Jak naucit, aby pri cesani drzel?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 13:05
Neregistrovaný uživatel

Nejak se mi nedari. Muj 4 mesicni pes nechce pri cesani drzet, pritom jde o jorka, ktery se musi cesat denne. Jak jste se s tim vyporadali? Jak ho to mam naucit?

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.60

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nejak se mi nedari. Muj 4 mesicni pes nechce pri cesani drzet, pritom jde o jorka, ktery se musi cesat denne. Jak jste se s tim vyporadali? Jak ho to mam naucit?

Odměňovat za každé hrábnutí hřebenem kdy drží a zlobit se, když nechce držet. Odměny potom pozdržovat až časem bude dostávat jen jednu po česání.
Moji psi se žádný taky nechtěli česat a teď se předhánějí, kdo půjde dřív, jen vezmu hřeben do ruky.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 13:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.57.45

Odměňovat za každé hrábnutí hřebenem kdy drží a zlobit se, když nechce držet. Odměny potom pozdržovat až časem bude dostávat jen jednu po česání.
Moji psi se žádný taky nechtěli česat a teď se předhánějí, kdo půjde dřív, jen vezmu hřeben do ruky.

hlavně netlačte na hřeben, jemně a třeba častěji, moje psice to taky nemá ráda, ale postupně za pomocí pamlsků se naučila to "přežít", osvědčilo se mi třeba pamlsek schovat do dlaně a ona se zaměstnala dobýváním se dovnitř a já zatím česala záda nebo jinde, kde se nemusela držet

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 13:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.230

Udělat z česání hru a zábavu pro oba a česat ze začátku krátce, aby se nazačala nudit nebo tak. Co nejméně jí při tom omezovat v pohybu a stresovat, nenadávat a nenutit. Je to štěně.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 14:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.126

Udělat z česání hru a zábavu pro oba a česat ze začátku krátce, aby se nazačala nudit nebo tak. Co nejméně jí při tom omezovat v pohybu a stresovat, nenadávat a nenutit. Je to štěně.

Mně se osvědčilo říct si zpočátku: "kašlu na to, je to štěně, co se zplstí vystříhám" a zahodit rozčesávací hřebeny a finišák. Vzala jsem jemný kartáč, který tu srst nijak zvlášť nerozčeše, ale netahá. A česat krátce, něžně, jemně, s pytlíkem pamlsků v ruce. Takže si psíček navykne, že česání není tragedie a potom pomaloučku, polehoučku používat i opravdové hřebínky.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 15:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.50

Já jsem měla 13 let pudlici. Nesnášela koupání a stříhání, ale věděla, že vždy po učesání jdeme ven. Zvykla si na to tak, že sama skákala na stůl a čekala. Stejné to bylo i s čištěním uší, přišla na to, že jí to neublíží, naopak podrbe tam, kde si sama nedosáhne a jakmile jsem vzala vatu a peán, seděla připravená na židli. Je to třeba zkoušet pomalu, postupně, nepoužívat ostré kartáče a ono se to poddá samo jako se vším, co štěně učíte s rozmyslem bez nároku na okamžité úspěchy. Člověk kolikrát pomalými krůčky dojde dále. Chce to vydržet.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 16:44
Neregistrovaný uživatel

Já jsem měla 13 let pudlici. Nesnášela koupání a stříhání, ale věděla, že vždy po učesání jdeme ven. Zvykla si na to tak, že sama skákala na stůl a čekala. Stejné to bylo i s čištěním uší, přišla na to, že jí to neublíží, naopak podrbe tam, kde si sama nedosáhne a jakmile jsem vzala vatu a peán, seděla připravená na židli. Je to třeba zkoušet pomalu, postupně, nepoužívat ostré kartáče a ono se to poddá samo jako se vším, co štěně učíte s rozmyslem bez nároku na okamžité úspěchy. Člověk kolikrát pomalými krůčky dojde dále. Chce to vydržet.

Me uz nejakou dobu vrta hlavou, jak to delaji pani v psich salonech, kdyz jim tam nekdo prinese takoveho psa nezbedu? Jak ho udrzi, kdyz ani panicka to poradne nedokaze?

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 17:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Me uz nejakou dobu vrta hlavou, jak to delaji pani v psich salonech, kdyz jim tam nekdo prinese takoveho psa nezbedu? Jak ho udrzi, kdyz ani panicka to poradne nedokaze?

psi většinou po odejítí pániků zkrotnou a když ne, tak se zřejmě buď vyvážou na stůl, nebo prostě pevně chytí a nic jiného jim nezbyde než držet (ono občas vypovídají poškrábané a pokousané ruce střihačů a výchově psích miláčků). já se nikdy svých psů neptala, jestli se chtějí česat nebo ne. prostě od mala chodili na stůl a i když jsem nemusela, pročesávala jsem jim srst. především je chyba majitele, když si myslí, že štěněcí srst se nemusí česat, protože se neplstí. omyl. štěně si navykne na kartáč dřív než stihne nějak účinněji odporovat. já bych asi pejska jemně ale pevně přidržela a klidným ale rozhodným hlasem bych mu při česání povídala, že prostě česat se bude, ať se mu to líbí nebo ne (samozřejmě to psa nesmí bolet). po česání bych ho odměnila pamlskem (nikoliv během česání). ze začátku bych se nesnažila psa učesat důkladně, aby to pro něj nebylo dlouhé.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 17:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.139

Ono v těch salónech dost často, když pejsek nemá na dohled paničku tak už není takový "hrdina" a dá se mu snáze vysvětlit, že nemá smysl bojovat. Zlobivci dostanou náhubek a když je pak potřeba střihat i okolo papuly, tak už jsou "unuzení" a poddajnější než na začátku. Navíc v salonech vědí jak na pejska a vědí, že tohle nebolí, že to netahá tolik aby tolik vyváděl, kdežto my doma hned přestaneme a div se ještě neomluvíme, že jsme způsobili tu šíííílenou bolest.....toť vlastní zkušenost, párktát jsem byla na praxi v salonu, takže je to můj laický pohled na věc

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 17:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.203.100

psi většinou po odejítí pániků zkrotnou a když ne, tak se zřejmě buď vyvážou na stůl, nebo prostě pevně chytí a nic jiného jim nezbyde než držet (ono občas vypovídají poškrábané a pokousané ruce střihačů a výchově psích miláčků). já se nikdy svých psů neptala, jestli se chtějí česat nebo ne. prostě od mala chodili na stůl a i když jsem nemusela, pročesávala jsem jim srst. především je chyba majitele, když si myslí, že štěněcí srst se nemusí česat, protože se neplstí. omyl. štěně si navykne na kartáč dřív než stihne nějak účinněji odporovat. já bych asi pejska jemně ale pevně přidržela a klidným ale rozhodným hlasem bych mu při česání povídala, že prostě česat se bude, ať se mu to líbí nebo ne (samozřejmě to psa nesmí bolet). po česání bych ho odměnila pamlskem (nikoliv během česání). ze začátku bych se nesnažila psa učesat důkladně, aby to pro něj nebylo dlouhé.

Když se na to podíváte z hlediska toho psa - cizí prostředí, nepříjemná činnost, košík a vyvázání na stůl, hmmmm, to je opravdu od pána naprosto super, takhle si budovat důvěru psa k lidem.... Když je to můj pes, nemám ho co nechávat v nějakém salonu s cizími lidmi. jsem za něj odpovědná vůči němu samému i vůči těm lidem.

Určitě bych dala přednost udělat z toho česání pejskovi zábavu, která mu bude příjemná, než ho nějak nutit nebo lámat.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.171

Ono v těch salónech dost často, když pejsek nemá na dohled paničku tak už není takový "hrdina" a dá se mu snáze vysvětlit, že nemá smysl bojovat. Zlobivci dostanou náhubek a když je pak potřeba střihat i okolo papuly, tak už jsou "unuzení" a poddajnější než na začátku. Navíc v salonech vědí jak na pejska a vědí, že tohle nebolí, že to netahá tolik aby tolik vyváděl, kdežto my doma hned přestaneme a div se ještě neomluvíme, že jsme způsobili tu šíííílenou bolest.....toť vlastní zkušenost, párktát jsem byla na praxi v salonu, takže je to můj laický pohled na věc

No tak mě jednou přišla paní s 11ti letým hafanem. Nechávali ho uspat na veterině kde jim ho rovnou stříhali. Později jim ho stříhat odmítli a tak zkusila zavolat k nám. Je fakt že dlouho jsme ho stříhali bez narkozy. Poprvé nám to zabralo 3 hodiny. Byl agresivní i bez přítomnosti páníčků. Ale kdybyse viděli tu radost když ho pak viděli ostříhaného... Ale jednou mi sjel zubama po ruce, mám z něj docela větr, tak už raději taky s narkozou... Sami ho zkoušeli stříhat doma. Drželi ho 3, ve svářečských rukavicích a i přesto měli na rukách modřiny jak blázen...

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

Tak takhle to přesně je!!do písmenka souhlasím!!!!!!!!!!mám salon,psi jsou s páníčkama úplně jiní než sami.vy lidi se s nima moc babráte,naminky,tutinky nuninky a když si jork postaví hlavu že česat ne tak se kartáč sbalí a je to.já bych na to šla rázně a sebejistě,možná i tvrdě když by bylo třeba.pes musí pánečka respektovat..zuřím,když mi přijde paní s jorkem a že ho prý češe jen když se jí kousne do ruky,tak ho chvíli šudlá po zádech

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 20:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.178

Tak takhle to přesně je!!do písmenka souhlasím!!!!!!!!!!mám salon,psi jsou s páníčkama úplně jiní než sami.vy lidi se s nima moc babráte,naminky,tutinky nuninky a když si jork postaví hlavu že česat ne tak se kartáč sbalí a je to.já bych na to šla rázně a sebejistě,možná i tvrdě když by bylo třeba.pes musí pánečka respektovat..zuřím,když mi přijde paní s jorkem a že ho prý češe jen když se jí kousne do ruky,tak ho chvíli šudlá po zádech

Za prvé si myslím, že je ještě solidně malý - jemu jako skoro kostře to musí být zvláště nepříjemné....možná zvolit jiný kartáč, hřebínek, atd...

K tomu jak jej to naučit... - jednoduše mu vysvětlete, že vy jste řekla stůj - tak on musí stát....a to ať se milionkrát otočí, povalí, lehne, sedne...pokaždé vrátit zpět do vámi požadované pozice...a pochválit. Pokud opět míní změnit posed, či cokoliv jiného...zvýšit hlas....třeba si uvědomí, že při odměně je mu líp. Soustavně skoušet....tak jak to chcete vy...

Je to jorkšír - další strategie je - neměl by být problém tak malého psa udržet na místě...kleknout si, dát psa mezi kolena...přidržet...a když bude chvíli stát, udělejte tempo kartáčem, pochvalte a pusťte.

Hodně štěstí

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 20:29
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4

Za prvé si myslím, že je ještě solidně malý - jemu jako skoro kostře to musí být zvláště nepříjemné....možná zvolit jiný kartáč, hřebínek, atd...

K tomu jak jej to naučit... - jednoduše mu vysvětlete, že vy jste řekla stůj - tak on musí stát....a to ať se milionkrát otočí, povalí, lehne, sedne...pokaždé vrátit zpět do vámi požadované pozice...a pochválit. Pokud opět míní změnit posed, či cokoliv jiného...zvýšit hlas....třeba si uvědomí, že při odměně je mu líp. Soustavně skoušet....tak jak to chcete vy...

Je to jorkšír - další strategie je - neměl by být problém tak malého psa udržet na místě...kleknout si, dát psa mezi kolena...přidržet...a když bude chvíli stát, udělejte tempo kartáčem, pochvalte a pusťte.

Hodně štěstí

jork neochopí že mu je při odměně líp..jsou to palice dubový,nic nepochopí.pomáhá jen ráznost a dril.jsou to teriéři nezapomente.každý kdo to dělá po dobrym to nakonec vzdá.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 21:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.72

jork neochopí že mu je při odměně líp..jsou to palice dubový,nic nepochopí.pomáhá jen ráznost a dril.jsou to teriéři nezapomente.každý kdo to dělá po dobrym to nakonec vzdá.

Můj pes je úchyl, česání ho vždycky vzruší :)

Jinak to chce trpělivost, česat krátce a po česání odměnit.

Neregistrovaný uživatel

15.5.2008 22:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.30.124

No tak mě jednou přišla paní s 11ti letým hafanem. Nechávali ho uspat na veterině kde jim ho rovnou stříhali. Později jim ho stříhat odmítli a tak zkusila zavolat k nám. Je fakt že dlouho jsme ho stříhali bez narkozy. Poprvé nám to zabralo 3 hodiny. Byl agresivní i bez přítomnosti páníčků. Ale kdybyse viděli tu radost když ho pak viděli ostříhaného... Ale jednou mi sjel zubama po ruce, mám z něj docela větr, tak už raději taky s narkozou... Sami ho zkoušeli stříhat doma. Drželi ho 3, ve svářečských rukavicích a i přesto měli na rukách modřiny jak blázen...

Na vašem místě bych těm lidem doporučila, aby si nejdříve získali důvěru toho psa a pak šli do salonu a byli s tím psem při stříhání. Narkoza, svářečské rukavice, sebejistý a rázný postup......, většina těch psů se strašně bojí. Představte si sebe u zubaře. Někdo vás sebejistě přiváže ke křeslu - budete se příště bát míň? Proč nikoho z vás nezajímá, jak je přitom tomu psovi?

Neregistrovaný uživatel

16.5.2008 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.218

Mje psice česání miluje - je to dobrman. Ve výstavním postoji stát moc nechce, ale když se češe tak stojí jako socha nijak jsem to neučil - asi dobře češu

Neregistrovaný uživatel

16.5.2008 14:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.127

Mje psice česání miluje - je to dobrman. Ve výstavním postoji stát moc nechce, ale když se češe tak stojí jako socha nijak jsem to neučil - asi dobře češu

Jen bych ještě dodala takovou maličkost - když začnete česat, musíte to být zase vy, kdo rozhodne, kdy se skončí. To znamená že když se pes začne ohánět a bránit, tak musíte česat, třeba s pamlsky, ale česat. A když vyměkne, vzdá to a je chvilinku hodný, tak můžete skončit - samozřejmě s velkou pochvalou. Pes si musí uvědomit, že mu není nic platné, když se začne bránit, že vy rozhodujete. Oni se nečešou jen malí psi, ale zkuste potom učesat třeba beardedku. Já jich mám doma 10, tak vím o čem mluvím.

V.

26.9.2016 17:19
V.

XXX.XXX.59.150

Dobrý den,
Potřebuji radu mám Jorkšírka 6 let a je problém ho ostříhat :( do teď se stříháním problém nebyl ale poslední půl rok se nechce nechat prvních pár minut dobré, ale dále se začne ohánět a já už mám strach a nechci ho stresovat, týrat, atd. Prosím rady. Děkuji.

26.9.2016 18:02
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Strihate ho sami?

Dejte ho ostrihat profesionalovi. Pes ciziho vice poslechne.

V.

26.9.2016 18:20
V.

XXX.XXX.59.150

Známá ho stříhala a po té co se začal ohánět po ní snažíme se ho stříhat sami.

26.9.2016 18:24
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Jestli se ho bojite, k zadnemu vysledku se sami stejne nedopracujete. Odkud jste?

V.

26.9.2016 18:28
V.

XXX.XXX.59.150

Kousek od Uherského Hradiště.

26.9.2016 18:35
apbtbreeder

XXX.XXX.77.46

Ja z Otrokovic a klidne si na vas ten cas udelam.

V.

26.9.2016 19:05
V.

XXX.XXX.59.150

Kolik u Vás vychází stříhání?

27.9.2016 08:11
apbtbreeder

XXX.XXX.204.255

Bez koupani jorecek bez komplikaci 230, ale kdyz potrebujete pomoct, tak to je konecna cena.

neregistrovaný uživa

27.9.2016 09:10
neregistrovaný uživa

XXX.XXX.129.20

Prosím o radu jak učesat štěněti dlouhosrstého plemene culík?
Když horko těžko culík udělám ( i se sponkou) dělá všechno proto, aby ho zase setřepala.
Ale je nejvyšší čas aby si zvykla česat, pokud ji nebudu stříhat.

27.9.2016 09:23
Petruzalka

XXX.XXX.60.1

To se pejskovi nedivim, že si ho chce setřepat neni to přirozený a pes se logicky snaží sundat věc z hlavy, která mu přirozeně překáží...
K tomu předchozímu dotazu- taky záleží na tom, jakej kartáč používáte, některý jsou na vyčesávání podsady, některý na vyčesávání nečistot ze srsti, jiný na blechy... zkontrolovala bych, jestli neni moc ostrej většinou ty levnější jsou pěkně ostrý, takže to hodně dráždí kůži...

27.9.2016 09:28
Fine

XXX.XXX.129.20

Tak to bude yorková s ostříhanou hlavou a dlouhou srstí na těle

27.9.2016 09:30
Fine

XXX.XXX.129.20

neregistrovaný uživa napsal(a):
Když horko těžko culík udělám ( i se sponkou) dělá všechno proto, aby ho zase setřepala.

Není to york?
Pokud ano tak bude mít nejspíš hlavičku ostříhanou a tělo dlouhosrsté

Neregistrovaný uživa

27.9.2016 10:05
Neregistrovaný uživa

XXX.XXX.129.20

Ano, je to jork.
Bud to vychytáme nebo budeme stříhat, nic jiného nám nezbude

27.9.2016 10:57
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Možná ji z culíku tahá nějaký chlup. Nosím taky culík a někdy se povede(či spíše nepovede) že mi táhne někde vlas a pořád nemůžu přijít na to kde. Někdy si ho přečesávám několikrát, než to tahat přestane. Možná je to u psa podobné.

27.9.2016 11:43
Lexaurin

XXX.XXX.83.65

Mam 3culikare.Stenata culiky nenosila dokud viděla.Pak dostala skripecek a pohoda. Gumičky táhnout a bolí.Lepsi jsou ploché plastove sponky www.salusana.cz.

27.9.2016 11:53
Markéta80

XXX.XXX.176.2

Naše nebojovala nikdy, i dkyby třepala nesundá. chce to napřed tuhle gumičku http://www.forpet.cz/?page=zbozi&detail=5741 na to dávam už klasickou a sponku. pokud bych dala jen tu froté nebo i mašli tak to nevydrží, základ je ta silikonová a tu nesundá nikdy

Oli

28.9.2016 19:39
 Oli

XXX.XXX.240.118

Hezky, naši česat nemusíme.

5.3.2020 13:15
OldAlien

XXX.XXX.59.213

Ignoroval neochotu při česání, nebo jiné údržbě pejska, je špatné! Drastické znásilňování při těchto úkonech je neetické! Je řada efektivních pomůcek, jak pejska pro daný, jemu nepříjemný zákrok, zklidnit. Já mám hyperaktivní 2,5 měsiční štěně Knírače středního a pomocí jedné kapičky tohoto přípravku, si mohu dělat s fenečkou,co chci. Do budoucna se bez toho jistě obejdu, jelikož jí to není už tak nepříjemné. Prostě jsem vycházel z toho, že alfou a omegou jejího smyslu života, je hra a nyní hlavně kousání, včetně mě. Já jí to odpouští, jelikož přezubování je nepříjemná prekérka a není v tom zlý úmysl. Bolení, svědění a tlak v tlamičce, není zrovna zklidňující pocit.
https://www.metropolevet.cz/produkt/tablety-a-leciva/beaphar-no-stress-pro-psy/

5.3.2020 15:33
lesnížínka

XXX.XXX.148.5

Hmm, nikdy jsem nic psům na zklidnění nedávala a nikdy jsem s česáním problém neměla. Rozhdně jsem štěňata nenásilnila, povel: ležinky, učeskáme" byl veselý, aby bylo jasné, že to bude zábava česala jen tolik, aby jim to nebylo nepříjemné a prostě po kouskách přidávala. Musí to být hra, mazlení, ne rvaní srsti a ,,ty drž!" Za učesání následovala odměna.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.3.2020 16:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hmm tak to je bezva reklama na tablety Bravecto, Simparica a tak, ne :-) Dyť se traduje, že kapičky za krk do psa nejdou :-)
Blbá legrace..
Kozlík na česání.
U štěněte, kde se to dá krásně rychle naučit? Konec tohleto.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík