Zácpa u psa, co dělat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 12:54
Neregistrovaný uživatel

Meho psika jsem uz druhy den nevidela, ze by se vykadil. Normalne udela hromadku venku tak 3-4x denne, ale posledni dva dny to hlidam a nic. Jak by se na psovi projevila zacpa? Mel by nechut k pohybu a ke zradlu? Co s tim delat v pripade, ze ji ma, musime k vetovi nebo existuje "domaci" moznost?
Psik je znacne pohybove aktivni, nepozoruju zadnou zmenu chovani. Uznavam, ze je mozne aby se mi pri pobihani na volno na par minut ztratil z oci a svoji potrebu vykonal skryte, ale rano a vecer chodi jen na voditku a nic, takze bych rada znala vas nazor na vec driv, nez spustim poplach u veta . Diky

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 13:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.69

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Meho psika jsem uz druhy den nevidela, ze by se vykadil. Normalne udela hromadku venku tak 3-4x denne, ale posledni dva dny to hlidam a nic. Jak by se na psovi projevila zacpa? Mel by nechut k pohybu a ke zradlu? Co s tim delat v pripade, ze ji ma, musime k vetovi nebo existuje "domaci" moznost?
Psik je znacne pohybove aktivni, nepozoruju zadnou zmenu chovani. Uznavam, ze je mozne aby se mi pri pobihani na volno na par minut ztratil z oci a svoji potrebu vykonal skryte, ale rano a vecer chodi jen na voditku a nic, takze bych rada znala vas nazor na vec driv, nez spustim poplach u veta . Diky

Za dva dny se to asi nehodí řešit, pokud mám pocit, že jsem psa dlouho neviděla kadit, řeším to jídlem - silnější vývar, něco, po čem vím, že mívá průjem - u nás zabírají "žvýkací" uši atp.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 13:16
Neregistrovaný uživatel

Za dva dny se to asi nehodí řešit, pokud mám pocit, že jsem psa dlouho neviděla kadit, řeším to jídlem - silnější vývar, něco, po čem vím, že mívá průjem - u nás zabírají "žvýkací" uši atp.

ZAD: No jo, ale ten muj pes ma asi ocelovy travici system a prujem mel naposledy kdyz sezral omylem navnadu pro lisky s vakcinou.... A se zacpou jsem se u neho nikdy nesetkala.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 13:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.120.69

ZAD: No jo, ale ten muj pes ma asi ocelovy travici system a prujem mel naposledy kdyz sezral omylem navnadu pro lisky s vakcinou.... A se zacpou jsem se u neho nikdy nesetkala.

Těžko radit, my teď máme bullmastifa, a na něm je těžko vidět, že mu něco je, a já bych s ním utíkala k veterináři, ale až tak po čtyřech, pěti dnech. Jinak mám zkušenosti s NO, to jsou takový simulanti, tam je to spíš naopak...
A u Vašeho psa bych ještě fakt počkala, a nějakým lehčím projímadlem nic nezkazíte. Ještě mně jako spolehlivý prostředek napadlo mléko a smetana...
Ale asi mně budou chovatelé kamenovat, co že to se svým psem dělám

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 14:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50

Záleží, čím krmíte. Ale obecně by měla pomoci trocha jedlého oleje, nebo tučnější maso a syrová mrkev.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.151

Záleží, čím krmíte. Ale obecně by měla pomoci trocha jedlého oleje, nebo tučnější maso a syrová mrkev.

Někde jsem četla, že na zácpu u psa zabere čerstvé droždí, ale nevím v jakém množství.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 15:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50

Někde jsem četla, že na zácpu u psa zabere čerstvé droždí, ale nevím v jakém množství.

No na droždí pozor, to ho bude spíše nadýmat a celý problém případně i komplikovat, jestliže se větry tím druhým koncem nedostanou ven.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.149.99

Na zácpu bych to viděla až v tom případě, že pes bezvýsledně tlačí a nic z něho nejde. To byste určitě poznala. Když měl náš pes zácpu, tak nám poradila vetka dostat do něho asi deci oleje (máme labradora). On ten ojej ani do něho nebyl třeba tlačit násilím, vypil ho sám. Pak hodně velká procházka - je třeba, aby se daly střeva do pohybu. Kdyby to nešlo ani potom, tak je třeba pomoci manuelně. Prstem v rukavici. Ale to po tom oleji nebylo třeba.
Ale pokud nevidíte, že kudy chodí tam tlačí a nic, tak asi udělal bobek, aniž byste to postřehla

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 18:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.4

No na droždí pozor, to ho bude spíše nadýmat a celý problém případně i komplikovat, jestliže se větry tím druhým koncem nedostanou ven.

Na ten olej pozor, v dnešní době od něj osvícení veterináři upouští, protože může způsobit zánět slinivky! Pokud potřebujete šetrné projímadlo pro psa, kupte si v lékárně Duphalac sirup. Je to laktulóza, nemá žádné vedlejší účinky. Dejte mu stříkačkou zpočátku 1 ml na 4 kg tělesné váhy, když to nezabere, tak to zopakujte - klidně 3 x denně. A na nic moc bych nečekala - pokud nebude kálet 4 - 5 dní, taky to může skončit operací, protože se může stát, že stolice už jinak vybavit nepůjde.

Neregistrovaný uživatel

12.3.2007 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.155

Na ten olej pozor, v dnešní době od něj osvícení veterináři upouští, protože může způsobit zánět slinivky! Pokud potřebujete šetrné projímadlo pro psa, kupte si v lékárně Duphalac sirup. Je to laktulóza, nemá žádné vedlejší účinky. Dejte mu stříkačkou zpočátku 1 ml na 4 kg tělesné váhy, když to nezabere, tak to zopakujte - klidně 3 x denně. A na nic moc bych nečekala - pokud nebude kálet 4 - 5 dní, taky to může skončit operací, protože se může stát, že stolice už jinak vybavit nepůjde.

Souhlasím s příspěvkem nade mnou. Nám se u psa stalo něco podobného. Špatně chodil kadit, často tlačil a jen občas bobek jenže tyto problémy měl zároveň se silným zánětem kloubů zadních nohou, takže se vet věnoval hlavně tomu zánětu (pes téměř nechodil) a tu "zácpu" i přes moje stálé upozorňování tolik neřešil s tím, že to projímadlo spraví.. Jenže to nespravily ani klystýry a rentgenem bylo zjištěno, že nepracuje střevo a kumuluje se to tam. Při operaci vyndali 7,5 kg těžký slepenec všeho spolu s kusem tlustého střeva, ale pejsek stejně pátý den po operaci umřel na embolii. Od té doby hlídám u ostatních psů hovňouse jako čert a už mi nikdy nikdo nenamluví že to počká. Já bych šla hned po dvou dnech a žádala projímadlo.Klidně budu radši zbytečně otravovat než znova prožít tu bezmoc.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2007 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.110

Souhlasím s příspěvkem nade mnou. Nám se u psa stalo něco podobného. Špatně chodil kadit, často tlačil a jen občas bobek jenže tyto problémy měl zároveň se silným zánětem kloubů zadních nohou, takže se vet věnoval hlavně tomu zánětu (pes téměř nechodil) a tu "zácpu" i přes moje stálé upozorňování tolik neřešil s tím, že to projímadlo spraví.. Jenže to nespravily ani klystýry a rentgenem bylo zjištěno, že nepracuje střevo a kumuluje se to tam. Při operaci vyndali 7,5 kg těžký slepenec všeho spolu s kusem tlustého střeva, ale pejsek stejně pátý den po operaci umřel na embolii. Od té doby hlídám u ostatních psů hovňouse jako čert a už mi nikdy nikdo nenamluví že to počká. Já bych šla hned po dvou dnech a žádala projímadlo.Klidně budu radši zbytečně otravovat než znova prožít tu bezmoc.

Taky jsme měli problém se zácpou. Trvalo to 6 dnů! Mysleli jsme že pesa sežrala švestku i s peckou (malé plemeno). Chodili jsme každý den na nějaké injekce a co druhej den RTG. Naštěstí bylo vidět že se to ve střevech posouvá a sedmý den se normálně vypráznila. Ale je fakt že už druhý den bylo vidět, že jí není dobře. Třetí den už byla úplně hotová.

Neregistrovaný uživatel

13.3.2007 15:47
Neregistrovaný uživatel

Taky jsme měli problém se zácpou. Trvalo to 6 dnů! Mysleli jsme že pesa sežrala švestku i s peckou (malé plemeno). Chodili jsme každý den na nějaké injekce a co druhej den RTG. Naštěstí bylo vidět že se to ve střevech posouvá a sedmý den se normálně vypráznila. Ale je fakt že už druhý den bylo vidět, že jí není dobře. Třetí den už byla úplně hotová.

ZAD: tak uz je to ok. Vcera pod dohledem hodil bobek jakoby nic

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 08:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.228.2

Můj pes má zácpu myslíte že mu mám dát ten olej mám 6ti letého joksira tak nevím co mám dělat už 3dny nekadil

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 08:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.96.38

Můj pes má zácpu myslíte že mu mám dát ten olej mám 6ti letého joksira tak nevím co mám dělat už 3dny nekadil

3 dny nekadil a nevíte, co máte dělat? A jít k veterináři vás nenapadlo? smajlík

Neregistrovaný uživatel

1.7.2014 08:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.236

Dejte mu malé množství kyselého zelí, to by mělo pomoci.

Veveeronika

6.11.2015 16:58
Veveeronika

XXX.XXX.231.12

Můj 10 lety špic zkřížený s jezevcikem odmítá stravu, nekadí a je jako tělo bez duše. Prosím k radu co mu pomůže, moc děkuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2015 17:02

Veveeronika napsal(a):
Můj 10 lety špic zkřížený s jezevcikem odmítá stravu, nekadí a je jako tělo bez duše. Prosím k radu co mu pomůže, moc děkuji.

Veterinář.

6.11.2015 17:07
joanne.s

XXX.XXX.45.51

Pokud to není první den, šupem k veterináři.

6.11.2015 17:18
Felow

XXX.XXX.188.103

V první řadě bych se zamyslela nad tím, jaký důvod by mohl vůbec k zácpě mít - co jedl, zdali jsem mu podala něco v rozporu s obvyklým jídelním režimem(např. větší množství kostí, kuřecí krky apod, ) zdali měl možnost se dostat k sežrání něčeho nevhodného.Následně bych mu zkusila podat např, rozvařené ovesné vločky s vepřovým sádlem nebo olivovým olejem, případně vlákninu psylium také rozpuštěnou ve vodě a s e sádlem nebo olejem, zelí je dobré také, ale pokud má ve střevech špunt, tak by nemuselo pomoci. Obecně vláknina zvyšuje peristaltiku střev a má čistící účinkyve spojení s olejem nebo sádlem může naředit stolici a odpomoci od zácpy. Následně bych podala i probiotika. Pokud se vám pes i přesto do cca 4 hodin nevy..., utíkala bych k veterináři, aby se vyšetřením vyloučila případná střevní neprůchodnost. - Toto je odpověď pro zadavatelku, další dotaz ohledně špice - tak v tomto případě veterinář.

6.11.2015 17:55
joanne.s

XXX.XXX.45.51

Zadavatelka dotazu v tomto vlákně už to má jistě vyřešeno - už je to nějaký ten pátek

6.11.2015 18:03
Felow

XXX.XXX.188.103

joanne.s napsal(a):
Zadavatelka dotazu v tomto vlákně už to má jistě vyřešeno - už je to nějaký ten pátek

Tak to se omlouvám, nevšimla jsem si data.

6.11.2015 18:34
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Felow napsal(a):
Tak to se omlouvám, nevšimla jsem si data.

Hmmm, to už mě napadalo, zda by nešlo nějak softwarově ošetřit, že starší příspěvky by byly nějak označeny. Často k těmto omylům dochází, i když, pravda, často jsou to věci, které budou aktuální stále.

6.11.2015 19:04
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Veveeronika napsal(a):

Malíř pokojů.

6.11.2015 22:40
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Veveeronika napsal(a):

Asi by bylo vhodné napsat minimálně to, jak dlouho tento stav trvá?

7.11.2015 09:02
ropopi-an

XXX.XXX.231.57

Na zácpu bych to viděla až v tom případě, že pes bezvýsledně tlačí a nic z něho nejde. To byste určitě poznala. Když měl náš pes zácpu, tak nám poradila vetka dostat do něho asi deci oleje (máme labradora). On ten ojej ani do něho nebyl třeba tlačit násilím, vypil ho sám. Pak hodně velká procházka - je třeba, aby se daly střeva do pohybu. Kdyby to nešlo ani potom, tak je třeba pomoci manuelně. Prstem v rukavici. Ale to po tom oleji nebylo třeba.
Ale pokud nevidíte, že kudy chodí tam tlačí a nic, tak asi udělal bobek, aniž byste to postřehla

Souhlasím. Musíte ho něčím promastit, olej sádlo ap. A neměl třeba kosti? Ty většinou způsobí to že to nejde.

baculinka

20.2.2016 09:50
baculinka

XXX.XXX.242.142

Mám yorkšírku už starší, asi dva dny nekadila vystříkne jen trochu řídké stolice tlačí ale nic dneska už ani nejí jen pije co s tím?

20.2.2016 09:59

baculinka napsal(a):
Mám yorkšírku už starší, asi dva dny nekadila vystříkne jen trochu řídké stolice tlačí ale nic dneska už ani nejí jen pije co s tím?

Jděte k veterináři.

20.2.2016 10:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.33

baculinka napsal(a):

Čekat !
Až praskne...

Neregistrovaný uživatel

20.2.2016 16:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.2

rapotacka11 napsal(a):
Čekat !
Až praskne...

pes-pes

6.11.2016 09:21
pes-pes

XXX.XXX.7.201

Základem je asi vrazit mu prst v rukavici do zadku psa a zkontrolovat, že nemá zvtrdlý kus "materiálu" v konečníku respektive nějaký větší kus hned za pánví a velikost tohohle kusu mu nebrání ho vykadit. Řeším to teď u Australáka. Někde se asi nezřízeně nažral kostí, udělala se koule materiálu. V tomhle případě se mu do zadku pouští voda s olejem ve snaze tuhle záležitost rozpustit, aby to ze sebe dostal. Pokud není problém tady, zřejmě jít k veterináři na rentgen. Rozhodně asi nedávat projímadlo, pokud nevíte, co je příčinou, rozhejbete mu střeva, nic se nepohne a pes si užije bolest ještě víc.

Monika MB

7.2.2017 09:14
Monika MB

XXX.XXX.0.92

A uklízíte hromádky?

Korizkova

15.4.2019 11:00
Korizkova

XXX.XXX.101.73

Dobrý den naše pětiletá fenecka je po operaci vaječníků a dělohy třetí den všechno už je v pořádku pije trochu bašti čůrá ale stolice pořád nic nemáte někdo zkušenost jak ji pomoc dekuji

Korizkova

15.4.2019 11:16
Korizkova

XXX.XXX.101.73

Dobrý den naše pětiletá fenecka je po operaci vaječníků a dělohy třetí den všechno už je v pořádku pije trochu bašti čůrá ale stolice pořád nic nemáte někdo zkušenost jak ji pomoc dekuji

15.4.2019 16:24
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Korizkova napsal(a):

Trochu oleje stříkačkou do huby(lžíci či lžičku, dle velikosti psa) stolního, ne motorového Ale osobně si myslím, že chvíli trvá, než se zaplní střeva a jde to ven.

15.4.2019 17:14
mojipsi

XXX.XXX.36.254

Těžko radit, my teď máme bullmastifa, a na něm je těžko vidět, že mu něco je, a já bych s ním utíkala k veterináři, ale až tak po čtyřech, pěti dnech. Jinak mám zkušenosti s NO, to jsou takový simulanti, tam je to spíš naopak...
A u Vašeho psa bych ještě fakt počkala, a nějakým lehčím projímadlem nic nezkazíte. Ještě mně jako spolehlivý prostředek napadlo mléko a smetana...
Ale asi mně budou chovatelé kamenovat, co že to se svým psem dělám

Čtyřech až pěti dnech? To si snad děláte srandu, jednak si představte jak by vám bylo kdyby jste nemohla tak dlouho kadit a z pozice veterinárniho technika je to po takové době život ohrožující stav.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík