Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.71
Dnes jsem byla se štěňaty u veterináře,odstraňoval jim paspárky.Zapoměla jsem v tom zmatku,za jak dlouho mám přijít na vyndavání stehů.Kolikátý den chodíte vy?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.3
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dnes jsem byla se štěňaty u veterináře,odstraňoval jim paspárky.Zapoměla jsem v tom zmatku,za jak dlouho mám přijít na vyndavání stehů.Kolikátý den chodíte vy?
Nevím jak u psů, ale u lidí se chodí 7-10den, dýl to začne zarůstat a zahnisávat. Takže bych šla k vetovi ten 7den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím jak u psů, ale u lidí se chodí 7-10den, dýl to začne zarůstat a zahnisávat. Takže bych šla k vetovi ten 7den.
Přesně tak,7-10 den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.9
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Přesně tak,7-10 den.
Stehy vyndávám psům sám, také zhruba 7 - 10. den
Ať nemusím zakládat nové vlákno, přidám se sem. Jde mi o jizvu po kastraci feny.
Včera byla na vyndání stehů, vet říkal, že se to krásně hojí, tu jizvu má v pohodě, stehy se vyndaly a mohla frčet domů s tím, že teď už si může skákat na křesla i chodit schody a že nevadí, když si to bude lízat.
Jenže sleduju, že fena, podle očekávání, dělá divadlo a přijde mi, že to až moc řeší. Ona je celkově cíťa a dost přehrává v podstatě vždycky - takže já teď klasicky nějak nevím, jestli to moc hrotí nebo jak to vlastně je. Když jsem jí řekla, že jdem ven, tak se zvedla, popošla pár kroků a hned se přikrčila, sedla si a šla si to lízat. Na ven jí to ještě zavazuju, aby si do toho nehrabala zadní nohou. Když to má převázané, tak chodí líp a nedělá u toho ty scény s poposedáváním a netváří se jak jelito.
Je normální, že z toho i po vytažení stehů dělá takovou vědu? I za předpokladu, že prostě je citlivka?
Před vytažením už byla jak nezřízená střela a bylo hrozně těžký ji nějak udržet v klidu a rány si, kromě občasného pokusu o podrbání, vůbec nevšímala.
impact
napsal(a):
Ja teda po vyndani stehu jeste minimalne ze dva dny zabranuji v pristupu k jizve a mazu ji framcem nebo hemagelem.
S podobnou reakci jsem se po vytazeni nesetkala. Coz ale neznamena, ze ji to treba nemuze tahat. Mazete to necim?
Ona podobný záchvaty - popojdu, sednu a hrabu se v kožichu - mívá i když po ní leze třeba kloš. Vlastně to dělá vždycky, když má nějaký diskomfort, ale ne tak urputně jako teď.
Proto prostě nevím, jestli je to adekvátní situaci, i když v jejím případě asi nejspíš jo.
Večer jsem tam plácla trochu heřmánku, protože jsem nevěděla, co můžu a tohle mi přišlo, že se s tím nedá zkazit nic.
Mám doma toto: https://www.gaea.cz/panda-balm-2?gclid=Cj0KCQjw6eTtBRDdARIsANZWjYYcu60L5N2QwPR9f7OoVcXsbxJhS7k6ZDoY_3q9fMiOmWAmefrebCkaAiynEALw_wcB To by na to mohla mít?
Určitě to tím mazat můžete. Jinak: samík sice nevyvádí, ale má urputnou potřebu všechno si ošetřovat. Stačí, abych mu prohlédla odlomený drápek(jestli není třeba to zastříhnout) a je schopný si kolem vylízat díru. Nejvíc se mi osvědčilo, odvádění pozornosti. Máš osinu zapíchlou v boku, hnisavou bouli. Musí se to prasknout, vyčistit a pak pravidelně čistit a mazat. Pokaždé to zakončím tím, že: jéé pacinka! Dělám, že ji prohlížím, melu u toho nějaké kraviny a: musíme pořádně máznout i tady tu pacinku..a rozmažu mu trochu sádla i na ni. Zaměří se na to a zapomene, že jsem něco rýpala na boku Zkuste to přehrát na to, že má něco na nožce a natáhněte jí na ni třeba ponožku na ven, kterou pak doma sundáte, nožku máznete taky
Atheira
napsal(a):
Ona podobný záchvaty - popojdu, sednu a hrabu se v kožichu - mívá i když po ní leze třeba kloš. Vlastně to dělá vždycky, když má nějaký diskomfort, ale ne tak urputně jako teď.
Proto prostě nevím, jestli je to adekvátní situaci, i když v jejím případě asi nejspíš jo.
Večer jsem tam plácla trochu heřmánku, protože jsem nevěděla, co můžu a tohle mi přišlo, že se s tím nedá zkazit nic.
Mám doma toto: https://www.gaea.cz/panda-balm-2?gclid=Cj0KCQjw6eTtBRDdARIsANZWjYYcu60L5N2QwPR9f7OoVcXsbxJhS7k6ZDoY_3q9fMiOmWAmefrebCkaAiynEALw_wcB To by na to mohla mít?
Klidne. Nebo staci i kousek sadla.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!