Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.146
Dnes jsme se vrátili z prochajdy a pejsek má rozříznutou packu, napřed
to vypadalo, že to nebude tak hrozné, ale pře chvílí jsem mu
dělala převaz a má rozříznutý zadní polštářek a celkem dost. Nechal
si ránu krásně vyčistit a převázat, na tlapku nešlápne, zítra asi
musíme k veterináři, ale chci se zeptat, zda nemáte zkušenosti
jestli se musí tlapka šít a jestli pod narkouzou. Nedávno jsme
totiž dělali rengen kyčlí a nemám moc dobrý pocit, že by musel
být znovu uspán.
Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.198
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
být znovu uspán.
Děkuji
Polštářky se většinou nešijou, nejspíš to bude mít jen obvázané a budete to čistit.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
být znovu uspán.
Děkuji
to se uvidí jak se mu to do rána zatáhne asi ne,pokavaď mu to poteče tak asi pod narkozou zašít jináč jen udržovat v suchu a čistotě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
to se uvidí jak se mu to do rána zatáhne asi ne,pokavaď mu to poteče tak asi pod narkozou zašít jináč jen udržovat v suchu a čistotě
Jsem zadavatelka, asi jsem ho právě moc přechválila, protože
se nyni schoval a obvaz si sundal. Tlapku si neustále líže a zdá
se mi hodně nervózní, ale ta až nyni, předtím pěkně ležel a byl
fajn.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem zadavatelka, asi jsem ho právě moc přechválila, protože
se nyni schoval a obvaz si sundal. Tlapku si neustále líže a zdá
se mi hodně nervózní, ale ta až nyni, předtím pěkně ležel a byl
fajn.
ahoj nemám moc zkušeností s tlapkama,ale naše psisko má každou chvíli natrženej ( odřenej čumák),nastříkám mu to tekutým obvazem a je v pořádku,je to klasika jako když dětem ošetřuješ odřeninu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
být znovu uspán.
Děkuji
Švagrův pes je na tohle dost háklivej, má rozřízlej polštářek několikrát do roka. Vždycky na to dostane nějaký mazání, nikdy mu to vet nešil. Teďka má chudák na přední tlapce roztrhnutou tu ,,blánu" mezi prsty. Tohle by mu ale šil, ale bohužel jsme na to přišli až ráno (asi si to udělal večer na prochajdě, ale nic na něm nebylo poznat - nekulhal nic). A to vet řekl, že už to šít nejde.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Švagrův pes je na tohle dost háklivej, má rozřízlej polštářek několikrát do roka. Vždycky na to dostane nějaký mazání, nikdy mu to vet nešil. Teďka má chudák na přední tlapce roztrhnutou tu ,,blánu" mezi prsty. Tohle by mu ale šil, ale bohužel jsme na to přišli až ráno (asi si to udělal večer na prochajdě, ale nic na něm nebylo poznat - nekulhal nic). A to vet řekl, že už to šít nejde.
Fenka si rozřízla minulý týden dost ošklivě ten zadní polštářek. Tak tak, že si ho neodřízla. Hned ten den jsem u veterináře nebyla, jen jsem to vyčistila betadinou a zavázala. V týdnu jsem zajela pro všechny případy k veterináři.Prý kdybychom přijeli hned ten den, tak by to zašil, že to je zrovna ten polštářek, který se může šít, jinak se polštářky nešijí. Ale prý to nevadí, že to sroste samo, sice to bude na delší dobu, ale mělo by to být dobré. Takže jen mažeme 2x denně mastí Bactroban.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nám se to stalo před 3 týdny. Dvakrát denně jsem mu to natírala přesyceným roztokem hypermanganu (uplně černý). Zavázala a ještě na to dala ponožku, aby si to nelízal. Samozřejmě hlídám, jestli se to nezačalo podebírat. Po týdnu to bylo zahojené. Takto postupuju na radu veterináře.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsme měli rozříznutou packu a taky ten zadní polštářek. Měl tam doslova vyříznutý kus ve tvaru v, veterinář říkal že šít mu to by byla spíš taková frajeřinka, nohu zavázal a píchl mu injekci aby nedostal infekci. Krásně se to zahojilo, i když to ze začátku hodně krvácelo, nestíhali jsme ani převazovat, ale než jsme dojeli k vetovi tak to jako zázrakem přestalo. Jak kdyby pes schválně přestal krvácet, když zjistil že jedem na veterinu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.231.57
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Fenka si rozřízla minulý týden dost ošklivě ten zadní polštářek. Tak tak, že si ho neodřízla. Hned ten den jsem u veterináře nebyla, jen jsem to vyčistila betadinou a zavázala. V týdnu jsem zajela pro všechny případy k veterináři.Prý kdybychom přijeli hned ten den, tak by to zašil, že to je zrovna ten polštářek, který se může šít, jinak se polštářky nešijí. Ale prý to nevadí, že to sroste samo, sice to bude na delší dobu, ale mělo by to být dobré. Takže jen mažeme 2x denně mastí Bactroban.
Mohu se zeptat, kde jste sehnala mast Bactroban. Marně jí sháním, že už se nevyrábí. Děkuju za odpověď.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak děkuji moc za rady, já jsem na něho asi hodně upjatá, předešlý
pes si uměl poradit se vším sám. Já jen, že chodí večer
spát ven do boudy a to si ten obvaz určitě sundá a bude
si ránu lízat, ale to určitě nevadí. Jinak nyní se už trošku sklidnil,je
zatím doma, tak ho můžu hlídat, aby si to nesundal. Připadal
mi hodně nervózní.
Tak ještě jednou děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mohu se zeptat, kde jste sehnala mast Bactroban. Marně jí sháním, že už se nevyrábí. Děkuju za odpověď.
Bactroban mi dal veterinář. Abych pravdu řekla, máme jí poprvé, takže zkušenost žádnou nemám. Je tedy dobrá? Hned jsem koukala na web a našla jsem jí např. na www.lekarna.cz , takže by se měla pořád vyrábět, si myslím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Taky jsme měli rozříznutou packu a taky ten zadní polštářek. Měl tam doslova vyříznutý kus ve tvaru v, veterinář říkal že šít mu to by byla spíš taková frajeřinka, nohu zavázal a píchl mu injekci aby nedostal infekci. Krásně se to zahojilo, i když to ze začátku hodně krvácelo, nestíhali jsme ani převazovat, ale než jsme dojeli k vetovi tak to jako zázrakem přestalo. Jak kdyby pes schválně přestal krvácet, když zjistil že jedem na veterinu
Můžu se zeptat, jak dlouho se to hojilo? Máme to vyříznuté také do tvaru V.
A je mi záhadou, jak to sroste, veterinář mi řekl, že to nemáme zavazovat, že to máme nechat volně. Ale mě připadá, že to nemůže přece srost k sobě, když je to do tvaru V.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A je mi záhadou, jak to sroste, veterinář mi řekl, že to nemáme zavazovat, že to máme nechat volně. Ale mě připadá, že to nemůže přece srost k sobě, když je to do tvaru V.
Pomalu se to začalo zatahovat až ten kousek ve tvaru v úplně odpadl a tkáň zaplnila mezeru, myslela jsem že tam ten kousek přiroste, ale když odpadl tak se to po nějakém čase samo zavřelo. Myslím že to trvalo tak 2-3 týdny.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pomalu se to začalo zatahovat až ten kousek ve tvaru v úplně odpadl a tkáň zaplnila mezeru, myslela jsem že tam ten kousek přiroste, ale když odpadl tak se to po nějakém čase samo zavřelo. Myslím že to trvalo tak 2-3 týdny.
Chci se ještě zeptat a chodili jste na procházky, nebo raději
pár dní počkat, až se packa zahojí, on zatím skáče jen po třech
a na tu rozříznutou nechce vůbec stoupnout.Vyvenčit taky hopká
po třech a čůrá jak fenka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak děkuju, to jediné si myslím, že to prostě odpadne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
První tři dny jen vyčůrat a domů, pak jsme začali chodit na dýl,ale tak po 20 minutách chůze vždy začal krvácet, tak jsme chodili jen krátce, tak po 10 dnech už ale chodil celkem normálně, ale nohu si šetřil. Ven jsme chodili vždy zavázaný, kvůli nečistotám a taky proto aby to měl stažené. Teď už ani nepoznám kde to přesně bylo, asi se ty polštářky hojí líp než jiná místa.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.86
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naše fenka dokonce hned po rozříznutí běhala a honila staršího psa, takže zprvu mi vůbec nenapadlo, že ta krev, která byla všude, je od ní.
Teprve odpoledne jí to přišlo asi k sobě, packa asi začala bolet a fenka začala kulhat, druhý den ještě trochu kulhala, ale pak už to bylo dobré. Tím, že je to ten zadní, na který nedošlapuje, tak může chodit normálně.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.135
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Naše fenka dokonce hned po rozříznutí běhala a honila staršího psa, takže zprvu mi vůbec nenapadlo, že ta krev, která byla všude, je od ní.
Teprve odpoledne jí to přišlo asi k sobě, packa asi začala bolet a fenka začala kulhat, druhý den ještě trochu kulhala, ale pak už to bylo dobré. Tím, že je to ten zadní, na který nedošlapuje, tak může chodit normálně.
Tak to se to zahojí dřív, jestli běhá a nekrvácí to, tak se jí to brzy zatáhne. Ale na ven bych určitě tak týden nohu zavazovala, kvůli infekci. Nám to dost krvácelo, ale i tak se to hezky zahojilo.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.210
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak děkuju, to jediné si myslím, že to prostě odpadne.
Nám to tiež nešili, natierali sme to s niečím čo obsahovalo tee tree oil (čajovník austrálský).
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.55
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nám to tiež nešili, natierali sme to s niečím čo obsahovalo tee tree oil (čajovník austrálský).
Jsem zadavatelka a ještě jednou se chci zeptat, zda si pejskové
tu ránu lizali. Náš je úplně posedlí to neustále lízat, včera jsem
mu musela dát náhubek, tak pak nechtěl být ani doma a šel
do boudy kde vesele pokračoval. Někdy přijde jak úplně posedlý.
Přitom veterinář říkal, že to nesmí lízat.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsem zadavatelka a ještě jednou se chci zeptat, zda si pejskové
tu ránu lizali. Náš je úplně posedlí to neustále lízat, včera jsem
mu musela dát náhubek, tak pak nechtěl být ani doma a šel
do boudy kde vesele pokračoval. Někdy přijde jak úplně posedlý.
Přitom veterinář říkal, že to nesmí lízat.
Tak naše fenka si to bohužel líže. Dokonce, když jí to namažu, tak chce slízat tu mast. Ale co jsem koukala včera, tak to vypadá, že se to hojí a že ten kus, co tam visí jí odumírá, takže nejspíš brzo odpadne. Ale sama jsem na to zvědavá, snad to bude dobré a žádné komplikace nebudou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.55
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tak naše fenka si to bohužel líže. Dokonce, když jí to namažu, tak chce slízat tu mast. Ale co jsem koukala včera, tak to vypadá, že se to hojí a že ten kus, co tam visí jí odumírá, takže nejspíš brzo odpadne. Ale sama jsem na to zvědavá, snad to bude dobré a žádné komplikace nebudou.
A máte fenku doma? Náš je totiž přes den venku, když nejsme doma.
Tak dnes dostal náhubek, ale zase jsem v práci nervozní, aby se mu
něco nestalo než přijdeme domů.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A máte fenku doma? Náš je totiž přes den venku, když nejsme doma.
Tak dnes dostal náhubek, ale zase jsem v práci nervozní, aby se mu
něco nestalo než přijdeme domů.
Teď jí máme doma, z důvodu toho, že venku neustále splašeně lítá a všude je bláto, takže aby se jí tam nedostal nějakej bordel. A taky aby byla trochu v klidu s tou packou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Machalkova
napsal(a):
Prosím jak řešíte drobná poranění a odřeniny u kočky? Častokrát se mi vrátí z venku, a má nějakou bolístku, tak by mne zajímalo, čím jí o ošetřit?
takové věci u koček neřeším vůbec, ony si s tím umí velice dobře poradit samy, veterina pouze pokud by stav šel k horšímu (na kterýžto případ si nemůžu vzpomenout, tak asi žádný nebyl)
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Obecně platí, že rány od metacarpu (metatarzu) se velmi špatně hojí a stehy se vytrhají (je nutná fixace- pozor na otlaky). Pokud to lze je lépe nechat ránu volně , defekt se vyplní ze dna a boků rány granulační tkání. Rány lze šít maximálně 24 h (lépe 12 h) po vzniku pak se musí oživit (vyřezat stará tkáň)=primární hojení. Je lépe to nechat hojit sekundárně.
otázka obvatu jr také diskutabilní. Pokud ano, je třeba podložit prostor mezi prsty pořádně vatou (tlaková nekróza), Pod obvazem je vlhko, časté převazy nejsou dobré.
Jestli mu to nekrvácí, vyrobte si nasycený roztok hypermanganu (tinctura nigra) nebo Betadine a polejte mu ránu, pokud si to jen líže nechte ho. V případě že to bude více otékat nebo hnisat je třeba ATB.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!