Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.20
Děkuji všem za názory a připomínky. Všech si cením. Ted´ ovšem už váhám. V literatuře je prezentován jako pes vhodný do města. Má představa byla malý krátkosrstý odolný teriér. Manchaster teriér se mi zdá jako příliš "křehký". Při dlouhýck tůrách v zimě málo odolný. Jagdterier je odolný proti nemocem, houževnatý atd. Prostě optimální. Ovšem mám doma ještě kočku. Jako druhou variantu zvažuji hladkého foxe. Myslíte, že opravdu nelze jagouše "společensky" vychovat? Byl bych ochotný se s ním pokusit udělat i lovecké zkoušky. Máte někdo osobní zkušenost s jagdterierem? Je přímo o něm nějaká kniha? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuji všem za názory a připomínky. Všech si cením. Ted´ ovšem už váhám. V literatuře je prezentován jako pes vhodný do města. Má představa byla malý krátkosrstý odolný teriér. Manchaster teriér se mi zdá jako příliš "křehký". Při dlouhýck tůrách v zimě málo odolný. Jagdterier je odolný proti nemocem, houževnatý atd. Prostě optimální. Ovšem mám doma ještě kočku. Jako druhou variantu zvažuji hladkého foxe. Myslíte, že opravdu nelze jagouše "společensky" vychovat? Byl bych ochotný se s ním pokusit udělat i lovecké zkoušky. Máte někdo osobní zkušenost s jagdterierem? Je přímo o něm nějaká kniha? Děkuji
Ale ano, dobrou, důslednou a spravedlivě přísnou výchovou a výcvikem můžete z jagoše udělat prima společníka! Je to delší a namáhavější, než u jiných plemen, ale jde to a nakonec to jde i dobře Ovšem vybírejte štěně z chovu, kde jsou pejsci v neustálém kontaktu s lidmi, případně jinými domácími zvířaty
Z kotcového chovu nebrat!
Měla jsem fenku jagoše a ne od štěnda, ale po dvou letech si nechala naše slepice sedět na hřbetě a vyďobávat odsud drcené kosti, které jí tam padali....na písknutí se zastavila v letu, byť před ní běžela srnka, nenapadala bezdůvodně psy a lidi, nevšímala si domácích koček.
Cizí slepice a kočky na našem pozemku ovšem měli smůlu, mimo pozemek byla odvolatelná
Jagoš je opravdu houževnatý, zdravý, odolný, a není vymrčený na změnu počasí apod. Ale je opravdu nutné počítat s horším a dle toho psa vychovat a vycvičit, než někde polevit a pak litovat. Bitím ovšem u jagoše docílíte akorát toho, že vás nebude mít rád a budete pro něj vzduch!!!
Hodně štěstí při výběru
Maťa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ale ano, dobrou, důslednou a spravedlivě přísnou výchovou a výcvikem můžete z jagoše udělat prima společníka! Je to delší a namáhavější, než u jiných plemen, ale jde to a nakonec to jde i dobře Ovšem vybírejte štěně z chovu, kde jsou pejsci v neustálém kontaktu s lidmi, případně jinými domácími zvířaty
Z kotcového chovu nebrat!
Měla jsem fenku jagoše a ne od štěnda, ale po dvou letech si nechala naše slepice sedět na hřbetě a vyďobávat odsud drcené kosti, které jí tam padali....na písknutí se zastavila v letu, byť před ní běžela srnka, nenapadala bezdůvodně psy a lidi, nevšímala si domácích koček.
Cizí slepice a kočky na našem pozemku ovšem měli smůlu, mimo pozemek byla odvolatelná
Jagoš je opravdu houževnatý, zdravý, odolný, a není vymrčený na změnu počasí apod. Ale je opravdu nutné počítat s horším a dle toho psa vychovat a vycvičit, než někde polevit a pak litovat. Bitím ovšem u jagoše docílíte akorát toho, že vás nebude mít rád a budete pro něj vzduch!!!
Hodně štěstí při výběru
Maťa
Připojuji se k výše napsanému - do bytu si vzít pejska opět z bytu, jinak spláčete nad výdělkem. Potřebujete socializované štěně, které bylo s lidmi od okamžiku, kdy otevřelo oči. Sama mám takového jezevčíka, je to tak trochu raketový pes, ale kdyby ho chovatelka od začátku nevychovávala, nevím nevím, jak bych ho zvládala. Teď je to skvělý člen naší smečky, miluje lidi (některé) a vůbec není agresivní. Známí, kteří si vzali do bytu foxe z kotcového chovu, mi ho závidí. I přes radu, aby to nedělali, si koupili toto plemeno a tohoto psa. Pes je na dvoře v kotci. Skončil tam, i když to tak nechtěli, protože jim neskutečným způsobem demoloval byt. Na člověka nebyl prakticky zvyklý a protože to je "tvrdý" pes, jejich výchovné pokusy se naprosto míjely účinkem. Tento pes by byl skvělý pro myslivce a do kotce, třeba ještě k druhému psovi. Bohužel jeho pobyt v bytě nepřipadá do úvahy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžun se zeptat, co si pod pojmem - odolný proti nemocem - představujete? Řekla bych, už z toho, že jaga doporučují do bytu, že čtete brakovou "odbornou" literaturu. A mít složené lovecké zkoušky a túry po horách - přiznám se, že mi to nejde dohromady. Jakmile psa podpoříte v loveckých vlohách( nic proti tomu), bude mít na túrách zájem lovit a ne vám dělat společníka.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.31.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžun se zeptat, co si pod pojmem - odolný proti nemocem - představujete? Řekla bych, už z toho, že jaga doporučují do bytu, že čtete brakovou "odbornou" literaturu. A mít složené lovecké zkoušky a túry po horách - přiznám se, že mi to nejde dohromady. Jakmile psa podpoříte v loveckých vlohách( nic proti tomu), bude mít na túrách zájem lovit a ne vám dělat společníka.
Jagoš je odolné plemeno, netrpí na různé nemoci, není náchylný na nachlazení, nemá až tak citlivé zažívání apod. Prostě to není rozmazlenec
A co znám jagdteriéry, kteří se mají dobře a poslouchají svého pána, jsou to všechno psi z bytu, příp. z domu, prostě žijí doma! Ač je jagoš podáván jako tvrdý pes, uvnitř je víc než citlivý, potřebuje neustálý kontakt s pánem, potřebuje cítit lásku a péči!!! Takže pokud někdo řekne, že jagoš je bezmozek, který chce jen trhat a kousat a patří do kotce, je to neznalec plemene, případně vožralej rádoby myslivec
Maťa
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.67
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jagoš je odolné plemeno, netrpí na různé nemoci, není náchylný na nachlazení, nemá až tak citlivé zažívání apod. Prostě to není rozmazlenec
A co znám jagdteriéry, kteří se mají dobře a poslouchají svého pána, jsou to všechno psi z bytu, příp. z domu, prostě žijí doma! Ač je jagoš podáván jako tvrdý pes, uvnitř je víc než citlivý, potřebuje neustálý kontakt s pánem, potřebuje cítit lásku a péči!!! Takže pokud někdo řekne, že jagoš je bezmozek, který chce jen trhat a kousat a patří do kotce, je to neznalec plemene, případně vožralej rádoby myslivec
Maťa
Kupte si poslední číslo časopisu " Pes přítel člověka", ( 10/ 2007). Je tam právě o tomto plemeni .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.211.33
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kupte si poslední číslo časopisu " Pes přítel člověka", ( 10/ 2007). Je tam právě o tomto plemeni .
Jagoše do bytu jako společníka ne. Jagoše do bytovky na vesnici,kde se počítá s tím,že bude mít hodně pohybu po venku,na zahradě pak ano. Jagoš je pes opravdu tvrdý a je to nezávislá jednotka,už proto by měl být doma s pánem,protože pokud bude zavřený v kotci,bude na lidi prdět tuplem,rozhodně nebude vděčně čekat až si ho někdo začne všímat. Co se týče povahy,asi budou mít obě strany pravdu,původně je to hooodně ostrý tvrdý lovecký pes,samci agresivní k ostatním psům,obecně se k domácímu zvířectvu nedoporučují. Na druhou stranu už je u části jagošů tato tvrdost a ostrost otupena,částečně potlačena,bývají více poslušní než dřív,snesnou se s jiným psem atd. Pravdou je,že jen málokdy odhadnete,jaké to vaše štěndo bude,jaké geny se v něm projeví. Pokud na jagošovi budete trvat,snažila bych se vybrat štěně po rodičích,kteří mají zkoušku jen k chovnosti,ale k myslivosti nejsou využívání,vybírala bych z klidnějších rodičů. Ale i tak se vám může stát,že narazíte na štěně,v němž se projeví stará pravá jagoší krev a budete mít problém ho vůbec pustit z vodítka,protože s takovým psem si většinou poradí jen velký znalec a odborník na teriéry. Takže s tím musíte počítat a pak nebýt zklamaný. Je to trošku sázka do loterie. Upřímně - pokud nechcete norníka a psa ostrého na škodnou,ale společníka,rozhlídněte se mezi teriéry ještě jednou a pořádně - myslím,že je sposta dostatečně teriéřích svéhlaviček,které jsou přece jen vhodnější
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.61.75
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a co border? mám a je super, ve městě, ale je to pes, ne gaučák
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.67
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a co border? mám a je super, ve městě, ale je to pes, ne gaučák
Nedegradujte čistě loveckého psa na gaučáka !
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
I "čistě loveckému" psu snad můžou chybět geny pro lov, ne? Chovám jezevčíky a když občas vidím majitele psů, kteří mají psa nebo fenu i z velmi kvalitního chovu, jak se tohoto snaží procpat norou, je mi do pláče - nebo do smíchu, půl napůl.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.236
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podívejte se na chov českých fousků. Málokdo (nemyslivec) si jej pořídí jako společníka a psů je míň a míň. Ač se vám to nemusí líbit, i chov jagošů potřebuje širokou veřejnost, aby jich neubývalo. Chovatelé fousků už začínají apelovat na lidi, aby si je brali i nemyslivci, aby plemeno nevyhynulo. Myslím, že v dnešní době nemají moc nadějí přežít jako čistě lovecký pes, jak jagoši, tak fousci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Podívejte se na chov českých fousků. Málokdo (nemyslivec) si jej pořídí jako společníka a psů je míň a míň. Ač se vám to nemusí líbit, i chov jagošů potřebuje širokou veřejnost, aby jich neubývalo. Chovatelé fousků už začínají apelovat na lidi, aby si je brali i nemyslivci, aby plemeno nevyhynulo. Myslím, že v dnešní době nemají moc nadějí přežít jako čistě lovecký pes, jak jagoši, tak fousci.
To ano, a to asi většina přispěvatelů bere, ale podle doatzu zadavatele, já usuzuji, že se nejedná o zkušeného kynologa, který by si s tímto plemenem poradil a kombinace myslivecké využitelnosti a společných túr se mi také nezdá vhodná. Ano, jsou nimrodi, kteří žijí v paneláku a provozují myslivost, ale ..Samozřejmě může narazit na jedince,, s nímž pronlémy nebudou, ale co když narazí na pravý opak, na pravého teriéra a pak se nebude stačit divit a bude jej jako dospělého nabízet zadara, protože pes bude problematický. To si musí každý zvážit sám a zde se píší pouze vlastní názory. Žádné příkazy.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.58.38
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No- jagdteriér do bytovky- osobně bych tohle volila jen v nejvyšší nouzi. Je to tvrdý teriér, potřebuje hodně pohybu - a samozřejmě společnost lidské části smečky. Jestli pes bude v bytě sám delší dobu, pravděpodobně se bude nudit- je to teriér!- a může se sám zabavit i činností, která Vám nebude příliš příjemná. Tůry po horách jistě nepodnikáte denně. Myslím si, že jsou i vhodnější plemena pro držení v bytě.
Omlouvám se všem příznivcům plemene a majitelům vychovaných jagů- nechci v žádném případě snižovat jejich plemeno- ale znám jaga, který svým majitelům byt hodně zdevastoval. Samozřejmě se dá namítnout, že to byla chyba majitelů- asi určitě byla- ale při demolici bytu skutečně projevoval tvrdost, houževnatost, vytrvalost.. ....
Napadal také všechny dominantní psy a feny v okolí (štěnda ne) a žádná kočka si před ním nebyla jistá životem. Takže žádné velké štěstí pro psa ani majitele.
Jagina

XXX.XXX.168.161
Ono je nejlepší zajít si do chovné stanice a podívat se na vlastní oči a ještě lepší zajít za nějakým člověkem který má jagdy doma osobně. Takhle si obrázek opravdu neuděláte, jagd je opravdu plemeno které musíte pochopit, je to vysoce akční plemeno ale taky má manýry hraběte. Je milující ale na druhou stranu od vás očekává opravdu hodně aktivit.Miluje když mu dáváte úkoly typu mission impossible a on vam celý šťastný může ukázat že to zvládl dokonale.Hrozně chytří psy.Pro ně je to úžasný dobrodružství objevovat. Běhání samotný a jen chodit na túry ho moc neukojí. Pak se začne leda nudit a vám prasknou nervy.. Těžko radit, to musíte vidět:)
Jagina
napsal(a):
Ono je nejlepší zajít si do chovné stanice a podívat se na vlastní oči a ještě lepší zajít za nějakým člověkem který má jagdy doma osobně. Takhle si obrázek opravdu neuděláte, jagd je opravdu plemeno které musíte pochopit, je to vysoce akční plemeno ale taky má manýry hraběte. Je milující ale na druhou stranu od vás očekává opravdu hodně aktivit.Miluje když mu dáváte úkoly typu mission impossible a on vam celý šťastný může ukázat že to zvládl dokonale.Hrozně chytří psy.Pro ně je to úžasný dobrodružství objevovat. Běhání samotný a jen chodit na túry ho moc neukojí. Pak se začne leda nudit a vám prasknou nervy.. Těžko radit, to musíte vidět:)
Všimla jste si někdy, že se u příspěvků zobrazuje datum přidání?