jí krev. Včera i dnes ráno běhala a nic jí nebylo, ale muselo se jí to během dne zanítit nebo se ten drápek ještě víc nalomil a kulhá. Zavázala jsem jí packu aby se jí tam nedostala infekce. Ale nevím co bych měla dělat. mám zavolat veterináři, vydezinfikovat to, nebo jí to nechat zavázané? Díky za každou radu.

1.2.2021 15:09
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

BonnieTerezka napsal(a):
Moje fenka si předevčírem naštípla drápek a tekla jí krev. Včera i dnes ráno běhala a nic jí nebylo, ale muselo se jí to během dne zanítit nebo se ten drápek ještě víc nalomil a kulhá. Zavázala jsem jí packu aby se jí tam nedostala infekce. Ale nevím co bych měla dělat. mám zavolat veterináři, vydezinfikovat to, nebo jí to nechat zavázané? Díky za každou radu.

Přelejte betadinou na desinfekci a nechte tak. Po pár dnech to přejde. Vztáhněte to na sebe a třeba zatržený nehet.

1.2.2021 16:22

BonnieTerezka napsal(a):

Co nejvíc ostříhat. Růžové se nestříhá. Bacha na posolené chodníky. Se to zatáhne za den za dva a je to v pohodě. Zavazovat to nemusíte. Na ven třeba pro svůj klid botičku. Zítra navečer už o tom nebude vědět. Ale nemůžete tam nechat kus nalomený, bude si o to furt zadrhávat.

Melšpe

13.3.2021 23:32
Melšpe

XXX.XXX.191.80

Moje fenka si při záchvatu epilepsii před třemi dny. Nejspíš na zadní tlapce 🐾 Zalomila článek či v článku drápek. Je to nateklé a občas si to líže..ne hnisá to. Ale nevím mohlo by. Ale když jí na to sáhnu je v pohodě. Tak nevím zda by někdo neměl radu. Oč jde či co stím. Nežli půjdu k Vet. V pondělí. Předem děkuji za informaci a jakou koliv radu.

13.3.2021 23:39
Inspektor Pišišvor

XXX.XXX.197.228

Melšpe napsal(a):
Moje fenka si při záchvatu epilepsii před třemi dny. Nejspíš na zadní tlapce 🐾 Zalomila článek či v článku drápek. Je to nateklé a občas si to líže..ne hnisá to. Ale nevím mohlo by. Ale když jí na to sáhnu je v pohodě. Tak nevím zda by někdo neměl radu. Oč jde či co stím. Nežli půjdu k Vet. V pondělí. Předem děkuji za informaci a jakou koliv radu.

Má to zanícené - ostříhejte okolo chlupy, a než půjdete v pondělí na veterinu, tak jí to aspoň čistěte roztokem betadiny.

Ale teda ty přerostlé drápy jsou dost špatná vizitka majitele👎

14.3.2021 09:45

Melšpe napsal(a):

Viz Pišišvor - naprostý souhlas.

14.3.2021 10:20
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Nemusí to být zanícené, jen trochu rozlízané, viz. naše čerstvá zkušenost tři týdny stará. Podobný úraz, asi jak mu ujely nohy na ledu. Drápek by měl jít stříhnout, alespoň o tři milimetry. Nám moc nešel, stříhla jsem ho bohužel do cévky, ale pomohlo to, jak s ním přestal ťukat při každém šlápnutí, zapomněl na to ho blemcat pořád. A jak píšou holky, vystříhat a třeba malou stříkačkou(bez jehly pochopitelně) to kolem toho lůžka pokapat trochu naředěnou betadinou, aby to kolem drápku zateklo. Zkuste pár dní, uvidíte, jestli se to začne klidnit. Na veterinu bych zatím ani nešla, vet vám s tím nic jiného neudělá.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík