Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98
Předem se omlouvám za toto téma, ale je to částečně dotaz týkající se i pejsků, i když to zprvu tak nevypadá.
Chtěla jsem se zeptat, třeba by mi teda nějaký pejskaři poradili.
Dcera hledá střední školu, kde by třeba volitelný předmět byla kynologie. Jednu se nám podařilo najít, ale je až v Kostelci nad Orlicí, což je pro nás bohužel dopravně nedostupné. Nevíte o nějaké takové škole?
Za odpovědi předem moooooooc děkuji
Katka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.98.204
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Předem se omlouvám za toto téma, ale je to částečně dotaz týkající se i pejsků, i když to zprvu tak nevypadá.
Dcera hledá střední školu, kde by třeba volitelný předmět byla kynologie. Jednu se nám podařilo najít, ale je až v Kostelci nad Orlicí, což je pro nás bohužel dopravně nedostupné. Nevíte o nějaké takové škole?
Katka
A co se na té škole učí??
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.25.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A co se na té škole učí??
pokusím se zeptat kamarádky pokud jí uvidím, vím, že se chystala na nějakou kynologickou školu jít, netuším co to přesně mělo být a jestli nekecela, ale snad tam mělo být i povinné vlastnit nějakého psa vhodného k výcviku.. Spíš někde v západních čechách, ale jelikož jsem z druhýho konce republiky a s kamarádkou nebo spíše se známou se bavíme jen přes net, netuším, kdy s ní budu mluvit, ale zkusím jí i napsat mail.. kdyžtak když to bude dýl tak pak založím nový nadpis, aby to bylo na začátku a nemusela jste to hledat v tomhle...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pokusím se zeptat kamarádky pokud jí uvidím, vím, že se chystala na nějakou kynologickou školu jít, netuším co to přesně mělo být a jestli nekecela, ale snad tam mělo být i povinné vlastnit nějakého psa vhodného k výcviku.. Spíš někde v západních čechách, ale jelikož jsem z druhýho konce republiky a s kamarádkou nebo spíše se známou se bavíme jen přes net, netuším, kdy s ní budu mluvit, ale zkusím jí i napsat mail.. kdyžtak když to bude dýl tak pak založím nový nadpis, aby to bylo na začátku a nemusela jste to hledat v tomhle...
děkuju
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
děkuju
pro Autor: Anonymní (xxxx.98.204) | Vloženo: 03.11.2008 19:20:35
Tak ta škola v Kostelci nad Orlicí je přesně - agropodnikatel - s tím, že ve třetím ročníku dostanou přidělé štěně vlčáka a s ním dva roky pracují a cvičí s možností odkoupení po ukončení školy.
Dcerka celý život tíhla k pejskům, a tohle se nám oběma moc líbilo, ale doprava tam i zpět je obrovský problém
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.206
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pro Autor: Anonymní (xxxx.98.204) | Vloženo: 03.11.2008 19:20:35
Tak ta škola v Kostelci nad Orlicí je přesně - agropodnikatel - s tím, že ve třetím ročníku dostanou přidělé štěně vlčáka a s ním dva roky pracují a cvičí s možností odkoupení po ukončení školy.
Dcerka celý život tíhla k pejskům, a tohle se nám oběma moc líbilo, ale doprava tam i zpět je obrovský problém
Jéžiš, to je hezký...
Ale jinak je to tedy jako "zemědělka"?
Rachel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jéžiš, to je hezký...
Rachel
něco podobného, aspoň myslím, ale jsou tam různé specializace a zaměření, po maturitě možnost ještě studovat veterinu - strašně se mi to líbí, je to škola přesně pro ní, ale nedostupná, tak budeme hledat dál, třeba najdeme podobnou ale blíž
Katka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.216
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
něco podobného, aspoň myslím, ale jsou tam různé specializace a zaměření, po maturitě možnost ještě studovat veterinu - strašně se mi to líbí, je to škola přesně pro ní, ale nedostupná, tak budeme hledat dál, třeba najdeme podobnou ale blíž
Katka
Nechci vás odrazovat, ale mám kamarádku, která tuto školu a obor vystudovala. Dokonce si jí dělala už jako starší. Prý to ale nestálo za nic. Jestli by nebylo lepší holčině vybrat školu v okolí a spíše jí pořídít psa, aby mohla chodit na cvičák. Co pak po této škole chcete dělat? To už je lepší veterina v Hradci Králové.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nechci vás odrazovat, ale mám kamarádku, která tuto školu a obor vystudovala. Dokonce si jí dělala už jako starší. Prý to ale nestálo za nic. Jestli by nebylo lepší holčině vybrat školu v okolí a spíše jí pořídít psa, aby mohla chodit na cvičák. Co pak po této škole chcete dělat? To už je lepší veterina v Hradci Králové.
taky bych viděla jako lepší střední veterinu - byla i někde na jihu, tuším ČB, nebo jakoukoli střední a pak pokračovat na Zemědělské universitě,kde tento obor je, ale uplatnění v dnešní době je o ničem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.78.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky bych viděla jako lepší střední veterinu - byla i někde na jihu, tuším ČB, nebo jakoukoli střední a pak pokračovat na Zemědělské universitě,kde tento obor je, ale uplatnění v dnešní době je o ničem.
Seznámila jsem se o prázdninách s jednou holčinou a ta studuje kynologii v Kostelci nad Orlicí(jak už někdo psal) a potom může dělat psovoda u policie,na hranicích nebo ve věznici.Teď ve třeťáku má psa a mohla si vybrat jakýkoli služební plemeno(má vel.knírače)Chválila si to,baví ji to a je na intru.Za mě tahle škola nebyla,škoda jinak bych ji brala všema deseti.Zkuste se informovat přímo tam,třeba to nějak vykoumáte když dceru kynologie baví.V časopise PPČ maj inzerát,je tam všechno napsaný.Jestli chcete napíšu sem tel.,email i str.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.77.164
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jéžiš, to je hezký...
Rachel
uplně mě to dojalo.fakt
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.224.4
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
V Českých Budějovicích je střední zemědělská škola a jako jeden z oborů je tam - veterinární škola, buď jste po vystudování veterinární technik nebo je to dobrá příprava na vysokou - veterinu nebo zemědělku. Ale žádný obor kynologie ani práce se psy tam není, prostě klasická střední veterina, vím to protože ji dělal bratránec a pak šel na vysokou zeměslskou taky v ČB.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.121.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Katka
Kostelec nad Orlicí je bývala střední zemědělská škola. Absolvovala jsem ji tam, tehdy to byl obor pěstitel - chovatel ( radši nebudu psát, před kolika lety ).V 89., když naše zemědělství z politických důvodů pohřbili, se škola tak trochu změnila, zaměření na agropodnikání a tu kynologii. Znám jednu holčinu, která tam je, ale štěně mají dohromady asi 3 lidi, takže jak to je s tím konenčým odkupem nevím, nevím a navíc říkala, že každý rok jsou nová štěňata. Říkám to nerada, ale ikdyby jste se pro tuto školu rozhodli ( mají tam pěkný intr hned ve škole), co bude vaše dcera s tímtmo vzděláním chtít dělat?. Skončí s největší pravděpodobností jako mnozí z nás úplně někde jinde
.
Katko, rozmluvte to Vaší dceři. Jsem samozřejmě patriot této školy, ale ..........
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Katka
Střední škola, kde je volitelným předmětem, je v Havlíčkově Brodě. Mimo jiné. A v Brně je soukromá střední veterinární škola Emila Holuba. Ale když si ve Vašem městě zajdete na Úřad práce, při kterém je IPS (Informační a poradenské středisko pro volbu podnikání), tak mají databázi všech středních škol v celé ČR a poradí Vám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Kostelec nad Orlicí je bývala střední zemědělská škola. Absolvovala jsem ji tam, tehdy to byl obor pěstitel - chovatel ( radši nebudu psát, před kolika lety ).V 89., když naše zemědělství z politických důvodů pohřbili, se škola tak trochu změnila, zaměření na agropodnikání a tu kynologii. Znám jednu holčinu, která tam je, ale štěně mají dohromady asi 3 lidi, takže jak to je s tím konenčým odkupem nevím, nevím a navíc říkala, že každý rok jsou nová štěňata. Říkám to nerada, ale ikdyby jste se pro tuto školu rozhodli ( mají tam pěkný intr hned ve škole), co bude vaše dcera s tímtmo vzděláním chtít dělat?. Skončí s největší pravděpodobností jako mnozí z nás úplně někde jinde
.
Katko, rozmluvte to Vaší dceři. Jsem samozřejmě patriot této školy, ale ..........
Moc děkuju za reakce
je to těžké vybrat školu. Ze žádný školy nemá jistý zaměstnání. Tak jsem chtěli, aby jí to hlavně bavilo. Proto jsme se přikláněli k radě, kouknout se na střední vet. školu v Budějovicích a ještě v Havlíčkově Brodě. Máme sice ještě rok na výběr, ale jsem z toho celá tumpachová. To co byl bylo relativně dobrý jí netáhne. Ke zvířatům tíhne celý život, od ní to není jen chvilkový rozmar. Tak jsme se snažili zaměřit na zvířátka.
Ta škola j Kostelci pro nás dostupná není, ale zase jsme přemýšleli nad tím, že by z ní mohla pokračovat ještě dál, ale to jde samozřejmě i z jiné.
Katka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.123.98
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Střední škola, kde je volitelným předmětem, je v Havlíčkově Brodě. Mimo jiné. A v Brně je soukromá střední veterinární škola Emila Holuba. Ale když si ve Vašem městě zajdete na Úřad práce, při kterém je IPS (Informační a poradenské středisko pro volbu podnikání), tak mají databázi všech středních škol v celé ČR a poradí Vám.
taky děkuju
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.220.200
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
taky děkuju
Ať zkusí vystudovat cokoliv v místě bydliště a psa jí pořiďte domů. Po studiu si pak může zřídit podnikání v nějakém jí blízkém psím oboru - př. výcvik psů, psí salon, hlídání a psí hotel, atd. Hlídat se psem v bezpečnostce na to opravdu nepotřebuje vůbec žádné vzdělání (tam může i se základkou a psa co má doma týden) a dostat se jako psovod k vojákům nebo policii na to jí zase nějaká kynologická škola nepomůže....to chce zaujetí a dlouhodobé zkušenosti se psy.
Pak po škole je možnost absolvovat kurzy jako je SVOPAp, ale většinou není potřeba nic než vlastní zkušenosti, a ty získá na místním cvičáku, na výstavách, přip. chovem svého plemene, to se ve škole opravdu nenaučí!!!!
Nejlepší volba je asi střední veterina v tomto případě.
KatigRoxy

XXX.XXX.57.151
Dobrý den chtěla jsem se zeptat , škola o které jste se zmiňovala mě velmi zaujala . Mohla byste mi poslat stránky školy jestli jsou dostupné . Za 2 roky končím školu a něco takového jsem hledala
Předem
Bestkynologie

XXX.XXX.13.236
Ahoj jdu na kynologickou školu do Humpolce tam je to obor můžeš si tam vybrat ze sportovní a záchranářské kynologie a ve 3. ročníku si studenti pořídí pejska a budou sním dělat i maturitu. Pokud ale nechcete přímo obor ale jen předmět je jedna zemědělka v Rakovníku tam je kynologie předmět.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.113
Bestkynologie
napsal(a):
Ahoj jdu na kynologickou školu do Humpolce tam je to obor můžeš si tam vybrat ze sportovní a záchranářské kynologie a ve 3. ročníku si studenti pořídí pejska a budou sním dělat i maturitu. Pokud ale nechcete přímo obor ale jen předmět je jedna zemědělka v Rakovníku tam je kynologie předmět.
Echm a jako co se pak budete živit? Opravdu ten obor uživí tolik absolventů nebo se neupichnete a budete složitě přemýšlet jestli do fabriky k pasu nebo za kasu do Kauflandu?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Echm a jako co se pak budete živit? Opravdu ten obor uživí tolik absolventů nebo se neupichnete a budete složitě přemýšlet jestli do fabriky k pasu nebo za kasu do Kauflandu?
Souhlas. Je lepší vystudovat něco pořádného a psy (nebo koně) si nechat jak koníčka. A když je člověk coby výcvikář a trenér dobrý (a na to školu nepotřebuje, buď to v sobě má nebo ne), může si přivydělat. Ale chápu, že v panácti nebo v šestnácti to slečna vidí jinak.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, hlavně ta úroveň výuky v Humpolci je tak hrozná, že jsou absolventi nepoužitelní i v té kynologii.
Uplatnění z této školy je fakt nulové 🙄
Uživatel s deaktivovaným účtem

Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, hlavně ta úroveň výuky v Humpolci je tak hrozná, že jsou absolventi nepoužitelní i v té kynologii.
Uplatnění z této školy je fakt nulové 🙄
Když bude šikovná a rodiče bohatí, může si otevřít salon a maturitní vysvědčení si dát zarámovat a pověsit na zeď. Po absolvování x kurzů na stříhání.
Ne, že bych s názory tady vyloženě nesouhlasila, ale jen mě u toho napadlo, kolik lidí tady opravdu dělá v oboru, který vystudovali?
Jde mi o to, že je dost velké množství škol, kam se i tak hlásí dost významný počet studentů (i za podpory rodičů a okolí, že je to správná škola), u kterých je taky už předem jasné, že za tou kasou nebo ve fabrice skončí.
Nevím, jak to podat, aby to nebylo pochopeno špatně. Když tady slečna nepůjde do Humpolce a místo toho skončí třeba na nějaké obchodce, bude to prašť jako uhoď, až na to, že bude pravděpodobně studovat předměty, které ji nebudou absolutně bavit (a takové předměty v budoucnu stejně nevyužije, protože je zapomene v ideálním případě hned po maturitě).
Jasně, že je x oborů, po jejichž vystudování je pravděpodobné, že se člověk upíchne. Ale řekněme si popravdě. Člověk, který chce jít někam a řekne se mu - vyber si něco jinýho, protože tahle škola k ničemu není - si stejně s velkou pravděpodobností vybere školu, se kterou skončí stejně. To je pak lepší jít tam, kde ho to bude bavit a když to bude člověk schopný, upíchne se. Neschopnému nepomůže nic.
Atheira
napsal(a):
Ne, že bych s názory tady vyloženě nesouhlasila, ale jen mě u toho napadlo, kolik lidí tady opravdu dělá v oboru, který vystudovali?
Jde mi o to, že je dost velké množství škol, kam se i tak hlásí dost významný počet studentů (i za podpory rodičů a okolí, že je to správná škola), u kterých je taky už předem jasné, že za tou kasou nebo ve fabrice skončí.
Nevím, jak to podat, aby to nebylo pochopeno špatně. Když tady slečna nepůjde do Humpolce a místo toho skončí třeba na nějaké obchodce, bude to prašť jako uhoď, až na to, že bude pravděpodobně studovat předměty, které ji nebudou absolutně bavit (a takové předměty v budoucnu stejně nevyužije, protože je zapomene v ideálním případě hned po maturitě).
Jasně, že je x oborů, po jejichž vystudování je pravděpodobné, že se člověk upíchne. Ale řekněme si popravdě. Člověk, který chce jít někam a řekne se mu - vyber si něco jinýho, protože tahle škola k ničemu není - si stejně s velkou pravděpodobností vybere školu, se kterou skončí stejně. To je pak lepší jít tam, kde ho to bude bavit a když to bude člověk schopný, upíchne se. Neschopnému nepomůže nic.
Jenomže tahle škola jí nedá vůbec nic ani v tomto oboru a když je šikovná, tak se v tomto chytne bez této školy a bude mit navíc ještě nějakou kvalifikaci + dovednost ve které se může uplatnit.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!