Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.41
Mám problém - moje roční fenka velkého plemene mi úplně přestala žrát granule (všechno ostatní by samozřejmě snědla hned). Už jednou takhle stávkovala asi týden, a to v době prvního hárání a pak se zase vše dostalo do normálu. Dnes už to budou tři dny, co vůbec nic nesnědla (i když je pravda, že ráno si už trošku zobla, protože jsem jí na to nalila vývar). Přitom včera večer, chtěla sežrat granule naší kočce - NECHÁPU!!!Zkusila jsem změnit i značku granulí, ale ty nechce taky. Nechci jí rozmlsat ještě víc, proto se zatím držím a nic jiného nedostane. Misku ji nechám 10 minut a pak seberu a znova dostane až při večerním krmení. Ale co dál, jak dlouho jí mám nechat trucovat? Mám strach, aby se hladovka nějak negativně neodrazila na jejím zdravotním stavu.
Jak dlouho může pes hladovět? Díky moc za vaše rady, už jsem zoufalá
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.106
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám problém - moje roční fenka velkého plemene mi úplně přestala žrát granule (všechno ostatní by samozřejmě snědla hned). Už jednou takhle stávkovala asi týden, a to v době prvního hárání a pak se zase vše dostalo do normálu. Dnes už to budou tři dny, co vůbec nic nesnědla (i když je pravda, že ráno si už trošku zobla, protože jsem jí na to nalila vývar). Přitom včera večer, chtěla sežrat granule naší kočce - NECHÁPU!!!Zkusila jsem změnit i značku granulí, ale ty nechce taky. Nechci jí rozmlsat ještě víc, proto se zatím držím a nic jiného nedostane. Misku ji nechám 10 minut a pak seberu a znova dostane až při večerním krmení. Ale co dál, jak dlouho jí mám nechat trucovat? Mám strach, aby se hladovka nějak negativně neodrazila na jejím zdravotním stavu.
No, tak hladovět může, než ho zabijete. Proč si myslíte, že když granule trochu ochutíte, že tím psa rozmlsáte? Ne, připravíte jen sebe o trochu více času, který musíte přípravě stravy věnovat. Opravdu si myslíte, že když pes odmítá žrát, že je to v pořádku? Moje fena byla velmi vybíravá a jenom tak jí něco nejelo. Dnes jí dávám granule, a ty trošku ochutím, ovoním a problhčím půl kilem konzervy ohřáté na minutu v mikrovlnce s trochou vody, pak to to do těch granulí vyklopím. Psiska žerou jako pominutá, celkově se spravila a odrazilo se to i v hodnocení na výstavách. Jsem toho názoru, že u zvířat je zřádlo na jedné z nejvyšších příček žebříčku hodnot, tak proč jim nedopřát něco, co jim chutná. Mně to o tolik více času nestojí tu konzervu otevřít a připravit a psovi aspoň ty tvrdé granule neleží tak nepříjemně v žaludku, zejména teď v zimě, když je voda studená a vhlavně venkovní psi tolik nepijí. Zkuste nestát si tak tvrdošíjně na představě, že pes by měl žrát jenom granule, i když je to možná po stránce chemického šložení vyvážená strava. Tady nejde jen o chemii, ale též o psychické pocity, které zvířata v souvislosti se žrádlem velmi prožívají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.96
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, tak hladovět může, než ho zabijete. Proč si myslíte, že když granule trochu ochutíte, že tím psa rozmlsáte? Ne, připravíte jen sebe o trochu více času, který musíte přípravě stravy věnovat. Opravdu si myslíte, že když pes odmítá žrát, že je to v pořádku? Moje fena byla velmi vybíravá a jenom tak jí něco nejelo. Dnes jí dávám granule, a ty trošku ochutím, ovoním a problhčím půl kilem konzervy ohřáté na minutu v mikrovlnce s trochou vody, pak to to do těch granulí vyklopím. Psiska žerou jako pominutá, celkově se spravila a odrazilo se to i v hodnocení na výstavách. Jsem toho názoru, že u zvířat je zřádlo na jedné z nejvyšších příček žebříčku hodnot, tak proč jim nedopřát něco, co jim chutná. Mně to o tolik více času nestojí tu konzervu otevřít a připravit a psovi aspoň ty tvrdé granule neleží tak nepříjemně v žaludku, zejména teď v zimě, když je voda studená a vhlavně venkovní psi tolik nepijí. Zkuste nestát si tak tvrdošíjně na představě, že pes by měl žrát jenom granule, i když je to možná po stránce chemického šložení vyvážená strava. Tady nejde jen o chemii, ale též o psychické pocity, které zvířata v souvislosti se žrádlem velmi prožívají.
Tak vařte nebo podávejte syrové maso plus přílohy.Nemáte na to čas??Tak jste si neměla psa pořizovat.Mě příprava krmiva trvá max.půl hodiny.Mě taky nechutnaj plněné papriky,taky bych asi umřela hlady ,kdybych je denně dostávala a neměla jinou možmost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.198.107
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak vařte nebo podávejte syrové maso plus přílohy.Nemáte na to čas??Tak jste si neměla psa pořizovat.Mě příprava krmiva trvá max.půl hodiny.Mě taky nechutnaj plněné papriky,taky bych asi umřela hlady ,kdybych je denně dostávala a neměla jinou možmost.
Krmím jen granulema,a občas se prostě přejedí...no a tak se rozvaří konzerva a granulky zalejou vývarem,stejně tak na granule navykám i štěňata,na tom není nic špatného....
A není potřeba půl kila konzervy,stačí třeba tři velké pol. lžíze na jedno krmení (do horké vody),prostě to někdy chtějí ovoněné,někdy suché,nekdy navlhčené...v zimě vyvařuji i třeba kuřecí kůže a kosti (ty pak vyberu) a horkým mastným vývarem granule zalévám...v zimě mi psi málo pijí a voda jim navíc rychle mrzne...
Nejde o rozmazlování,jsou to živé bytosti a občas mají nárok i na změnu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kvalitní granule, které obsahují všechny živiny, se psovi nepřejí. Já bych k nim teda rozhodně nic jiného nepřidávala, protože to je pak vyváženost stravy v tahu. Ale najděte takovou značku, která jí bude vyhovovat. Naši psi jsou už třetí rok na jedné značce granulí a až na občasné nechutenství z horka, kdy si třeba dva dny vzali jen půlku misky, to žerou pořád.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.138
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak ji dejte něco jiného, to sou dotazy
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Plcla bych na ty granule trochu konzervy,co říkáte?Nebo zalít vývarem a uvidíte,.jak to pojede.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Plcla bych na ty granule trochu konzervy,co říkáte?Nebo zalít vývarem a uvidíte,.jak to pojede.
Díky, vůbec nejde o to, že bych tomu nechtěla věnovat svůj čas. Kdybych věděla, že to je pro psa to nejlepší, tak budu klidně i vařit. Ale když je od mala zvyklá na granule a najednou dostane vařené, je to asi velký nápor na zažívání, ne? Ale ten hlavní důvod proč chci krmit granulema je ten, že v nich je správný poměr všech živin, což vařeným težko dosáhnu a nebo bych musela být odborník na výživu. Ale o čase to ROZHODNĚ NENÍ!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Příspěvek v 10:13 - díky, to je opravdu "rada" nad zlato
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.247.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Díky, vůbec nejde o to, že bych tomu nechtěla věnovat svůj čas. Kdybych věděla, že to je pro psa to nejlepší, tak budu klidně i vařit. Ale když je od mala zvyklá na granule a najednou dostane vařené, je to asi velký nápor na zažívání, ne? Ale ten hlavní důvod proč chci krmit granulema je ten, že v nich je správný poměr všech živin, což vařeným težko dosáhnu a nebo bych musela být odborník na výživu. Ale o čase to ROZHODNĚ NENÍ!!!
Já jsem měla taky velké problémy s tím, že mi můj pes nežral granule, a kdyyž už mu nějaké chutnali, tak jen krátkou dobu a pak opět se hledalo a hledalo co bude žrát dál. Bylo mi doporučeno ať si koupím dalšího psa, že bohužel jinak než konkurencí to nevyřeším a hle teď mi pesani baští granule jedna radost.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem měla taky velké problémy s tím, že mi můj pes nežral granule, a kdyyž už mu nějaké chutnali, tak jen krátkou dobu a pak opět se hledalo a hledalo co bude žrát dál. Bylo mi doporučeno ať si koupím dalšího psa, že bohužel jinak než konkurencí to nevyřeším a hle teď mi pesani baští granule jedna radost.
Konkurenci máme, je to až abnormální jedlík, spíš vysavač.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.106
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jistě, prudký přechod může být vražedný. Zkuste po troškách do těch granulí přidávat trochu té konzervy. Já, dokud jsem se držela těch bludů o nejlepším krmení granulemi, tak jsem měla psa jako vyžli, granule zůstávaly v misce nedožrané. Pak jsem si řekla ne, šupla jsem tam konzervu a ejhle, fena se dotvořila a byl na světě první CAC. Dávám půl dávky granulí, půl dávky konzervy, fena lítá jako drak, lesklá je jako blesk, bobek je jak malovaný....... z toho plyne, že každému psovi hold vědecká výživa nepasuje a je třeba přijít na to, co,....a někdy to trvá delší dobu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
rozmlsat ? No ta je tedy mlsná, nejede jí každý den to samé pořád dokola ....nechápu, ta je tedy mlsná
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
každý den správný poměr všech živin., bezva slogan ......a prima pro trávicí soustavu, pak je tak nevýkonná, že jakákoli změna je pro ni náporem ...stanete se odborníkem na výživu až budete mít děti , neříkejte mi že Vám na jejich výživě bude záležet méně než na výživě psa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
každý den správný poměr všech živin., bezva slogan ......a prima pro trávicí soustavu, pak je tak nevýkonná, že jakákoli změna je pro ni náporem ...stanete se odborníkem na výživu až budete mít děti , neříkejte mi že Vám na jejich výživě bude záležet méně než na výživě psa
Jenže výživa dětí je a) trochu jiná, než výživa psa b) prakticky stejná jako výživa moje a o té už za 30 let života s dovolením něco vím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
rozmlsat ? No ta je tedy mlsná, nejede jí každý den to samé pořád dokola ....nechápu, ta je tedy mlsná
Ano, pes, který nesežere to, co dostane do misky, je mlsný. Nebo když vám dítě nechce jíst, tak mu taky nabízíte větší a větší laskominy, až skončíte u něčeho, co milostivě sní (a co bude zřejmě čokoláda nebo něco podobného)?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, pes, který nesežere to, co dostane do misky, je mlsný. Nebo když vám dítě nechce jíst, tak mu taky nabízíte větší a větší laskominy, až skončíte u něčeho, co milostivě sní (a co bude zřejmě čokoláda nebo něco podobného)?
já dětem nedávám celý rok jedno a to samé , obávám se , že to by mi fakt děti s chutí nejedly , ( no já bych ostatně o "amarouny" také nestála , asi jsem mlsná
)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já dětem nedávám celý rok jedno a to samé , obávám se , že to by mi fakt děti s chutí nejedly , ( no já bych ostatně o "amarouny" také nestála , asi jsem mlsná
)
Přidávám se k vařičům - zkuste fence začít vařit a uvidíte, že ji nežravost rychle přejde. Náš pes byl do roka na granulích a dneska si nadávám, že jsem měla přejít na vařený hned od začátku. Když vaříte pestře (všechny druhy masa - pokud pes může všechny, vnitřnosti, veškerá zelenina, rýže, vločky, sem tam vejce, bílý jogurt, ovoce, plus jako doplněk Roboran), nemusíte se bát, že by na tom byl pes hůř než při granulích. A tady aspoň víte, co Váš pes jí a nemusíte zkoumat, jestli v tom není soja a spol. Trocha toho času a námahy za spokojenost čoklíka stojí, ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.205.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zbytečně se nestrachujte, že když granule rozmočíte, nebo na ně dáte pár lžic konzervy, že už nebudou tak "dokonale vyvážené" jak to na tom reklamním sloganu píšou. Tím, že psovi granule naservírujete v trochu poživatelnější formě ho rozhodně nijak nerozmlsáte.
Vy si taky k obědu neodvažujete přesně 149g řízku a 1,75 brambory a nezalejete to 2ml másla, ale normálně si dáte jeden řízek s bramborama. Ta trocha konzervy nebo vývaru rozhodně vyváženost granulí nijak neohrozí.
Krom toho, tahle "vyváženost" granulí platí pouze za předpokladu, že máte toho jejich "ideálního průměrného psa" s "ideálně fungující trávicí soustavou" a taktéž jen pokud jsou živiny v granulích "ideálně stravitelné". Jsou psi, pro které jsou ty granule opravdu ideální, ale je jich zhruba tak stejně, jako psů, kteří na těch samých kvalitních granulích budou doslova živořit pod hranicí podvýživy. Většina psů je někde mezi a granule pro ně nejsou ani tou nejlepší, ale ani nejhorší variantou.
Pokud pes nechce suché granule, je lepší mu je zalévat vývarem, přidat trochu konzervy atd. Suché granule jsou pro organismus docela zátěž, protože najednou odčerpají z organismu velké množství vody, takže pokud má pes potíže jíst suché granule (např. když míň pije), je lepší mu v tom vyhovět a granule nepodávat uplně suché, než ho zbytečně trápit.
Nenechávejte se "zblbnout" reklamním sloganem. To co vyhovuje vašemu psovi musíte poznat vy z jeho chování a kondice.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.82.29
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zbytečně se nestrachujte, že když granule rozmočíte, nebo na ně dáte pár lžic konzervy, že už nebudou tak "dokonale vyvážené" jak to na tom reklamním sloganu píšou. Tím, že psovi granule naservírujete v trochu poživatelnější formě ho rozhodně nijak nerozmlsáte.
Vy si taky k obědu neodvažujete přesně 149g řízku a 1,75 brambory a nezalejete to 2ml másla, ale normálně si dáte jeden řízek s bramborama. Ta trocha konzervy nebo vývaru rozhodně vyváženost granulí nijak neohrozí.
Krom toho, tahle "vyváženost" granulí platí pouze za předpokladu, že máte toho jejich "ideálního průměrného psa" s "ideálně fungující trávicí soustavou" a taktéž jen pokud jsou živiny v granulích "ideálně stravitelné". Jsou psi, pro které jsou ty granule opravdu ideální, ale je jich zhruba tak stejně, jako psů, kteří na těch samých kvalitních granulích budou doslova živořit pod hranicí podvýživy. Většina psů je někde mezi a granule pro ně nejsou ani tou nejlepší, ale ani nejhorší variantou.
Pokud pes nechce suché granule, je lepší mu je zalévat vývarem, přidat trochu konzervy atd. Suché granule jsou pro organismus docela zátěž, protože najednou odčerpají z organismu velké množství vody, takže pokud má pes potíže jíst suché granule (např. když míň pije), je lepší mu v tom vyhovět a granule nepodávat uplně suché, než ho zbytečně trápit.
Nenechávejte se "zblbnout" reklamním sloganem. To co vyhovuje vašemu psovi musíte poznat vy z jeho chování a kondice.
Bylo tady toho napsano hodne, ale nikde jsem nenasel podobne chovani psa jako ma zadavatelka. Ja vim o cem pisete, presne timto jsme si prosli a reknu vam, je to podes.
Zkratka pejsek granulky pekne papa, jen chvilku, pak zacne ohrnovat nosanek a ceka co bude. Protoze ho milujete, tak mu naservirujete jine granule, jinou prichut. Ale v ten moment se zacina roztacet kolo, ktere vas pekne pomele, pac pejsek pochopi to, ze kdyz si zatrucuje, dostane neco jineho. Ne kazdy pes je stejny, kazdy ma svou hlavu a otom to je. Jednou to zkusi, dvakrat, trikrat uvidi, ze to zabira a pak Vam ani tu varenou zrat nebude, jen neco, bude si vybirat
a je to pochopitelne.
Neznam universalni recept jak ho zase usmernit, ale perfektni je porizeni druheho psa, to pak jsou souboje i oto cobyste mu snad ani nikdy nedala, ale tuhle moznost holt kazdy nema.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.110.197
to jsou jen plané řeči veterinářů, pro psa je nejlepší vařené, nebo syrové a uvidíte jak pak bude mít i kvalitní srst, granule jsou jen propaganda pro výrobce a hlavně tu jde hlavně o prachy a né o to že v tom je hooodně kvalitních živin, vraťte se v myšlenkách do dob dávno minulých, jak se krmili psi dřív??? zamysleme se nad tím
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.14
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to jsou jen plané řeči veterinářů, pro psa je nejlepší vařené, nebo syrové a uvidíte jak pak bude mít i kvalitní srst, granule jsou jen propaganda pro výrobce a hlavně tu jde hlavně o prachy a né o to že v tom je hooodně kvalitních živin, vraťte se v myšlenkách do dob dávno minulých, jak se krmili psi dřív??? zamysleme se nad tím
Já myslím, že za těch skoro pět let už má zadavatelka problém vyřešený
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.101.35
Nebo fena zdechla hlady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.2
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zbytky tvrdého chleba nalámaného ve zbytku nakejslý polívky?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.16
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zbytky tvrdého chleba nalámaného ve zbytku nakejslý polívky?
Přesně, kdybychom se měli vrátit k tradičnímu krmení psů, tak by to chtělo hlavně soustu zbytků z kuchyně.
Nesnáším fanatismus v jakékoli podobě a právě kvůli těmhle fanatikům mám už celkem plné zuby slova BARF.
Jinak je to celkem fuk, dotaz je starý několik let, nechápu, proč to zas někdo musel vytáhnout nahoru, jen aby se vyřval, jak jsou granule šílené?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.187
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
zkuste lososový olej a vykašlete se na ty piče co hned píšou že máš krmit sýrovým masem protože když krmíš granulemi si tyran :D
AlexxAla

XXX.XXX.46.17
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den,
vím že je tento příspěvek starý, ale pokud má někdo další stejný problém a hledá odpovědi mohu vřele doporučit krmení masem. Náš malý zlatý retrivr také nechtěl vůbec jíst, hubnul a ztrácel energii. Krmení masem bych už za nic nevymenila. Podívejte se na www.tutani. cz věřím že tam najdete hodně odpovědi. A pokud ne, rádi vám se vším poradi.
JUDr. Kozymír DiS.

XXX.XXX.249.38
Dobrý večer, předem se omlouvám, za nasledující text bez diakritiky, mám rozbitý psací stroj a babička už to sem opsala přesne tak, jak to viděla na papíře. Chci rict nasledujici. Muj pes Aportek se narodil do chudych pomeru v cikanske rodine. Jeho majitel byl zrejme lakomy a tak daval Aportkovi najist pouze v utery a v sobotu. Toto vim jelikoz jsem souseda pravidelne sledoval. Bylo to opravdu hrozne, nekdy ho krmil i plesnivymi jablky, chudak pes okusoval stare kartonove krabice, no proste bylo mi ho lito. Trhalo mi srdicko kdyz jsem videl jak muze nekdo zachazet s zivou bytosti, ten pejsek opravdu trpel. Rekl jsem si ze tu vec musim vzit do vlastnich rukou a jako opravdovy muz s tim musim neco udelat, protoze ti lide mi uz zacinali pit krev. Vyslal jsem proto svou manzelku aby se rodiny zeptala zda, by nam psika nedali, ze se nam nelibi jak se psik ma a v jakem je stavu. Aportek byl doslova kost a kuze, chudacek stal na ctyrech tak nejiste. Cely pribeh malinko zkratim. Veterinarka Aporkovi hrozne pomohla, zacali jsme mu davat granulky ale dostaval i nekdy kus cersveho syroveho masa. Nakonec byl tedy nas. Dokonce se tento trpaslik snesl i s nasim nemeckym ovcakem Brutem, ktery si prosel veskerymi vycviky a udelal by s naprostou presnosti to co by vam na ocich videl. Jednoho dne se ovsem stala oskliva vec. Aportek slavil narozeniny (rok u nas), manzelka ho vzala i s Brutem, tam u nas na velkou louku. Chtela hodit Brutovi micek a toho si nasledne privolat. Zarvala: Brute prines aportek. Veterinarka ihned konstatovala smrt. Nejhorsi vec v nasem zivote. Takze po roce zase stojim u okna smerem k sousedovi. Zaverem bych chtel rict ze at date pejskovi cokoli k jidlu davejte mu do kazde misky jeste spetku lasky.
Vlk32

XXX.XXX.206.229
Vetsi sracku jsem necetl! Konzerva, granule v zaludku. Ty debile jeden vrat se do skoly at se naucis aspon zaklady biologie
Tady jsou zas nekteri chytri, jako radia!!!!!
Sama se potykam s nechutenstvim naseho pejska. Je hravej, stastnej, ma od nas modre z nebe. Nicmene na trictvrte roce, prestal jist granule, s kterymi nikterak nemel zadny problem. Zacali jsme menit znacky, doma se nam hromadily pytle vsech ruznych druhu granuli, byli jsme na konzultacich u veterinare, ktery nam vynadal, ze bohuzel toto plemeno (yorkshire biewer) je velmi vybiravy a pokud mu dopravame i jine jidlo a pamlsky, jakoze dopravame hromadu kvalitnich psicj doplnku, nebo treba lososovy olejicek a stridame granule s kvalitnimi konzervami masa, tak proste odmita jist granule, ve kterych ma to, co potrebuje nejvic a co nam doporucili 3 veterinari nezavisle na sobe. Zacali jsme tedy ochucovat i ty granule, od vyvaru, po masove konzervy smichane s granulemi, zkusili jsme vsechny varianty, teple, studene, cokoliv. Pes pouze vylizal to, co mu chutna a granule poplival po mistnosti, tener na just, abychom si uvedomili, kdo tu na navrch. Zacali jsme toho mit dost, tak jsme zkusili take formu hladovky. Dat misku, 30 minut jsme ji nechali rano, 30 odpoledne a 30 vecer. Nezral. Skrundalo mu bricho vic, jak hladovymu starymu chlapovi. Pes se samozrejme nezabije, takze kdyz uz mel hlad, tu misu vylizal. Ale to bylo tak jednou za dva dny. To jsme samozrejme dlouho nevydrzeli a tak jsme opet najeli na formu rano masova konzerva, pamlsky za to, ze byl pres den sikovny (at uz venku nebo doma pri treninkach) a vecer granule. Pokud do rana granule nesezral, nedali jsme masovou konzervu. To chvili pomahalo. Videl, ze nedostava to, co mu chutna a zacal jist i granule. Ovsem nas pes neni blbej a tak si rekl, hladovka panickum zas dlouho nevydrzi, takze odmitam zrat, dokud nedostanu jen to, co chci. Opet stavka, my opet nestastni, nikdo nam uz nic neporadil, chvilema se nam darilo ho krmit granulemi formou hry, ale i to za par dni prokoukl a vykaslal se na nas. Jsme bezradni, vetove tvrdi, ze mame vydrzet s hladovkou, ale my nezvladame pohled na naseho hladoveho psa. Snazime se mu stravu vyvazovat, jak to jde, ale rozhodne se nestaneme otroky svyho psa jen proto, ze je vycuranej. A nepotrebuju poslouchat nazory typu “jste hnusna panicka, protoze nevyvarujete psovi denne dvkrat teply jidlo jako vasim ostatnim clenum rodiny”. Kdyby mel nejaky problem, jakoze nema, tak bych samozrejme mu vyvarovala prvni posledni. Ale pes si proste jen usmyslel, ze chce jen to, co mu chutna nejvic a vyjit vstric nechce. Takze proste vyvarovat jen tak nebudu, pes zral normalne a budu doufat, ze se to jednou spravi. Sice prozatim zere jen masove konzervy a susena masicka a vse to, co mu chutna, ale marne doufam, ze zase jednou prijme i ty granule. Pro psa mimo vyvareni delam maximum.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A nakonec se zjistilo, že je plyšovej, že?

Snazime se mu stravu vyvazovat, jak to jde, ale rozhodne se nestaneme otroky svyho psa jen proto, ze je vycuranej.
Ale pes si proste jen usmyslel, ze chce jen to, co mu chutna nejvic
No každý si asi představujeme pod pojmem otroctví něco jiného.
Dat misku, 30 minut jsme ji nechali rano, 30 odpoledne a 30 vecer. Nezral. Skrundalo mu bricho vic, jak hladovymu starymu chlapovi. Pes se samozrejme nezabije, takze kdyz uz mel hlad, tu misu vylizal. Ale to bylo tak jednou za dva dny
No tak pokud mi pes sežere tak max záchovnou dávku, aby neumřel hlady, tak mu to asi fakt nechutná......a nechápu, proč se ho mám snažit donutit žrát něco co nechce, protože prostě chci, aby žral granule a chci a chci a chci...nejsem otrok.....
Tak to vám teda tleskám.......a nechápu, proč teda takhle malýmu psovi nekupujete opravdu kvalitní masavé konzervy, když teda nechcete být otrokem a vyvařovat?? Nebo i s tím je moc práce?? No asi jo...musí se to nandat z konzervy na misku, takže se umaže třeba lžíce ...
A opravdu by mě zajímalo, co pro psa teda děláte....co je to to maximum

"Tady jsou zas nekteri chytri, jako radia!!!!!
Sama se potykam s nechutenstvim naseho pejska. Je hravej, stastnej, ma od nas modre z nebe. Nicmene na trictvrte roce, prestal jist granule, s kterymi nikterak nemel zadny problem. Zacali jsme menit znacky, doma se nam hromadily pytle vsech ruznych druhu granuli.....................................,"
kua, koukám, že tady je někdo dokonce chytřejší než celý internet......
York biewer
napsal(a):
Tady jsou zas nekteri chytri, jako radia!!!!!
Sama se potykam s nechutenstvim naseho pejska. Je hravej, stastnej, ma od nas modre z nebe. Nicmene na trictvrte roce, prestal jist granule, s kterymi nikterak nemel zadny problem. Zacali jsme menit znacky, doma se nam hromadily pytle vsech ruznych druhu granuli, byli jsme na konzultacich u veterinare, ktery nam vynadal, ze bohuzel toto plemeno (yorkshire biewer) je velmi vybiravy a pokud mu dopravame i jine jidlo a pamlsky, jakoze dopravame hromadu kvalitnich psicj doplnku, nebo treba lososovy olejicek a stridame granule s kvalitnimi konzervami masa, tak proste odmita jist granule, ve kterych ma to, co potrebuje nejvic a co nam doporucili 3 veterinari nezavisle na sobe. Zacali jsme tedy ochucovat i ty granule, od vyvaru, po masove konzervy smichane s granulemi, zkusili jsme vsechny varianty, teple, studene, cokoliv. Pes pouze vylizal to, co mu chutna a granule poplival po mistnosti, tener na just, abychom si uvedomili, kdo tu na navrch. Zacali jsme toho mit dost, tak jsme zkusili take formu hladovky. Dat misku, 30 minut jsme ji nechali rano, 30 odpoledne a 30 vecer. Nezral. Skrundalo mu bricho vic, jak hladovymu starymu chlapovi. Pes se samozrejme nezabije, takze kdyz uz mel hlad, tu misu vylizal. Ale to bylo tak jednou za dva dny. To jsme samozrejme dlouho nevydrzeli a tak jsme opet najeli na formu rano masova konzerva, pamlsky za to, ze byl pres den sikovny (at uz venku nebo doma pri treninkach) a vecer granule. Pokud do rana granule nesezral, nedali jsme masovou konzervu. To chvili pomahalo. Videl, ze nedostava to, co mu chutna a zacal jist i granule. Ovsem nas pes neni blbej a tak si rekl, hladovka panickum zas dlouho nevydrzi, takze odmitam zrat, dokud nedostanu jen to, co chci. Opet stavka, my opet nestastni, nikdo nam uz nic neporadil, chvilema se nam darilo ho krmit granulemi formou hry, ale i to za par dni prokoukl a vykaslal se na nas. Jsme bezradni, vetove tvrdi, ze mame vydrzet s hladovkou, ale my nezvladame pohled na naseho hladoveho psa. Snazime se mu stravu vyvazovat, jak to jde, ale rozhodne se nestaneme otroky svyho psa jen proto, ze je vycuranej. A nepotrebuju poslouchat nazory typu “jste hnusna panicka, protoze nevyvarujete psovi denne dvkrat teply jidlo jako vasim ostatnim clenum rodiny”. Kdyby mel nejaky problem, jakoze nema, tak bych samozrejme mu vyvarovala prvni posledni. Ale pes si proste jen usmyslel, ze chce jen to, co mu chutna nejvic a vyjit vstric nechce. Takze proste vyvarovat jen tak nebudu, pes zral normalne a budu doufat, ze se to jednou spravi. Sice prozatim zere jen masove konzervy a susena masicka a vse to, co mu chutna, ale marne doufam, ze zase jednou prijme i ty granule. Pro psa mimo vyvareni delam maximum.
No, jste panička, co raděj poslouchá blbé rady veterinářů, než by mu dopřála dobré jídlo. Jsou prostě psi, kterým granule nechutnají(a se jim nedivím) tak jak třeba plno lidí nemá rádo rýži. Neříkám to ze své zkušenosti, protože zrovna můj pes jí kolikrát raděj granule, než maso. Váš pes tu bude pár let(opravdu, budete se divit, jak rychle to uteče ) a je plně závislý na jídle, které mu dáte VY. Takže ho přestaňte trápit hladovkama a ostaníma nesmyslema, necpěte ho ani konzervama a průmyslově sušeným masem s glycerinem, ale prostě mu uvařte kousek masa, je to prcek. Kousek masa a trochu nějaké zeleniny má snad doma každý. Nehledejte v tom vědu. Je to otázka 10minut, zvládnete to při vaření jídla pro vás.

Stačil by normální selský zdravý rozum. Nedávno jsem nežravýho psa úspěšně převedla z masa zpět na granule. Jaký si to člověk udělá, takový to bude mít.
Kdo se chce ze svýho psa poto.., nechť tak klidně činí

napsal(a):
Stačil by normální selský zdravý rozum. Nedávno jsem nežravýho psa úspěšně převedla z masa zpět na granule. Jaký si to člověk udělá, takový to bude mít.
Kdo se chce ze svýho psa poto.., nechť tak klidně činí
Tak já se hlásim, já se ze svýho psa klidně poto......a doufám, že to činím v míře dostatečné, kdyby ne, tak klidně přidám

York biewer
napsal(a):
A jak jste toho docilila Keriton?
1) Rozhodnu se, čím, kolikrát denně a v kterou dobu budu psa krmit.
2) Činím tak.
3) Neřeším, co si o tom myslí pes, nesleduju ho, nekomentuju to.
Jakýkoliv dochucování je kontraproduktivní a vede jen k tomu, že pes postupně nežere už nic. Což jste si sami vyzkoušeli.
Jakýkoliv divadýlkování kolem krmení funguje taktéž. Třeba krmení z ruky nebo podobný blbosti.
S věkem se nežravost mírně zlepšuje. S dodržováním zdravýho selskýho krmícího postupu se pes naučí dělat scény trochu míň (anebo se naučíte si jich nevšímat, takže je vám to jedno) a zjistí, že nic jinýho si do misky nevymůže.
U některých nežravců funguje dobře klasika "20 minut na sežrání žrádla a pak sebrat a dát až na příštím krmení". U některých se dá ale vybudovat i jiný systém.
Momentálně jste se jím nechali spíš skvěle vycvičit. Zkuste se k němu začít chovat jako ke zvířeti a ne k polobohovi, kterej si diktuje, co chce žrát :)

Jsem otrok svého psa, jí přirozenou stravu jako já. A taky mu děsně chutná a užívá si to. I feny hodí po návratu domů za hlavu. Až do rána. Při představě, že budu celý život jíst pořád ty samé sušenky, je mi mdlo. Když je pes oká, keksy nejsou šrot a chutnají mu, př. mu syrové nesedí, tak proti tomu nic nemám. Ale když pes nechce do té míry, že polkne max. dávku, aby hlady neumřel... A jork? Co asi sní takové morče? Nula nula nic, v mrazáku půlka malého šuplíčku na x měsíců. Sušená příloha bez práce může být samá borůvka apod. a i tak to nebude nic stát. No hlavně že biewer je hrozně fashion, ale dát mu normálně nažrat, to se neřeší, to není důležité...
to: York Biewer
je mi z vašeho přístupu smutno.
Váš pes určitě od vás nemá "modré z nebe".
Z toho, co píšete, mi přijde, že k němu moc dobrý vztah nemáte, když jeho nechuť ke granulím považujete za jeho boj proti vám (aby vám "ukázal, kdo má navrch"), a proti tomu bojujete tím, že apriori odmítáte mu to žrádlo změnit, abyste se "nestali jeho otroky".
To je fakt podivný vztah.
Myslím, že si tady poradit nenecháte, protože jste příliš přesvědčeni o své pravdě.

Normálka, biever ja malý psík a jestli ho pamlskují (cvičí s pamlskama) nebo mu to dávají jen tak(sušená masíčka), je prostě najedený....tak nežere. Ubrat mlsky(schválně si dejte na hromadu všecky mlsky za den, co dostane) to je jako když dáte dětem před obědem sůšu. Možná dobře pro vás, že pes má rozum a nepřejídá se....
Neříkám, že nemůže být vybíravý, prostě konzerva se lépe polyká....
Edit: tím chci říct, že pokud bude mít pes "hlad"(chuť k jídlu) sežere, co mu dáte, konzerva, maso, granule....na hlad je nejlepší psa řádně venku vyblbnout, jako u nás lidí, po pořádné procházce nejlépe chutná.
Ano, davam na rady veterinaru, jelikoz Psy znaji si myslim nejlepe a od jednoho jsem primo naseho pejska kupovala, psa i fenu ma v bezvadnem stavu, na to, ze jsou velmi vybiravi, mne upozornovala a doporucovala, abych nedavala zbytecne jine jidlo, nez granulky pro tohle plemeno urcene. To ze my jsme neposlechli a hafanovi chteli doprat, uz je nase vina. Nicmene tchyne, ktera svoji yorce vyvarovala a davala ji jist vse, co psovi na ocich videla (mluvime o psim jidle, nebo varenem lidskem), pes ji v sedmi letech umrel, primarne na spatne ledviny, ale po hlubsi kontrole tomu psovi chybelo docela dost z toho, co mel mit. Pes neni clovek a nema traveni jako my. Kdyz ma strevni virozu, muzeme mu varit dietu, aby se spravil, ale nevidim logicky duvod k tomu, abych psovi pripravovala lidske jidlo. Venku litame denne minimalne trikrat, je hravy a vesely a jsou dny, kdy dostane pamlsku vice, protoze je sikovny, pak se mu nechce do jidla, tak si neda, nebo jen trochu. To problem neni. Ale kdyz pak odmita vse a dozaduje se vylozene pouze pastiky nebo masove konzervy, to se mi nelibi. Aby umyslne hladovel, protoze vi, ze timto docili sveho. A proto jsem se snazila najit cesty, jak toto psa odnaucit. Jenze Nesnesu pohled na psa, kdyz hladovi, zadny cvalik to neni, ma pekny hrudnik a uzsi pas, je akorat a proto nechci, aby mi pak nedej buh hubnul. Sveho psa miluju, ve vsem jsme se mu prizpusobili a podridili, krome toho, ze bychom mu menili stravu na lidskou. To proste nechceme.
York biewer
napsal(a):
Ano, davam na rady veterinaru, jelikoz Psy znaji si myslim nejlepe a od jednoho jsem primo naseho pejska kupovala, psa i fenu ma v bezvadnem stavu, na to, ze jsou velmi vybiravi, mne upozornovala a doporucovala, abych nedavala zbytecne jine jidlo, nez granulky pro tohle plemeno urcene. To ze my jsme neposlechli a hafanovi chteli doprat, uz je nase vina. Nicmene tchyne, ktera svoji yorce vyvarovala a davala ji jist vse, co psovi na ocich videla (mluvime o psim jidle, nebo varenem lidskem), pes ji v sedmi letech umrel, primarne na spatne ledviny, ale po hlubsi kontrole tomu psovi chybelo docela dost z toho, co mel mit. Pes neni clovek a nema traveni jako my. Kdyz ma strevni virozu, muzeme mu varit dietu, aby se spravil, ale nevidim logicky duvod k tomu, abych psovi pripravovala lidske jidlo. Venku litame denne minimalne trikrat, je hravy a vesely a jsou dny, kdy dostane pamlsku vice, protoze je sikovny, pak se mu nechce do jidla, tak si neda, nebo jen trochu. To problem neni. Ale kdyz pak odmita vse a dozaduje se vylozene pouze pastiky nebo masove konzervy, to se mi nelibi. Aby umyslne hladovel, protoze vi, ze timto docili sveho. A proto jsem se snazila najit cesty, jak toto psa odnaucit. Jenze Nesnesu pohled na psa, kdyz hladovi, zadny cvalik to neni, ma pekny hrudnik a uzsi pas, je akorat a proto nechci, aby mi pak nedej buh hubnul. Sveho psa miluju, ve vsem jsme se mu prizpusobili a podridili, krome toho, ze bychom mu menili stravu na lidskou. To proste nechceme.
Aha a proč tady mluvíte o lidské stravě, on to někdo psal? Co je podle vás lidská strava? Výborně, víte, že je to pes a přesto vám přijde normální krmit ho jen granulema, jak vám radí ten velmi chytrý veterinář, jejich distributor? Proboha, co je to granule pro biewery? Jako, že by toto ,,speciální"plemeno, potřebovalo jíst jiné věci než třeba JRT podobné velikosti, chcete-li? Asi těžko, že. Všechno je to pes, šelma psovitá a tedy mu (když ho chcete krmit jako psa) kupte kuře, nasekejte či pomlaťte paličkou a dejte mu danou dávku, dle jeho váhy. Když tedy nechcete vyvařovat. Totéž udělejte s králíkem. Na hovězí mu sypněte trochu roboranu. Pokud vám to bude takhle žrát tak úplně super, bude žrát jako pes.
Pro York Biewer:
Neznáte důvod, proč byste psovi připravovala lidské jídlo?
Oni se psi vyvinuli na této planetě s granulemi v hubě?
Máte ponětí, co to jsou psí granule? Kdy a proč začaly existovat?
Ono záleží na tom, co považujete za "lidské" jídlo. Člověk je taky jen zvíře, je stejný obratlovec jako pes, navíc stejný savec. Mají hodně společného.
Ptejte se jinak: jaké krmení je pro psa nejpřirozenější? Člověka je nejvhodnější krmit potravou čerstvou, co nejméně průmyslově zpracovanou, s podstatným zastoupení ovoce, zeleniny a kvalitních bílkovin. U psa to znamená postavit krmnou dávku na mase a dalších zdrojích kvalitních bílkovin, ale za obdobných podmínek - tedy opět eliminovat průmyslové zpracování.
Nikdy jsme si nevšimla, že by v ZOO sypali tygrům, lvům, hyenám, vlkům, medvědům granule Asi jim na těch zvířatech prostě holt nezáleží tak jako vám na vašem kříženci, no
Tímhle se řiďte a přestaňte s tím svým vořechem ohledně krmení experimentovat.
Ta vaše veterinářka by zasloužila za ty krmící rady vytahat za uši.
Pro York Biewer:
1/ jaká značka granulí je určená speciálně pro york-biewera?
2/ kde jste se dozvěděla, že přirozená strava pro psy jsou granule?
3/ On vám tady někdo doporučuje dávat psovi lidskou stravu?A terazky mi povedztě, Kefalín, čo vy si predstavujetě pod takým slovom "krmit psa lidskou stravou"?

tak teda nevím......
koupím hovězí srdce - manžovi na guláš, psu a kocourům syrové.....tak jí ta zvířata lidské nebo chlap zvířecí,,,,?
napsal(a):
A nakonec se zjistilo, že je plyšovej, že?
Nebo háčkovaný, jako ten na obrázku. Opravdu je háčkovaný. Paní,co je vyrábí, je moc šikovná.
napsal(a):
tak teda nevím......
koupím hovězí srdce - manžovi na guláš, psu a kocourům syrové.....tak jí ta zvířata lidské nebo chlap zvířecí,,,,?
Pokud manžel spořádá z misky kus srdce, tak on žere psí. Pokud pes papá restované srdíčko na cibulce, tak.... ;)
JUDr. Kozymír DiS.
napsal(a):
Dobrý večer, předem se omlouvám, za nasledující text bez diakritiky, mám rozbitý psací stroj a babička už to sem opsala přesne tak, jak to viděla na papíře. Chci rict nasledujici. Muj pes Aportek se narodil do chudych pomeru v cikanske rodine. Jeho majitel byl zrejme lakomy a tak daval Aportkovi najist pouze v utery a v sobotu. Toto vim jelikoz jsem souseda pravidelne sledoval. Bylo to opravdu hrozne, nekdy ho krmil i plesnivymi jablky, chudak pes okusoval stare kartonove krabice, no proste bylo mi ho lito. Trhalo mi srdicko kdyz jsem videl jak muze nekdo zachazet s zivou bytosti, ten pejsek opravdu trpel. Rekl jsem si ze tu vec musim vzit do vlastnich rukou a jako opravdovy muz s tim musim neco udelat, protoze ti lide mi uz zacinali pit krev. Vyslal jsem proto svou manzelku aby se rodiny zeptala zda, by nam psika nedali, ze se nam nelibi jak se psik ma a v jakem je stavu. Aportek byl doslova kost a kuze, chudacek stal na ctyrech tak nejiste. Cely pribeh malinko zkratim. Veterinarka Aporkovi hrozne pomohla, zacali jsme mu davat granulky ale dostaval i nekdy kus cersveho syroveho masa. Nakonec byl tedy nas. Dokonce se tento trpaslik snesl i s nasim nemeckym ovcakem Brutem, ktery si prosel veskerymi vycviky a udelal by s naprostou presnosti to co by vam na ocich videl. Jednoho dne se ovsem stala oskliva vec. Aportek slavil narozeniny (rok u nas), manzelka ho vzala i s Brutem, tam u nas na velkou louku. Chtela hodit Brutovi micek a toho si nasledne privolat. Zarvala: Brute prines aportek. Veterinarka ihned konstatovala smrt. Nejhorsi vec v nasem zivote. Takze po roce zase stojim u okna smerem k sousedovi. Zaverem bych chtel rict ze at date pejskovi cokoli k jidlu davejte mu do kazde misky jeste spetku lasky.
Dobrý deň pán doktor.
Prečítala som si celý Váš príspevok a veľmi ma chytil za srdce, vždy si naň spomeniem, keď dávame nášmu psíkovi jesť. Prajem Vám ešte veľa šťastia a pevne verím, že u Vás našiel domov a lásku ďalší radostný psík.
S úctou
Viktória
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Upřímně, mně by asi taky nebavilo jíst třeba několik měsíců nebo i let stejné bobule, jedna stejná jak druhá nemyslím že když je nečím ochutíte že ho rozmlsáte
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Myslte že je něco lepšího než maso? není Já měla psa 3roky na granulích, potom ze dne na den barf a je to v pohodě. Jen si o tom něco zjistit, třeba jednou ročně zajít na krevní testy a víte jak na tom je. Taky vařeným všechny žviny nepokryjete, varem ztrácí většinu živin. Přidáte kosti, vnitřnosti, zeleninu, ovoce popřípadě doplnky a ničeho se bat nemusíte kdyžtak pozor kosti jen syrové
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!