Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.41
tento dotaz je myšlen vážně. Můžu zalít psovi granule mlékem. Uškodí mu to a nebo pomůže a nebo se nic nestane. Děkuji za seriózní přízpěvky k tématu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tento dotaz je myšlen vážně. Můžu zalít psovi granule mlékem. Uškodí mu to a nebo pomůže a nebo se nic nestane. Děkuji za seriózní přízpěvky k tématu.
ne, to není vůbec dobré, psi v přírodě také nepili mléko, nebudu rozebírat proč to není dobré,ale nedělejte to, myslím to vážně,..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ne, to není vůbec dobré, psi v přírodě také nepili mléko, nebudu rozebírat proč to není dobré,ale nedělejte to, myslím to vážně,..
Nemají enzym na trávení laktózy--nestráví ho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkně se pos...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.61
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pěkně se pos...
asi tak..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.165
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Moje 6.letá fenka ZR mléko miluje a nemá z něj žádné problémy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ano, v přírodě žrali granule suché
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.196
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
někteří nemají
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.164
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Take davam mleko psum kazdy den po ranu, a dokonce kravske, primo od vemene. Neposiraji se, neb maji od malinka pestrou stravu a jsou na to zvykli! :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.70
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obecně platí pro všechny savce, tady i psy, že mláďata mají žaludek uzpůsobený pro trávení mléka - fena kojí - a s postupem času se tvorba příslušných enzymů omezuje až téměř zanikne. Takže pokud budete psovi od štěněte dávat mléko, bude na měj "zvyklý" - tvorba příslušných enzymů bude pokračovat i později, když už fena kojit nebude a může mléko bez problémů třeby celý život. Ale v menších dávkách a pravidelně. Pokud mléko nepil. po malých dávkách lze dávat a postupně se tvorba enzymů obnoví. Ale ne jednou za 14 dní litr mléka - to by se posral.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.215
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obecně platí pro všechny savce, tady i psy, že mláďata mají žaludek uzpůsobený pro trávení mléka - fena kojí - a s postupem času se tvorba příslušných enzymů omezuje až téměř zanikne. Takže pokud budete psovi od štěněte dávat mléko, bude na měj "zvyklý" - tvorba příslušných enzymů bude pokračovat i později, když už fena kojit nebude a může mléko bez problémů třeby celý život. Ale v menších dávkách a pravidelně. Pokud mléko nepil. po malých dávkách lze dávat a postupně se tvorba enzymů obnoví. Ale ne jednou za 14 dní litr mléka - to by se posral.
moji oba psi pijí mléko bez problémů. Jak krabicový kravský, tak kozí. Průjem nemají
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
moji oba psi pijí mléko bez problémů. Jak krabicový kravský, tak kozí. Průjem nemají
Záleží na psovi každý je jiný, někteří ho milují a nevadí jim, ale na granule ne,jedině samostatně jako svačinka s rohlíkem, ten by se taky neměl, každý říka něco jineho.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.158
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
přesně tak. Jen pozor, kravské mléko a mléko stejného druhu je rozdíl. Nevím jaká je přesně situace u psů, mléko jim nedávám, ale u lidí je to asi takto:
někteří jedinci neumí trávit mléčný cukr - laktózu (evropani celkem jo, ale např. většina černochů ne), většina lidí také neumí štěpit kasein, což je hlavní bílkovina kravského mléka. Z tohoto důvodu je vlastně nejlíp využitelná složka tuk. Takže takové odtučněné mléko je pro většinu lidí jen dobré projímadlo s mizivou výživovou hodnotou...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
přesně tak. Jen pozor, kravské mléko a mléko stejného druhu je rozdíl. Nevím jaká je přesně situace u psů, mléko jim nedávám, ale u lidí je to asi takto:
někteří jedinci neumí trávit mléčný cukr - laktózu (evropani celkem jo, ale např. většina černochů ne), většina lidí také neumí štěpit kasein, což je hlavní bílkovina kravského mléka. Z tohoto důvodu je vlastně nejlíp využitelná složka tuk. Takže takové odtučněné mléko je pro většinu lidí jen dobré projímadlo s mizivou výživovou hodnotou...
To je fakt jen jím voní tak ho konzumují ale užtek to nemá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.139
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemusí se mu nic stát(průjem,zvracení apod)-ale jak už bylo řečeno- psovi nikterak neprospějete-pokud mléko tak pak jedině kozí-ale ten nejhorší šmejd je právě mléko krabicové obzvláště pak to trvanlivé(a to neprospívá ani lidem-jak se všeobecně traduje)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nemusí se mu nic stát(průjem,zvracení apod)-ale jak už bylo řečeno- psovi nikterak neprospějete-pokud mléko tak pak jedině kozí-ale ten nejhorší šmejd je právě mléko krabicové obzvláště pak to trvanlivé(a to neprospívá ani lidem-jak se všeobecně traduje)
souhlasím, mléko nemusím já ani muj pes.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.1 [uScMs f p eN:t cCMp s ])
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
souhlasím, mléko nemusím já ani muj pes.
nejlepsi je smetana a jogurt,to nase psici miluji....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.87
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám také dotaz a prosím o seriozní odpověď. Proč bys chtěl zalívat psovi granule mlékem?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám také dotaz a prosím o seriozní odpověď. Proč bys chtěl zalívat psovi granule mlékem?
některým psům mléko nevadí takže si myslím že ho můžou rozhodně ho ale k životu nepotřebují se svým prvním štěnětem jsem běžela na veterinu zoufalá v domění že bez mléka umře ale po mléce pořád kadil a kadil vet mi řekl abych ho prostě nedávala že pes mléko k životu nepotřebuje od té doby ho psům nedávám ale znám lidi kteří dávají a psi jsou taky v pohodě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.49
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
některým psům mléko nevadí takže si myslím že ho můžou rozhodně ho ale k životu nepotřebují se svým prvním štěnětem jsem běžela na veterinu zoufalá v domění že bez mléka umře ale po mléce pořád kadil a kadil vet mi řekl abych ho prostě nedávala že pes mléko k životu nepotřebuje od té doby ho psům nedávám ale znám lidi kteří dávají a psi jsou taky v pohodě.
mléko skutečně k životu nepotřebují, ale taková svačinka v podobě piškotků s mlékem jednou za tři dny, to se můj pes může utlouct, srajdu nemá, nijak mu to nevadí, soce to nemá vůbec žádnej význam, ale proč mu nedopřát něco, co mu tak chutná,....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.75.232
Odkud prosím čerpáte informaci, že "většina lidí neumí štěpit kasein"? Kasein je bílkovina, která váže vápník v mléce a která je hlavní složkou tvarohu. Tedy netrávíme tvaroh??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Odkud prosím čerpáte informaci, že "většina lidí neumí štěpit kasein"? Kasein je bílkovina, která váže vápník v mléce a která je hlavní složkou tvarohu. Tedy netrávíme tvaroh??
Pochybuju, že po šesti letech vám někdo odpoví...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Asi si ten dotyčný před pár lety popletl alergii na kasein s neschopností štěpit laktózu :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Všichni moji psi pijí mléko rádi celý život a nemají z toho žádné problémy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.139.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
sice jen občas trochu,ale žádný z mých psů se nepo,,,,,,, jinak spíš dostávají jogurt apod
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205
Někteří psi mléko snáší dobře, někteří hůř. Je to stejné jako u lidí.
Pokud pes nesnáší pouze laktózu (mléčný cukr), můžete mu dávat jogurty, jogurty, kyšku apod.
Pokud by ale nesnášel kasein (bílkovinu), bolelo by ho břicho po všem, co by bylo z mléka.
Všeobecně dospělý pes k životu mléko nepotřebuje, ale občas mu dát nějaký zakysaný výrobek je na trávení prospěšné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.17
Mlíko a mléčné výrobky dávám.. někdy dávám sušený mlíko co se používá v teletáku a bez problému
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.75
V jedné knize jsem četla že psi mléko nesmí je pro ně škodlivé já se ptám proč? Už jako malá štěňata pila mateřské mléko a nevadilo jim to.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.158
Sice starý dotaz. Také naši psi mlíko milují. jedenáctiletý pes velkého plemene dodnes snídá litr mlíka a řekne si o něho. Pokud mají možnost neupravené mlíko, jak kravské, tak kozí, je to ještě lepší. Žádné problémy se nekonají. Asi je to o tm, že pes, který žere vše od mala, má dobré trávení.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.124
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V jedné knize jsem četla že psi mléko nesmí je pro ně škodlivé já se ptám proč? Už jako malá štěňata pila mateřské mléko a nevadilo jim to.
"Už jako malá štěňata pila mateřské mléko a nevadilo jim to." - no jo, ale tady nikdo nechce ládovat psy mlékem od feny, ale tím krabicovým "kravským"....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Za prvé, mléko feny má úplně odlišné složení než mléko krávy - úplně jiná bílkovina (což způsobuje alergie), míň tuku, víc laktózy... atd. atd.
Za druhé, schopnost trávit laktózu (mléčný cukr) mají jen mláďata, s věkem se enzym zpracovávající laktózu zpravidla postupně vytrácí.
Jsou psi, kterým kravské mléko nevadí, ale většina ho nestráví, aklorát se po něm pos***e
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.228
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To už je dávno, nyní si je namáčí do mléka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To už je dávno, nyní si je namáčí do mléka.
Na druhou stranu - jestli tohle nějakej pes stráví a nezadělá celej kvartýr, tak kloubok dolů
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.243.228
Ono to bylo myšleno ironicky..Copak v přírodě rostou granule?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.13
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ono to bylo myšleno ironicky..Copak v přírodě rostou granule?
Copak to někdo nepochopil?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Na druhou stranu - jestli tohle nějakej pes stráví a nezadělá celej kvartýr, tak kloubok dolů
Naše smečka dostává granule s kozím mlékem a nikdy se žádný nepos...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.156
Kdyz mlecny vyrobek, tak zakysany - jogurt s probiotiky, kefir atpod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kazdopadne ,ty cukry, laktóza , není pro psa nic zdravého a urcite nedoporucuji!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ne ,v prirode je zraly s mlekem :-D
Azor

XXX.XXX.162.66
Máme celkem 4 psiska, dva pijí mléko, třetí nepije mléko a čtvrtej jak to tak vypadá je vegetarián nicméně všichni čtyři, když jim není dobře, mléko vyzunknou jak panáka. Nevím jaký to má účinek, ale evidentně jim to dělá dobře na bříško.
notregistered

XXX.XXX.211.63
Pes blbě zpracovává laktózu. Tvaroh je dobrý. Kde je méně laktózy prostě. Ne, pejsek nezačne mečet, nebojte.
Mléko psu moc nedá, ale mléčné výrobky obsahující spousty miliard potvor různého "bifidus a bacilus" typu mu mohou spravovat celkovou střevní mikroflóru. To si myslím, že je občas žádoucí. Takže pokud se opravdu z toho pes nezleje od zadnice, tak není důvod proč mu občas ten kefír, podmáslí či cokoli nedat. Sám mám fenu co má ráda tyto produkty a občas ji je dopřeji.
Aliens_II
napsal(a):
Mléko psu moc nedá, ale mléčné výrobky obsahující spousty miliard potvor různého "bifidus a bacilus" typu mu mohou spravovat celkovou střevní mikroflóru. To si myslím, že je občas žádoucí. Takže pokud se opravdu z toho pes nezleje od zadnice, tak není důvod proč mu občas ten kefír, podmáslí či cokoli nedat. Sám mám fenu co má ráda tyto produkty a občas ji je dopřeji.
Můj pes kysané nerad, ale mléko dostává, smetánku taky, ale tak maximálně deci. Když onemocněl berňák na játra, tak nám vet doporučil mléko s rohlíkem s tím, že mléko je na játra dobré a rohlík, aby alespoň něco jedl. Někdo výše psal, že když je psu blbě, rád vypije mléko...něco na tom bude, mléko je prastará rada na pálení žáhy, takže na překyselený žaludek (asi i psí) je dobré
Azor
napsal(a):
Máme celkem 4 psiska, dva pijí mléko, třetí nepije mléko a čtvrtej jak to tak vypadá je vegetarián nicméně všichni čtyři, když jim není dobře, mléko vyzunknou jak panáka. Nevím jaký to má účinek, ale evidentně jim to dělá dobře na bříško.
Přestane je pálit žáha a uleví se jim. Naši psi dostávají mléko pravidelně a nemají s tím problém, mají ho rádi.
dadu
napsal(a):
Když to berete takhle, tak i z "druhé strany" - je snad člověk tele, kůzle, ... Podle určitých studií by totiž ani dospělý člověk mléko pít neměl...
Však ano. Člověk je jenom další živočich, na kterýho platí to samý, jako na všechny ostatní, proč by u něj mělo platit něco jinýho?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všichni naši psi vyrostli a dostávají kozí mléko.Vyrostla na něm všechna štěňata.Když dám psům do jedné misky mléko a do druhé maso, vrhnou se nejdříve na mléko.Ale je velký rozdíl jestli je to mléko kozí, kravské, čerstvé nebo z krabice.

Matka štěňat je kráva?

ono to tak úplně není, že kráva a pes stejné cca
složení je přesně tak, jak to ten který savec potřebuje - tuk, bílkoviny, minerály,...
v kravském mléce je "špatně" převážně laktóza a tu spousta lidí nemůže
stejně tak psů
buď se s tím už narodí, nebo se schopnost tohle trávit s věkem vytratí
všimněte si, že mladým lidem většinou mléko nevadí, starší mají problém
dokonce ani všechny krávy nemají stejné mléko - krávy Jersey a krávy z jiných kontinentů....
jsou mléka kaseinová a jiná (bílkoviny)
člověčí má cca 6% bílkovin (ale to se někdo upsal snad.. myslím, že platí 2%) a psí až 12%
už jen tohle je veliký rozdíl
je i mateřské mléko, které má snad 80% tuku např.... je to cca úměrné době kojení
ale k tématu - pokud psu mléko kravské nedělá problém, ok
je ale normální, že čím starší jedinec, tím menší schopnost mléko pobrat, anebo to nemůže už v půl roce a není to "nemoc"
někde na wikiskripta je tabulka a na savci.upol.cz ..teorie.. někde tam

Nějak ty nové teorie o mléce nemůžu pobrat. Oni si kdysi pračlověci ochočili dobytek, aby jim bylo po mléce špatně......
A já jsem asi světlá výjimka - ač už nejsem zrovna dorostenec ( to spíš ten pračlověk - tím to bude ), tak můžu mléko v jakékoliv podobě.
Jo, po becherovce, cinzanu....to už mi špatně bylo, po mléce nikdy.
napsal(a):
ono to tak úplně není, že kráva a pes stejné cca
složení je přesně tak, jak to ten který savec potřebuje - tuk, bílkoviny, minerály,...
v kravském mléce je "špatně" převážně laktóza a tu spousta lidí nemůže
stejně tak psů
buď se s tím už narodí, nebo se schopnost tohle trávit s věkem vytratí
všimněte si, že mladým lidem většinou mléko nevadí, starší mají problém
dokonce ani všechny krávy nemají stejné mléko - krávy Jersey a krávy z jiných kontinentů....
jsou mléka kaseinová a jiná (bílkoviny)
člověčí má cca 6% bílkovin (ale to se někdo upsal snad.. myslím, že platí 2%) a psí až 12%
už jen tohle je veliký rozdíl
je i mateřské mléko, které má snad 80% tuku např.... je to cca úměrné době kojení
ale k tématu - pokud psu mléko kravské nedělá problém, ok
je ale normální, že čím starší jedinec, tím menší schopnost mléko pobrat, anebo to nemůže už v půl roce a není to "nemoc"
někde na wikiskripta je tabulka a na savci.upol.cz ..teorie.. někde tam
Ono to složení je stejné, jen rozdílné poměry toho a onoho.

napsal(a):
Nějak ty nové teorie o mléce nemůžu pobrat. Oni si kdysi pračlověci ochočili dobytek, aby jim bylo po mléce špatně......
A já jsem asi světlá výjimka - ač už nejsem zrovna dorostenec ( to spíš ten pračlověk - tím to bude ), tak můžu mléko v jakékoliv podobě.
Jo, po becherovce, cinzanu....to už mi špatně bylo, po mléce nikdy.
:-)
někdo neumí štěpit cukr převlečený za alkohol, někdo cukr mléčný
prostě když je toho moc.. intolerance, znáte to :-)
o alergii např. se mluví jako o civilizační chorobě
Jinak se úplně v těch alergiích popravdě nechytám, někdo má mléčnou bílkovinu, někdo na? Z máminy strany, má 5 dětí potvrzenou alergii na laktózu(a snad to teď píšu správně) kdy některé tak neprospívaly, že skončily v nemocnicích. Sestřenka a teď nově i má švagrová nesmí kojit, protože děcka těžké koliky. Prý z toho vyrostou. Ta nejstarší má teď tuším 12let a cca od 6 let už může mléko normálně...a ta na tom byla nejhůř, ta měla fakt těžké záchvaty, málem lezla po zdi. O co jde, se zjistilo někdy v jejích 2 letech, když už byla těžce podvyživená. Pak pár let absolutní bezmléčné diety. Takže z některé alergie se naopak vyroste.

lesnížínka
napsal(a):
Ono to složení je stejné, jen rozdílné poměry toho a onoho.
Cca ano, ale přesně ne. Existuje mat. mléko, které nemá laktózu vůbec.
Přečtěte si to, je to zajímavé celkem.
napsal(a):
někdo neumí štěpit cukr převlečený za alkohol, někdo cukr mléčný
prostě když je toho moc.. intolerance, znáte to :-)
o alergii např. se mluví jako o civilizační chorobě
A začíná se léčit tasemnicema. A tady by ty chudáky psy furt někdo odčervoval

lesnížínka
napsal(a):
A začíná se léčit tasemnicema. A tady by ty chudáky psy furt někdo odčervoval
intolerance je na cukr - na laktózu
alergie na bílkovinu
intolerance je prostě "už toho mám dost" a dá se jí to rozmluvit
alergie je s imunitním systémem, je to ta horší verze "nemůžu pít mlíko"

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já nevim....zalívat granule mlékem mi přijde divný...to raději udělat vývar a zalívat vývarem.
Moji pesani mlíko snášejí dobře, nicméně ho dávám sporadicky...občas "pro chuť" a nebo udělám krupicovou kaši s medem a třeba rozmačkaným banánem...a nebo z něj radši udělám domácí jogurt....nebo "psí dezert" ze zakysaný smetany.
Nebo když mi kamarádka přiveze kozí mlíko...po tom se můžou pesani utlouct, ale i v tomto případě platí "všeho s mírou"
napsal(a):
Já nevim....zalívat granule mlékem mi přijde divný...to raději udělat vývar a zalívat vývarem.
Moji pesani mlíko snášejí dobře, nicméně ho dávám sporadicky...občas "pro chuť" a nebo udělám krupicovou kaši s medem a třeba rozmačkaným banánem...a nebo z něj radši udělám domácí jogurt....nebo "psí dezert" ze zakysaný smetany.
Nebo když mi kamarádka přiveze kozí mlíko...po tom se můžou pesani utlouct, ale i v tomto případě platí "všeho s mírou"
Však jistě, ped dostává pár líznutí smetany a někdy třeba trochu mléka. Je to pro mlska a není to denně. Například mámy Mandy má pěkně postaru, jednu porci jídla - mléko s rohlíkem

lesnížínka
napsal(a):
Však jistě, ped dostává pár líznutí smetany a někdy třeba trochu mléka. Je to pro mlska a není to denně. Například mámy Mandy má pěkně postaru, jednu porci jídla - mléko s rohlíkem
No i to se nám někdy stane, že jim to taky frknu k snídani......když už doma nic není a musim vyrazit na nákup, tak lepší předvčerejší rohlík s mlíkem než prázdný bříško.
Normálně pesani snídaj s náma u stolu naše "snídaňové" menu, takže snídaně opravdu nespadají do kategorie "správná výživa pro psa"
Martin11117777

XXX.XXX.98.44
Dobrý den,
toto je něco jiného!
Pro tento případ není mléko pasterizované a enzymy rozkládající laktózu a kasein v mléku nebyl zničený. Pes tedy toto "čerstvé" mléko dobře natráví.
U pasterizovaného tomu tak není! Škodíme psovi i člověku......
Martin11117777

XXX.XXX.98.44
Enzym na trávení laktózy, tzv. laktázu nemá nikdo. Je pouze přirozenou součástí mléka, jenž nám zničí pasterizace, tj. zahřátí nad 40 st. C.
Mateřské mléko také není pasterizované, nebo u někoho snad ano? :-))))

Martin11117777
napsal(a):
Dobrý den,
toto je něco jiného!
Pro tento případ není mléko pasterizované a enzymy rozkládající laktózu a kasein v mléku nebyl zničený. Pes tedy toto "čerstvé" mléko dobře natráví.
U pasterizovaného tomu tak není! Škodíme psovi i člověku......
Patrně si pletete pasteraci, paskalizaci a UHT ohřev. Na mléko se používá více metod a teplot, každá ničí něco jiného.
Je to napsané na obale :-)

Martin11117777
napsal(a):
Enzym na trávení laktózy, tzv. laktázu nemá nikdo. Je pouze přirozenou součástí mléka, jenž nám zničí pasterizace, tj. zahřátí nad 40 st. C.
Mateřské mléko také není pasterizované, nebo u někoho snad ano? :-))))
Ne.
https://www.wikiskripta.eu/w/Lakt%C3%A1za
Další věci máme ve slinách. A máme jich víc, než pes, proto umíme lépe trávit škroby a i to mléko. Ostatně tam jde také o cukry.
Často s věkem tato schopnost téměř mizí.

Zbytek si prostudujte zde. Pasterace u mateřského mléka není potřeba, ale existují náhradní výživy, proč asi?
https://www.wikiskripta.eu/w/Kojen%C3%AD#Slo.C5.BEen.C3.AD_mate.C5.99sk.C3.A9ho_ml.C3.A9ka
Všechno se věkem nezhoršuje. Nechce se mi hledat na co přesně u mléka to je nesnášenlivost, ale koliky u dětí jsou povětšinou způsobeny tímto. Třeba moje švagrová i obě sestřenky musely přestat kojit své děti a přejít na umělou výživu. U všech dětí se naopak tohle s věkem upravilo a mléčné výrobky cca od 6 let už můžou bez obav.

Když si leju mléko do kafe, tak dostanou do misky psice i kocour, aby nezáviděli. Jasně, že ne 1/2 litr, ale ten decánek mléka je nezabije.

lesnížínka
napsal(a):
Všechno se věkem nezhoršuje. Nechce se mi hledat na co přesně u mléka to je nesnášenlivost, ale koliky u dětí jsou povětšinou způsobeny tímto. Třeba moje švagrová i obě sestřenky musely přestat kojit své děti a přejít na umělou výživu. U všech dětí se naopak tohle s věkem upravilo a mléčné výrobky cca od 6 let už můžou bez obav.
Za to může to, že maminka jedla mléčné výrobky a pila mléko.
Nesnášenlivost je na cukr, alergie na bílkovinu.
Zhoršuje se stravitelnost toho mléčného cukru laktózy, protože je nedostatek enzymu laktázy.
Prostě starší člověk, starší pes.. už to tak dobře nestráví. Není to alergie, ale problém trávení. Enzym se dá dodat.
Alergie u kojenců většinou vymizí. Uvádí se 9 z 10 případů je do tří let ok.

Starší dcera když byla malá, jednou lila mlíčko našemu skorojezevčíkovi a ten pil a pil a ona lila a lila až byl litránek v psím bříšku, pejsek se ze s ral jako Alík- se tak jmenoval....
Edit: bulině občas zbytek mlíka z lednice taky doleju a sunar po vnučce taky dojíždí....
Kotzya

XXX.XXX.194.76
Náš pejsek pije kravské mléčko - deci večer - má ho rád, spokojeně spinká a žádné problémy nemá. tak!
Karia

XXX.XXX.213.248
Není to vůbec dobré kvůli laktóze!
Lepší je dát pejskovi kozí.

Když jsem chovala kozy, pili jsme kozí. Teď pijeme bohužel krabicák. Já, psice i kocour. Kocour nad polotučným ofrňuje, pije jen červené.

napsal(a):
Když jsem chovala kozy, pili jsme kozí. Teď pijeme bohužel krabicák. Já, psice i kocour. Kocour nad polotučným ofrňuje, pije jen červené.
Má rozum.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!