Pooperační stav - kastrace - možné komplikace?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

3.4.2007 17:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.234

Dobrý den,
dnes jsem byla s naší desetiletou fenečkou pudla na nutné kastraci - měla zánět dělohy. Chtěla jsem se zeptat, pokud máte někdo stejné zkušenosti, jak u vás probíhala doba pooperační a jaké komplikace mohou nastat ? Veterinář říkal, že pokud by se nám cokoliv nezdálo, máme se hned ozvat. Proto se ptám, co by to cokoliv mohlo být ??? Zatím stále leží, zvedne se, popojde nějaký ten krůček, lehne si, trošku se třepe, asi jí to bolí, už snědla jednu kostičku pro psy a napila se...
Proto Vás prosím o jakékoliv postřehy, mám o ni strach a nespouštím ji z očí. Na co si mám dát pozor ???

Děkuji za Vaše odpovědi.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2007 17:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.108.141

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
dnes jsem byla s naší desetiletou fenečkou pudla na nutné kastraci - měla zánět dělohy. Chtěla jsem se zeptat, pokud máte někdo stejné zkušenosti, jak u vás probíhala doba pooperační a jaké komplikace mohou nastat ? Veterinář říkal, že pokud by se nám cokoliv nezdálo, máme se hned ozvat. Proto se ptám, co by to cokoliv mohlo být ??? Zatím stále leží, zvedne se, popojde nějaký ten krůček, lehne si, trošku se třepe, asi jí to bolí, už snědla jednu kostičku pro psy a napila se...
Proto Vás prosím o jakékoliv postřehy, mám o ni strach a nespouštím ji z očí. Na co si mám dát pozor ???

Děkuji za Vaše odpovědi.

Podle toho, co popisujete, vypadá v pořádku. Chodí, pije, zobne něco k jídlu. "Něco" by mohlo být, kdyby ležela a vypadala apatická nebo kdyby zvracela.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2007 17:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Podle toho, co popisujete, vypadá v pořádku. Chodí, pije, zobne něco k jídlu. "Něco" by mohlo být, kdyby ležela a vypadala apatická nebo kdyby zvracela.

no zatím to vypadá jako normální pooperační stav. ale tu kostičku pro pejsky už ji nedávejte (aspoň zatím :-). Dejte jí kuřecí vývar s masem a rýží, nebo popřípadě trochu piškotů. vodu jí dávejte po troškách, kdyby ji zhltala hodně najednou, může začít zvracet. Nechte ji někde v klidu, teple a šeru pořádně vyspat narkozu. Bude to chvíli trvat, než se úplně probere. Taky se vám může počůrat pod sebe. je to po narkoze normální :-). takže kontrolujte podložku, aby neležela v mokrém :-)))

Neregistrovaný uživatel

3.4.2007 18:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.162.239

no zatím to vypadá jako normální pooperační stav. ale tu kostičku pro pejsky už ji nedávejte (aspoň zatím :-). Dejte jí kuřecí vývar s masem a rýží, nebo popřípadě trochu piškotů. vodu jí dávejte po troškách, kdyby ji zhltala hodně najednou, může začít zvracet. Nechte ji někde v klidu, teple a šeru pořádně vyspat narkozu. Bude to chvíli trvat, než se úplně probere. Taky se vám může počůrat pod sebe. je to po narkoze normální :-). takže kontrolujte podložku, aby neležela v mokrém :-)))

zítra už vám bude normálně capkat!Nechte ji opravdu v teple a klidu!P.

Neregistrovaný uživatel

3.4.2007 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.141

Dobrý den,

Děkuji za Vaše odpovědi.

My jsme na tom byli podobně s naší vlčandou, když jí bylo 7 ...teď už je to babča . Chce to teplo a klid a opravdu dietnější stravu.
To co popisujete je dobré, ta naše taky zvracela (což se může po narkóze stát).
zítra bude jak vyměněná, tak ať se vám brzy uzdraví

Neregistrovaný uživatel

3.4.2007 19:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.65.200

Dobrý den,

Děkuji za Vaše odpovědi.

zradlo bych ji dala az druhy den po operaci, prvni den ji je dost zle, v noci nejspis muze jeste zvracet (zvracely mi obe feny po narkoze). Jak ktera fena, nektera si chce vyskubat stehy, na to bacha, je lepsi pak dat tenlimec okolo krku, jina si toho ani nevsimne (nase litala uz ctvrty den i se stehama jak dabel ).

Hlavne at pije, klidne ji udelejte vyvar, nebo hermankovy caj, mozna to stejne vyblije, ale i tak se zabrani dehydrataci.

Nechte ji v pelisku, v klidu a pohode, nesedte u ni, jen obcas po ocku mrknete... vetsina psu si sve bolistky resi radeji v klidu a v ustrani.
Komplikace: kdyz fena nepije, nezajde se vymocit nebo se naopak pomoci do pelechu... Pokud nevstane po narkoze, neprobira se z narkozy. Pokud nekde z rany prosakuje krev nebo si fenka vytrha stehy. Pozor taky na cistotu rany, aby se to zbytecne nezanitilo.

A jeste na zaver - par dni po kastraci muze fenka psum vonet jako harava, nez se to uvnitr dohoji, nektere fenky spini, ale to je normalni...

Neregistrovaný uživatel

3.4.2007 23:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.6

zradlo bych ji dala az druhy den po operaci, prvni den ji je dost zle, v noci nejspis muze jeste zvracet (zvracely mi obe feny po narkoze). Jak ktera fena, nektera si chce vyskubat stehy, na to bacha, je lepsi pak dat tenlimec okolo krku, jina si toho ani nevsimne (nase litala uz ctvrty den i se stehama jak dabel ).

Hlavne at pije, klidne ji udelejte vyvar, nebo hermankovy caj, mozna to stejne vyblije, ale i tak se zabrani dehydrataci.

Nechte ji v pelisku, v klidu a pohode, nesedte u ni, jen obcas po ocku mrknete... vetsina psu si sve bolistky resi radeji v klidu a v ustrani.
Komplikace: kdyz fena nepije, nezajde se vymocit nebo se naopak pomoci do pelechu... Pokud nevstane po narkoze, neprobira se z narkozy. Pokud nekde z rany prosakuje krev nebo si fenka vytrha stehy. Pozor taky na cistotu rany, aby se to zbytecne nezanitilo.

A jeste na zaver - par dni po kastraci muze fenka psum vonet jako harava, nez se to uvnitr dohoji, nektere fenky spini, ale to je normalni...

nebo taky tromboza po napíchnutý narkoze.opravdu jí hlídejte,naše fenka vypadala v pohodě,rána po kastraci(taky zánět dělohy) se krásně hojila,ale začla jí otýkat noha.nakonec se to otevřelo... fena pořád jen ležela,přestože sme se s ní snažili chodit,zemřela na následky trombózy - z ležení měla vodu na plicích.bojovali sme dlouho a prohráli:-(( tak přeju brzké uzdravení a žádné komplikace

Neregistrovaný uživatel

4.4.2007 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.182.9

nebo taky tromboza po napíchnutý narkoze.opravdu jí hlídejte,naše fenka vypadala v pohodě,rána po kastraci(taky zánět dělohy) se krásně hojila,ale začla jí otýkat noha.nakonec se to otevřelo... fena pořád jen ležela,přestože sme se s ní snažili chodit,zemřela na následky trombózy - z ležení měla vodu na plicích.bojovali sme dlouho a prohráli:-(( tak přeju brzké uzdravení a žádné komplikace

Dostala jste pro fenu antibiotika na 5 - 7 dní po operaci ? Třeba Synulox, Noroklav, Amoksyklav, atd. Můj vet mi je běžně dává, když mám fenu po nějaké operaci, třeba po císaři, a tím se předejde případným problémům, např. teplotám, zánětu, atd.

Neregistrovaný uživatel

4.4.2007 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.110

Dobrý den,

Děkuji za Vaše odpovědi.

Tak je dneska fence? Měla by začít chodit aby se hýbali střeva a nezačali se dělat srůsty. My jsme naši hned druhý den nechali aby se šla sama vyčůrat a obešla barák. Ale ne po schodech! To by si mohla natrhnout stehy.

Korizkova

13.4.2019 00:25
Korizkova

XXX.XXX.101.73

Naše pětiletá fenka dnes po kastraci dělohy vůbec neleží pořád chodi i zvracela bojím se o ni.

13.4.2019 07:36
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Korizkova napsal(a):
Naše pětiletá fenka dnes po kastraci dělohy vůbec neleží pořád chodi i zvracela bojím se o ni.

To je individuální, většina je unavená a leží, ale určitě se najdou i typy, které jsou z nepohodlí nervní a pochodují. Zvracení po narkoze není vyjímečné, nedávejte ještě jídlo! jen vodu.

13.4.2019 09:09
marcelaamax

XXX.XXX.189.249

Korizkova napsal(a):

Když naší feně operovali kýlu, tak potom taky nechtěla ležet. Byla ještě taková zmatená, trošku se motala a nemohla se uvelebit. Nezvracela, ale měla průjem. Taky mě to vyděsilo - ale vet mi říkal, že je to normální.

Rodiče mají jorkšírku, která byla už vícekrát pod narkózou a vždycky potom doma zmateně chodila nebo stála a nechtěla si lehnout.

Takže bych řekla, že je to v rámci možností asi normální. Ale pokud máte strach, tak si pro jistotu a pro uklidnění zavolejte vetovi.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík