Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.3
Můžete mi někdo vyvětlit co znamená, že vybočuje lokty , měla jsem to teď v Brně a dá se to nějak srovnat ? mám s tím jít k vetovi ? mám velké plemeno, věk 9 měsíců. Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžete mi někdo vyvětlit co znamená, že vybočuje lokty , měla jsem to teď v Brně a dá se to nějak srovnat ? mám s tím jít k vetovi ? mám velké plemeno, věk 9 měsíců. Díky.
Nám na tenhle problém pomohlo chození v terénu do kopců. (Ale fakt to musí být pořádný "strk", ne jenom mírný svah!) Pes zabírá předníma a tlapka musí být v ose. Srovnal se, ale trvalo to asi čtyři měsíce.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nám na tenhle problém pomohlo chození v terénu do kopců. (Ale fakt to musí být pořádný "strk", ne jenom mírný svah!) Pes zabírá předníma a tlapka musí být v ose. Srovnal se, ale trvalo to asi čtyři měsíce.
Lucie
díky, pokusím se u nás na kopečkách.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.17
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
díky, pokusím se u nás na kopečkách.
U 9.měsíčního psa vekĺkého plemene bych uřčitě neběhala se po kopcích,to si mužete koledovat o pěkné problémy.Vybočené lokty jsou záležitost postavení kostí a to neovlivníte běháním po kopcích.Tady je ještě mladej pejsek a muže se to rustem upravit.U mladých zvířat jsou někdy lokty vybočené a nebo vtočeníé ale tím jak pes doroste a zmohutní se mu postupně srovnají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.157.7
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
U 9.měsíčního psa vekĺkého plemene bych uřčitě neběhala se po kopcích,to si mužete koledovat o pěkné problémy.Vybočené lokty jsou záležitost postavení kostí a to neovlivníte běháním po kopcích.Tady je ještě mladej pejsek a muže se to rustem upravit.U mladých zvířat jsou někdy lokty vybočené a nebo vtočeníé ale tím jak pes doroste a zmohutní se mu postupně srovnají.
Věk je na to opravdu ještě málo, ale jinak na to věřím a dokonce jsem slyšel na výstavě rozhodčího, který toto radil majiteli labíka. byl asi roční- ten pes. jm
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.163
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak je to u trpasličích plemen?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.69.167
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikdo nemluvil o běhání!! Ono do velkého kopce Vám velké plemeno stejně nepoletí... Jde o přirozenou zátěž chůzí do svahu. Tvar kostí je do značné míry ovlivňován tahem svalů v době růstu. Myslím, že když necháte štěně velkého plemene jenom válet na gauči, abyste si "nezadělala na problémy", způsobíte mu poruchu růstu dlouhých kostí! Každý rostoucí organismus potřebuje pro zdárný vývoj rozumnou zátěž, aby se osvalil, protože jinak neunese vlastní váhu! A ti velcí obzvlášť.
Lucie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.17
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nikdo nemluvil o běhání!! Ono do velkého kopce Vám velké plemeno stejně nepoletí... Jde o přirozenou zátěž chůzí do svahu. Tvar kostí je do značné míry ovlivňován tahem svalů v době růstu. Myslím, že když necháte štěně velkého plemene jenom válet na gauči, abyste si "nezadělala na problémy", způsobíte mu poruchu růstu dlouhých kostí! Každý rostoucí organismus potřebuje pro zdárný vývoj rozumnou zátěž, aby se osvalil, protože jinak neunese vlastní váhu! A ti velcí obzvlášť.
Lucie
Právě o to jde rozumnou zátěž:!!!!Zním spoustu lidí kterým když poradíte že mají se psem běhat do kopce tak vemou mladocha a budou ho do toho kopce honit tak že skoro vypustí duši.
.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.163
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak je to u trpasličích plemen?
úplně stejně, u mladých psů všech velikostí se velmi často vybočené lokty objevují. Ale růstem se to srovná a tu chůzi do kopce taky vřele doporučuji.
Di

XXX.XXX.23.253
Dobrý den
a co když se stáčí zadní nohy, tak že klouby jdou ven od sebe ?