Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.142
Náš pes najednou začal žrát kamení, vyhrabanou díru odkud to žral jsme zakryli pletivem, tak si udělal jinou... Jak ho to odnaučit? Pes bydlí venku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Náš pes najednou začal žrát kamení, vyhrabanou díru odkud to žral jsme zakryli pletivem, tak si udělal jinou... Jak ho to odnaučit? Pes bydlí venku.
a kdyz dete treba na prochazku...zere je taky????
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.142
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a kdyz dete treba na prochazku...zere je taky????
ne, to ne, jen kdyz je venku na zahrade... ale hracek ma plno
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.28.194
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
ne, to ne, jen kdyz je venku na zahrade... ale hracek ma plno
Nudí se. Hračky mu nestačí, chce si hrát jiak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.221
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nudí se. Hračky mu nestačí, chce si hrát jiak.
Chybí mu nějaké latky nebo je začervený.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mně tohle dělala měsíční štěňata. Ale ti po kamínkách fakt šíleli, dokonce okusovali i cihly. Jak to začalo, tak to skončilo. Nepřišla jsem na to, proč to dělali.
Nechci zakládat novou, dám to sem. Známí mého muže si pořídili výmara, protože se líbil 11letému dítěti. Přece nebude šlapat malinkou zahrádku, takže bude v kotci. Pes začal žrát kamení. Ač to asi nechtěli slyšet, dle mne to bylo sebepoškozování. Musel na operaci, dostal nějaké dietní granule po operaci - nepomáhalo. Doporučila jsem psa pustit z kotce a věnovat se mu! Uběhlo pár týdnů, pes přestal žrát, pak v kotci objevili krev. Jeli na veterinu, prý to nemá řešení, doporučeno utracení. Zajímají se o samojeda. Důrazně jsem muži kladla na srdce, ať je ani nenapadne! Je mi z toho zle...A nedivte se prosím mým až agresivním reakcím, na dotazy typu: dítě chce psa, psa chci do kotce..však ne napořád...
lesnížínka
napsal(a):
Nechci zakládat novou, dám to sem. Známí mého muže si pořídili výmara, protože se líbil 11letému dítěti. Přece nebude šlapat malinkou zahrádku, takže bude v kotci. Pes začal žrát kamení. Ač to asi nechtěli slyšet, dle mne to bylo sebepoškozování. Musel na operaci, dostal nějaké dietní granule po operaci - nepomáhalo. Doporučila jsem psa pustit z kotce a věnovat se mu! Uběhlo pár týdnů, pes přestal žrát, pak v kotci objevili krev. Jeli na veterinu, prý to nemá řešení, doporučeno utracení. Zajímají se o samojeda. Důrazně jsem muži kladla na srdce, ať je ani nenapadne! Je mi z toho zle...A nedivte se prosím mým až agresivním reakcím, na dotazy typu: dítě chce psa, psa chci do kotce..však ne napořád...
Nedivím se Vám. Člověk je z takových blbců úplně zoufalý a je mu strašně líto toho zvířete. A není jak těm hnusným sobcům zabránit v tom, aby si nepořídili dalšího nešťastníka.
sisi58
napsal(a):
Nedivím se Vám. Člověk je z takových blbců úplně zoufalý a je mu strašně líto toho zvířete. A není jak těm hnusným sobcům zabránit v tom, aby si nepořídili dalšího nešťastníka.
A to mne děsí úplně hrozně. Když si jen představím samojeda v kotci, jímá mne hrůza. Snad si to rozmyslí...myslím psa vůbec
Uživatel s deaktivovaným účtem

Co na to říct....ach jo...chudák pes ...
Jako já nemám nic roti tomu, když rodiče pořídí psa dítěti, ale už v tu chvíli musí počítat s tím, že hlavní zodpovědnost za výchovu, starost, vyžití psa, krmení, finance...že to všechno může být na nich. Jasně jsou děti, pro které je pes top ten a věnují se mu, s ohledem na svůj věk, naplno, ale jsou děti, které jen "chtějí" psa a po nějaké počáteční eufórii "juchů mám štěndo" je to přestane bavit. Prostě rodiče můžou pořídit psa, protože si ho dítě přeje, ale zároveň s vědomím, že to je jejich pes a že si ho vlastně pořizují oni.
Proti kotcům vesměs nic nemám...samotnou mě mrzí, že jsme kotec zbourali, protože dnes by se mi hodil, když třeba přijdou řemeslníci, tak moje psy nemůžu nechat pohybovat se na našem pozemku s cizíma lidma, taky jsme tam zavírali ovčandu, když byla štěndo....teda již odrostllé štěndo, když jsme si mysleli, že venkovní pes je správná volba, zavírali jsme jí tam na noc, aby náhodou nevymejšlela nějaký bejkárny a neublížila si a taky proto, že v té době se pár štěňat "vlčáků" ztratilo ze zahrady, tak aby jí nikdo neukradl...kotec nebyl z ulice vůbec vidět........ale prostě zavřít psa do kotce a čus brus bambus. Sama jsem si vzala před lety setra z podobného režimu, protože mi ho bylo prostě líto, takže jsem na to, když si chce někdo pořídit psa do kotce, taky alergická, protože si představím něco podobnýho, co popsala lesnížínka.

lesnížínka
napsal(a):
A to mne děsí úplně hrozně. Když si jen představím samojeda v kotci, jímá mne hrůza. Snad si to rozmyslí...myslím psa vůbec
Jakéhokoliv psa, nemyslím si, že existuje nějaké plemeno, co by na to bylo vhodné...
napsal(a):
Jakéhokoliv psa, nemyslím si, že existuje nějaké plemeno, co by na to bylo vhodné...
za stejný názor jsem byl "vyobcován" ze skupiny ČsV na fb, kde jistá "Jitka" prostě kráva, se divila, že výrostek čv vyje když je vidí ,že se vrátili z práce...a nic, do baráku nesmí a na zahradě by asi ničil kytičky...
prostě hovado, co chce být "in" a mít "vlka" v kleci či cvingru a navíc SAMOTNÉHO takže jestli je venku i 3 hod tak stejně ...
bohužel takhle móda +klec v bytě u čv a sh se rozmáhá a prezentují to jako normální zacházení, neboť blbové, co chtějí modroočku či "vlka" se množí přímo geometrickou řadou

lupus4
napsal(a):
za stejný názor jsem byl "vyobcován" ze skupiny ČsV na fb, kde jistá "Jitka" prostě kráva, se divila, že výrostek čv vyje když je vidí ,že se vrátili z práce...a nic, do baráku nesmí a na zahradě by asi ničil kytičky...
prostě hovado, co chce být "in" a mít "vlka" v kleci či cvingru a navíc SAMOTNÉHO takže jestli je venku i 3 hod tak stejně ...
bohužel takhle móda +klec v bytě u čv a sh se rozmáhá a prezentují to jako normální zacházení, neboť blbové, co chtějí modroočku či "vlka" se množí přímo geometrickou řadou
No musím říct, že se často setkávám s tím, že si lidi do nádherně udržované zahrádky s golfovým trávníčkem s geometrickými záhony s okrasnými keři a kytičkami pořídí štěndo a pak se strašně diví, že jim malej berňucha (to je poslední případ, co jsem slyšela před týdnem) udělal ze zahrady tankodrom, okousal keříky, podupal kytky
Tohle je naštěstí "normální" rodina, takže spíš řeší, že pokud z toho prďolka nevyroste, tak zahradu rozdělí na část pro psa a část, kde by alespoň bylinkový záhon byl v bezpečí.

My jsme zahradu úplně zrušili. Máme teda skalku, ale tam nevadí, když to psi pošlapou, hrabání tam nedovolujeme, jinak zbytek mají pro sebe, máme jen ovocné stromy, těch si naštěstí nevšímaji. Párkrát do roka se doplní vyhrabané díry hlínou a jede se nanovo