Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.89
Přidáváte svému psovi do vařeného bylinky ? a popřípadě jaké ?
Já jsem zatím odzkoušela jen libeček, a řekla bych že to čubině šmakovalo, tak jestli nemáte další tipy, čím těm našim chlupáčům zpestřit jídelníček, díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.85.21
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já jsem zatím odzkoušela jen libeček, a řekla bych že to čubině šmakovalo, tak jestli nemáte další tipy, čím těm našim chlupáčům zpestřit jídelníček, díky
Jsou dobré i kopřivy a bazalka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.12
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jsou dobré i kopřivy a bazalka
Petrželku, pažitku, špenát. Taky dávám kopřivy i bazalku. Libeček je dobrý nápad.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Petrželku, pažitku, špenát. Taky dávám kopřivy i bazalku. Libeček je dobrý nápad.
a tu kopřivu spařenou ? nebo jen tak na syrovo ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.70.42
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a tu kopřivu spařenou ? nebo jen tak na syrovo ?
koprivu rozhodne sparenou -taky davame a majoranku aby to vonelo
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já dávám kopřivy, libeček, bazalku, oregano, pažitku, petržel, majoránku, kmín, kopr
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.164
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kombinuju prubezne : majoranka, kmin, petrzel (nat), pazitka, par strouzku cesneku - vse do vody, kdyz se vari priloha - obvykle ryze.. A obcas do varici prilohy prihodim samozrejme koprivy. A pres zimu vytahnu baleni spenatu (neochuceneho), rozmrazit a podavat do zradla..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.5.89
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kombinuju prubezne : majoranka, kmin, petrzel (nat), pazitka, par strouzku cesneku - vse do vody, kdyz se vari priloha - obvykle ryze.. A obcas do varici prilohy prihodim samozrejme koprivy. A pres zimu vytahnu baleni spenatu (neochuceneho), rozmrazit a podavat do zradla..
Tak díky moc za rady, obejdu zahrádku a všechno postupně vyzkouším..... hezký víkend
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.110
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
já dávám kopřivy, libeček, bazalku, oregano, pažitku, petržel, majoránku, kmín, kopr
A k čemu jsou dobrý ty kopřivy?
Zuzabra

XXX.XXX.103.18
Česnek pry neeee.ted jsem docetla několik článků, česnek nesmí ani cibuli.
GAELLE
napsal(a):
přesně. ani česnek ani cibuli psovi nedávat !!!
ale jděte obyč hoax
to zase někdo šíří poplašné zprávy
léčebné a blahodárné účinky jsou všeobecně známé - tak jen tak pro zopakování
jedná se o přírodní prostředek s velmi příznivými účinky na peristaltiku střev, který potlačuje růst tzv. nepřátelské střevní mikroflóry, na druhé straně podporuje sekreci trávících štáv. Má dále účinky antibakteriální, působí také proti plísním a kvasinkám. Vytváří nepříznivé podmínky proti uchycení vnitřních parazitů, má pozitivní účinek na kardiovaskulární systém atd...atd...
"Prý"
5 gramů česneku na kilogram tělesné hmotnosti psa by prý mohlo poškodit červené krvinky psů...a H. nemoc
No nevím, kdo by rval dlouhodobě do např. 20kg psa denně 1Odkg česneku ani blázen snad ne
léta jsem dával a dávám a budu dávat min, stroužek do masa alespoň 1 x týdně, když je ho dost i častěji
PS. docela by mne zajímalo, jak dopadla ta "samosebeodčervovací" slečna
lupus4
napsal(a):
ale jděte obyč hoax
jedná se o přírodní prostředek s velmi příznivými účinky na peristaltiku střev, který potlačuje růst tzv. nepřátelské střevní mikroflóry, na druhé straně podporuje sekreci trávících štáv. Má dále účinky antibakteriální, působí také proti plísním a kvasinkám. Vytváří nepříznivé podmínky proti uchycení vnitřních parazitů, má pozitivní účinek na kardiovaskulární systém atd...atd...
"Prý"
5 gramů česneku na kilogram tělesné hmotnosti psa by prý mohlo poškodit červené krvinky psů...a H. nemoc
No nevím, kdo by rval dlouhodobě do např. 20kg psa denně 1Odkg česneku ani blázen snad ne
léta jsem dával a dávám a budu dávat min, stroužek do masa alespoň 1 x týdně, když je ho dost i častěji
no nevím................cibule dost nadýmá a to i lidi. Náš pes nežral žádnou zeleninu ani ovoce natož cibuli nebo česnek.
lupus4
napsal(a):
ale jděte obyč hoax
"Prý"
Souhlas. Ne, že bych nějak krmila psy česnekem, ale do vařeného jim ho občas nasekám, uvařím. Stroužek do misky, přeci jen je to dost aromatické, nerada bych svého nežravku odradila. Syrovým česnekem a cibulí těžko bude někdo krmit, myslím doslova krmit, protože by to snad žádný pes nežral...možná labrador Náš starý pes běžně dostával zbytky polévky, kde bylo rozvařeno několik stroužků česneku a nejméně jedna cibule. Pes měl 10kg.
Slečna myslím slibovala, že se ozve a poreferuje. Nenašli jste ji třeba někdo na FB? Jestli ještě žije tedy
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mně labradoři žrali i cibuli v syrovém stavu. Jakmile viděli, že něco krájím na lince, chtěli taky. Česnek teda ne, ale ten jsem jim dávala do domácích pečených pamlsků, v receptu bylo uvedeno, že je to dobrý na imunitu. A je fakt, že nikdy neměli žádnou nemoc z nachlazení. Jednu fenu jsem si kdysi už přivezla se zánětem močovýho měchýře, ale od tý doby, co byla u nás, nikdy nic takovýho neměla.
napsal(a):
Mně labradoři žrali i cibuli v syrovém stavu. Jakmile viděli, že něco krájím na lince, chtěli taky. Česnek teda ne, ale ten jsem jim dávala do domácích pečených pamlsků, v receptu bylo uvedeno, že je to dobrý na imunitu. A je fakt, že nikdy neměli žádnou nemoc z nachlazení. Jednu fenu jsem si kdysi už přivezla se zánětem močovýho měchýře, ale od tý doby, co byla u nás, nikdy nic takovýho neměla.
hihihi je něco co labradoři nesežerou ?

GAELLE
napsal(a):
hihihi je něco co labradoři nesežerou ?
Myslím, že po čase všechno, i to, co jim zpočátku nechutná :-) Třeba ten meloun, zlaťáci ho zbožňujou, labradorka ho zpočátku plivala, ale pak jí došlo, že by o něco mohla přijít, tak už ho žere taky :-)
napsal(a):
Myslím, že po čase všechno, i to, co jim zpočátku nechutná :-) Třeba ten meloun, zlaťáci ho zbožňujou, labradorka ho zpočátku plivala, ale pak jí došlo, že by o něco mohla přijít, tak už ho žere taky :-)
Moje fena není labrador ani není pažravec, ale meloun miluje.
Jinak moje ségra má dvě goldenky a u těch bych řekla, že je problém, že jakoukoliv potravu vdechnou bez hlubšího zkoumání

Terven
napsal(a):
Moje fena není labrador ani není pažravec, ale meloun miluje.
Jinak moje ségra má dvě goldenky a u těch bych řekla, že je problém, že jakoukoliv potravu vdechnou bez hlubšího zkoumání
To dělá od dcery havaňák, vždycky mám strach, když ho hlídám, že se zadusí a bude to na mě
napsal(a):
To dělá od dcery havaňák, vždycky mám strach, když ho hlídám, že se zadusí a bude to na mě
Tak moje fena je takovej zvláštní pejsek, případ sám pro sebe, ale v jednom jí musím pochválit - s krmením nemáme problém, ale zároveň není pažravá popelnice. Takže se mi před pár dny stalo, že venčím, jako obvykle jsem zamyšlená a zahleděná kamsi a najednou koukám, že fena stojí u rozlámanýho párku a tázavě na mě hledí. Nepřičítám to své skvělé výchově, nýbrž tomu, že na párky není zvyklá a k neznámé potravě je nedůvěřivá. Rychle jsem řekla fuj, pochválila, odměnila sušenou plící. Jsem přesvědčená, že pokud by na zemi leželo střívko, plíce, sušená rybička, granule, piškot...prostě něco, co zná a čím pamlskujem, asi by neváhala to sežrat.
No a přehodnotila jsem svůj nápad ohledně odměňování v noseworku - vím, že někteří noseworkáři používají kousky párku jako top odměnu, jackpot, aby zvýšili motivaci. Já uzeniny vůbec nedávám, ani psu, ani nám, ale říkala jsem si, že kousek párku by jí potěšil a neuškodil.
Ale pro tyto případy s tím radši nezačnu, protože párky a buřty jsou ideální nosič otrávených návnad. A když to bude znát jako prima ňamku, nebude váhat to zblajznout.
Být to moje minulá fena anebo ségry feny a v párku jed, tak už je po nich.

Terven
napsal(a):
Tak moje fena je takovej zvláštní pejsek, případ sám pro sebe, ale v jednom jí musím pochválit - s krmením nemáme problém, ale zároveň není pažravá popelnice. Takže se mi před pár dny stalo, že venčím, jako obvykle jsem zamyšlená a zahleděná kamsi a najednou koukám, že fena stojí u rozlámanýho párku a tázavě na mě hledí. Nepřičítám to své skvělé výchově, nýbrž tomu, že na párky není zvyklá a k neznámé potravě je nedůvěřivá. Rychle jsem řekla fuj, pochválila, odměnila sušenou plící. Jsem přesvědčená, že pokud by na zemi leželo střívko, plíce, sušená rybička, granule, piškot...prostě něco, co zná a čím pamlskujem, asi by neváhala to sežrat.
No a přehodnotila jsem svůj nápad ohledně odměňování v noseworku - vím, že někteří noseworkáři používají kousky párku jako top odměnu, jackpot, aby zvýšili motivaci. Já uzeniny vůbec nedávám, ani psu, ani nám, ale říkala jsem si, že kousek párku by jí potěšil a neuškodil.
Ale pro tyto případy s tím radši nezačnu, protože párky a buřty jsou ideální nosič otrávených návnad. A když to bude znát jako prima ňamku, nebude váhat to zblajznout.
Taky nedávám uzeniny, i když chovatelka mi na výcvik párek radila. Nechutnal, tak jsem to nelámala přes koleno. Ale kdybychom na něj někde narazili, fakt nevím, co by kterej pes udělal. Obávám se, že kdybych u toho nebyla, tak by to fakt sežrali, všichni. Navíc pes má velkou hubu...když občas rozdávám rohlíky (když potřebuju, aby některej přibral), je schopen si do ní narvat i tři a nepustí
Ale nedávno jsme potkali známýho se psem, občas se vídáme na venčeni, a od něho si teda pamlsek nevzal.
Terven
napsal(a):
Takhle jsem kdysi kousek od baráku našla něco, co vypadlo jako nějaká návnada: vydlabaný rohlík, v něm kousek párku, nějak to omotané lepící páskou...Naštěstí oba psi na to jen nedůvěřivě hleděli, ani jeden ze země nežere kde co, i když teďka asi rok, samík sežere každý papírový kapesník, na který narazí. I kdyby vedle ležel ten párek, sežere kapesník. Už takhle obešel pytlík s brambůrkama, sušenky (děcka tudy jezdí vedle do vesnice ze školy, tak to hážou kolem sebe ) A k tomu párku Vzpomenu to na cvičáku a vedoucí mi řekla, že to tam ztratili oni, že to měla výcvikovou pomůcku