Útulek Kociánka - máte zkušenost - ozvěte se ...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.6.2007 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

Re: Útulek jako noční můra
Dobry den, jsem byvala pomocnice utulku Kocianka, vytvorila jsem s pomoci soucasne internetove stranky a email, v soucasne dobe po rozepri s reditelkou Hermanovou jsem vse predala do jejich rukou, po 11 letech jsem si rekla dost, s timto se musi neco delat.Na pejscich tam mi moc zalezi, hodne jsem se snimi sblizila a jsou tak neskutecne hodni, ze me drasa kazdy den kdy uz asi mesic nemam pristup do utulku. Nikdy jsem nechtela verit negativum o Kociance....po tom, co jsem chtela pomoci a zmenit vse, mi to bylo zakazano v domeni, ze je vse jak ma byt....a to zdaleka neni!!!!! Prosim, kdo se mnou chcete spojit a pomoci skoncit to, co uz davno melo skoncit, napiste na malzbeta@seznam.cz. Dekuji.Bětka
Odpovědět... | Autor: Anonymní (xxxx..2.110) | Vloženo: 25.06.2007 17:10:25

Neregistrovaný uživatel

25.6.2007 20:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.91.235

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobry den, jsem byvala pomocnice utulku Kocianka, vytvorila jsem s pomoci soucasne internetove stranky a email, v soucasne dobe po rozepri s reditelkou Hermanovou jsem vse predala do jejich rukou, po 11 letech jsem si rekla dost, s timto se musi neco delat.Na pejscich tam mi moc zalezi, hodne jsem se snimi sblizila a jsou tak neskutecne hodni, ze me drasa kazdy den kdy uz asi mesic nemam pristup do utulku. Nikdy jsem nechtela verit negativum o Kociance....po tom, co jsem chtela pomoci a zmenit vse, mi to bylo zakazano v domeni, ze je vse jak ma byt....a to zdaleka neni!!!!! Prosim, kdo se mnou chcete spojit a pomoci skoncit to, co uz davno melo skoncit, napiste na malzbeta@seznam.cz. Dekuji.Bětka

Můžete přiblížit, o co tam jde, co je tam špatně? Díky.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2007 23:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.124.152

Můžete přiblížit, o co tam jde, co je tam špatně? Díky.

Tohle a mnoho dalšího :
https://www.ifauna.cz/rubriky/ diskuse/vypis.php?thema=125958&r=7#181054
bez mezery

Neregistrovaný uživatel

26.6.2007 09:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.167

Tohle a mnoho dalšího :
https://www.ifauna.cz/rubriky/ diskuse/vypis.php?thema=125958&r=7#181054
bez mezery

to jste tam vážně vydržela 11 let?

Neregistrovaný uživatel

26.6.2007 10:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.249

Pozor, než tu vznikne aktuální debata, podložte tvrzení nějakými důkazy, jinak se jedná o pomluvu a diskuse bude muset být smazána.

Neregistrovaný uživatel

23.2.2013 18:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.79

Dobrý den,
jednou jsme si byli v Brněnském útulku Kociánka a od té doby se s přítelkyní bojíme jít do útulku. Přijeli jsme si podívat na pejsky popřídapě si nějakého vybrat (menší rasy) a dát pejskům pár dobrot a pamlsků. Když jsme přijeli po chvíli na nás vyběhla hrozná ženská. Začala na nás řvát co chceme co tady děláme. Byl to šok takové uvítání. Byli jsme tam v náštěvních hodinách.Řekli jsme že se jdeme podívat na pejsky a dát jim nějakej ten pamlsek. Řekla že pro nás tady nic nemá, byla opravdu hooodně nepříjemná. Ptali jsme se po menších rasách, řekla že tady má jednoho, ale že ten pro nás není atd. Z pamlsků nebyla vůbec nadšená. Prostě opravdu děs. Nevím jak se chová ke zvířatům, ale počítám že to asi nebude milovnice zvířat. Slyšel jsem od znamých také nějaké podobné reference. Proč si takový člověk vůbec dělá útulek? Bylo nám z toho smutno

Neregistrovaný uživatel

9.6.2013 13:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.195

Pro utulek Kocianka tu ženskou je nutné zavřít do klece a chovat se k ní tak jak se ona chová k pejskům Divím se že to doposud ještě nikdo neudělal Je smutné že není zájem o to co se tam děje- týrání zvířat !!!!

Neregistrovaný uživatel

9.6.2013 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.43.10

Příběh buldočka Maxe z útulku Brno-Kociánka, myslím že po přečtení si většina udělá negativní obrázek sama :(
Má to 3 stránky, je dobré to přečíst od začátku do konce.
http://www.francouzsky-buldocek.cz/viewtopic.php?f=47&t=2335&start=30

Neregistrovaný uživatel

9.6.2013 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.107.205

Taky mám negativní zkušenost s Kociánkou, kdy byl kamarádce zapřen pes, který se jí ztratil. Až po delší době, kdy jí někdo řekl, že tam jejího psa na vlastní oči viděl, si ho vymohla zpět. A paní Hermanová se samozřejmě nechala draze zaplatit za každý den, kdy tam psa měla, a to i za tu dobu, kdy zpočátku tvrdila, že tam pes není. Její vysvětlení bylo, že kamarádka špatně psa popsala a proto si myslela, že to není on. Přitom pes byl hodně originálního zjevu a splést se nedal.

Neregistrovaný uživatel

9.6.2013 22:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.112

Tak to jsem ráda, že jsem tam ani nešla. V době, kdy jsme sháněli psíka (a chtěli udělat dobrý skutek a vzít si ho z útulku), jsme byli akorát v Bystrci u MP. A už tam jsme měli dost hroznou zkušenost. V podstatě nás vyhodili, aniž bychom nějakého psa jen zahlédli...

Na koviánce by to teda bylo jetě horší, dobré vědět.

Neregistrovaný uživatel

2.7.2013 18:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.11

Nevíte někdo, jak to teď funguje na Kocánce?Umísťují se psi nebo byl z vás někdo uvnitř areálu? O Kociánce dlouho nikdo nic nenapsal, jako by se po ní slehla zem, ale to asi nebude pravda, že?smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.7.2013 13:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.156.218

Dobrý den,
jednou jsme si byli v Brněnském útulku Kociánka a od té doby se s přítelkyní bojíme jít do útulku. Přijeli jsme si podívat na pejsky popřídapě si nějakého vybrat (menší rasy) a dát pejskům pár dobrot a pamlsků. Když jsme přijeli po chvíli na nás vyběhla hrozná ženská. Začala na nás řvát co chceme co tady děláme. Byl to šok takové uvítání. Byli jsme tam v náštěvních hodinách.Řekli jsme že se jdeme podívat na pejsky a dát jim nějakej ten pamlsek. Řekla že pro nás tady nic nemá, byla opravdu hooodně nepříjemná. Ptali jsme se po menších rasách, řekla že tady má jednoho, ale že ten pro nás není atd. Z pamlsků nebyla vůbec nadšená. Prostě opravdu děs. Nevím jak se chová ke zvířatům, ale počítám že to asi nebude milovnice zvířat. Slyšel jsem od znamých také nějaké podobné reference. Proč si takový člověk vůbec dělá útulek? Bylo nám z toho smutno

Mám s tímto útulkem stejnou zkušenost i když dost starou. Bylo to asi před deseti lety. Jeli jsme přes 50 km s tím, že bychom si tam vybrali nějakého pejska. Jelikož jsme nestihli otvírací hodiny, ale zaměstnanec tam byl tak jsme prosili, zda bychom se nemohli alespoň na chvilku podívat. Byli jsme seřváni a vyhozeni. Od té doby bych do útulku nešla.smajlík

Neregistrovaný uživatel

3.7.2013 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.41.2

Mám s tímto útulkem stejnou zkušenost i když dost starou. Bylo to asi před deseti lety. Jeli jsme přes 50 km s tím, že bychom si tam vybrali nějakého pejska. Jelikož jsme nestihli otvírací hodiny, ale zaměstnanec tam byl tak jsme prosili, zda bychom se nemohli alespoň na chvilku podívat. Byli jsme seřváni a vyhozeni. Od té doby bych do útulku nešla.smajlík

Netvrdím, že není hrozné, co se v Kociánce děje, ale říct, že po jedné návštěvě ve špatném útulku, do jiného už nejdu, to je hloupé a velmi smutné.

Neregistrovaný uživatel

3.7.2013 17:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.41

Taky mám negativní zkušenost s Kociánkou, kdy byl kamarádce zapřen pes, který se jí ztratil. Až po delší době, kdy jí někdo řekl, že tam jejího psa na vlastní oči viděl, si ho vymohla zpět. A paní Hermanová se samozřejmě nechala draze zaplatit za každý den, kdy tam psa měla, a to i za tu dobu, kdy zpočátku tvrdila, že tam pes není. Její vysvětlení bylo, že kamarádka špatně psa popsala a proto si myslela, že to není on. Přitom pes byl hodně originálního zjevu a splést se nedal.

Nebude to problém jen Kociánky....Přesně tohle se mi stalo před lety v Plzni.Psa jsem přesně popsala,i jsem ho poznala na fotce,kde už byl dán k adopci.Když jsem tam přišla,tvrdili,že žádný takový tam není!Bude to všude plus minus stejné.........

Neregistrovaný uživatel

4.7.2013 13:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.118.41

Ano!Ale téměř 4 měsíce trvalo,než sem ho našla.On totiž jednoho dne v nestřeženém okamžiku utekl za fenkou....a bylo to.Pak se dostal právě do útulku v Plzni.Hledali jsme ho všude.A když už jme ho hledali po útulcích(v tu dobu už v Plzni byl),tak nám tvrdili,že žádný takový tam není.A byly tam klece,kam se nesmělo.Prý psi v karanténě.
Nakonec jsme ho náhodou objevili na internetu na stránkách tohoto útulku na fotkách,kde ho dávali "do placu".Ale opět když jsme se o něj hlásili,jako jeho majitelé,tak nám bylo sděleno,že tam takový pes není.Tak jsme vlítli do útulku osobně a trochu to tam "provětrali".Pes nás i po té delší době poznal a vítal nás.
Jim šlo i především o to,že jsem jim řekla,čeho je to kříženec.Protože oni si mleli své,že to určili jinak a že není možné,že je to kříženec něčeho jiného,než oni určili.....
Je to už několik let.
Ale když se tam přihlásí majitel,kterému pes utekl a ještě k tomu kříženec(M:NO+stř. pudl a O:chodský pes),tak by měli být rádi,že si ho vezme zpět.
Tenkrát po nás chtěli pětistovku.Ale,co při tom dělali,jak když je to nějaká vzácnost(ten pes).Pro nás byl,ale pro ně asi jen jeden z mnoha.....

Neregistrovaný uživatel

16.7.2013 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.59

Útulek funguje, psi i kočičky nacházejí domov, je to i na stránkách. Od některých majitelů přichází i zprávy a fotky, jak se zvířátkům daří v novém domově, také je to na internetu. Dá se projít i areálem a podívat se, nejlépe je to v sobotu dopoledne, kdy jsou v útulku na pomoc i dobrovolníci a kdy je trochu víc času. když je tam pouze jeden zaměstnanec, tak na prohlídky čas nemá.

Neregistrovaný uživatel

18.7.2013 19:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.11

Vy jste tam v poslední době byl/a? Jasně, že útulek funguje. Pořád je slyšet psí štěkot a do dálky se line smrad. Na internetu toho moc není, co se týče fotek a zpráv od majitelů adoptovaných psů z Kociánky. Bodejť, dali by se spočítat na prstech 2 ruk. Z nejmenovaného asijského brněnského zdroje se odtam prý psí maso dá koupit. Dalo by se tomu i věřit podle toho, jak málo se psi z Kociánky umísťují do rodin, ale naopak jak rychle je majitelka rozmnožuje. A už se dá jít dovnitř i na návštěvu? Zírám. Spíš nevěřím.

Neregistrovaný uživatel

19.7.2013 15:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.59

Ano chodím tam pravidelně a poměrně dlouho, je neuvěřitelné jak vznikají pomluvy o množení a prodeji na maso. Pokud vy znáta osobně asijského prodejce, který toto tvrdí, tak bych to ráda slyšela od něj osobně, pokud to opět není jedna paní povídala. Starám se o toulavé bezprizorní kočičky, mám staré psy a ještě pár dalších zvířat co lidé vyhodii, do útulku chodím pomáhat po práci, ve svém volném čase, pomáhám i se stránkama, ač jsem už starší ročník a internet není zrovna moje parketa. Díky tomuto útulku našly domov i kočičky, které sice město chytlo, vykastrovalo, ale zase je pustilo zpátky, přesto, že tam byla i koťátka a všichni bydleli na ulici. kde se začalo ještě se stavbou a neměli se kam schovat. Pokud se nám zájemce nezdá, tak než vydáme kočku nebo pejska, ověřujeme si podmínky, kam by měli jít, ve smlouvě také máme, že rok je zvíře ještě majetkem útulku a po roce, chceme pejska vidět a pak je teprve přepsán na nové majite atp. Někomu se to nemusí líbit, ale snažíme se snížit riziko špatné adopce. Mimochodem, měli jsme tu fenečku,která byla přivázána před útulkem, byla po porodu, měla silný zánět dělohy a až se ze všeho vylízala, tak se začali hlásit takzvaní majitelé, byli 3, kteří tvrdili, že fenka je jejich. Poznámka, že do adopce jde málo zvířat, také není úplně vhodná, jestli to nebude tím, že zájemci, chtějí hlavně štěňátka yorkshirů, čivav , a to bohužel nemáme, průměrný věk psů v útulku je 12 let. Zvláštní,že není tolik zájemců na kousavéko Peťulu, bojácného Baldu nebo starou nemocnou Betynku. V sobotu mezi 11- 12hod je nás v útulku víc, tak se můžete přijít podívat, jen bych nerada, aby si to někdo pletl se Zoo a místo práce kolem zvířat jsme nedělali prohlídkové exkurze. A to, že psi štěkají nebude asi nic zvláštního, přece jenom psi se takto projevují. Pokud se chcete podívat, tak dejte vědět, najdu si čas a budu se vám věnovat.

Neregistrovaný uživatel

19.7.2013 16:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.253

A proč se tam nedá pomáhat? volala jsem tam, že bych chtěla chodit venčit pejsky a posléze, když si s nejakým hodně sednu bych jej adoptovala. upozornuji, že mi není 15, a byla jsem sproste servána, ze pomoc nepotrebují a pejsci se nevenčí... Proč?

Neregistrovaný uživatel

19.7.2013 16:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.111.6

A proč se tam nedá pomáhat? volala jsem tam, že bych chtěla chodit venčit pejsky a posléze, když si s nejakým hodně sednu bych jej adoptovala. upozornuji, že mi není 15, a byla jsem sproste servána, ze pomoc nepotrebují a pejsci se nevenčí... Proč?

No, tak stejnou věc jsem zažila v útulku v Lukavici, kam jsem si jela pro psa a chtěla jsem si ho nejdřív vzít na procházku, abych viděla, jak se chová mimo kotec, a vůbec mi ho nedali ven, buď že si ho mám vzít nebo vypadnout bez něj. Tak jsem si ho vzala a dopadlo to dobře. Ale fakt tenhle přístup nechápu.

Neregistrovaný uživatel

19.7.2013 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.59

Psi,kteří se dají venčit, tak chodí na procházky s dobrovolníky, kteří tam zároveň i uklízí a znají povahu daných psů, každý z nich si většinou nese nějaké trauma z původního domova. Jinak mají všichni prostorné výběhy, nebo jsou pouštěny po areálu, záleží na povaze psa. Každý útulek to má uděláno jinak, nám se osvědčil tento způsob, kdy venči lidé, kteří tam i zároveň pomáhají. Takto to máme uděláno i u koní, nejdříve se udělá práce u koní a pak se jezdí na vyjížďky.

Neregistrovaný uživatel

20.7.2013 18:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.11

Ano chodím tam pravidelně a poměrně dlouho, je neuvěřitelné jak vznikají pomluvy o množení a prodeji na maso. Pokud vy znáta osobně asijského prodejce, který toto tvrdí, tak bych to ráda slyšela od něj osobně, pokud to opět není jedna paní povídala. Starám se o toulavé bezprizorní kočičky, mám staré psy a ještě pár dalších zvířat co lidé vyhodii, do útulku chodím pomáhat po práci, ve svém volném čase, pomáhám i se stránkama, ač jsem už starší ročník a internet není zrovna moje parketa. Díky tomuto útulku našly domov i kočičky, které sice město chytlo, vykastrovalo, ale zase je pustilo zpátky, přesto, že tam byla i koťátka a všichni bydleli na ulici. kde se začalo ještě se stavbou a neměli se kam schovat. Pokud se nám zájemce nezdá, tak než vydáme kočku nebo pejska, ověřujeme si podmínky, kam by měli jít, ve smlouvě také máme, že rok je zvíře ještě majetkem útulku a po roce, chceme pejska vidět a pak je teprve přepsán na nové majite atp. Někomu se to nemusí líbit, ale snažíme se snížit riziko špatné adopce. Mimochodem, měli jsme tu fenečku,která byla přivázána před útulkem, byla po porodu, měla silný zánět dělohy a až se ze všeho vylízala, tak se začali hlásit takzvaní majitelé, byli 3, kteří tvrdili, že fenka je jejich. Poznámka, že do adopce jde málo zvířat, také není úplně vhodná, jestli to nebude tím, že zájemci, chtějí hlavně štěňátka yorkshirů, čivav , a to bohužel nemáme, průměrný věk psů v útulku je 12 let. Zvláštní,že není tolik zájemců na kousavéko Peťulu, bojácného Baldu nebo starou nemocnou Betynku. V sobotu mezi 11- 12hod je nás v útulku víc, tak se můžete přijít podívat, jen bych nerada, aby si to někdo pletl se Zoo a místo práce kolem zvířat jsme nedělali prohlídkové exkurze. A to, že psi štěkají nebude asi nic zvláštního, přece jenom psi se takto projevují. Pokud se chcete podívat, tak dejte vědět, najdu si čas a budu se vám věnovat.

Víte, je zvláštní, že vy jako snad jediná obhajujete tento útulek. Od všech lidí, kteří pracovali nebo pomáhali v Interpespenzionu, a kteří psali zde nebo i na jiných diskuzích, nebylo slyšet nic hezkého. Možná záleží na úhlu pohledu. Možná oni zvířata mají rádi a vy se možná povahou podobáte paní majitelce a její dceři. Možná zrovna Vy jste jedna z nich. Kdo ví. Třeba se pletu.. Pokud je to tak, jak píšete a jste jenom člověk, který tam chodí pomáhat, jak můžete tvrdit, že z útulku neodjíždí dodávky nebo nákladní auta se psy směr třeba Německo, Polsko...? Já totiž v minulém příspěvku nemám napsáno, že se psi prodávají Asiatům do Brna. Ale když se mezi němi pohybujete, není zas takový problém se něco dozvědět, protože jejich příbuzní se usídlili po celé Evropě. Pochybuji, že by majitelky dopustily, aby jste něco takového viděla. A Vy tam v noci nejste.
Zeptám se Vás na pár věcí a opravdu mě potěší, pokud odpovíte. Aspoň si uděláme v některých věcech jasno.

1) Jak si má útulek udržet dobré jméno, když skoro kdokoli tam přijde za účelem adopce psa nebo kočky, je vykázán, nevpuštěn do areálu a sprostě napadán? Vlastně ony nechtějí zvířata umísťovat, nechtějí, aby se o ně někdo staral, ani ony se o ně nestarají.Jídlo..to by nežralo ani prase, kopance do psů, o veterinární péči ani nemluvím...nejsou majitelky a jejich ukrajinští pomocníci psychicky narušení??? Za jakým účelem tedy útulek vlastně funguje, když ani dlouhodobým brigádníkům nechtěla dřív paní majitelka dát psa do adopce?A netvrďte mi, prosím, že nesplňovali kritéria pro adopci. Podle reakcí na tento útulek totiž majitelce nevyhovoval skoro nikdo, ať byla kritéria sebelepší.

2) Na internetu, jak jste povídala, že pomáháte s jejich stránkami, se nic moc nemění. Nehledě na to, že když už tam náhodou jednou za čtvrt roku dá někdo z vás příspěvek (třeba o 2 měsíčních koťátkách), nikdy u něj není datum. Takže nově prohlížející si řeknou: no, nějak se to tam asi hýbe. My, co koukáme, pravidelně, vidíme, že se neděje vůbec nic. Takže jak s těmi stránkami vlastně pomáháte?

3) Kolik je tam v současné době psů a koček? Na webových stránkách se počet zvířat nijak nemění, takže moje představa je velmi mlhavá..

4) Čím krmíte zvířata? Konkrétně, prosím.

5) Jak je možné, že zvířata nemají dostatečnou veterinární péči? A netvrťe mi, prosím, že mají. Protože v tomto případě jsem mám jistotu, že to tak není.

6) A když tam přijdu, Vy se mi budete věnovat? To mě zajímá. Přijdu s radostí, jednou to nevyšlo, třeba se od té doby situace změnila a doufám, že z toho pak nebudu mít zase noční můry smajlík. Pak na každé fórum napíšu, jak návštěva probíhala.

7) Máte tam nějakého psa, klidně i staršího, vhodného do velkého bytu? Měla bych zájem smajlík. Jaká kritéria v tomto případě vlastně musím splňovat?

8) Kastrují se u vás psi a kočky?

Prozatím končím, aby toho na Vás nebylo moc najednou. Pár otázek ještě mám, ale to až v závislosti na Vaší reakci, za kterou dopředu děkuji, protože nejenom mě toto všechno zajímá. I ostatní si rádi přečtou, jaké to tam vlastně je v současné době.smajlík

Neregistrovaný uživatel

20.7.2013 19:02
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.253

Psi,kteří se dají venčit, tak chodí na procházky s dobrovolníky, kteří tam zároveň i uklízí a znají povahu daných psů, každý z nich si většinou nese nějaké trauma z původního domova. Jinak mají všichni prostorné výběhy, nebo jsou pouštěny po areálu, záleží na povaze psa. Každý útulek to má uděláno jinak, nám se osvědčil tento způsob, kdy venči lidé, kteří tam i zároveň pomáhají. Takto to máme uděláno i u koní, nejdříve se udělá práce u koní a pak se jezdí na vyjížďky.

Tak porovnávat koně a psy je trošku zcestné, jen jsem chtěla pomoct, neříkám, že bych nepomáhala, práce se nebojím, ale než jsem se stihla dostat ke slovu, tak mi bylo řečeno že prostě ne, že se pejsci nevenčí. To mi neřikejte, že se tam nevenčí jediný pejsek. Že jedinej pejsek tam není k adopci. Chtěla jsem adoptovat, ale nevezmu si domů psa, u kterého vůbec nevím jak se chová, není to hračka na pár dní

Neregistrovaný uživatel

20.7.2013 20:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.131

občas kouknu fakt zvířata stejná a hlavně staroušci.. ač kdybych měla podmínky ráda bych dochovala,ale v momentální situaci je má představa 2 psa tak do 4 let

Stáhnout zdarma

Neregistrovaný uživatel

21.7.2013 16:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.11

S největší pravděpodobností ne. Paní majitelka má kontakty na vyšších místech a tyto otravné postupy umí obejít. Myslím si, že kdyby to tak nebylo, dávno by byl tento útulek uzavřen. A to si vlastně nemyslím jen já, takových je nás tu nespočetně. Naštěstí nic netrvá věčně... smajlík

Neregistrovaný uživatel

21.7.2013 22:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.74

Mě by jen zajímalo, jestli na ty dotazy paní "ošetřovatelka a dobrovolnice" vůbec odpoví!! A také by mě docela zajímalo, kolik těch dobrovolníků tam asi pracuje při tom množství zvířat?? smajlík

Neregistrovaný uživatel

22.7.2013 22:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.59

Dobrý večer, byl tady dotaz jak to teď vypadá v útulku, zda tam někdo chodí, tak jsem napsala jak to v současné době v útulku vypadá a najednou se tady mimo jiné probírá i moje povaha, zda mám či nemám ráda zvířata atp. od lidí, kteří mě vůbec neznají, to je pro mě nepochopitelné a musím se přiznat i nepřijatelné, také vás nehodnotím, aniž bych vás znala. Ale k útulku, kočky jsou kastrované, kastrují se i feny, krmí se granulemi, konzervami a pro psy s dietou se vaří(značky granulí nemám zapsané). Psy se odčervují, očkují (každý pes má svůj očkovací průkaz), k adopci jsou psi a kočky uvedené na internetu + 3 koťátka, která nejsou v útulku, ale v domácí péči. Do útulku dochází veterináři, když je potřeba hospitalizace, tak jsme měli psy na veterině. Omlouvám se jestli se vám nelíbí vzhled stránek, ale jsou to standartní e-stranky, lépe to neumím, aktualizuji, když je něco nového, u každého zvířete je věk a stručná charakteristika povahy. Starší pes do bytu, teď u nás momentálně není, snad jen 13 Betynka, ale tam budeme hodně opatrní, předchozí adopce se nezdařila a i když je z nejhoršího venku, tak stále bere léky a nic podobného by se nesmělo opakovat, to by už nepřežila. To co jsem o útulku napsala za tím si stojím, za 6 let co tam chodím v útulku žádní Ukrajinci nepomáhali, žádní psi se nikam nevyváží ani se neutrácejí! Pokud máte chuť a chcete pomáhat doporučuji vzít přepravku, makrelu a odchytávat toulavé bezprizorní kočky, nechat je vykastrovat, ochočovat a zkoušet nacházet jim domov, nebo pomoci s dočaskami u psů, na internetu se hledá spousta dočasek pro psy, pro které třeba útulek není vhodný. Víc už k tomu nemám co dodat a nemíním se účasnit nějakého vzájemného osočování a podezírání. Jdu nakrmit kočičky., kteří tzv. "hodní" lidé opustili, tam aspoň vidím, že to co dělám má smysl.

Neregistrovaný uživatel

23.7.2013 09:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.163.11

Chcete mi tedy říct, že v útulku je v současné době 11 psů a 9 koček, jak uvádíte na webových stránkách? Na otázku č. 1, 3 a 6 jste nereagovala. Hlavně otázka 1 a 3 by mě opravdu zajímala. Mimochodem z mé strany to nebylo osočování, spíš uvažování ve smyslu "domnívám se". Rozhodně jsem Vás nechtěla napadat, to by vypadalo jinak.
Já, jakožto člověk, který s útulkem dlouho spolupracoval, nepotřebuji rady, jak pomáhat zvířatům. Z mé strany to bylo děláno s láskou a hlavně byl vidět výsledek smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.7.2013 09:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.253

Dobrý večer, byl tady dotaz jak to teď vypadá v útulku, zda tam někdo chodí, tak jsem napsala jak to v současné době v útulku vypadá a najednou se tady mimo jiné probírá i moje povaha, zda mám či nemám ráda zvířata atp. od lidí, kteří mě vůbec neznají, to je pro mě nepochopitelné a musím se přiznat i nepřijatelné, také vás nehodnotím, aniž bych vás znala. Ale k útulku, kočky jsou kastrované, kastrují se i feny, krmí se granulemi, konzervami a pro psy s dietou se vaří(značky granulí nemám zapsané). Psy se odčervují, očkují (každý pes má svůj očkovací průkaz), k adopci jsou psi a kočky uvedené na internetu + 3 koťátka, která nejsou v útulku, ale v domácí péči. Do útulku dochází veterináři, když je potřeba hospitalizace, tak jsme měli psy na veterině. Omlouvám se jestli se vám nelíbí vzhled stránek, ale jsou to standartní e-stranky, lépe to neumím, aktualizuji, když je něco nového, u každého zvířete je věk a stručná charakteristika povahy. Starší pes do bytu, teď u nás momentálně není, snad jen 13 Betynka, ale tam budeme hodně opatrní, předchozí adopce se nezdařila a i když je z nejhoršího venku, tak stále bere léky a nic podobného by se nesmělo opakovat, to by už nepřežila. To co jsem o útulku napsala za tím si stojím, za 6 let co tam chodím v útulku žádní Ukrajinci nepomáhali, žádní psi se nikam nevyváží ani se neutrácejí! Pokud máte chuť a chcete pomáhat doporučuji vzít přepravku, makrelu a odchytávat toulavé bezprizorní kočky, nechat je vykastrovat, ochočovat a zkoušet nacházet jim domov, nebo pomoci s dočaskami u psů, na internetu se hledá spousta dočasek pro psy, pro které třeba útulek není vhodný. Víc už k tomu nemám co dodat a nemíním se účasnit nějakého vzájemného osočování a podezírání. Jdu nakrmit kočičky., kteří tzv. "hodní" lidé opustili, tam aspoň vidím, že to co dělám má smysl.

Já nechci odchytávat kočky, ke kočkám mě to nikdy netáhlo a ani nechci dávat dočasku ( na pejska si zvyknu a jde zase jinam). Chtěla jsem si adoptovat pejska, chtěla jsem v útulku pomáhat abychom si na sebe zvykli a pak si jej vzít domů. Proč mi toto nebylo umožněno, nebo nějak logicky a slušně vysvětleno proč to nejde?

Neregistrovaný uživatel

23.7.2013 16:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.3

Jsme maličké domácí - kočičí depozitum z Brna a během posledních osmi let jsme spolupracovali již s několika útulky. Abych pravdu řekla, ke každému bych měla nějaké připomínky. Všude mají nějaká svá pravidla a praktiky, které se mi mnohdy vůbec nelíbí. Na druhou stranu jsem vděčná každému, kdo dokáže pomoci ztraceným, opuštěným, hladovým, zuboženým, nemocným nebo týraným zvířátkům.
Minulý rok jsme navázali spolupráci právě i s útulkem Kociánka. Jako jedni z mála nám aktivně pomáhali s umístěním „nechtěných“ koťátek, o které se naše depozitum staralo. S paní ošetřovatelkou z tohoto útulku se díky tomu známe osobně a moc ji musím poděkovat za její ochotu a starostlivost, kterou zvířátkům věnuje. Vím, že krom své práce chodí pomáhat do útulku s úklidem, krmením a venčením a velice to oceňuji, protože vím co to všechno obnáší. Vůbec nechápu kde pak chudák najde ještě čas a sílu na nějakou údržbu jejich internetových stránek, zadávání inzerátů a hledání vhodného umístění pro zvířátka nejen z útulku.
Měla jsem možnost útulek navštívit osobně. Paní majitelka je sice rázná ženská, ale kdo z nás si troufne jít nakrmit psa, který nemá rád lidi, protože ho dlouhou dobu týrali, nebo psa, kterého nechali uvázaného u boudy na řetězu tak, že mu ten řetěz zarostl do kůže, či se postavit koni, který se právě splašil…….to chce být trochu obrněn. Jo taky jsem slyšela, že v městském útulku taková zvířata mají svůj osud jasný…jsou totiž nežádoucí a nemají šanci na umístění…tak co jiného s nimi???!!! smajlík Rony

Neregistrovaný uživatel

23.7.2013 18:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.188.74

Já nechci odchytávat kočky, ke kočkám mě to nikdy netáhlo a ani nechci dávat dočasku ( na pejska si zvyknu a jde zase jinam). Chtěla jsem si adoptovat pejska, chtěla jsem v útulku pomáhat abychom si na sebe zvykli a pak si jej vzít domů. Proč mi toto nebylo umožněno, nebo nějak logicky a slušně vysvětleno proč to nejde?

To by mě také zajímalo. Tady je odkaz na článek a kousek videa z České televize o adopci na dálku, návštěvách a pak následném osvojení si psa po jeho zvyknutí si na nového "pánečka". http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/zpravy/200559-adopce-psu-na-dalku-je-mozna-i-v-brne/
Je to z 28.10.2012 a domnívám se, že podle toho, co píšete, že jste si vyslechla a nevyslechla, jsou to jenom kecy od paní Štolpové, aby nalákala lidi k posílání peněz na "adopci na dálku". Protože jak je jinak možné, že by Vás odmítla svým pověstným "slušným způsobem bez vysvětlení?

Neregistrovaný uživatel

23.7.2013 19:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.131

já byla jen jednou tak před 15 lety se nám zaběhl kříženec nebyl tam ani den, platili jsme 800.Jinak občas mrknu na jejich stránky,nabídka se tam neobnovuje a jsou v ní pouze stará zvířata. Vím,že ta si zaslouží klidné dožití,ale ne každý má podmínky se starouška ujmoutsmajlík

Monule1111

3.2.2017 16:59
Monule1111

XXX.XXX.142.48

Zdravim vyhlidli jsme se kotatko tomaska jak si ho vybojovat nechtela nam ho dat jak se ho dozadat?

krokec1

8.8.2019 19:11
krokec1

XXX.XXX.185.10

Chudáci pejsci. Vzal jsem od tam před hodně lety jednoho. Byl zuboženej, vychrtlej a zablešenej. Nevíte, kam se obrátit? Poslal bych jim tam kontrolu každej měsíc. Jsou to arogantní hajzlíci a prolhani. Peníze si nechávají a psům dají prd

9.8.2019 13:52
Fatia

XXX.XXX.134.127

to jsi asi měl řešit před lety, ne teď :) koneckonců, i tato diskuze je dva a půl roku stará

30.12.2019 22:18
Marky74

XXX.XXX.124.109

Dobrý večer, máte někdo aktuální zkušenosti s Kociánkou? Jak to tam chodí? Kdo je spoonzoruje atd. Děkuji za reakce

LenousekSiki

9.1.2020 12:35
LenousekSiki

XXX.XXX.3.158

Dobrý den,

před třemi měsíci jsem adoptovala kočičku. Prý, opakuji prý byla součástí dědictví a dědicové ji po smrti paničky dočasně umístili do útulku. Divoženka, která nám přišla otevřít, se chovala zcela stejně, jak se zde popisují jiní - co chcete, nemám čas, přes vrata na nás řvala, ať čekáme a podobně. Kočku nám řekla, že neukáže, protože kouše, syčí, škrábe a je zlá. Pouze pokud vleze sama do přepravky, že ji uvidíme. Nakonec jsme viděli přepravku a v ní perskou činčilí hlavu, paní s přepravkou třepala, aby se kočka otočila, no hrůza. Když jsem řekla, že kočku chceme, začal proces přemlouvání, ať si ji nebereme, že je otřesná, že všechny nenávidí, že je její chov náročný...do hodiny jsem byla zpět s nakoupeným vybavením a s tím, že kočku, která bydlí na samotce a všechny v útulku nesnáší (naprosto chápu) musím zachránit. No nic, zaplatili jsme 1500 Kč, podepsali, že bude vzhledem k tomu, že je nepřizpůsobivá, do půl roku vykastrovaná a odjeli. Kočka do týdne pochopila, že už je dobře...po dvou či třech týdnech šla na kastraci, kde jí našli - asi vlivem antikoncepce - zvětšené (4x) vaječníky a dělohu. Poslala jsem do útulku zprávu o kastraci a fotkou kočičky a popisem jak se má a s žádostí o očkovací průkaz (alespoň), který vyžaduje moje VET, protože mi řekla, že s Kociánkou nemá dobré zkušenosti, že lžou o očkování apod. a že ani nevíme věk kočky apod. Útulek již 2 měsíce bez reakce, telefony pokládají...jsem znechucená. Ráda bych kočku naočkovala, ale VET se bojí, aby ji nepředávkovala...Prostě totální nespokojenost a kdyby byla možnost to někde nahlásit, ráda to udělám. Webové stránky otřesné, jediný kontakt nefunguje.

9.1.2020 12:43
rapotacka11

XXX.XXX.212.158

Když se bojíte , tak očkujte později.

Kdyby OP měla a chtěla ho vydat,
tak by to asi udělala.
Nemá - nechce, co nechápete?

9.1.2020 13:29
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

LenousekSiki napsal(a):
Dobrý den,

před třemi měsíci jsem adoptovala kočičku. Prý, opakuji prý byla součástí dědictví a dědicové ji po smrti paničky dočasně umístili do útulku. Divoženka, která nám přišla otevřít, se chovala zcela stejně, jak se zde popisují jiní - co chcete, nemám čas, přes vrata na nás řvala, ať čekáme a podobně. Kočku nám řekla, že neukáže, protože kouše, syčí, škrábe a je zlá. Pouze pokud vleze sama do přepravky, že ji uvidíme. Nakonec jsme viděli přepravku a v ní perskou činčilí hlavu, paní s přepravkou třepala, aby se kočka otočila, no hrůza. Když jsem řekla, že kočku chceme, začal proces přemlouvání, ať si ji nebereme, že je otřesná, že všechny nenávidí, že je její chov náročný...do hodiny jsem byla zpět s nakoupeným vybavením a s tím, že kočku, která bydlí na samotce a všechny v útulku nesnáší (naprosto chápu) musím zachránit. No nic, zaplatili jsme 1500 Kč, podepsali, že bude vzhledem k tomu, že je nepřizpůsobivá, do půl roku vykastrovaná a odjeli. Kočka do týdne pochopila, že už je dobře...po dvou či třech týdnech šla na kastraci, kde jí našli - asi vlivem antikoncepce - zvětšené (4x) vaječníky a dělohu. Poslala jsem do útulku zprávu o kastraci a fotkou kočičky a popisem jak se má a s žádostí o očkovací průkaz (alespoň), který vyžaduje moje VET, protože mi řekla, že s Kociánkou nemá dobré zkušenosti, že lžou o očkování apod. a že ani nevíme věk kočky apod. Útulek již 2 měsíce bez reakce, telefony pokládají...jsem znechucená. Ráda bych kočku naočkovala, ale VET se bojí, aby ji nepředávkovala...Prostě totální nespokojenost a kdyby byla možnost to někde nahlásit, ráda to udělám. Webové stránky otřesné, jediný kontakt nefunguje.

Vacinu nelze předávkovat, když víte, že min. měsíc nebyla vakcinována. Očkovací průkaz se vystaví nový.

9.1.2020 14:02
impact

XXX.XXX.43.224

Myslíte, že se nalezených psů a koček někdo ptá, kdy byli naposledy očkovaní? Dostanou deset dní karanténu a pak očkování. A žádné předávkování se nekoná. Kočku máte minimálně dva a půl měsíce, to té vetce fakt kapánek nerozumím...

LenousekSiki

9.1.2020 14:18
LenousekSiki

XXX.XXX.3.158

jahodapavel napsal(a):
Vacinu nelze předávkovat, když víte, že min. měsíc nebyla vakcinována. Očkovací průkaz se vystaví nový.

Dobrý den,
děkuji, ano, VET takto reagovala, když jsem kočičku měla 2 týdny a bavily jsme se co dál. Díky za info. Spíš jsem chtěla sdělit svůj dojem z Kociánky, lidí zde a přístupu k platícím zákazníkům. Prostě se po nich slehla zem a nereagují na nic a já nemám ke kočičce jediný doklad...tento přístup mi nepřijde v pořádku. Kdybyste viděl jejich odpověď na můj první email před adopcí...jako by mi odpovídal analfabet, bez diakritiky, zpráva nedávala smysl..chování na místě nedobré a potom ignorují. Přitom říkali, jak mám počítat s kontrolami, že se přijde na zvíře podívat kontrola a posoudí, zda je u mě v pořádku, prý konkrétně do mého města jezdí často...jsem zklamaná. Vám děkuji za radu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.1.2020 14:30
Uživatel s deaktivovaným účtem

Musím se zeptat - proč jste si neřekli o očkovák při odběru kočky? Nebo řekli a nedali vám ho?

LenousekSiki

9.1.2020 14:33
LenousekSiki

XXX.XXX.3.158

impact napsal(a):
Myslíte, že se nalezených psů a koček někdo ptá, kdy byli naposledy očkovaní? Dostanou deset dní karanténu a pak očkování. A žádné předávkování se nekoná. Kočku máte minimálně dva a půl měsíce, to té vetce fakt kapánek nerozumím...

Asi jste špatně četla. Kočka nebyla nalezená, je to nevhodné dědictví, perská činčila, ke které měl být očkovací průkaz. Navíc mi útulek tvrdil, že kočku očkovali i oni, dělali jí všechny testy apod. a že po doložení kastrace (chápu, mohla bych množit) vše obdržím. Jde mi o přístup útulku, který je ...no, jak popisují někteří dříve, katastrofální. Paní zde je tak nepříjemná, že jsme se jí s dcerou bály...ale vždycky se snažím najít si k člověku cestu a proto nakonec došlo k adopci, ale první dojem byl otočit se a odjet pryč.

LenousekSiki

9.1.2020 15:08
LenousekSiki

XXX.XXX.3.158

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Musím se zeptat - proč jste si neřekli o očkovák při odběru kočky? Nebo řekli a nedali vám ho?

Bylo mi řečeno, že mám nejdřív doložit kastraci kočky - byla v útulku kraťoučce a nekastrovali ji, pouze dělali testy, takže jsem musela sama, a že potom dostanu OP. Když jsem z veteriny volala, že chci kočku nechat očkovat, paní mi řekla, že v žádném případě, že je čerstvě naočkovaná...a teď jsem jí volala a řekla mi, že zvířata neočkují, pouze testují...čili fakt nevím co si myslet...ale je to fuk, hlavně že máme spokojené zvířátko, jen kdyby seděly informace, které vydávají...

9.1.2020 15:16
Marky74

XXX.XXX.146.83

Testují na co? Zda je zdravá?

9.1.2020 16:07
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Tak mám pocit, že to vše může být taky trochu jinak.

9.1.2020 16:16
impact

XXX.XXX.195.92

LenousekSiki napsal(a):
Asi jste špatně četla. Kočka nebyla nalezená, je to nevhodné dědictví, perská činčila, ke které měl být očkovací průkaz. Navíc mi útulek tvrdil, že kočku očkovali i oni, dělali jí všechny testy apod. a že po doložení kastrace (chápu, mohla bych množit) vše obdržím. Jde mi o přístup útulku, který je ...no, jak popisují někteří dříve, katastrofální. Paní zde je tak nepříjemná, že jsme se jí s dcerou bály...ale vždycky se snažím najít si k člověku cestu a proto nakonec došlo k adopci, ale první dojem byl otočit se a odjet pryč.

Já čtu dobře, ale Vy si sedíte na vedení. Reaguji na argument veterinářky, že by kočku vakcínou předávkovala.

9.1.2020 17:51
sisi58

XXX.XXX.191.1

Koukala jsem na "kočky k adopci". Vážně se jim nepodařilo za 3,5 roku udat mourovatého kocourka? Dle útulku mazlivý a hodný.

rikejmijakchces

15.6.2025 19:26
rikejmijakchces

XXX.XXX.101.241

Dobry den, precetla jsem si veskere prispevky ohledne utulku Kocianka na tomto vlakne.
Vubec netusim co si mam myslet???
Chystam se do utulku jiz nejakou dobu a tahle diskuze mi vazne nijak nepomohla.
Snad jen byt pripravena na vse az tam pujdu.
Vazne mi chcete rict, ze za celou dobu XY let nikdo nic neudelal?
Navazite se tady jeden do druheho a zvirata v utulku vam k tomu slouzi jen jako zaminka.
Doufala jsem, ze pani co mela nekolik dotazu na dobrovolnici ...
...achjoo...
ani nemam chut psat dal.
Zajdu tam a uvidim sama.
Lidi proc sem vlastne pisete, kdyz jsou vase prispevky k nicemu?
Proc plytvate casem, proc mate potrebu se slovne exponovat-predvadet, delat se lepsim nebo pravdu horsi a podstata vam zcela unikla...

Přidejte reakci

Přidat smajlík